"Smoky Oak" (40 Foton): Laminerad Spånskiva I Grå Ek Och Linoleum, Grå Dörrar Och Askmöbler, Textur Och Användning I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: "Smoky Oak" (40 Foton): Laminerad Spånskiva I Grå Ek Och Linoleum, Grå Dörrar Och Askmöbler, Textur Och Användning I Interiören

Video:
Video: Luxury Vinyl Plank Flooring 2024, Maj
"Smoky Oak" (40 Foton): Laminerad Spånskiva I Grå Ek Och Linoleum, Grå Dörrar Och Askmöbler, Textur Och Användning I Interiören
"Smoky Oak" (40 Foton): Laminerad Spånskiva I Grå Ek Och Linoleum, Grå Dörrar Och Askmöbler, Textur Och Användning I Interiören
Anonim

Var och en av färgerna och nyanserna har en specifik egenskap och inflytande på inställningen. Vissa skapar en lugn och avkopplande atmosfär, andra ger den dynamik och uttrycksfullhet.

Bild
Bild

De flesta färgerna har funnits sin tillämpning i interiören, liksom vid tillverkning av efterbehandlingsmaterial, möbler och dörrar. En av dessa nyanser är "rökig ek". Detta är en unik färg som designers i olika riktningar aktivt använder.

Bild
Bild

Särdrag

Varje person som åtminstone en gång besökte butiken med bygg- och efterbehandlingsmaterial, träffade färgen "rökig ek" i katalogen. Det är utbrett och används ofta för inredning eller exteriör. Denna nyans används aktivt av varumärken över hela världen (Ryssland, europeiska länder, Kina) vid tillverkning av inredning, efterbehandlingsmaterial, möbler och andra produkter.

Bild
Bild

Imitationen av en träyta har blivit en klassiker . Denna design har en speciell nisch i modern produktion. Tillverkare erbjuder en mängd olika nyanser som skiljer sig åt i struktur och mättnad. Designers utvecklar i sin tur nya sätt att förkroppsliga denna färg i inredning och inredning i allmänhet.

Bild
Bild

Klassisk rökig ek är en ljusgrå nyans . Det kan kompletteras med svarta, mörkgrå eller vita linjer. Dessa element gör föremålets yta så realistisk som möjligt och liknar naturligt trä. Ljusare eller mörkare nyanser är också vanliga.

Färgen kan vara beige, ask eller grädde.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturmaterialets vita färg är endast karakteristisk för unga träd som inte används för tillverkning av möbler, dörrar eller golv. När den växer och mognar mörknar eken.

Bild
Bild

För att få önskad nyans använder tillverkarna speciella kemiska komponenter . De lätta fibrerna och färgar dem i önskad färg. Därefter impregneras träet med oljor och lackeras för att bevara det naturliga materialets skönhet.

Bild
Bild

Tillverkare har utvecklat många metoder för blekning av ek, tack vare vilket det är möjligt att uppnå önskat resultat. Såväl som arbetet är inte komplett utan specialutrustning.

När det gäller konstgjorda råvaror eller efterbehandlingsmaterial ger varumärken det översta lagret önskad färg och mönster.

Bild
Bild

Var används den?

Skuggan "rökig ek" har använts länge inte bara vid tillverkning av möbler, utan också vid tillverkning av golvbeläggningar och dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

möbel

Produkter i denna färg kan tillverkas av naturligt trä eller billigare analoger (laminerad spånskiva eller MDF). Om alla normer följs under produktionsprocessen kommer ritningen att se attraktiv och snygg ut.

Bild
Bild

En garderob eller säng i ljusa färger kommer att se bra ut i ett litet sovrum. Sådana möbler ser snygga ut och är perfekta för många designtrender.

Bild
Bild

Det lackerade bordet, dekorerat med snidade element, passar perfekt in i den klassiska interiören.

Bild
Bild

Och även möbler i färgen "rökig ek" väljs ofta till köket . Det kan vara en hel uppsättning eller bara ett matbord. Ljusgrå möbelfronter ser bra ut i kombination med mörka golv. De kan också kontrastera med färgen på väggarna eller taket.

Bild
Bild

Golv

Den rökiga ekfärgen används ofta i golvindustrin. Det används för tillverkning av olika typer av golvfinisher: parkett och konstruerad skiva, laminat, linoleum.

Vissa märken använder andra namn för denna nyans (grå, blekt eller grå ek).

Bild
Bild

Laminat har en speciell plats bland de många golvbeläggningarna. Det är billigare än parkett och har hög prestanda jämfört med linoleum. Högdensitetsfiberplatta används som grund . Den önskade färgen appliceras på det översta dekorativa skiktet. Efterbehandlingsmaterialet i detta färgintervall kan ha en annan klass av slitstyrka, samt variera i storlek och andra egenskaper.

Bild
Bild

Smoky Oak har blivit populär för sitt mångsidiga utseende . Det kan kompetent matas in i olika stilistiska riktningar - klassiskt och modernt. Ljusare nyanser är idealiska för små rum. De kommer att fräscha upp interiören och skapa en atmosfär av lätthet i rummet. Mörka nyanser väljs för raffinerad och elegant inredning av rymliga rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrar

Dörrar spelar en viktig roll i inredningen. För att få rummets design att se snygg och snygg ut bör färgen på innerdörrarna vara i harmoni med resten av paletten, inklusive möbler och dekorativa element. Varma nyanser av rökig ek kommer att se bra ut i en klassisk stil . De kommer att komplettera möbler i bruna färger. I detta fall måste dörren vara av trä.

Bild
Bild

Coola, grå nyanser är det bästa valet för moderna trender som högteknologi eller minimalism . För dessa stilar väljs modeller från konstgjorda material. I samma färgschema kan du välja entrédörrar för en lägenhet eller ett privat hus.

Bild
Bild

" Smoky Oak" kommer att uppskattas av finsmakare av naturliga och lugnande interiörlösningar . Denna färg kommer att förbli relevant från säsong till säsong, förbli populär och efterfrågad.

Bild
Bild

Översikt över nyanser

Det stora utbudet av nyanser kan delas in i två grupper beroende på deras färgtemperatur. Varma nyanser skapar en mysig, hemtrevlig atmosfär, medan kalla nyanser uppdaterar och ger lätthet.

Bild
Bild

Flera alternativ anses vara de vanligaste

Silver . Grå ton med en ljus och behaglig glans.

Bild
Bild

Ljusgrått . Lätt och luftig. Ett underbart material för inredning av små rum.

Bild
Bild

Askgrå . Mycket lik den första nyansen, men mer mättad och mörkare. Ingen silverfärg.

Bild
Bild

Varm rustik . Ännu en ljus nyans, men den här gången i behagliga varma toner. Alternativet med en mjuk gul nyans är perfekt för att dekorera alla rum i huset.

Bild
Bild

Grafit . Den mörkaste och tjockaste nyansen. Den kan användas som grundfärg (för rymliga rum) eller ett uttrycksfullt tillskott till ljusa nyanser.

Bild
Bild

Vilka färger matchar den?

En lyckad inredning är endast möjlig när alla färger som används ser bra ut tillsammans, kompletterar varandra, alla föremål och beläggningar skapar en gemensam komposition.

Smoky Oak anses vara en mångsidig färg, inklusive dess många variationer . Trots denna egenskap måste du kunna använda den här färgen klokt för att få de mest vinnande färgkombinationerna.

Det finns flera alternativ som designers rekommenderar att kombinera denna färg med

Som ett komplement är alla bruna nyanser fantastiska, från känslig beige eller mjölkaktig till mörkbrun. Med deras hjälp kan en original och uttrycksfull komposition erhållas. Att balansera paletten skapar en bekväm atmosfär.

Bild
Bild

Blått och dess många variationer kommer också att se bra ut. Dessa färger väljs för att ge atmosfären friskhet. Dessa nyanser ser självförsörjande ut, och i kombination erhålls en original och snygg inredning. Kontrastfärger kommer att se fördelaktiga ut. Till exempel mörkgrå med en delikat blå, eller vice versa

Bild
Bild

Grönt och dess variationer ser också bra ut med rökig ek. Designers använder olika gröna nyanser: ljusgrön, kärr, smaragd, ört, olivolja och många andra. Denna kombination har blivit allt populärare på sistone

Bild
Bild

Gul färg kommer att göra atmosfären ljusare och mer uttrycksfull. Det jublar. För en harmonisk inredning bör gul läggas till varma nyanser

Bild
Bild

Glöm inte det klassiska svartvita. Dessa färger kan kombineras med alla nyanser, oavsett ljusstyrka, mättnad och temperatur

Bild
Bild

Exempel i interiören

När de inredde vardagsrummet använde formgivarna ett laminat i färgen "rökig ek". En ljus nyans fyller rummet med ljus och expanderar rummet visuellt. Vardagsrummet i modern stil kommer att uppskattas av fans av minimalism.

I detta fall valdes inte bara golvet för att skapa interiören, utan också dörrar i populära färger. Innerdörrens mörka skugga är i perfekt harmoni med de ljusa väggarna och golvet. Bilden visar hur nyanserna ser fördelaktiga ut i modern designriktning.

Bild
Bild

Snyggt och praktiskt kök. Laminat i rökig ek, mörk nyans valdes som golv . Golvets färg är i harmoni med väggarna. De ljusa möblerna kontrasterar och lockar uppmärksamhet.

Bild
Bild

Bilden visar hur möbler i ovanstående färger kommer att se ut i vardagsrummets inre . Tillverkaren har kombinerat flera nyanser i en produkt som kontrasterar positivt med varandra.

Bild
Bild

Mörkt rikt golv ser bra ut med vita möbler och väggar. Att spela med kontraster är en win-win som aldrig går ur mode.

Rekommenderad: