Massiva Trämöbelpaneler: Alternativ Från Ek Och Björk, Tall Och Annat Trä, Storlekar På Träfasader

Innehållsförteckning:

Video: Massiva Trämöbelpaneler: Alternativ Från Ek Och Björk, Tall Och Annat Trä, Storlekar På Träfasader

Video: Massiva Trämöbelpaneler: Alternativ Från Ek Och Björk, Tall Och Annat Trä, Storlekar På Träfasader
Video: Fällning av grov tall 2024, April
Massiva Trämöbelpaneler: Alternativ Från Ek Och Björk, Tall Och Annat Trä, Storlekar På Träfasader
Massiva Trämöbelpaneler: Alternativ Från Ek Och Björk, Tall Och Annat Trä, Storlekar På Träfasader
Anonim

Olika trämaterial kan användas för att producera starka och hållbara möbelstrukturer. Särskilda träpaneler av massivt trä vinner mer och mer popularitet. De kan tillverkas av en mängd olika träslag. Idag kommer vi att överväga huvuddragen i sådana stiftelser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Massiva träpaneler är plåtmaterial som erhålls genom att limma flera balkar till varandra . Samtidigt måste alla delar genomgå särskild kammartorkning och noggrann bearbetning. Och speciell ansiktsbehandling utförs separat i enlighet med de nödvändiga dimensionerna. Dessutom måste trädets yta förbehandlas med speciella skyddande föreningar, vilket också bidrar till en ökad livslängd.

Som råvara för tillverkning av sådana paneler används massivt trä, vilket är en struktur som är helt gjord av naturmaterial. Den har en solid struktur. Sådana byggbrädor anses vara absolut miljövänliga, ganska hållbara och följaktligen dyra. Dessa trämaterial kan användas för att göra möbler av de största storlekarna.

Väl limmade skärmar deformeras inte och går sönder med tiden. De har också enastående hållbarhet, stabilitet, tillförlitlighet och praktiska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Sådant virke kan tillverkas av olika träslag, vi kommer att överväga nedan de vanligaste alternativen

Tall … En sådan bas kan vara perfekt för tillverkning av möbler och dekorativa paneler. Den har längsta möjliga livslängd och en ganska hög hållfasthet. Tallar har en gulaktig färg; ett intressant naturmönster kan ses på ytan av sådana sköldar. Man bör komma ihåg att det här träet kan börja mörkna med tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ek … Denna bas anses vara den mest hållbara och starkaste. Den kan vara av två huvudvarianter: skarvad och solid. Ekmaterial är ganska tunga. De har en vacker ljusbrun färg; ränder av olika tjocklek kan ses på ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Björk … Materialet har en ovanlig struktur som består av flera lager samtidigt. Oftast används det för att skapa olika skåpmöbler. Björken har en ljus, elfenbensliknande färg med små naturliga lockmönster.

Det är värt att komma ihåg att ett sådant träd ofta påverkas av olika parasiter och skadliga insekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aska … I sin struktur liknar detta trä mycket ek, men ask är mycket mindre hållbar. Ibland används askträ för att göra fönsterbrädor. Den har en behaglig ljus färg med mönster i form av diagonala linjer. Produkter tillverkade av denna bas är ganska känsliga för till och med en liten ökning av fuktnivåer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Körsbär … Detta trä för tillverkning av paneler kännetecknas av den mest spektakulära och ovanliga yttre designen. Cherry är mycket efterfrågat efter bänkskivor. Men samtidigt skiljer det sig inte i hög hållfasthet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Massiva träpaneler kan tillverkas med olika dimensioner. Oftast kan du köpa modeller med en längd från 900 till 3800 mm, produkternas bredd kan variera från 200 till 1100 mm och tjockleken - från 16 till 50 mm.

Kom ihåg att tjockleken är den viktigaste egenskapen när du väljer. Kostnaden för produkten kommer trots allt att bero på denna parameter. Till exempel, om du bygger en hängande hylla från den tunnaste träpanelen, kan den böjas och deformeras ganska snabbt under vikten av föremålen på den. Detta måste beaktas vid beräkning av strukturens tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområden

Massiva träsköldar kan användas för olika ändamål. Så de används ofta som utgångsmaterial. I detta fall kan produkterna kombineras med granit, marmor, plast och andra träslag. Och även brädor köps ofta för att skapa höghållfasta bänkskivor, trappsteg. Ibland tas de för att bilda golv, lägga väggpaneler, golvbeläggningar. Dessa timmer kan också vara perfekta för att bilda starka ramar och hyllkonstruktioner, som kommer att utformas för att lagra föremål med en betydande massa.

Sådana limmade paneler används ibland vid dekoration av byggnadsfasader. I det här fallet används plattor av naturlig lönn, ask eller körsbär oftast eftersom de har ett dekorativt utseende, vackra färger. Ofta används massiva träskivor vid utformning av korridorer, vardagsrum, men de kan också användas för efterbehandling i sovrum, kök, matsalar, barnrum och badrum. Sådana typer av paneler köps ofta för snickeri, vilket skapar en mängd olika möbler, inklusive baser för sängar, pallar, bord, byråer. De kan tas som grund för bildandet av inbäddade strukturer.

Rekommenderad: