Siding "Dolomite" (20 Bilder): Källare Och Fasadbeklädnad För Beklädnadshus, Funktioner Vid Tillverkning Av Paneler Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Siding "Dolomite" (20 Bilder): Källare Och Fasadbeklädnad För Beklädnadshus, Funktioner Vid Tillverkning Av Paneler Och Recensioner

Video: Siding
Video: 12 11 12 PA RMC Technology Tuesday Webinar Alternative Uses for Scrap Gypum Drywall 2024, April
Siding "Dolomite" (20 Bilder): Källare Och Fasadbeklädnad För Beklädnadshus, Funktioner Vid Tillverkning Av Paneler Och Recensioner
Siding "Dolomite" (20 Bilder): Källare Och Fasadbeklädnad För Beklädnadshus, Funktioner Vid Tillverkning Av Paneler Och Recensioner
Anonim

Dolomitfasad är ett populärt efterbehandlingsmaterial. Det ger fasaden ett snyggt och attraktivt utseende, och skyddar också pålitligt källaren från ogynnsamma miljöfaktorer.

Tekniska specifikationer

Siding tillverkad av Dolomit är en tredimensionell panel som används för yttre efterbehandling av fasadens nedre del. Materialets tillverkningsteknik består i tillverkning av gjutna element med deras efterföljande målning. Vinyl, titan och modifierande tillsatser används som råvaror. Skivorna finns i storlekarna 300x22 cm med en tjocklek på 1,6 mm.

Bild
Bild

Denna storlek anses vara standard, men förutom den finns materialet också i icke-standardmått, med en panellängd som är en multipel på en meter.

Siding efterliknar perfekt olika typer av natursten murverk , mycket exakt förmedla strukturen och färgen på naturliga mineraler. Fogade sömmar kan målas i panelens färg eller förbli omålade. Det särdrag hos Dolomite är den universella typen av infästning mellan panelerna, representerad av socket-tenon-systemet. Fästelement för installation och tillbehör tillverkas komplett med sidopaneler, i färg och struktur som helt matchar huvudmaterialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Hög kundbehov för källaren Dolomitsidning beror på ett antal obestridliga fördelar med materialet.

  • Komplett miljösäkerhet för paneler uppnås genom användning av komponenter som är ofarliga för människors hälsa som råvaror. Materialet är giftfritt, vilket gör det möjligt att använda sidospår inte bara för fasader utan även för inredning. Sidospår är inte benägen för mögel och mögel, och är inte heller av intresse för gnagare och insekter.
  • Goda indikatorer på frost- och fuktbeständighet gör att sidospår kan användas i alla klimatzoner, utan risk för sprickor eller svullnad av panelerna. Materialet tolererar perfekt plötsliga temperaturförändringar och tål både för låga och för höga temperaturer.
  • Hög brandmotstånd. Fasadbeklädnad är icke brandfarlig och stöder inte förbränning. Detta ökar brandsäkerheten avsevärt för byggnader som står inför denna typ av paneler.
Bild
Bild
  • God beständighet mot UV -strålning säkerställer att färgen förblir levande i 10 år, medan materialets totala livslängd är femtio år.
  • Lätt att ta hand om. För att hålla sidosidan ren är det tillräckligt att tvätta den regelbundet med eventuellt tvättmedel och sedan skölja den med en slang.
  • Sidopaneler är lätta, vilket gör att belastningen på byggnadens bärande väggar minskar märkbart.
  • Materialets höga hållfasthet beror på förekomsten av förstyvningsribbor, vilket gör det motståndskraftigt mot mekanisk belastning och nötning.
  • Ett brett sortiment med ett stort antal färger och texturer gör att du kan välja sidospår för utformningen av vilken fasad som helst.
  • Bekväma kostnader och hög kvalitet på materialet gör det ännu mer inköpt och efterfrågat.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med sidospår inkluderar behovet av att välja paneler under installationen för att säkerställa att spikarna och spåren i slottstrukturen sammanfaller.

Samlingsöversikt

Dolomitsidorna tillverkas i flera samlingar, som skiljer sig från varandra i utformningen av sömmarna, struktur, imitation av murverk, färg och storlek.

De vanligaste och köpta är flera serier

" Rocky Reef "finns i två modifikationer. "Lux" representeras av 2-meters paneler, perfekt imiterande naturlig skiffer. Ett utmärkande drag i kollektionen är bristen på synlighet hos lederna, vilket uppnås tack vare sidofästet och frånvaron av en anslutningsremsa. "Premium" -modifieringen kännetecknas av en matt yta på panelerna och en övervägande terrakotta- och kastanjnyans samt safari- och granitfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Kuban sandsten ". Serien är tillverkad i form av flisad sten, som liknar mycket sandsten. Dockning av plattorna utförs med hjälp av tungan och spåret låsstruktur. Panelerna är mycket motståndskraftiga mot miljöpåverkan, spricker inte eller flagnar.
  • Dolomite Exclusive tillverkad i färgerna granit och agat med hjälp av tekniken för flerfärgning. Tack vare denna metod får panelerna effekten av överflöd och färgblandning. Materialet stöter bort smuts väl, därför kan det användas för beklädnadshus som ligger på gator med tung trafik.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Målad dolomit " har en uttrycksfull struktur och kännetecknas av färgning av sömmarna. Nackdelen med serien är behovet av att dekorera sidolederna med dekorativa tillbehör.
  • " Skiffer ". Panelerna imiterar perfekt naturskiffer, är utrustade med längsgående spårfästen och har det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation funktioner

Dolomits sidospår jämförs positivt med andra typer av dekorativ beläggning för enkel installation. Att vända mot sockeln med vinylpaneler kräver inte mycket arbete och erfarenhet av efterbehandling.

Det första steget i sockelbeklädnaden bör vara installationen av svarven . Väggarnas yta är inte avgörande i detta fall. Svarven kan vara gjord av lister eller en metallprofil täckt med ett skyddande zinkskikt. Det rekommenderas inte att använda träblock: trädet tenderar att svälla och krympa, vilket kan påverka integriteten och bevarandet av beläggningens ursprungliga form negativt. Brandbeständig isolering bör placeras mellan väggytan och den monterade ramen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg blir spänningen i kritsnören, som är inställd på byggnadsnivån i ett strikt horisontellt läge. Efter att ha fäst sladden mellan två spikar som drivs in i hörnen är det nödvändigt att dra tillbaka den och släppa den, vilket resulterar i att ett krita märke kommer att präglas på väggen, som kommer att fungera som den viktigaste referenspunkten för att lägga nedre raden av paneler. Sidosidan är monterad på vertikalt fixerade skenor. Plankorna ska flyttas horisontellt och anpassa spikarna med spåren. Övre panelen är säkrad med en finishlist, vilket ger en högre fixeringsstyrka. Under installationsprocessen bör avlastningen kombineras, vilket blir mycket lättare om panelerna först läggs ut på golvet i enlighet med mönstret som bildas.

Bild
Bild

Recensioner

Källarkant "Dolomite" är i hög efterfrågan hos konsumenterna och har många positiva recensioner. Panelernas lätthet och styrka noteras, liksom möjligheten att köpa dem för lite pengar. Köpare uppmärksammar materialets stora utbud av färger, liksom den goda kompatibiliteten och kompatibiliteten av sidospår med andra typer av dekorativa fasadfinisher. Fördelarna inkluderar materialets höga motståndskraft mot mekanisk påfrestning och förmågan att avvisa smuts.

Konsumenternas uppskattning av montering av sidor på principen om laminat och lågt avfall är mycket uppskattat.

Bild
Bild

Av nackdelarna finns det ett stort antal grader på panelernas baksida och en felaktig överensstämmelse i nyanser på remsorna från samma förpackning. Uppmärksamhet riktas mot frånvaron av strykpikar på panelernas spår, på grund av vilket vattnet fritt kommer in.

Källarkant "Dolomit" kombinerar hög kvalitet, optimal kostnad och utmärkta dekorativa egenskaper . Tack vare kombinationen av dessa egenskaper, med paneler, kan du förfina vilken fasad som helst, vilket ger den ett snyggt och snyggt utseende.

Rekommenderad: