Blockhusimitation Av En Bar (38 Bilder): Fördelarna Med Design Under En Cederträ För Inredning Av Väggar

Innehållsförteckning:

Video: Blockhusimitation Av En Bar (38 Bilder): Fördelarna Med Design Under En Cederträ För Inredning Av Väggar

Video: Blockhusimitation Av En Bar (38 Bilder): Fördelarna Med Design Under En Cederträ För Inredning Av Väggar
Video: Cedar Model 2024, Maj
Blockhusimitation Av En Bar (38 Bilder): Fördelarna Med Design Under En Cederträ För Inredning Av Väggar
Blockhusimitation Av En Bar (38 Bilder): Fördelarna Med Design Under En Cederträ För Inredning Av Väggar
Anonim

Blockhus är en populär typ av klädbräda och används ofta för exteriör och inredning av byggnader. Det imiterar perfekt naturligt virke och ger strukturen ett naturligt och estetiskt utseende.

Bild
Bild

Särdrag

Blockhuset är en hyvlad träpanel av trä, vars yttre sida exakt upprepar formen på en stång, och insidan har en absolut plan yta. Brädorna är anslutna till varandra med hjälp av "tung-och-tenon" -systemet, vilket förenklar installationen mycket och säkerställer en tillförlitlig anslutning mellan panelerna. Materialet har vunnit stor popularitet bland ägarna av ramkonstruktioner, så att du snabbt och billigt kan förbättra byggnaden. Det är mycket svårt att skilja hus som är mantlade med ett blockhus från naturliga hus från en bar. Sådan beklädnad ger fasaden soliditet, höga kostnader och indikerar ägarnas oklanderliga smak.

Bild
Bild
Bild
Bild

En särskild egenskap hos panelproduktionen är den preliminära torkningen av virket ., som utförs i speciella kammare och helt eliminerar risken för längsgående sprickbildning av färdiga brädor. Under bearbetningen tappar träet mycket fukt, vilket gör att lamellerna har en mycket låg fukthalt, högst 15%. Detta fungerar som en garant för frånvaron av mögel och mögel och utesluter utseendet på en blå nyans, karakteristisk för otorkat trä. Den torkade brädan är inte föremål för krympning och deformation, på grund av vilken panelerna kan behålla sin ursprungliga form under lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Blockhuspaneler tillverkas i olika storlekar. Lamellernas längd kan variera inom 2–6 meter, bredden är 9–19,5 cm och tjockleken är 2–4 cm. Produkter med en bredd på 9–15 cm är lämpliga för inredning och breda paneler är bättre för utvändig beklädnad. Ett blockhus är tillverkat av en rad löv- och barrträd. De förra representeras av lind och ek, medan de senare representeras av Arkhangelsk tall, cederträ, sibirisk lärk och gran. Barrskivor är det mest värdefulla materialet. På grund av det betydande hartsinnehållet i träet ökar skivans tätningskvaliteter avsevärt, risken för skador på träet av bakterier som orsakar sönderfall minskar och lamellernas totala hållfasthet och livslängd ökar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sibiriskt lärkträ är särskilt uppskattat . Materialet har hög hårdhet och fuktbeständighet och är därför det dyraste. Gran och tall har goda hartsegenskaper, tillräcklig hållfasthet och ett optimalt pris-prestanda-förhållande. Cedertavlor kan reglera luftfuktigheten i rummet och bidra till att skapa ett gynnsamt mikroklimat. Kom ihåg att norra timmer är det bästa och mest hållbara när du köper ett hus.

Bild
Bild

Fördelar

Populariteten och den höga konsumenternas efterfrågan på blockhusbeklädnadspaneler beror på ett antal positiva egenskaper hos materialet.

  • Mångsidighet. Klädbrädan kan användas för både exteriör och inredning. Med hjälp av ett blockhus kan du inte bara kvalitativt förbättra fasaden, utan också perfekt täcka rummet i ett badhus, veranda eller bostadskvarter i lantliga och etniska stilar. Träpaneler kan monteras på alla typer av underlag, inklusive betong, tegel, träytor, samt på väggar av skumbetong och gassilikat.
  • Absolut miljösäkerhet och god ventilation av fasaden ger materialet höga hygieniska egenskaper. Fasaden behåller höga ånggenomsläpplighetsegenskaper, tar bort överflödig fukt genom fogsömmarna och träet, och det är alltid lätt att andas i ett blockfärgat rum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hög motståndskraft mot mekanisk påfrestning. Materialet motstår stötar och viktbelastning väl, lamellerna delaminerar inte eller spricker.
  • Bra underhåll. Vid skada på brädet kan problemområdet enkelt återställas. För att göra detta är det tillräckligt att slipa defekten och sedan lacka den.
  • Lätt vikt på panelerna. På grund av materialets lätthet är det möjligt att uppnå en betydande minskning av viktbelastningen på byggnadens och fundamentets bärande väggar.
  • Hög motståndskraft mot termisk chock, hög luftfuktighet samt höga och låga temperaturer gör att materialet kan användas både i fjärran norra och i ångrummen i det ryska badet och den finska bastun.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Enkel installation beror på närvaron av ett universellt låssystem "torn-spår", som gör att du kan installera dig själv och på kort tid.
  • Utmärkta värme- och ljudisoleringsegenskaper. Närvaron av ett litet utrymme mellan huvudväggen och beklädnaden från blockhuset gör att du kan lägga isolering, samtidigt som det ger ett tillförlitligt skydd mot kalla och främmande ljud. Att minska värmeförlusterna till ett minimum kommer betydligt att spara på uppvärmning av huset.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Estetiskt utseende och bekväm kostnad gör att du kan få en lyxig fasad eller snygg inredning för väldigt lite pengar. Materialet behåller sitt ursprungliga utseende under lång tid, vilket eliminerar behovet av frekventa reparationer. Det rekommenderas att förnya träpaneler med lack minst var sjunde år.
  • God biologisk uthållighet och brandmotstånd hos trä beror på antiseptisk och anti-rökning bearbetning av råvaror, som utförs i produktionsstadiet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Förutom de många fördelarna finns det också några nackdelar med materialet. Bland dem är det värt att lyfta fram behovet av periodisk förnyelse av materialet med lack, mastik, fläckar och antiseptika. Det bör noteras att trähuspaneler i blockhus är något dyrare än konstgjorda material. En annan nackdel är brandfarligheten och låg fuktbeständighet hos vissa typer av paneler. Men detta gäller de mest budgetmässiga, inte särskilt bearbetade, modellerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Blockhuset med imitation av en bar är inte bara tillverkat av naturligt trä. Vinyl och metall används ofta som råvaror.

Metallisk

Metallpanelerna är tillverkade av galvaniserat stål. Plankans framsida är täckt med ett polymermaterial som perfekt imiterar mönstret av träfibrer. Fördelen med ett metallhus framför ett trähus är en lång livslängd på flera decennier, låg kostnad och inget behov av regelbunden renovering.

I produktionsskedet är panelerna belagda med en korrosionsskyddande förening , förhindrar förstörelse av metall och utseende av rost. På grund av materialets brännbarhet ökar byggnadens övergripande brandsäkerhet. Nackdelarna med ett metallblockhus inkluderar bildandet av en växthuseffekt inuti byggnaden och behovet av att installera ytterligare fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Plastpaneler som är tillverkade av vinyl är mer lämpliga för inredning. Framsidan är täckt med en polymerfilm med ett trämönster applicerat på den. Fördelarna med denna typ är låg kostnad, ett stort urval av färger och texturer, fullständig miljösäkerhet och hygien. Plankorna är lätta, enkla att installera, lätta att underhålla och behöver inte uppdateras regelbundet. Materialet utsätts inte för förfall, är inte av intresse för gnagare och insekter, utesluter uppkomsten av mögel och mögel. Nackdelarna inkluderar känslighet för extrema temperaturer, behovet av att bilda mellanpanelgap och inte ett så spektakulärt utseende jämfört med trämodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation funktioner

Fram mot paneler i ett blockhus består av flera steg.

  • Du bör börja med ytförberedelse, som består i att ta bort alla utskjutande element från basen: fönsterbrädor, plattor, elledningar, lyktor och gesimser.
  • Väggen ska rengöras från smuts, stora sprickor, flis och djupa fördjupningar ska vara kitt.
  • Basen måste täckas med allt vattentätande material, till exempel glasin. Dukarna överlappas och säkras med aluminiumtejp.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Nästa steg bör vara installationen av lådan. Avståndet mellan intilliggande stänger bör motsvara bredden på isoleringsskivan.
  • Träblock bör säkras med fästelement som är speciellt utformade för det material som väggen är gjord av. Till exempel är ett virke fäst på en tegel- eller betongbas med pluggar, och för en träyta räcker det med självgängande skruvar.
  • Var noga med att se till att stängerna installeras i ett strikt vertikalt läge. För korrekt installation måste du använda en byggnadsnivå eller lod. Stänger bör användas för att rama in dörröppningar, fönster, hörn och tvärskarvar i blockhuspanelerna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Efter installationen av stängerna bör du fortsätta med installationen av isoleringskort, som fästs på fasaden med paraplyformade pluggar eller speciellt lim. Om mineralull användes som isolering, bör den täckas med ett fuktsäkert membran. Vid isolering med expanderad polystyren eller polystyren är det inte nödvändigt att lägga membranet.
  • Sedan kan du gå vidare till installationen av blockhuset. Installationen bör göras underifrån och kontrollera det första brädets horisontalitet med en nivå. Panelen fästs på lådan med självgängande skruvar, klämmor eller spikar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Montera plankorna med spåret nedåt. Detta hjälper till att förhindra att regn och snö kommer in i beklädnaden och skyddar träet från överdriven fukt och svullnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vid installation av ett blockhus bör små luckor lämnas. Detta förhindrar deformation av beklädnaden, som kan uppstå från träets expansion som ett resultat av plötsliga förändringar i klimatförhållandena.
  • Det sista steget bör vara installation av visir, ledningar, fönsterbrädor, plattor och lyktor.
Bild
Bild

Intern installation av paneler utförs med samma teknik, med undantag för att lägga isoleringsplattor och membran.

Urvalstips

Det rekommenderas att ta med materialet till platsen i förväg för att träet ska kunna anpassa sig till de yttre förhållandena och mikroklimatet på installationsplatsen. Detta gör att panelerna får den nödvändiga fukthalten, samt eliminerar ytterligare förändringar i panelernas form. För yttre dekoration är det bättre att välja barrträ som växer i de norra regionerna. Lövträ kan användas för inredning. När du köper material bör du kontrollera om det finns intyg om överensstämmelse och annan medföljande dokumentation och visuellt inspektera panelerna för knutar och andra defekter.

Bild
Bild

Blockhuset är en utmärkt timmersimulator . Han förvandlar märkbart varje byggnad, vilket ger den soliditet, höga kostnader och stil.

Rekommenderad: