Blockhus För Inredning (42 Bilder): Mantlat Tak Inuti Huset, Exempel På Vändande Rum I En Lägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Blockhus För Inredning (42 Bilder): Mantlat Tak Inuti Huset, Exempel På Vändande Rum I En Lägenhet

Video: Blockhus För Inredning (42 Bilder): Mantlat Tak Inuti Huset, Exempel På Vändande Rum I En Lägenhet
Video: Före/efter: Mer dagsljus till sovrummet i huset med platt tak 2024, Maj
Blockhus För Inredning (42 Bilder): Mantlat Tak Inuti Huset, Exempel På Vändande Rum I En Lägenhet
Blockhus För Inredning (42 Bilder): Mantlat Tak Inuti Huset, Exempel På Vändande Rum I En Lägenhet
Anonim

Modern inredning ger inte bara skapandet av en vacker interiör, utan också användningen av naturmaterial av hög kvalitet. Därför har ägare av hus och lägenheter nyligen valt ett blockhus som en dekorativ beklädnad. Detta material kännetecknas av många positiva egenskaper och kan fylla rummen med en speciell atmosfär av hemvärme och komfort. Dessutom vittnar husets design om husägarnas goda smak, deras förmåga att uppskatta den naturliga skönheten. Efterbehandlingsmaterialet är enkelt att installera, och det stora utbudet av dess texturer och färger öppnar stora möjligheter för designers att genomföra kreativa idéer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Blockhuset är en unik byggprodukt, som är ett slags foder. Till skillnad från en vanlig skiva kan den imitera en rundad stock, tack vare denna egenskap används den i stor utsträckning i dekorativ efterbehandling. Processen att göra materialet sker enligt specialteknologi med hjälp av inte bara barrträd, utan också asp, björk och lind.

Bild
Bild

Blockhusets yttre sida är konvex och ser ut som en naturlig stock, medan baksidan är platt . Installationen av brädorna utförs med hjälp av pussel. Resultatet är en högkvalitativ beklädnad utan sprickor och luckor. Beroende på vilken träslag som används vid tillverkningen av ett blockhus kan dess karakteristiska egenskaper variera. Det finns brädor A och B i klassen, vars största skillnad är närvaro eller frånvaro av knutar och andra brister. Oftast väljs ett blockhus för dekorativ beklädnad inomhus, men innan du installerar det är det värt att överväga brädans tjocklek, eftersom det kan "äta" det användbara området i rummet.

Normalt produceras ett blockhus i längder från 2 till 6 m. När det gäller materialets tjocklek varierar det från 20 till 36 mm och bredden kan nå 190 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Idag anses blockhus vara det mest populära efterbehandlingsmaterialet, som har hög prestanda och låter dig skapa stark och hållbar ytbeklädnad. Genom designen utmärks brädor med imitation inte bara av rundade stockar utan också av polerat virke. Dessutom finns det flera typer av blockhus.

Trä . Det är en klassisk version av materialet, som tillverkas av olika lövträd och barrträd. På byggmarknaden kan man som regel hitta sådana träskivor med en tjocklek på 2 till 4 cm. Därför är det för invändig beklädnad av ett rum, utöver dekorativa paneler, också nödvändigt att köpa isolering. Ett trähus är dyrt, men det har hög ljudisolering och är en ren ekologisk produkt. Det rekommenderas att fästa panelerna på en förmonterad struktur, som är förberedd av en mantel mantlad med balkar. Avståndet mellan stängerna bör inte överstiga 60 cm.

För att uppnå maximal anslutning av plattorna måste de fixeras från botten till toppen med hjälp av törnpusselsystemet. För att förlänga livslängden för en sådan finish bör träskivor dessutom behandlas med speciella antiseptika eller fläckar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall . Denna typ av material är resistent mot hög luftfuktighet och extrema temperaturer, behöver inte bearbetas, är praktisk och driftsäker. Ett metallblockhus kan hålla upp till 60 år. Panelerna är billiga och mycket lättare att installera än träplankor. Fästningen av metallblockhuset utförs också på lådan och observerar steget mellan balkarna från 35 till 40 cm. Installationsarbete kan utföras i rum med vilken temperatur som helst. För att ge beklädnaden ett estetiskt utseende används ytterligare detaljer dessutom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinyl . Vanligtvis används den endast för inredning av rum. Ett sådant blockhus imiterar idealiskt en stock, så med hjälp av det kan du skapa en ovanlig interiör. Materialet finns i rika färger, kräver ingen bearbetning, är billigt och snabbt installerat. Den enda nackdelen med vinylpaneler är deras instabilitet mot temperaturförändringar, vilket resulterar i att de kan tappa styrka och blekna. Installationsarbete med ett vinylblockhus liknar på många sätt installationen av metallpaneler, men när du installerar det är det absolut nödvändigt att lämna ett litet mellanrum på 2 mm mellan brädorna. Detta måste göras för att undvika att det bildas sprickor på materialets yta, eftersom det kan expandera under yttre påverkan.

Var och en av ovanstående typer av paneler kräver inte bara en speciell installationsteknik, utan också olika i dess dimensioner och modifiering. Därför, innan du väljer en viss typ av material, bör du först besluta om utformningen av finishen och ta hänsyn till funktionerna i rummet där du planerar att utföra inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Liksom alla andra byggprodukter har blockhuset sina egna positiva och negativa egenskaper.

Den utbredda användningen av denna produkt i inredningen av lokaler beror på dess fördelar

  • Miljövänlighet. Panelerna är tillverkade uteslutande av naturliga råvaror. För detta väljs trä av hög kvalitet, som genomgår förbehandling och torkning. Dessutom skapar blockhuset av barrträ ett bra mikroklimat i rummen. När det gäller brädorna av lövträd har de hög hårdhet och fuktbeständighet.
  • Styrka. Materialet tål effekterna av olika miljöer. Det är UV -beständigt och förlorar inte sitt ursprungliga utseende och kvalitet med tiden.
Bild
Bild
  • Estetik. Brädornas utmärkta utseende gör att de kan användas för olika dekorationer av rum, vilket ytterligare betonar skönheten i interiören. Materialet är tillverkat i en mängd olika färger, så det passar perfekt in i alla rumsdesigner.
  • Lätt och lätt att installera. Installationsarbetet utförs snabbt och kräver inget specialverktyg, så det är fullt möjligt att göra det själv utan att behöva ta hjälp av specialister. Dessutom kräver panelernas låga vikt inte ytterligare förstärkning av husets ytor och fundament.
  • Värmeisolering. Trä håller värmen väl.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller nackdelarna med blockhuset kan de tillskrivas dem

  • Otillräcklig ånggenomsläpplighet. Ytan trimmad med detta material "andas inte", så kondens kan ackumuleras på den. Oftast observeras ett liknande problem i rum där det inte finns någon konstant temperaturregim. För att undvika detta räcker det med att installera ett bra ventilationssystem eller göra väggsvarv med en lutning på 50 mm mellan balkarna.
  • Brandfarlighet. Eftersom naturligt trä vanligtvis används för tillverkning av ett blockhus, är det värt att oroa sig för att skydda det från eld och behandla det med ett eldfast murbruk.

Trots förekomsten av brister är efterbehandlingsmaterialet mycket populärt bland hantverkare och designers och har fått positiva recensioner under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Efterbehandling inne i huset kräver mycket fysiska och ekonomiska kostnader, därför måste du välja rätt dekorativt material för att resultatet ska glädjas med hög kvalitet i slutet. Ett blockhus är ett foder som har en konvex form och är utformad för ytbeklädnad. För interiörarbete används oftast brädor som inte överstiger en längd av 6 meter. Vid köp är det dessutom viktigt att vara uppmärksam på materialets tjocklek - om det är stort, kommer rummet efter ansiktet att minska i yta. Ett blockhus med liten tjocklek tar tvärtom ett minimum av utrymme och skapar framgångsrikt en atmosfär av komfort i rummet.

Bild
Bild

Valet av paneler beror också på rummets storlek . För rymliga rum är det bäst att ge företräde åt breda plankor och därmed uppnå bästa visuella effekt. Dessutom spelar variationen av trä en enorm roll i köpet. Ett blockhus av al, ek eller lind lämpar sig väl för inredning av bastur och bad. Bostadslokaler rekommenderas att dekoreras med barrträd, de har ett högt hartsinnehåll och ger rummet utmärkt vattentätning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rum dekoration idéer

Idag finns det många idéer för att använda ett blockhus i inredningen. Detta material används ofta i kombination med ljus färg eller dekorativt gips och tapeter. Beklädnad med natursten och paneler gör att du kan utföra reparationer av hög kvalitet, som du inte behöver tänka på på många år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träpaneler, placerade på en av väggarna i sovrummet, ser särskilt vackra ut. Således får sovdelen en intressant design, den kombinerar stil och användbarhet samtidigt. Trä fyller rummet med en behaglig doft och skapar en utmärkt miljö för avkoppling. Hörnet kantat med ett blockhus ser ovanligt ut i det inre av sovrummet. För att inte störa bildens enhet rekommenderas att dekorera taket med brädor. Ett intressant inredningsalternativ kan erhållas genom att dekorera en av väggarna i sovrummet med ett blockhus, och den andra med plåt.

Bild
Bild

Om du behöver skapa en Provence -stil, är det bäst att använda inredda träpaneler för inredning i en lägenhet, vilket föredrar ljusa nyanser. I det här fallet kan installationsplatsen för dem tjäna inte bara en vägg, utan även tak eller möbler. Tack vare färgerna och användningen av brädor med olika texturer i rummen är det möjligt att skapa en atmosfär som kommer att likna en köpmans eller ädla hus.

Bild
Bild

Vardagsrummet anses vara ägarnas ansikte, därför måste dess design vara lämplig. För att fylla det här rummet med chic och skönhet räcker det med att mantla väggar och tak med dyra träslag. Det är lämpligt att välja paneler med en imitation av matrisens naturliga mönster i form av knop. Samtidigt ser en vägg, mantlad med träpaneler, bra ut, medan de andra är dekorerade med dekorativt gips. Denna idé låter dig undvika monotoni i det inre och fylla utrymmet med naturliga motiv.

Bild
Bild
Bild
Bild

En speciell plats i interiören upptas av utformningen av korridoren eller korridoren. För dessa rum kan du kombinera ett blockhus med klädskiva i väggbeklädnaden. Detta kommer att skapa en intressant övergång i linjer och färger. Om korridoren och korridoren är små, är det nödvändigt att välja ljusa nyanser av panelerna. Både brunt och grått är lämpligt för detta. Om området för dessa rum är stort, rekommenderas det att ordna dem i lantlig stil och försöka använda det maximala antalet färger i beklädnaden. I beklädnaden av korridorväggarna är en kombination av träpaneler med metall, sten och glas också tillåten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blockhuset har hittat sin plats i kökets inredning. För detta rum kan du välja brädor i olika färger. Köket i stil med Provence och Katri ser särskilt utsökt ut. Husblocket är installerat på väggar, tak, skiljeväggar är gjorda av det och alla ytor är målade med färger av varma nyanser. En original lösning är bearbetning av halvantika brädor, varefter de kommer att få grovhet och sprickor. Om köket är inrett i stil med en "rysk hydda", kan du späda dess interiör med konstnärlig målning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inuti badrummet är det viktigt att skapa en känsla av mys och komfort, därför måste du välja rätt färg för blockhuset när du täcker väggar och tak. Choklad, vit, grå, beige och harts-svart nyanser av trä kommer att se bra ut i badrummet. I detta fall bör dekorativa finish kompletteras med sniderier och mönster. Dessutom kan kalla eller neutrala nyanser användas i badrumsinredningen. Blockhuset i detta rum är bäst installerat på en av väggarna, samt dekorera tvättstället med beklädnad. Det är värt att uppmärksamma det faktum att färgen på möbler, tak och golv ska vara i harmoni med träpanelerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan lära dig mer om blockhuset för inredning från följande video.

Rekommenderad: