Plywood I Interiören: Dekoration Med Dekorativ Plywood Av Ett Trähus Och Lägenhet Inuti, Inre Laminerad Plywood För Inredning Av Bostadslokaler Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Plywood I Interiören: Dekoration Med Dekorativ Plywood Av Ett Trähus Och Lägenhet Inuti, Inre Laminerad Plywood För Inredning Av Bostadslokaler Och Andra Alternativ

Video: Plywood I Interiören: Dekoration Med Dekorativ Plywood Av Ett Trähus Och Lägenhet Inuti, Inre Laminerad Plywood För Inredning Av Bostadslokaler Och Andra Alternativ
Video: Interior Design — Small House Traditional Makeover 2024, Maj
Plywood I Interiören: Dekoration Med Dekorativ Plywood Av Ett Trähus Och Lägenhet Inuti, Inre Laminerad Plywood För Inredning Av Bostadslokaler Och Andra Alternativ
Plywood I Interiören: Dekoration Med Dekorativ Plywood Av Ett Trähus Och Lägenhet Inuti, Inre Laminerad Plywood För Inredning Av Bostadslokaler Och Andra Alternativ
Anonim

Många drömmer om att omvandla sitt hem med minsta investering. Och om du närmar dig saken klokt kommer du att kunna förverkliga dina mest omhuldade drömmar medan du spenderar små belopp. Det räcker att gå till marknaden och välja budgetbyggnadsmaterial, till exempel vanlig plywood. Samtidigt är det viktigt att känna till dess egenskaper, egenskaper, fördelar och nackdelar. Med bara några ark kan du diversifiera ditt hem interiör, skapa en ovanlig stil i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Plywood är ett flerskiktigt material som används av mänskligheten i mer än ett dussin år. Den träiga strukturen ger plywoodpanelerna ett vackert naturmönster, som används som ett dekorativt element i designindustrin.

Detta material har tillräcklig hållfasthet, vilket tillhandahålls av de strukturella egenskaperna för placering av lager . Varje på varandra följande platta läggs ut i en annan riktning av spannmålen, vilket minskar risken för plåtklyvning, minskar risken för krympning och garanterar en stabil storlek. Med den här funktionen kan du skapa olika mönster och detaljer, vars design är unik och utan motstycke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plywood är ett utmärkt material för konstruktion, dekoration och designarbete . Men skadliga föreningar används vid tillverkningen. Vi pratar om lim. Anslutning av föroreningar i form av fenol och formaldehyd är skadligt för människors hälsa.

Därför är det nödvändigt att ta reda på vilka komponenter i limmet som användes för att skapa plattorna för att utesluta materialets skadlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur kan den användas som dekoration?

Relativt nyligen betraktades plywood inte ens som ett fasadmaterial. Designers valde dyrare dekorativa ytor . Plywood med alla dess egenskaper verkade ful. Det användes för att täcka bakväggarna på skåpmöbler och inuti inbyggda garderober. Och den låga kostnaden väckte inte förtroende. Av denna anledning verkade det för många att det inte kunde användas som ett inre element för hem och andra lokaler.

Men idag har allt förändrats. Detta budgetmaterial har blivit en favorit bland representanter för designkonst . Tekniken för att använda plywood i inredning kom till OSS från Europa. Det var där de först förstod vad som är särart med detta material, redde ut dess fördelar och nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

De särskiljande egenskaperna hos plywood ligger i flera parametrar, såsom:

  • säkerhet;
  • naturlighet;
  • flexibilitet;
  • styrka;
  • lätthet;
  • subtilitet;
  • hög brusreducering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enkelt uttryckt är plywood ett tunt, flexibelt material som kan användas för att bygga strukturer i olika former till en lägsta kostnad.

Först och främst används plywood för att skapa en ovanlig inredning efter en större renovering eller för att ge friskhet till den vanliga designen av ett bostadsutrymme . Ett enkelt plywoodskiva kan förvandla alla rum. Till exempel kan väggar dekoreras med målad plywood. Med dess hjälp är det möjligt att betona hörnet av rummet som du måste vara uppmärksam på.

Bild
Bild
Bild
Bild

Filmpläterad plywood låter dig zonera ett stort utrymme . Om huset ursprungligen har en träbas och är gjord i stil med en chalet eller loft, kan dess inre utrymme kompletteras med miniatyrbitar av plywood. Det är lämpligt att dekorera den provensalska interiören med ark målade i blått. Plywoodskär i grå, vita och svarta nyanser är lämpliga för rum i skandinavisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag finns det många sätt att använda plywood

  • Inredning, inklusive väggar, tak och golv, med hänsyn till förekomsten av en rambas.
  • Tillverkning av möbelsatser. Sängar för sovrummet, bord och stolar för vardagsrummet eller köket och mer.
  • Tillverkning av belysningselement som bordslampor med ovanlig design.
  • Installation av strukturer i form av hyllor och ställningar.
  • Skapande av dekorationer och tillbehör för inredningen.
  • Att göra köksredskap som skärbrädor, underlägg, spadar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Designers använder ofta plywood som huvudmaterial när de skapar inredningen i ett barnrum.

Detta material används för att göra ställ för leksaker, böcker, olika souvenirer, multifunktionella möbler, lekset, speciella utvecklingsbord, där det finns urtag för en kopp för markörer, en sorterare är inbyggd och det finns till och med ett gem. I barnrummen för små flickor är dockhus av plywood ganska vanliga, som kan målas och dekoreras efter eget gottfinnande . Det viktigaste är att komma ihåg att alla element i plantskolan av plywood måste täckas med säkra, luktfria färger och impregneringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag kan du i butiker hitta många alternativ för köksuppsättningar av plywood . Vissa människor tror att detta material inte är starkt och inte kommer att klara tunga belastningar. Denna åsikt är faktiskt felaktig. Köksskåp i plywood håller lika länge som traditionella träkonstruktioner. Vid skapandet av köksmöbler från plywood används ett material som har genomgått behandling med speciella impregneringar, vilket ökar dess fuktbeständighet. En sådan uppsättning kan köpas i en möbelbutik eller beställas från en verkstad. Fuktresistent plywood passar inte bara för köket, utan också för badrummet och till och med badkaret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plywood byråer och kantstenar är mycket effektiva. Huvudsaken, välj rätt storlek och design så att de inte blir efterföljande besvärliga . Sådana föremål fläckar inte, eftersom färg- och lackmaterialet överlappar trädets mönster och berövar det dess naturliga skönhet. Stolar och bord av plywood kan ha en vikbar struktur eller en stationär form.

Hyllorna och skåpen gjorda av ett sådant budgetmaterial visar sig vara ganska intressanta . Kostnaden visar sig vara samma minimum, medan standardfästningen på väggarna tillämpas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Människor som är osäkra på styrkan i plywood, men som älskar dess skönhet, föredrar att beställa möbler med en bas av ett mer hållbart material, men det är tänkt att mantla det inifrån och ut med plywood bitar.

Man kan dra slutsatsen att plywoodmöbler har haft enorm popularitet de senaste åren. Dess särdrag är originalitet och brist på analoger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sten

Plywood är en modern lösning som låter dig dekorera väggar i vilken stil som helst med en begränsad budget. Plywood kan användas i olika rum, i industrilokaler, på kontoret, i receptionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För väggdekoration används plywoodskivor, vars tjocklek inte är mer än 16 mm . De är fixerade på en profilram, som måste installeras i förväg. För att göra materialet mycket estetiskt tilltalande är dess yta färgad och lackerad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Taket i plywood ser attraktivt ut. Med det kan du till och med ordna taket på vinden.

Fördelarna med plywood är dess låga vikt och möjligheten att välja en mängd olika nyanser, som du kan uppnå själv med träfläck.

Bild
Bild
Bild
Bild

För utformning av taket används ark av 1 och 2 grader . De kännetecknas av sin snygghet, enhetlighet i mönstret och har små defekter i färgskillnader och knop.

Innan du installerar plywood på taket är det nödvändigt att installera en metallram, varför rummets höjd reduceras med cirka 10 cm. Det är därför detta material föreslås användas i rum med högt i tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Paul

Ofta används plywood som bas för parkett, matta och laminat. Det kan också läggas ut som ett golv. Plywoodens styrka och utseende uppfyller alla de angivna kraven från användarna.

Idag finns det flera sätt att använda plywoodskivor i golvarrangemanget

För inredningen i ett rum i loftstil där det finns en putsad eller tegelyta, rekommenderas det inte att dekorera plywoodgolvplattan. Plywood läggs ovanpå undergolvet och målas sedan med klart lack, vilket förbättrar effekten av hållbarhet, styrka och skönhet. Detta designalternativ är idealiskt för trähus, men samtidigt kostar det mycket mindre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plywoodgolvet är mycket imponerande .vars yta behandlas med speciella impregneringar. Sådana blandningar ändrar färgen på plywood och tillför lyx till golvet.

Det är bäst att använda impregneringar baserade på polyuretan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plywoodgolv, målade i en annan färg, ser väldigt intressant och attraktivt ut . Detta görs oftast när man inreder barnrum. Utrymmet där barnet bor ska fyllas med trevliga och lugnande nyanser. Men det mest attraktiva är att valet av färg inte är begränsat. Paletten är så mångsidig att alla kan välja önskat färgschema.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket intressant, men mycket svårt att lägga ut golvet från de skurna rutorna av plywood . Den enda nackdelen med ett sådant golvbeläggning är låg fuktbeständighet, eftersom det finns anslutande sömmar i strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Heminredning alternativ

Du kan dekorera rummet med olika plywoodhantverk, till exempel ljusstakar, ramar, lampor. Men detta är bara en liten del av det som kan skapas av detta material. För att dekorera ett barnrum kan du använda volymetriska plywoodfigurer av djur eller sagofigurer.

Idag är väggarna i många hus dekorerade med figurerade inskriptioner av olika teman - från små till familjemedlemmars prestationer. Hushållerska med krokar och galgar hängs i korridoren och korridoren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plywood kan användas för att göra multifunktionella skärmar som döljer värmeradiatorer . Samt lambrequins och till och med blomsterhyllor. I verkstaden kan du beställa ovanliga designerklockor och stiliserade kalendrar, där digitala element är utbrända bilder.

För matplatsen kan du skapa plywoodunderlägg för rätter . Figuriner med rörliga element och musiklådor där smycken kan förvaras ser ovanliga och intressanta ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rummen dekorerade med paneler gjorda av bitar av plywood ser mycket imponerande ut . Vem som helst kan göra sådan skönhet. Det räcker med att lägga bilden på papper och överföra den till panelens bas genom att bränna eller klippa. Dessa tavlor kan beställas från en verkstad eller köpas från en konstbutik.

Plywood är ett mångsidigt material som låter dig skapa en mängd olika design och produkter . Till exempel en kopphållare för stora hundar. Designen för att placera koppar kan vara stationär eller vikbar, solid eller färgad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, plywood kan användas för att göra ovanliga dörrhandtag, intressanta flaskhållare som kan användas för att dekorera ett festligt bord . Speglarna ser ganska ovanliga ut, vars kant är dekorerad med ett snidat mönster.

Trädgårdsmöbler i plywood som en gungstol, bänk eller dekorativt staket är lika populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Det är inte svårt att göra en ovanlig inredning i ett hus eller lägenhet med minimala investeringar. Det räcker att köpa plywood och komma med en ny design. Och här är några exempel på vad som kan göras från flera ark av detta material. Sådan inre skönhet kommer att förvåna alla på plats.

Rekommenderad: