Mantel En Balkong (65 Foton): Det Som är Mantlat Inifrån Och Ut, Med Plast Eller Laminat, Trä Och MDF, Metallprofiler Och Ett Blockhus

Innehållsförteckning:

Video: Mantel En Balkong (65 Foton): Det Som är Mantlat Inifrån Och Ut, Med Plast Eller Laminat, Trä Och MDF, Metallprofiler Och Ett Blockhus

Video: Mantel En Balkong (65 Foton): Det Som är Mantlat Inifrån Och Ut, Med Plast Eller Laminat, Trä Och MDF, Metallprofiler Och Ett Blockhus
Video: Legge Laminatgulv? Se dette først 2024, April
Mantel En Balkong (65 Foton): Det Som är Mantlat Inifrån Och Ut, Med Plast Eller Laminat, Trä Och MDF, Metallprofiler Och Ett Blockhus
Mantel En Balkong (65 Foton): Det Som är Mantlat Inifrån Och Ut, Med Plast Eller Laminat, Trä Och MDF, Metallprofiler Och Ett Blockhus
Anonim

Varje balkong eller loggia kräver extern och intern efterbehandling. Idag erbjuder tillverkare ett brett utbud av byggmaterial för beklädnad av balkongblock. De har olika färger, texturer och kvalitetsegenskaper.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Om du vill göra din balkong till ett fullvärdigt vardagsrum kan du inte klara dig utan inredning och exteriör. Idag kan du i butiker hitta ett stort utbud av material för invändig och utvändig beklädnad av balkonger och loggior.

Kvalitetsmaterial måste ha ett antal mycket viktiga funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att inte notera den fantastiska designen som kan uppnås med hjälp av inredning och exteriör. Korrekt valda material av lämplig färg gör det möjligt att skapa en mycket vacker och mysig inredning, lämplig för arbete, avkoppling eller sammankomster med vänner över en kopp te.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta efterbehandlingsmaterial är fuktbeständiga - denna egenskap spelar en mycket viktig roll. Med tiden blir balkongen inte fuktig och mögel kommer inte att dyka upp på dess territorium och en obehaglig specifik lukt kommer inte att stå.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan egenskap hos högkvalitativa efterbehandlingsmaterial är deras hållbarhet. Till exempel, om vi pratar om plastpaneler eller sidospår, är dessa skinn inte rädda för dåligt väder och andra negativa miljöfaktorer. De enda undantagen är fall då panelerna är målade i olika färger.

Med tiden kan de blekna och brinna ut när de utsätts för solljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exteriör och inredning kräver sällan särskilt och regelbundet underhåll. Om du har dekorerat ditt balkongblock med bra fasadmaterial behöver du inte oroa dig för att du regelbundet måste utföra reparationsarbete och spendera pengar på en mängd olika färger och lacker.

Som regel gäller detta beläggningar av naturligt trä.

Bild
Bild

En högkvalitativ och vacker beklädnad har många fördelar. Det förlänger livslängden på alla ytor i balkongrummet och behåller basmaterialet som det är installerat på länge. Inredningen skyddar lokalerna från frysning, vindar, drag och många andra negativa faktorer.

Krav

Du kan dekorera en balkong med foder, sidospår, plastpaneler, wellpapp, etc. Allt beror på dina preferenser och budget.

Bild
Bild

Men alla material måste ha ett antal egenskaper som du bör vara medveten om innan du köper:

  • De ska vara lätta . Lätt vikt krävs för att utsätta balkongblocket för ytterligare belastningar. Detta är särskilt viktigt om lägenheten ligger i ett gammalt hus eller Chrusjtjov.
  • Klädseln måste vara resistent mot fukt och fukt . Detta beror på det faktum att det inte kommer att skyddas från regn och snö (om vi pratar om yttre dekoration), och utseendet på kondens på det är helt oundvikligt.
  • Ansiktsmaterial bör inte vara rädda för ultraviolett strålning . Annars kommer de med tiden att förlora sin attraktivitet och till och med deformeras.
  • Det rekommenderas att endast välja beklädnad av hög kvalitet . Det är inte värt att spara pengar, eftersom råvaror som är för billiga inte räcker tillräckligt länge. Bra material är hållbara.
  • Beklädnaden ska vara miljövänlig och brandsäker . Dessa egenskaper är mycket viktiga, eftersom giftiga och skadliga material kan ha en negativ inverkan på hälsan hos alla boende i lägenheten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Laminera

Många lägenhetsägare vänder sig idag till laminatbehandling. Det är värt att hänvisa till sådana alternativ för att dekorera insidan av balkongen, eftersom de är gjorda av trä. Moderna tillverkare erbjuder konsumenterna en mängd olika laminatgolv i olika stilar.

Utåt kan sådant material upprepa naturligt trä eller ha ovanliga mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådan beklädnad används både för golv och för väggar. Hon är inte rädd för temperaturförändringar och exponering för solljus.

Bild
Bild

Laminatgolv kräver inte mycket underhåll. Den är lätt att rengöra och ackumulerar inte damm på sig själv. Det är värt att notera det faktum att en sådan beklädnad idag kan väljas för valfri plånbok.

Trä

Träbeklädnad är mycket vanligt. De mest utbredda och efterfrågade materialen är foder, eurofoder, terrassbräda eller paneler som imiterar virke och blockhus. De skiljer sig från varandra, inte bara i extern design, utan också i fastsättningsmetoden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Foder

Fodret har en lång livslängd. Förutsatt att den är korrekt omhändertagen kommer den att tjäna dig i årtionden. Men det är värt att komma ihåg att ungefär en gång vart tredje år måste du återställa och uppdatera dess ytor.

Om du inte gör detta kommer träet att förlora sitt attraktiva utseende och kollapsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Foder är ett praktiskt material. Denna egenskap beror direkt på typen av yta. Till exempel gör närvaron av en speciell smutsskyddande film det lättare att underhålla beklädnaden. Det är inte så lätt att rengöra smuts från enkla paneler.

Sådan beklädnad är mycket enkel att installera. Du kan installera det själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

För utvändig beklädnad bör trä endast användas om du dekorerar en balkong i ett privat hus av trä.

Du kommer att få en mycket vacker och harmonisk ensemble.

Bild
Bild

MDF -paneler

MDF -paneler är också gjorda av trä. De liknar på många sätt skivbräda och är mer avancerade fiberplattor. En distinkt egenskap hos MDF -paneler är närvaron av en speciell lamineringsfilm - det gör materialet fuktbeständigt.

Bild
Bild

Moderna tillverkare erbjuder flera alternativ för fiberboard. De är platta med ett skyddande polymerskikt på framsidan och paneler med präglade mönster.

Bild
Bild

De främsta fördelarna med MDF -paneler är deras låga kostnad och enkla installation . Installationen av en sådan finish kommer att ta dig en minimal mängd tid och ansträngning. Förberedande arbete för sådant material krävs inte.

Många gömmer kablar, olika verktyg och till och med isolering bakom paneler.

Bild
Bild

Blockera hus

Blockhusdekorationen ser dyr och original ut. Detta material dök upp på den ryska marknaden för inte så länge sedan, men det har redan vunnit enorm popularitet. Dess produktion är baserad på trä. Blockhuset anses vara en annan typ av klassisk väggpanel, men det har en något annan form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ena sidan av en sådan panel är platt och den andra är cylindrisk. Den plana halvan har speciella fästspår och spikar. Med hjälp av dessa delar installeras beklädnadsmaterialet. På denna sida finns också spår avsedda för extra ventilation och eliminerar spänningen från onödiga belastningar.

Utåt sett liknar en sådan beklädnad en naturlig avverkning av ett träd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Wellpapp

Idag kan du på stadens gator hitta ett stort antal balkonger dekorerade med wellpapp. Detta alternativ är mer lämpligt för utvändig beklädnad:

  • Den har hög slitstyrka .
  • Däck är inte rädd för dåligt väder och temperaturskillnader.
  • Det är mycket lätt och skapar inte ytterligare laster för balkongen.
  • Installation av sådant material är enkelt och snabbt . För installation behöver du inte ytterligare fästelement eller specialverktyg. Ofta läggs isolering under wellpapp.
Bild
Bild

Den professionella listan kan vara annorlunda. Oftast finns galvaniserat golv, aluzinkbeläggningar eller polymerbeläggning. Detta material korroderar inte. Idag kan du hämta ark i en mängd olika färger. Färger appliceras på profilerade ark vid höga temperaturer och håller så länge som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Det vanligaste materialet för vändande balkongrum är plast. Han har inte bara en överkomlig kostnad, utan också ett attraktivt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det vanligaste är den traditionella vita plasten. Visuellt kan en sådan beklädnad göra balkongen mer rymlig och ljus. Mot bakgrund av en sådan design ser absolut alla glasrutor bra ut, från panorama till glasmålning.

Bild
Bild

Idag kan du i butiker hitta paneler i olika färger. Men det är värt att notera att de är känsliga för färgblekning när de utsätts för solljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man täcker utsidan?

För yttre design rekommenderas att välja mer slitstarka material som inte kräver särskild omsorg under driften:

Du kan vända dig till så populärt material som sidospår . Det kan vara metalliskt eller vinyl. Människor väljer mycket ofta just denna beklädnad på grund av dess hållbarhet och motståndskraft mot ogynnsamma förhållanden.

Siding är inte rädd för låga eller höga temperaturer, liksom deras droppar. Det tappar inte sin färg med tiden och är inte rädd för fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Däck skulle vara ett bra alternativ . Tunna metallplåtar (eller plast) med en korrugerad yta är mycket hållbara. Med tiden kommer de inte att förlora sin attraktivitet. Färgen på dem kommer inte att gå sönder eller spricka.

Plåtens tjocklek bör inte förvirra dig, eftersom styrkan och tillförlitligheten hos detta efterbehandlingsmaterial säkerställs av avlastningsstrukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träfoder kommer också att vara lämpligt . Men med en sådan täckning måste du bearbeta den då och då med speciella impregneringar, vilket säkerställer materialets hållbarhet. Om du inte gör detta kan det bildas mögel och fukt på balkongens yta och i dess inre.

Bild
Bild

Ofta används plastpaneler och PVC -foder för balkongens yttre beklädnad . Den största fördelen med dessa material är deras lätthet och enkla installation. Du kan installera en sådan beklädnad med dina egna händer. Nackdelen med sådana alternativ är deras känslighet för mekanisk skada.

Bild
Bild

Intern beklädnad

Innerklädden kan du börja först efter att du har isolerat balkongrummet. Alternativen kan vara följande:

  • Oftast är balkonger dekorerade med plastpaneler . Detta material är lämpligt för både inredning och exteriör. Det är motståndskraftigt mot fukt eller fukt. Nyligen har dekorativa paneler med imitation av naturligt trä i olika toner varit mycket efterfrågade. Sådana lösningar ser väldigt dyra och snygga ut.
  • Ofta används MDF -paneler för invändig beklädnad . De har inte bara ett utmärkt utseende, utan också miljövänlighet. På många sätt liknar dessa material naturligt trä och skiljer sig bara i sin plasticitet. Med hjälp av MDF -paneler kan du jämna ut väggarna på balkongen, men de tål inte fukt och fukt dåligt.
  • Fasader är en utmärkt lösning . Den är inte bara lämplig för utvändig beklädnad. Idag vänder sig många lägenhetsägare till denna beklädnad för inredning av balkongen. Några av alternativen fungerar: det är metall-, vinyl- eller träpaneler.
  • För invändig beklädnad är gips lämplig . Det är brandsäkert och utsätts inte för de negativa effekterna av solljus, därför är det lämpligt för en balkong, både på den skuggiga och på solsidan.
  • Ett annat mångsidigt alternativ är ett blockhus . Den installeras mycket enkelt och så den kan vara gjord av trä, metall och vinyl.
  • Ett billigt beläggningsmaterial är foder . Installation av en sådan beklädnad kan göras för hand, utan erfarenhet av ett liknande verksamhetsområde. Det är värt att notera hållbarheten hos högkvalitativt foder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att i förväg besluta om takmanteln. Det kan inte lämnas utan uppsikt, eftersom ett oavslutat tak kommer att förstöra den övergripande utsikten över balkongen:

Många människor vänder sig till gipsplank . Med hjälp av detta enkla och prisvärda material kan du göra en perfekt plan yta och integrera lampor i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket ofta används plastpaneler för takbeklädnad . Visuellt kan de göra rummet längre och rymligare. Du kan också installera lampor i ett sådant tak.

Bild
Bild

Ofta är taket klart med laminat . Det här alternativet är också lämpligt för vägg- och golvdekoration. På senare tid har många ägare vänt sig till en så ovanlig lösning. Sådan popularitet av materialet beror på enkelheten i dess installation och bristen på behovet av konstant underhåll.

Bild
Bild

Ett annat lämpligt material är eurofoder och traditionellt träfoder . Det andra alternativet är mindre bekvämt att använda, eftersom det kräver regelbundet underhåll.

Bild
Bild

Du kan lära dig hur du täcker en balkong med plåtbräda från följande video.

Vackra idéer

Kompetent urval av utvändiga och inre beklädnader gör att du kan bilda ett mycket vackert och mysigt rum på balkongen. Låt oss titta närmare på flera intressanta designalternativ för ett balkongblock:

Du kan dekorera väggarna med ljusa plastpaneler , lägg bruna eller vinröda plattor på golvet och välj klassiska vita fönsterkarmar med klaffar. Du kommer att få ett enkelt men mycket mysigt rum där du kan utrusta en vinterträdgård eller organisera ett litet rekreationsområde.

Bild
Bild

Sidopaneler är idealiska för ytterbeklädnad . Med hjälp av detta citronfärgade material kan du ordna ett litet balkongblock med skjutbara plastdörrar.

Bild
Bild

Utvändig beklädnad med plåt . Det kommer att se harmoniskt ut tillsammans med träfönster i en lämplig nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

En utmärkt lösning för att dekorera insidan av balkongen kommer att vara ett blockhus , liknar ett cylindriskt blockhus. Med sådana vackra paneler kommer trägolv och inglasning med trä eller vita plastramar att se bra ut. Det kommer att vara väldigt trevligt och lugnt att vara i ett sådant rum.

Bild
Bild

Mot bakgrunden av ett balkongblock belagt med blå wellpapp, vita plastramar ser alltid bra ut . Glasrutor kan vara vad som helst.

Bild
Bild

En liten, snygg balkong med ljuspaneler kommer att se väldigt snygg ut . Den är fodrad på utsidan med vit plast PVC och kompletteras med ljusa blomkrukor längs kanterna.

Bild
Bild

Lägg ett mörkt laminat på balkonggolvet , väggarna är behandlade med dekorativ gips med en ljusgul färg och taket är trimmat med smala vita paneler. Mot en sådan kontrasterande bakgrund kan du utrusta en bardisk eller ett rekreationsområde med en bokhylla.

Bild
Bild

Stora balkonger ser bra ut , mantlad med vinröd eller mörk röd metallprofil. De är slående och dyra. Denna effekt uppnås genom kontrasten mellan ytterbeklädnaden och de vita glasramarna.

Bild
Bild

Ett professionellt lakan kan användas för att dekorera inte bara stängda, utan också öppna balkonger . Till exempel, för beklädnad av ett litet öppet område, kan du plocka upp kontrasterande svarta, mörkgröna eller mörkgråa ark.

Rekommenderad: