Fubag Motorborrar: FPB 71 Och FPB 52, Gasborrs Bruksanvisning

Innehållsförteckning:

Video: Fubag Motorborrar: FPB 71 Och FPB 52, Gasborrs Bruksanvisning

Video: Fubag Motorborrar: FPB 71 Och FPB 52, Gasborrs Bruksanvisning
Video: Motorborr 2024, Maj
Fubag Motorborrar: FPB 71 Och FPB 52, Gasborrs Bruksanvisning
Fubag Motorborrar: FPB 71 Och FPB 52, Gasborrs Bruksanvisning
Anonim

Med modern konstruktionsutrustning kan du snabbt och effektivt utföra en stor mängd arbete av vilken komplexitet som helst. Bland sådan utrustning finns motorborrar utformade för att skapa hål för stolpar och staket. Artikeln kommer att fokusera på modeller av gasborrar från Fubag, en av de bästa tillverkarna av sådan utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Motorborrar av märket Fubag skiljer sig från liknande produkter från andra tillverkare med ett antal uppenbara fördelar

  • Pålitlighet . Den robusta konstruktionen, utrustad med bra elektronik, gör att du kan göra jobbet bra. Detta garanterar maximal driftssäkerhet för enheten.
  • Enkelhet . Modellerna har bara de mest väsentliga funktioner som gör driften enklare.
  • Bra utrustning . När du köper en Fubag-motorborr får användaren flera tillbehör och reservdelar med sig. Detta är tillräckligt för den normala driften av enheten under ganska lång tid.
  • Hög prestanda . Tillverkaren har säkerställt att konsumenten kan utföra arbete av varierande grad av komplexitet, samtidigt som den behåller kontrollen över själva processen.
  • Mångsidighet . Möjligheten att snabbt byta tillbehör med standardkontakter tillåter användning av skruvar med olika diametrar.

Användningen av dessa arbetselement kan begränsas endast i samband med utformningen av en viss modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Det är värt att överväga endast två modeller av gasborrar för att förstå möjligheterna med Fubag -tekniken.

FPB 52

FPB 52 är en modell utan skruv, men samtidigt har den alla nödvändiga egenskaper för bekvämt arbete. Huvudenergin genereras av en tvåtaktsmotor med en effekt på 1,8 kW . För att förse den med bränsle finns en liters tank, där det är nödvändigt att späda ut en blandning av AI-92-bensin och eventuell motorolja i förhållandet 25: 1. Axeldiametern är standard 20 mm, motorvolymen är 52 kubikmeter. Till denna modell finns 3 skruvar med diametrar på 100, 150 och 200 mm. Dessa storlekar är standard och stöds av de flesta motorborrar från olika tillverkare. När det gäller funktionerna finns det en snabbstart som gör att du kan accelerera utrustningen till önskat antal varv på kortast möjliga tid.

Strukturens hållfasthet säkerställs av en högkvalitativ svetsad ram . Vid köp måste användaren få en uppsättning verktyg för service av enheten, en tratt för blandning av bränsleblandningen och en behållare för bränsle. Enhetens vikt är 9,6 kg, vilket gör att en person kan hantera den fullt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

FPB 71

FPB 71 är en dyrare gasborrmaskin som erbjuder mångsidighet och effektivitet vid borrning av svåra ytor som tät jord eller lera. Jämfört med den tidigare modellen ökades motoreffekten till 2,4 kW . Och även förändringarna påverkade bränsletanken, som började ha en volym på 1,6 liter. En innovation är stödet för en större skruvdiameter på 250 mm. Således är FPB 71 lämplig för halvprofessionellt arbete på en mängd olika ytor.

Motorns slagvolym för denna borr är 71 kubikmeter. centimeter . Den robusta och pålitliga ramkonstruktionen kommer att hålla arbetaren så säker som möjligt, och snabbstartfunktionen kan påskynda startprocessen. Det bör noteras att utrustningen liknar FPB 52 -modellen, det vill säga förutom själva enheten består av samma tre komponenter - verktyg, en tratt och en kapsel. Det är möjligt att arbeta för två operatörer, eftersom kraften i denna motorborr tillåter detta i samband med dess design.

I allmänhet är denna modell en förbättrad version av den föregående, eftersom grunden har förblivit densamma, bara de tekniska egenskaperna har ändrats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

Det är mycket viktigt att använda utrustningen korrekt så att den fungerar så länge som möjligt. därför man ska inte glömma att inspektera motorborren externt före varje arbetsprocess, ge det en minut att gå på tomgång för att se till att den fungerar som den ska . Dessutom är det nödvändigt att övervaka bränslenivån och fylla tanken med rätt förhållande mellan bensin och olja. Tankning bör ske i en säker miljö - inga öppna lågor runt. Efter köpet måste du bekanta dig med relevant dokumentation, som innehåller information om användningen av funktioner och metoder för att arbeta med verktyget.

Gasborren ska förvaras på en ren plats och speciella kläder bör bäras under drift för att minska risken . När det är möjligt rekommenderas att arbeta utomhus så att mindre damm från den behandlade ytan andas in av användaren. När det gäller den första starten bör den vara kortlivad - enheten måste vänja sig vid lasterna.

Rekommenderad: