Klassiska Möbler (85 Foton): Moderna Möbler I Vitt Och Andra Färger, För Badet Och I Korridoren, Exempel I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Klassiska Möbler (85 Foton): Moderna Möbler I Vitt Och Andra Färger, För Badet Och I Korridoren, Exempel I Interiören

Video: Klassiska Möbler (85 Foton): Moderna Möbler I Vitt Och Andra Färger, För Badet Och I Korridoren, Exempel I Interiören
Video: turkish home möbler 2024, April
Klassiska Möbler (85 Foton): Moderna Möbler I Vitt Och Andra Färger, För Badet Och I Korridoren, Exempel I Interiören
Klassiska Möbler (85 Foton): Moderna Möbler I Vitt Och Andra Färger, För Badet Och I Korridoren, Exempel I Interiören
Anonim

Vid inredningen av ett rum bör särskild uppmärksamhet ägnas åt valet av möbler. Idag i vår artikel kommer vi att prata om de karakteristiska egenskaperna hos klassiska möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Klassiker (eller klassicism) är en stil som aldrig går ur mode, den är alltid relevant och efterfrågad. Trots att det visade sig för ganska länge sedan använder moderna designers aktivt denna riktning i sitt arbete. Tänk på några av de särdrag som finns i klassiska möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Center tillgänglighet

För att dekorera alla rum i klassisk stil är det nödvändigt att bestämma det centrala designelementet. Det kan till exempel vara en öppen spis i vardagsrummet eller en säng i sovrummet. Alla andra möbler måste ordnas med hänsyn till och i förhållande till detta centrala element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Symmetri

Arrangemanget av möbler i rummet ska vara symmetriskt. Det är önskvärt att geometriska former och tydliga linjer är lätt och tydligt synliga . Följaktligen bör man, när man väljer och köper möbler, föredra sådana föremål, som kännetecknas av närvaron av tydliga och begripliga linjer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lyx

Den klassiska stilen är perfekt för bildandet av hög status; den kännetecknas av lyx och majestät (detta har varit sed sedan antiken) . I detta avseende måste alla möbler som du kommer att använda i rumsmiljön uppfylla liknande krav.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturliga material

Inom ramen för en klassisk inredning är det absolut nödvändigt att använda naturmaterial som sten, trä, ädelmetaller och tyger av hög kvalitet. Å andra sidan är det lämpligt att undvika plast och plast.

Bild
Bild
Bild
Bild

En stor mängd inredning

Inom ramen för den klassiska interiören kommer sådana dekorativa element som carving, stuckaturer, textilier att se lämpliga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Den klassiska stilen anses vara en av de mest populära och utbredda. Samtidigt är den baserad på korrekt utvalda möbler, som inte bara är estetiskt attraktiva i sitt utseende, utan också har en hög komfort och bekvämlighet.

Klassiska möbler klassificeras i flera typer beroende på syftet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar

I allmänhet är väggen en multifunktionell möbel, men dess viktigaste syfte är förvaring. Så oftast installeras dessa produkter i vardagsrum. Här kan du placera ett TV- och mediasystem, böcker, kläder och mycket mer. Traditionellt innehåller väggen element som garderob, byrå, lådor, utdragbara paneler, hyllor . För att väggen ska uppfylla klassicismens krav måste den vara gjord av trä av hög kvalitet. I det här fallet kan den naturliga färgen bevaras eller en neutral färg kan användas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modulära möbler

Modulära system anses vara en av de mest praktiska typerna. Detta beror på att en möbel består av separata delar som kan monteras (eller demonteras) vid behov . Detta förenklar processen med att transportera möbler mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpmöbler

Dessa är sådana möbler som garderober, byråer och andra produkter, som kännetecknas av ett brett syfte och oftast innehåller element från olika träslag. Denna sort är utbredd inom klassicismens ramar. Skiljer sig i korthet, återhållsamma linjer, symmetri.

Bild
Bild
Bild
Bild

Set med soffa och 2 fåtöljer

Klädda möbler är lämpliga i vardagsrummet. Vart i uppsättning soffa och 2 stolar, som är identiska i yttre design, form och design , passar perfekt in i ramen för en klassisk inredning, eftersom den uppfyller ett av dess grundläggande krav, nämligen att den är symmetrisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För sittplatser i klassisk design är möbler som soffor och fåtöljer lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och inredning

Som nämnts ovan är användningen av naturliga och naturliga material karakteristisk för interiörens klassiska stil. Dessutom gäller detta både grunden för möbler (det kan vara trä, av massivt trä eller MDF) och klädsel (till exempel är användning av läder och velourvarianter lämplig). Förutom , är det viktigt att ägna särskild uppmärksamhet åt dekorativa element (till exempel handtag) och framsidan av produkterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typiska material och inredning för en klassisk inredning:

  • värdefullt trä;
  • en sten;
  • ädelmetaller;
  • gjutgips;
  • dyra tyger, läder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I inget fall ska du använda konstgjorda material av låg kvalitet, eftersom de kommer att påverka helhetsintrycket av interiören negativt och göra det billigare.

Färger

I färd med att inreda ett rum i klassisk stil måste man vara noga med färgschemat. Designers rekommenderar att du använder följande nyanser:

  • Vit;
  • brons, guld och silver;
  • elfenben;
  • grå;
  • beige;
  • krom;
  • vinrött;
  • Brun;
  • Violett;
  • olivolja och andra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Man kan dra slutsatsen att inom ramen för en klassisk design är det tillåtet att använda både ljusa och mörka färgpaletter … I det här fallet är det absolut nödvändigt att se till att möblernas färgschema matchar och harmoniskt kombineras med inredningen i rummet och de befintliga dekorelementen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Ett stort antal företag från Ryssland, Kina och andra länder bedriver produktion av klassiska möbler. Bland användarna är vitryska och turkiska möbler efterfrågade. Låt oss ta en titt på några av de mest populära företagen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

EcolMebel

Detta möbelshowroom erbjuder kunderna ett brett utbud av klassiska möbler. Med hjälp av produkterna från detta företag kan du utrusta nästan alla rum: vardagsrum, sovrum, kontor . Dessutom (beroende på dina önskemål och behov) kan du välja både enstaka möbler och kompletta uppsättningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

UTAH

Möbelfabriken "UTA" har funnits på hemmamarknaden sedan 2000. Under denna tid lyckades företaget vinna ett stort antal konsumenters förtroende och kärlek. Vart i klassiska produkter av detta märke är lämpliga både för att ordna ditt eget hem och för olika offentliga lokaler (t.ex. restauranger eller hotell).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Distrikt

Detta märke bedriver tillverkning. Produktion och försäljning av modulmöbler i klassisk stil . Samtidigt överensstämmer produktionsprocessen med allmänt vedertagna miljöstandarder och föreskrifter. Det är också viktigt att notera det faktum att tillverkaren ger en långsiktig garanti för alla köpta produkter. På Ryska federationens territorium, liksom OSS -länderna, kan du hitta mer än 400 märkesbutiker "Zarechye".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stella

Detta är ett företag som specialiserat sig på tillverkning av möbler av miljövänliga och naturliga material (vilket är typiskt för den klassiska stilen). Detta märke har funnits på marknaden i över 20 år.

Kunderna lockas av företagets breda sortiment, tack vare vilket varje person själv kan välja de produkter som helt uppfyller hans behov och önskemål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ufamebel

Denna tillverkare bedriver produktion av exklusiva möbler. Företaget är en av de tio största tillverkarna som för närvarande finns i Ryska federationen. Trots att produkterna från Ufamebel -företaget är designer, kännetecknas de av ett relativt överkomligt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur matchar man för olika rum?

I färd med att inreda en lägenhet eller ett hus i klassisk stil är det mycket viktigt att fokusera på syftet med ett visst rum. Vart i alla klassicismens principer måste iakttas: designen måste vara lyxig och elit i utseende, men samtidigt funktionell och praktisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För hemmakontor

I arbetet med att designa och inreda ett kontor är användningen av klassiska designtrender relevant. Den obligatoriska inredningen i detta fall inkluderar möbler och skrivbord . Dessa produkter måste vara tillverkade av naturmaterial och också kännetecknas av massivitet. Placeringen av möbler ska vara tydlig och symmetrisk: till exempel kan bokhyllor placeras längs väggarna, och ett skrivbord och en stol bör placeras i mitten av rummet (om möjligt vid fönstret). Du kan också installera en soffa på kontoret - detta kommer att vara särskilt viktigt om du tar emot kunder. I allmänhet bör ett hemmakontor i klassisk stil återspegla ägarens status och materiella säkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

In i hallen

En entré (eller korridor) är ett litet rum från vilket gäster och besökare i ditt hem börjar bekanta sig med dess stil . Flera möbler kan installeras i detta rum. Till exempel kan garderober användas som förvaringsutrymme för ytterkläder. I det här fallet är det lämpligt att välja svängmöbler. Denna typ av skåpdörrar är dock endast lämplig för ett rymligt rum; i ett litet rum kan du installera en välbekant garderob. Förutom garderoben kan du sätta en hängare för gäster i korridoren (denna produkt kan inte bara användas som en funktionell, men också som en dekorativ).

Och även sminkbord är ofta installerade i korridorerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till matsalen

Som nämnts ovan måste ett rum i klassisk stil ha ett centralt element. I matsalen spelas rollen som ett sådant element av en matsats med bord och stolar . För att ett headset ska uppfylla kraven för en klassisk design måste det vara utrustat med dekorativa element som sniderier eller mosaik. Kom ihåg att träbord och stolar bör kombineras med inredningen av rummet. Förutom matsatsen kan en klassisk skänk installeras i matsalen. När det gäller färgschemat bör du välja toner efter din smak: till exempel kommer ljusa möbler att ge rummet ljushet och luftighet, och mörka möbler med en antik effekt kommer att skapa en ovanlig atmosfär av ett gammalt slott.

Bild
Bild
Bild
Bild

För badrum

För att skapa en klassisk design i badrummet rekommenderas att du använder möbelartiklar som skåp och skåp. Samtidigt (som det borde vara inom klassicismens ram) bör dessa produkter tillverkas av naturmaterial (det rekommenderas att föredra sten). För att ge lyx till interiören kan du använda förgyllda och försilvrade ytor . Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt valet av en spegel - dess ram ska vara huggen och harmoniskt passa in i rummets övergripande stil. För att öka lagringssystemets volym kan golv- och hängkonsoler användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

In i hallen

Vardagsrummet (eller hallen) är rummet där gästerna tas emot eller hela familjen samlas. Den måste uppfylla alla krav och principer för klassicismen. Möbeluppsättningar, soffor, fåtöljer, puffar, banketter, speglar och mer borde bli traditionella möbler för ett klassiskt vardagsrum . Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt arrangemanget av möbler - glöm inte symmetriprinciperna. Om du äger ett rymligt rum kan du dessutom zonera rummet beroende på dina behov och preferenser. En öppen spis är också karakteristisk för ett klassiskt vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Således kan nästan alla rum i ditt hem inredas i klassisk stil. Det viktigaste är att följa allmänna regler och principer.

Vackra exempel i inredningen

Låt oss överväga flera framgångsrika exempel på användningen av klassiska möbler i inredningen av lokaler för olika ändamål

Detta vardagsrum är inrett i ljusa färger, rummet skapar en atmosfär av lätthet och friskhet. Samtidigt kombineras moderna hushållsapparater harmoniskt med klassiska möbler

Bild
Bild

Detta skåp i klassisk stil kommer att tilltala företrädarna för den starka halvan av mänskligheten. Det är viktigt att notera statusatmosfären som skapas av möbler i mörka färger, som är en integrerad del av inredningen

Bild
Bild

Detta sovrum kombinerar både mörka och ljusa nyanser. Det är viktigt att notera närvaron av blå nyanser. Således kommer rummet att tilltala både män och kvinnor

Bild
Bild

Matsalen i gråblå toner gör ett trevligt intryck på både hushåll och gäster. Samtidigt kombineras alla interiörartiklar harmoniskt med varandra och uppfyller också alla krav i den klassiska stilen

Bild
Bild

Detta mörka sovrum skapar en mysig och varm hematmosfär. Samtidigt ser sådana dekorativa element som en bild med en blommig bild och färska blommor harmoniska ut

Bild
Bild

Den klassiska interiören (som alla andra stilistiska riktningar) har många unika egenskaper och särdrag. Därför är det så viktigt att bekanta dig med dem innan du bestämmer dig för att inreda ett rum i den här stilen.

Rekommenderad: