Elektriska Borrar: För Markarbeten, För Stolpar Och Jord I Trädgården, Gör Vi Det Själv En Hemlagad Manuell Trädgårdselborrmaskin

Innehållsförteckning:

Video: Elektriska Borrar: För Markarbeten, För Stolpar Och Jord I Trädgården, Gör Vi Det Själv En Hemlagad Manuell Trädgårdselborrmaskin

Video: Elektriska Borrar: För Markarbeten, För Stolpar Och Jord I Trädgården, Gör Vi Det Själv En Hemlagad Manuell Trädgårdselborrmaskin
Video: Slipar borrar 2024, Maj
Elektriska Borrar: För Markarbeten, För Stolpar Och Jord I Trädgården, Gör Vi Det Själv En Hemlagad Manuell Trädgårdselborrmaskin
Elektriska Borrar: För Markarbeten, För Stolpar Och Jord I Trädgården, Gör Vi Det Själv En Hemlagad Manuell Trädgårdselborrmaskin
Anonim

Inom industrin eller i privata angelägenheter är det ofta nödvändigt att bearbeta jorden i något område, för att gräva ut marken. En elektrisk borr är en typ av utrustning som används för detta i storskalig konstruktion, i vardagen och i trädgårdsarbete. Med dess hjälp blev det möjligt att automatisera tungt manuellt arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

En elektrisk borr är ett automatiskt växelströmverktyg som används för att lösa problem som att skapa jordgropar av olika typer och ändamål.

Enheten representeras av en struktur bestående av en skaft, handtag och ett manöverdon . Den är utrustad med en elmotor, vilket är dess särdrag. Särskilda blad på trycklager är fästa på stången (detta är namnet på den centrala delen av ramen), med vilken jorden samlas och lyfts när enheten begravs i marken under utvecklingen av gropen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Borrmekanismen installeras vertikalt och krossar jorden med stöd på spetsen.

Utrustningens klämmekanism fixerar borrriktningen i marken . Funktionsprincipen är baserad på det faktum att enheten drivs och bladen roterar och börjar svänga, vilket tillhandahålls av en växellåda - en mekanism som är ansluten med en koppling till motorenheten. Ju högre ingångsspänning desto högre vridmoment. Rotationshastigheten med en sådan motor är inte synkron med rotationen av statormagnetfältet, vilket förklaras av rotorns speciella konstruktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Effektiviteten av att använda elektriska borrar i borrhål förklaras av användningen av en elmotor. Dess design är genomtänkt: hålrummet är mycket lufttätt, det finns bra isolering inuti, inklusive från arbetsvätskans penetration, och konstant tryck tillhandahålls också. Huvudkomponenterna i jordgrävningsenheten försörjs med ström genom en tråd.

För närvarande används elektriska borrar i stor utsträckning i markarbeten . Sedan de togs i bruk har tillverkare och användare uppfunnit många sätt att göra verksamheten så bekväm, ekonomisk när det gäller mänskliga resurser och tid som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

När du använder en elektrisk borr kan många typer av arbete utföras utan spänning, eftersom enheten kan användas omedelbart efter att den har slagits på, dessutom har den hög prestanda.

Under arbetet noteras små mekaniska kostnader, vilket är ett plus: effektiviteten är lika med sjuttio procent

Det är svårt att arbeta manuellt med hög densitet, särskilt om det innehåller element som förhindrar borrning (stenar eller andra stenar, rötter), och användningen av enheten underlättar markens utveckling mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den elektriska borren måste "gå till gården" i sommarstugor och i trädgårdsarbete … De kan lossa jorden och göra hål med erforderligt djup för att plantera olika grödor, vare sig det är prydnadsbuskar eller unga träd. Därför är det mycket vanligt att använda enheten på sommaren, särskilt bland markägare. En jordskruv kan monteras på en borr eller skruvmejsel och användas för alla ändamål, för att odla jorden.

En elektrisk borr används vid installation av staket och du måste göra urtag i marken för ett staket . På samma sätt blir det nödvändigt att borra jorden för pålar när man lägger grunden till någon struktur, grund. Ibland blir det nödvändigt att borra is, vilket igen kommer till hjälp av ett elektriskt verktyg. Bekvämlighet beror på att du kan använda olika blad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men för att kunna använda verktyget framgångsrikt måste du bestämma vilka egenskaper det kommer att krävas för framgångsrikt arbete som avsett. Så, diametern och typen av blad skiljer sig åt, längden på skaftet. För markarbeten av olika slag väljs enheter som är lämpliga när det gäller effekt.

Borttagbara blad på borrmaskiner kan vara skruvformade, skruvade eller skivor

I det fall när det är nödvändigt att få en grop med släta kanter som inte skulle smula, används ett munstycke, vilket är ett rör med en spiral av bladet runt det - detta är en skruv. De kan borra tunnlar i marken, den används för vattenbrunnar och är också lämplig för att göra gropar för stolpar.

Bild
Bild

Under seriöst arbete är dubbla spiralskruvar mest användbara, med deras hjälp är det lättare att lyfta tät jord än enspiral.

Skruven måste väljas ut efter vilken typ av jord som ska hanteras . Till exempel, för mark som är fryst och täckt med is, har butiken alltid en separat typ av hållbart munstycke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skruvblad är mycket populära eftersom de är de mest praktiska och mångsidiga . En trädgårdsborr kan göra fördjupningar i marken upp till en meter, så det är möjligt att göra hål för basen av ljusstrukturer: gungor, bänkar. En sådan manuell, elektrisk jordborr är lämplig för sommarboende, den kan användas även i stenig mark.

Bild
Bild

Skivtypen representeras av ett munstycke i form av blad fastsatta på en stång, belägna i en vinkel mot varandra. Kan vara användbar för grönsaksträdgården.

Längden på stången väljs utifrån användarens höjd och erforderligt gropdjup. Att arbeta i en vinkel med en elektrisk borr är inte alltid bekvämt och dessutom osäkert, därför är stångens längd en viktig egenskap. För borrhålsborrning är det optimalt att välja en stav på 1, 5-2 m.

Enheter med elmotor fungerar från elnätet . Den sladdlösa borrmaskinen är mycket praktisk eftersom den kan borra även utan att anslutas till ett uttag. Om du planerar att arbeta länge är det bättre att använda en förlängningssladd, eftersom batteriet kan vara urladdat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märken

Idag kan elektriska borrar göra mycket arbete. Om det inte fanns några sådana verktyg skulle effektiviteten att lösa många problem minskas avsevärt. På grund av det faktum att leverantörer nu erbjuder utrustning som tillgodoser konsumenternas behov har arbetskraftens produktivitet ökat avsevärt och mindre och mindre mänsklig ansträngning läggs ned.

Borrtillverkare konkurrerar om marknadsledarskap och försöker förbättra nya utrustningsmodeller. De mest populära märkena är:

  • STIHL;
  • EFCO;
  • EKO.
Bild
Bild

STIHL - det första inhemska företaget som tillverkar en mängd olika teknisk utrustning till attraktiva priser. Modellerna som presenteras av detta märke får många positiva recensioner. Köpare noterar den anständiga kvaliteten på produkterna. När det gäller elektriska borrar garanterar STIHL en lång livslängd för enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett stort urval av borrmodeller avsedda för olika arbetsformat.

Teknik för alla de mest specifika smakerna förverkligas av följande märke - EFCO specialiserat sig främst på trädgårdsutrustning. Det är inte förvånande att detta italienska märke är så känt på den ryska marknaden: officiella återförsäljare säljer sina produkter i många länder. Detta företags borrar är mycket hållbara och används för uppgifter i alla storlekar, från att göra ishål för fiske till ansvarsfullt professionellt arbete.

Bild
Bild

För det tredje, japansk tillverkare , levererar elektriska borrar som, liksom andra produktlinjer, har fått internationellt erkännande. Detta är ingen slump: tekniken kännetecknas av sin enkla design och samtidigt enastående tillförlitlighet. Den smarta utformningen av is- och jordborrarna lovar skydd mot oavsiktliga sammanbrott. Dessutom är enheterna mycket kraftfulla, de används till och med för grävarbeten med torr och stenig mark.

Populära märken "Zubr", Fiskars, de används framgångsrikt när man skapar gropar för olika ändamål (för brunnar, högar, etc.)

Bild
Bild
Bild
Bild

För att inte bli lurad av misstag och för att köpa en högkvalitativ elektrisk borr som uppfyller alla egenskaper bör du undvika overifierade leverantörer.

Välkända varumärken har blivit populära på grund av tillförlitligheten hos testade produkter, samarbete med officiella återförsäljare av sådana märken ger en kvalitetsgaranti.

Bild
Bild

Nyanser av val

När frågan uppstår om att välja en elektrisk borr som är lämplig för marken är det viktigt att bestämma under vilka förhållanden enheten ska användas. Baserat på vilken typ av jord som råder i arbetsområdet, bestäms vilken enhet som är optimal. Seriöst storskaligt arbete utförs med en enhet som är något större än en hushålls elektrisk borrmaskin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhetens parametrar bestämmer dess kostnad och omfattning. Således kommer en elektrisk borr med låg effekt (cirka 1,5 kW) att vara ett bra alternativ för att lösa enkla uppgifter som att göra enkla hål för plantor i en sommarstuga. Om produkten ska användas i ett stort byggprojekt, där det även kan krävas pålborrning och andra djupa hål i marken, behöver du en borr med en kapacitet på minst 2 kW.

Bild
Bild

Enhetens utrustning spelar också en lika viktig roll och det är värt att uppmärksamma när du väljer. Till exempel för hushållsarbete kan munstyckets diameter inte vara mer än 15 eller 20 mm.

Munstyckenas diameter beror på massiviteten hos de strukturer som borrar marken. Munstycket som följer med den elektriska borren kan bytas ut mot nya efter behov.

För att dra nytta av alla fördelar som en elektrisk borr har i jämförelse med andra borrutrustningar, köp inte en enhet om du är osäker på leverantörens integritet. Då kan du uppskatta bonusarna som användningen av en elektrisk borr ger. Nämligen - ekonomi i energiförbrukning, ljudlöshet och ofarlighet för miljön, eftersom giftiga avgaser inte släpps ut i atmosfären under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

När du använder utrustning som en elektrisk borr är det viktigt att följa lagrings- och säkerhetsföreskrifter vid användning. Att följa enkla riktlinjer hjälper till att förlänga verktygets livslängd, undvika för tidigt fel och förhindra skador.

  1. Metaldelar på enheten kan vara frätande. Därför är de belagda med en speciell korrosionsskyddande beläggning eller metallfärg för att skydda bladen och stången från rost.
  2. För att underlätta borrningen kontrolleras bladets skärpa regelbundet och skärps vid behov.
  3. Oväntat brott på enheten kan orsakas av att ett olämpligt blad används för jordtypen. Därför undersöks jorden först innan du borrar, och det skulle vara bättre att lossa det övre lagret något.
  4. Den elektriska borrmaskinen lyfter marken och kan gå sönder om du arbetar utan avbrott och avstängning för att ta bort ackumulerad jord från skruven. Sluta borra regelbundet och ta bort överflödig jord. Detta hjälper till att undvika knäckning och brott.
  5. Var försiktig så att du inte skadar dig själv.
  6. Efter avslutat arbete är det viktigt att rengöra vidhäftande jord och kontrollera utrustningens skick.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som med all annan utrustning kräver den elektriska borren uppmärksamhet under drift och grundläggande vård i tid.

Hur gör man det själv?

Om det finns en gropborr med en elmotor, behöver du inte spänna mer, gräva marken med en spade. Verktyget gör nu allt själv, med det kan du göra gropar för olika ändamål, du kan leda vatten till platsen, lägga grunden till huset och dekorera trädgården genom att plantera träd.

Istället för att köpa, som tillval, gör-det-själv elektriska borrar från skrotmaterial. Att designa en kvalitetsenhet är en genomförbar uppgift för alla. En hemmagjord borr är inte sämre än den du köpte färdiga.

Dessutom, frihet ges uppfinnaren att göra sina egna ändringar: modifieringar ger enheten ytterligare funktioner och underlättar arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana användbara modifieringar är: att öka antalet nivåer av blad; lägga till en låda där jord samlas upp, etc.

Du kan skapa just en sådan enhet som skulle vara idealisk för borrning. Typ av redskap och bladens storlek, effekt, utrustningens dimensioner, motorns egenskaper beroende på jordens egenskaper bestäms oberoende.

För att få en pålitlig ny elektrisk borr behöver du montera delar som skärdelen, spindeln, handtagen och motorn . Cirkulära skivor kan fungera som blad, och för självskapande av skruven kan du leta efter en lämplig modell-färdiga ritningar används för att skapa arbetsmunstycken från en mall. Elmotorn är gjord av en borrhammare, och en kraftfull motor erhålls från borrens startmotor och växellåda.

Med dina egna händer från en elodlare är det enkelt att skapa en effektiv maskin för att odla marken, inklusive att plöja den och ta bort rötter från den, vilket borren klarar sig bra med. Vad behöver du för att börja designa?

Bild
Bild

Verktyg och material

Ett av de enklaste alternativen för en hemgjord borr är en borrmaskin. Verktyget är idealiskt att använda för att utveckla din egen kraftfulla teknik.

Den är konstruerad för långsiktig drift, gör det möjligt att använda olika typer av borr. Men samma gräsklippare är inte så enkel som den verkar vid första anblicken, och om du gör en elektrisk borr av den kan det uppstå svårigheter på grund av växellådan.

Så innan du börjar behöver du följande material:

  • borra;
  • maskutrustning, det är enkelt att installera;
  • Bulgariska;
  • stålskivor med önskad diameter, beroende på gropens storlek.

Du kan komma till jobbet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningssteg

  1. På skivor, vars antal motsvarar antalet nivåer i skärdelen, gör hål i mitten för skaftet. Hålet måste vara lika med stångens diameter.
  2. Klipp skivorna så att du får sektionerna i cirkeln.
  3. Spiralsvetsa skivorna, anslut dem till ringarna.
  4. Den perfekta spetsen skulle vara en metallborr för att underlätta borrningen. En slipad gädda är mindre bekväm.
  5. Spetsen placeras 5 cm under skruvmunstycket.
  6. Vi skärper spetsen på borren, skruven.
  7. Nu är ett munstycke installerat på borren med en växellåda.

Den universella elektriska borrmaskinen är klar att använda.

Rekommenderad: