MDF -paneler För Väggar Inuti (16 Bilder): Väggalternativ Vid Utformning Av Rum

Innehållsförteckning:

Video: MDF -paneler För Väggar Inuti (16 Bilder): Väggalternativ Vid Utformning Av Rum

Video: MDF -paneler För Väggar Inuti (16 Bilder): Väggalternativ Vid Utformning Av Rum
Video: Home Decor Living Room Wall Artworks Frame 5 Pieces panel (AS Royal Decor) 2024, Maj
MDF -paneler För Väggar Inuti (16 Bilder): Väggalternativ Vid Utformning Av Rum
MDF -paneler För Väggar Inuti (16 Bilder): Väggalternativ Vid Utformning Av Rum
Anonim

MDF -paneler för väggdekoration är ark av trärester. MDF -väggskivor kännetecknas av sin styrka, enkla installation, estetiska tilltalande och en högre miljövänlighet jämfört med tidigare analoger (fiberboard).

Bild
Bild

Olika sorter

MDF -skivor kan ha olika former och funktioner. Produktens tjocklek kan variera från 6 mm till 6 cm. Inuti lägenheter och hus används dekorativa paneler med en tjocklek på 6 mm till 1,2 cm.

De kan klassificeras i tre grupper baserat på plattornas storlek

  • stort ark (tjocklek från 3 mm till 1, 2 cm, höjd upp till 30 cm, bredd upp till 15 cm);
  • kaklade (tjocklek från 7 mm till 1 cm, höjd och bredd - upp till 10 cm) fyrkantiga eller rektangulära paneler låter dig skapa exklusiva mosaikpaneler på väggarna, du kan kombinera plattor av olika texturer och färger;
  • rack (har en avlägsen likhet med "clapboard"; tjocklek - från 8 mm till 1, 2 cm, längd - upp till 30 cm).
Bild
Bild
Bild
Bild

Texturalternativ

Tre metoder används för bearbetning av paneler:

  • fanering;
  • färgning;
  • laminering.

Fanerade brädor klistras över med det tunnaste lagret av trä, så de kan inte skiljas visuellt från äkta trä. Innan målning måste brädorna grundas och spacklas. Färgbeläggningarna och emaljerna som används för panelerna är mycket flexibla och sprider sig bra över ytan.

Lamineringen av plattor klistrar dem med PVC -film . Den kan vara blank eller matt, mångfärgad, med mönster, fototryck, imiterande natursten, tegel, naturligt trä och andra ytor.

Ibland, om ett konstruktionsbeslut kräver det, kan plattorna bearbetas med dyra material - till exempel pärlemor (priset på en sådan platta kan nå 25 tusen rubel).

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Fanerade paneler kan användas som väggbeklädnad i sovrum, hall, vardagsrum, loggia. På grund av materialets goda motståndskraft mot fukt (gäller målade och laminerade prover) kan det användas även i köket. I badrum används dekorativa paneler sällan; de används för att göra ett badrumsset.

I korridorerna är hela väggen panelad uppifrån och ner , rummen fokuserar på en vägg eller någon del av den. Designers använder gärna fanerade paneler i interiören, eftersom det är möjligt att snabbt montera en väggpanel från dem, vilket kommer att ge rummet en intressant touch. Denna teknik är särskilt relevant för sängens sänggavel. Dessutom används MDF -brädor för att dekorera väggarna för ljud- och videoutrustning i rummet.

Bild
Bild

I köket används MDF för att dekorera förklädet. Tonen på panelerna och strukturen bör matcha fasadens utformning och stilen på de installerade apparaterna. MDF -paneler kan ofta ses i kontorsbyggnader och offentliga institutioner (sjukhus), där det alltid finns en stor skara människor.

Orsakerna till deras popularitet som byggmaterial för offentliga platser är följande:

  • acceptabelt pris;
  • hög slitstyrka;
  • enkel installation;
  • estetiskt utseende;
  • enkel vård.

Bland materialets nackdelar kan man notera en stor vikt, behovet av speciella fästelement, en stor mängd damm under installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designstilar

I ett rum med en klassisk (engelsk) design används MDF -paneler för att trimma botten på väggen. Detta är i harmoni med utformningen av dörröppningar, eldstäder, trappor.

Paneler med 3D -ritningar används för att skapa en originalinredning. Sådana mästerverk skapas enligt unika skisser på speciella fräsmaskiner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation funktioner

Rektangulära brädor kan läggas horisontellt, vertikalt eller diagonalt. De är fästa vid en trä- eller metallsvarv, samt direkt på väggytan om den är helt plan. Panelkanterna är trimmade eller räfflade för att underlätta efterföljande montering.

Vid läggning av MDF-paneler används hörn, självgängande skruvar, klämmor, spik . Panelerna kan installeras utan mellanrum eller med distanser (avståndet 1 cm mellan panelerna bildas med hjälp av ytterligare element av trä eller faner).

Dekorativa tallrikar kan präglas, till exempel imitera foder. Mer komplexa ytstrukturer kallas 3D -paneler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Bland de mest kända och efterfrågade tillverkarna av fanerade paneler följande märken kan noteras:

  • GrupoNueva;
  • P & MKaindl;
  • ErnstKaindl;
  • SonaeIndustria.

Ovanstående företags fabriker ligger i USA, Europa och Kina. Bland inhemska tillverkare sticker Plitspichprom, Kronostar och Russian Laminate ut.

Rekommenderad: