Motoriserade Borrväxellådor: Hur Man Väljer För En Gasborr? Hur Smörjer Man Växellådan? Vilken Typ Av Olja Ska Fyllas På? Enhet

Innehållsförteckning:

Video: Motoriserade Borrväxellådor: Hur Man Väljer För En Gasborr? Hur Smörjer Man Växellådan? Vilken Typ Av Olja Ska Fyllas På? Enhet

Video: Motoriserade Borrväxellådor: Hur Man Väljer För En Gasborr? Hur Smörjer Man Växellådan? Vilken Typ Av Olja Ska Fyllas På? Enhet
Video: Sköljer AW55-50SN automatlåda i en Volvo V70 T5 2003 med 41000 mil på mätaren. 2024, Maj
Motoriserade Borrväxellådor: Hur Man Väljer För En Gasborr? Hur Smörjer Man Växellådan? Vilken Typ Av Olja Ska Fyllas På? Enhet
Motoriserade Borrväxellådor: Hur Man Väljer För En Gasborr? Hur Smörjer Man Växellådan? Vilken Typ Av Olja Ska Fyllas På? Enhet
Anonim

För närvarande finns det i en värld av teknik och utrustning för konstruktion ett oändligt antal olika namn och modeller. Idag kommer vi att prata om en enhet som en motorborr. Vad det är och hur man använder det, vilka typer det finns, samt hur man väljer en växellåda för det, kommer du att lära dig genom att läsa den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Först måste du ta reda på vad en motorborr är. Det är en bärbar, manövrerad borrigg för jordborrning med handtag. Det används i arbetet för att stärka grunden vid installation av staket, geologiska och andra verk.

Ibland används en motorborrning av fiskare som föredrar vinterfiske för att få hål i isen.

Bild
Bild

Denna mekanism är en mekanisk produkt utrustad med en bensinmotor. Paketet innehåller:

  • motor;
  • skruv (borr);
  • ram.
Bild
Bild

Men vi kommer att prata om växellådor, som faktiskt är hjärtat i vår dagens enhet. Växellådan är motorkomponenten som genererar vridmoment och driver alla växlar och tänder.

Bensindrivna enheter kör med höga varvtal . För att överföra tillräcklig effekt är det nödvändigt att de är utrustade med enheter som sänker hastigheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressant nog använder en gasborrmaskin aldrig vridmomentförstärkning för att förhindra kickback.

Olika sorter

Varje växellåda har sin egen särart, på grund av vilken den används på olika områden. Oftast klassificeras de enligt metoden för överföring av roterande mekanismer, det är på detta som enhetens effektivitet beror på. De viktigaste typerna av växellådor inkluderar enheter:

  • på hydraulisk basis;
  • baserat på ett masksystem;
  • baserat på koaxialcylindrar.

Vi kan säga om växellådans hydraulsystem att det är mycket slitstarkt och hållbart, till skillnad från andra. Oerfarna experter tycker att sådana enheter är mycket dyra att underhålla och komplexa. Men så är det inte: det räcker bara en gång om året eller en säsong för att byta olja och filter i hydraulsystemet.

Bild
Bild

Den andra typen av växellåda är speciell på grund av dess omvandling av motorns vridmoment till vinkelhastigheter med snäckväxellådor. Fördelarna med en sådan anordning är dess tysta drift, en hög grad av mjukhet av verktyget under borrprocessen.

Men det finns också nackdelar, en av dem är de opålitliga kugghjulen på de slutliga drivningarna, som är gjorda av brons

Bild
Bild

Vid tung belastning slickar den av trådarna, på grund av vilken enhetens kropp är mer utsatt för slitage.

Den tredje typen av mekanisk enhet är den mest efterfrågade i branschen . Spurväxlar är billiga och har använts under mycket lång tid. Deras fördel ligger i det faktum att när de monteras kan de arbeta under alla klimatförhållanden, de är mycket lätta, de kan enkelt monteras eller demonteras.

Förutom, gasborrväxlar är raka och laterala . Det beror på motoranslutningen.

Bild
Bild

Driftsregler

När du använder någon mekanisk enhet är det nödvändigt att följa driftsreglerna. I satsen med varje utrustning finns en instruktion som beskriver punkterna för säker och korrekt användning av motorborren.

Bild
Bild

Här är några aspekter av hur du använder den här enheten:

  1. motorborren kan endast användas av vuxna;
  2. Se till att det finns tillräckligt med olja och fett i enheten före användning.
  3. det är nödvändigt att smörja enhetens element med en kvalitetsprodukt;
  4. det är nödvändigt att fylla på bensin av hög kvalitet så att motorborren fungerar smidigt och korrekt;
  5. tanka verktyget bort från eld medan du stänger av motorn;
  6. det är nödvändigt att använda olja avsedd för tvåtaktsmotorer;
  7. det är nödvändigt att flytta motorborren med motorn avstängd;
  8. arbeta med verktyget i ett välventilerat rum;
  9. reservdelar måste köpas i specialaffärer som har specialcertifikat;
  10. olja och andra delar måste bytas ut på servicecenter;
  11. håll motorborraren i upprätt läge i ett rum där det inte finns någon luftfuktighet och med en tom bränsletank;
  12. När du arbetar med en motorborr måste du bära halkfria skyddsskor, handskar, skyddsglasögon och hjälm.

Rekommenderad: