Barnbräda (39 Foton): Användning I Interiören, Dekoration Av Möbler Och Dörrar, Bord, Laminat Och Andra Produkter, Textur Av Ladugårdsbrädor

Innehållsförteckning:

Video: Barnbräda (39 Foton): Användning I Interiören, Dekoration Av Möbler Och Dörrar, Bord, Laminat Och Andra Produkter, Textur Av Ladugårdsbrädor

Video: Barnbräda (39 Foton): Användning I Interiören, Dekoration Av Möbler Och Dörrar, Bord, Laminat Och Andra Produkter, Textur Av Ladugårdsbrädor
Video: Herdins Träbehandlingsskola Bets 2024, Maj
Barnbräda (39 Foton): Användning I Interiören, Dekoration Av Möbler Och Dörrar, Bord, Laminat Och Andra Produkter, Textur Av Ladugårdsbrädor
Barnbräda (39 Foton): Användning I Interiören, Dekoration Av Möbler Och Dörrar, Bord, Laminat Och Andra Produkter, Textur Av Ladugårdsbrädor
Anonim

Utbudet av material för inredning är ganska brett: det är sten, marmor och olika typer av paneler och mycket mer. Trots detta sortiment blir trä mer och mer populärt. Ett av dess alternativ skulle vara en ladugård. Vi kommer att prata om dess fördelar och funktioner i den här artikeln.

Vad det är?

Barnbrädor är material som erhölls som ett resultat av rivningen av gamla byggnader: lador, hus, lador, kvarnar. Sådana brädor andas verkligen antiken: du kan se varje flis, repor, märken från en yxa eller en spik på dem . Användningen av ett sådant material har ett stort plus: det har redan sin egen historia, därför orsakar det många nostalgiska känslor och trevliga reflektioner om var detta träd brukade vara, vad som luktade det absorberade, vad människor rörde vid det.

Bild
Bild

Självklart inte alla träd som finns kvar från tidigare ägare kan återanvändas . Vid demontering av strukturer väljs endast starka, oskadade element som sedan behandlas noggrant. De desinficeras från insekter, naglar, knutar tas bort och poleras. Alla spår av yxor, sågar, spikar kommer dock säkert att lämna, repor och nötningar kvarstår också, vilket gör att du kan bevara materialets äkthet.

Bild
Bild

Barnbrädor används ofta inte bara i Ryssland, utan också i många europeiska länder, såväl som i USA och Kanada. Detta beror på följande skäl:

  • materialet har länge bildats, det kommer inte att krympa, kommer inte att bero på temperaturpåverkan;
  • det är ett "varmt" material som piggar upp, ger en känsla av hemvärme och komfort;
  • det finns inga ämnen som är skadliga för människor i brädorna;
  • det finns olika träslag, liksom olika texturer, färger;
  • materialet kan användas i många designriktningar.

Det finns bara en nackdel med denna typ av material - det är ganska höga priser. Kvalitetsantikviteter kan dock inte förväntas vara billiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Barnbrädor kan vara släta eller grova i konsistensen. Det är värt att notera att det inte finns någon standard för vad de måste vara. Varje modell är unik och kan inte upprepas. Produkter klassificeras främst efter träslag, och det beror främst på landet.

Ek är den mest populära i Ryssland . Dessa är grova brädor som kommer att se bra ut i moderna interiörer. Förutom ek används inhemska ryska skogsträd: asp, lärk, liksom flera barrträd.

Bild
Bild

Amerikanska barnbrädor är gjorda av ek eller vit tall . Sådana material erhålls oftast från bostadshus.

Bild
Bild

De dyraste är ladugårdsbrädor från Australien . De tas från strukturer som ligger nära eller direkt i vattnet: högar, bryggor, broar. Sådana brädor är gjorda av en speciell underart av eukalyptus.

Bild
Bild
Bild
Bild

I asiatiska länder är brädor också oftast hämtade från kuststrukturer . För dem användes kinesisk alm, liksom teak.

Bild
Bild

Gamla brädor kan variera i ålder . De yngsta byggnaderna är cirka 30 år gamla, men det finns också produkter som är mycket äldre, från de senaste århundradena. Ju äldre brädan, desto dyrare och värdefullare är den.

Det finns också imitationer av ladugårdsbrädor: nya, artificiellt åldrade eller riktigt gamla modeller, som helt upprepar texturen i det autentiska materialet. Sådana föremål är mycket populära i moderna stilar.

Bild
Bild

Dessutom kan ladugårdsbrädor ha olika färger. Det beror på typen av träd. Brädor från Amerika har som regel grå eller grönaktiga färger, mindre ofta - rött. I Ryssland är de populära silver- och bruna färgerna. Det finns mycket lätta, utbrända produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användande

Det finns många möjligheter att använda gamla ladugårdsbrädor i inredningen. Oftast används de för väggdekoration, ersätter tapeter med dem. Ett mycket populärt alternativ är en accentvägg. Barnbrädor används i olika områden: vardagsrum, sovrum, kök, barnrum.

Förutom väggar läggs brädor också som golv. Sådana golv ser fantastiska ut både i en lägenhet och i ett hus på landet. Det bör komma ihåg att brädans tjocklek måste vara minst 50 mm. Du kan också använda ett laminat med en imitation av naturmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat användningsområde för ladugårdsbrädor är tillverkning av dörrar och skiljeväggar . De senare zonar rummet mycket effektivt, därför kommer de att vara mycket användbara i det inre av en studiolägenhet. Dessutom kan brädorna användas som dekorativa element. De kan vackert markera sängens huvud, öppen spis, separata områden på verandan. Och naturligtvis är fantastiska möbler gjorda av ladugårdsbrädor. I köket är bänkskivor av detta material lämpliga, i vardagsrummet kan du sätta ett litet bord i sovrummet - sängbord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket populärt att komponera väggpaneler från ladugårdsbrädor. De kan ha olika mönster. Till exempel, modulära sömlösa alternativ som är monterade på tät plywood är mycket populära . Panelerna kan antingen vara omålade eller täckta med mångfärgade färger eller till och med ritningar eller foton. Ett annat alternativ är en panel med en klassisk vägglinje. Det är slätt, stramt, vaxat eller lackerat. Det är viktigt att sömmarna är perfekta. Och det finns också paneler som uppfanns speciellt för loftet, de personifierar det verkliga kaoset. Långa brädor kombineras intressant med korta, tjocka - med tunna. 3D -effekten används ofta här, på grund av vilket rummet expanderar i volym.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barnbrädor används framgångsrikt i olika inredningsstilar

  • Klassisk . För denna riktning kommer möbler av antikt material att vara lämpliga, liksom en mängd olika paneler, tavelramar och andra tillbehör för att dekorera ett rum.
  • Minimalism . Barnbrädor kan också användas i minimalistiska, blygsamma stilar. Med deras hjälp rekommenderas det att zonera rummet, och de kommer också att se bra ut som golv- eller takbeklädnad. Det viktigaste är att välja ljusa nyanser av trä.
  • Loft . Detta är en av stilarna där ladugårdsbrädor kommer att se mest intressanta ut. Loftet antar en industriell atmosfär, det förkroppsligar andan hos fabriker och växter under förra seklet. Paneler gjorda av brädor passar perfekt med betong, sten, förkromade ytor.
  • Country, skandinaviskt . Båda dessa stilar innebär enhet med naturen, så materialet här måste vara naturligt. Trä är det bästa valet. Barnbrädor kan slida en av väggarna och lägga den på golvet. Bilder av landsbygden (för land) eller havslandskap (för skandinaviska), som kan hängas på väl upplysta områden på väggarna, kommer att vara ett bra tillägg. Tavelramar kan också göras av ladugårdsbrädor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

När du väljer ladugårdsbrädor för heminredning är det mycket viktigt att komma ihåg flera regler för deras användning

  • Måttet är bra i allt, så du bör inte gå ombord på allt - en sådan inredning kommer att visa sig vara smaklös. Trä kan inte fylla hela rummet, så det bästa alternativet är att välja en sak, till exempel en accentvägg eller golv, tak. Accentväggen fungerar bra med andra träelement, till exempel ett litet bord. Men det ska inte finnas många extra tillbehör heller.
  • När du lägger ut brädor rekommenderar designers att alternera träfärger med varandra. Detta gör att du kan få ett intressant spel av ljus och skugga.
  • Tegelverk, järn och metallelement, sten, läder kan göra ett utmärkt företag till trädet. Textilier i ljusa färger blir ett lika bra tillskott. Till exempel i ett sovrum eller vardagsrum kan det vara gardiner, ett överkast, kuddar. I köket ser en duk och handdukar av saftiga toner lämpliga ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Barnbrädor i heminredning är ett bra sätt att få värme och komfort i ditt hem. Låt oss överväga flera fotoexempel på framgångsrik design av bostadskvarteren där det beslutades att använda just denna typ av material.

Vackert sovrum i klassisk stil . Barnbrädor används för en accentvägg. Gamla lampor och ovanliga målningar med små abstraktioner kommer att komplettera en sådan inredning.

Bild
Bild

Unik layout av brädor i olika färger . Detta alternativ passar bra med elfenben och tegel. Den är lämplig för minimalistiska rum.

Bild
Bild

Det är aldrig för mycket brunt, och detta syns tydligt i detta fotoexempel . Fusion interiören kombinerar vackert trä, läder och textilier, alla i olika nyanser av brunt.

Bild
Bild

Och det här vardagsrummet i loftstil ser väldigt ljust ut, även om material i olika färger används här . Träplankor passar bra med väggarnas gråton, fluffiga stolskydd och en ljus matta. Effekten ges också av ett stort fönster utan gardiner.

Bild
Bild

I en sådan riktning som eko kommer trä att bli det mest lämpliga materialet . Hennes ljusa nyanser ser elegant ut tillsammans med örtgrönt. Naturligtvis kan en sådan inredning inte klara sig utan växter.

Bild
Bild

Och det här exemplet visar hur intressant en träpartition ser ut i loftstil . En sådan skiljevägg kommer att vara en utmärkt "övergångspunkt" från vardagsrummet till köket.

Rekommenderad: