Krimskalberg (22 Bilder): Mått På Skalberg Från Krim, Egenskaper Hos En Sten Från Ett Saki -stenbrott

Innehållsförteckning:

Video: Krimskalberg (22 Bilder): Mått På Skalberg Från Krim, Egenskaper Hos En Sten Från Ett Saki -stenbrott

Video: Krimskalberg (22 Bilder): Mått På Skalberg Från Krim, Egenskaper Hos En Sten Från Ett Saki -stenbrott
Video: Kampen om Krim - orsaker och konsekvenser 2024, Maj
Krimskalberg (22 Bilder): Mått På Skalberg Från Krim, Egenskaper Hos En Sten Från Ett Saki -stenbrott
Krimskalberg (22 Bilder): Mått På Skalberg Från Krim, Egenskaper Hos En Sten Från Ett Saki -stenbrott
Anonim

I vår recension kommer vi att berätta om Krimskalsten. Det är ett miljövänligt material med höga ljud- och värmeisoleringsegenskaper. Det används aktivt vid konstruktion av ramar för bostadshus, vid konstruktion av staket, vägar och för att lägga grunden.

Bild
Bild

Särdrag

Som ni vet går de flesta byggmaterialen igenom flera skeden av bearbetning från naturliga råvaror. Så, rött tegel går genom eldning, gasbetong genomgår autoklavhärdning, och askblock fås genom att blanda cementbruk och mineralfyllmedel.

Bild
Bild

Det kanske enda materialet som är klart för användning i sin ursprungliga form är skalsten.

Det är en ansamling av skalfragment och gamla blötdjur . Under miljoner år samlades de på botten av gamla oceaner och förvandlades till fast sten. Allt som återstår för människor är bara att gräva upp det och skära det i separata block.

Bild
Bild

Separata krossade och hela delar av blötdjurskal fästs tillsammans med kalkcement, på grund av denna kemiska sammansättning får denna sten ett antal användbara egenskaper:

  • porös struktur ger höga diffusionsparametrar;
  • närvaron av jod och salt i bergets kemiska sammansättning mättar luften med hälsoföreningar, uppvisar uttalade antibakteriella egenskaper;
  • skalsten har noll bakgrundsstrålning;
  • har en ökad filtreringsförmåga;
  • korroderar inte och ruttnar.
Bild
Bild

Materialet har följande fysiska egenskaper:

  • värmeledningsförmåga - 0,3-0,8 W / m2;
  • frostbeständighet - 25 cykler;
  • materialtäthet - ca 2100 kg / m3, vattenabsorption -15%.

Krim rakushnyak produceras i block på 380x180x180 mm, vardera 15-25 kg.

Bild
Bild

De mest kända fyndigheterna på Krimskallen ligger i Sake . Det bryts med öppen teknik utan särskilda energikostnader, varför försäljningspriset för sådana block på fältet är ganska lågt. Med avståndet från stenbrottet ökar dock priset på skalberg många gånger, eftersom kostnaden för transport läggs till materialkostnaden.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med att använda Krimskalskalsten är obestridliga:

  • under påverkan av syre oxiderar skalstenen inte och reagerar inte med några andra ämnen, den tillhör inerta ämnen;
  • smälter inte, antänds inte under påverkan av förhöjda temperaturer, avger inte giftiga ångor;
  • på grund av närvaron av användbara element i den kemiska strukturen skapar det ett helande mikroklimat, mättar luften med joniska partiklar och desinficerar det;
  • bearbetas med de mest vanliga verktygen, tack vare vilka blocken kan ges olika former;
  • det är mycket resistent mot negativa naturliga faktorer;
  • kännetecknas av hög hållfasthet;
  • porerna ger hög värme- och ljudisolering, och dessutom släpper de ut kondensat från rummet till utsidan;
  • materialet överför inte strålning;
  • har en unik konsistens, presenterad i mer än 10 naturliga färger.
Bild
Bild

På grund av sina höga driftsegenskaper används skal från Saki -stenbrottet ofta för byggande av byggnader; det används i stor utsträckning för efterbehandling av alla typer av strukturer.

Genom att använda skalsten som ett grundläggande byggmaterial kan du vara helt säker på att resultatet kommer att kunna glädja dig i många decennier med sin styrka, styrka och estetik.

Bild
Bild

Ändå finns det finesser här och några begränsningar som du måste vara medveten om

  • Skalsten har en relativt låg bärighet, därför används den oftast i lågkonstruktion.
  • Materialet håller inte tillräckligt fast fästelement, särskilt block av märket M15. För att klara detta problem behöver du bara använda de mest moderna fästelementen.
  • Det finns ingen geometristandard i skalstenblocken, eftersom när stenen bryts uppnås inte alltid former och exakta dimensioner - här är avvikelser på ett par centimeter tillåtna.
  • Hög vattenabsorbering. För att bli av med denna nackdel måste skalväggarnas material skyddas ordentligt från utsidan, behandlas med speciella vattenavvisande impregneringar, isoleras och putsas. Innan du går vidare till inredningen i skalbyggnaden är det nödvändigt att utföra isolering och fullständig dekoration av fasaden. Om detta steg försummas måste husägare hantera fukt i rummet och ökade uppvärmningskostnader under vintern.
Bild
Bild

Märkning

Den lättaste anses vara en sten märkt M10 . Den beräknade belastningen på varje sten är många gånger större än den som behövs för att skapa byggnadens nedre rad i två våningar. Detta innebär att även byggmoduler med de lägsta densitetsparametrarna har minst en 10-faldig säkerhetsfaktor.

Bild
Bild
Bild
Bild

På träning stenar M10 och M15 används i bostadsbyggande, eftersom skalsten faller av under transport och lastning . Detta gör arbetet ekonomiskt opraktiskt, eftersom konsumtionen av varor och tiden för installation av strukturen ökar många gånger. För konstruktion av staket, bad, uthus och vindsgolv kan dock en sådan lösning vara optimal.

Bild
Bild

Skaldjursmärket M25 väger 15 kg . Detta material har genomsnittliga parametrar för styrka, porositet och uthållighet. Vid fall kan stenen bryta upp i två komponenter. Tål enkelt armerade betonggolv. Det används ofta för byggande av byggnader med 2-3 våningar. Det är allmänt efterfrågat för bildandet av skiljeväggar i flervåningshus från en monolit.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest täta och tunga skalet är märket M35 ., massan på ett block är 23-26 kg. Detta är ett tätt och ganska tungt material, det spricker inte ens när det tappas. Det används i stor utsträckning vid utformning av fundament och källare, det är efterfrågat för byggandet av de första våningarna i byggnader med flera våningar. M35 har dock en ganska hög kostnad, så den används inte ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var används den?

Rakushnyak från Krim har funnit tillämpning i byggbranschen, medan beräkningen av den nödvändiga materialförbrukningen inte är svår.

Bild
Bild

Ett standardblock har dimensioner på ungefär 18x18x38, varje kvadratmeter yta kräver 30 typiska moduler när man utför murverk i ett tegel, när man lägger i en halv tegelsten, behövs bara 18 block. För konstruktion av låga hus i den mellersta klimatzonen kommer bredden på väggarna i ett block att vara tillräcklig. När du installerar väggen i en halv tegelsten behöver byggnaden ytterligare isolering.

Bild
Bild

Ett block kan ersätta 8-10 lert tegelstenar, så installationen är mycket snabb och enkel, kräver inga speciella färdigheter och specialverktyg.

Skalväggar klarar alla typer av golv - stål, armerad betong samt trä . Men om du vill bo i ett miljövänligt hem, bör träbalkar föredras. Men i seismiskt ogynnsamma områden är det värt att använda monolitiska armerade betongkonstruktioner.

Bild
Bild

Under byggnadsarbetet finns det ofta ett behov av ytterligare bearbetning av kalksten, tillverkning av överdrag, balkar eller förbandselement. Kalkbearbetning är ganska enkel, så alla nödvändiga element kan skäras ut med den vanligaste hushållssågen.

Bild
Bild

Vissa husägare lämnar musslor inre väggar oavslutade. Denna stilistiska lösning låter dig betona konceptet med ett ekohus och kopplingen mellan hemmet och naturen.

Experter rekommenderar dock att bara lämna en del av väggen obelagd, alla andra ytor måste klädas med gipsskivor eller gips.

Rekommenderad: