Siding "Alta-Profile" (31 Bilder): Källare Skummad Vinyl Och Vertikala Vyer, Storlekar Och Recensioner Av Fasadbeklädnad

Innehållsförteckning:

Video: Siding "Alta-Profile" (31 Bilder): Källare Skummad Vinyl Och Vertikala Vyer, Storlekar Och Recensioner Av Fasadbeklädnad

Video: Siding
Video: Как обшить фронтон сайдингом часть 1. Секреты монтажа сайдинга. How to Install Vinyl Siding 2024, Maj
Siding "Alta-Profile" (31 Bilder): Källare Skummad Vinyl Och Vertikala Vyer, Storlekar Och Recensioner Av Fasadbeklädnad
Siding "Alta-Profile" (31 Bilder): Källare Skummad Vinyl Och Vertikala Vyer, Storlekar Och Recensioner Av Fasadbeklädnad
Anonim

Fasad är för närvarande ett av de många alternativen för att avsluta byggnadens yttre element. Det här materialet är särskilt populärt bland ägarna av stugor och sommarstugor.

Bild
Bild

Om företag

Företaget Alta-Profile, som specialiserat sig på tillverkning av sidospår, har funnits i cirka 15 år. Under den senaste perioden har företaget lyckats uppnå hyfsade kvalitetspaneler till ett överkomligt pris. De första panelerna släpptes sedan 1999. År 2005 kan du hitta en betydande ökning av alternativen för de presenterade produkterna.

Företaget kan vara berättigat stolt över sin innovativa utveckling . År 2009 var det till exempel Alta-profil som producerade de första panelerna med en akrylbeläggning på hemmamarknaden (Light Oak Premium).

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkarens sortiment inkluderar fasad- och källar -PVC -sidospår, ytterligare element, fasadpaneler samt strukturer för organisering av dränering.

Företagets fördelar

Alta-Profils produkter åtnjuter välförtjänt konsumentförtroende på grund av företagets fördelar. Först och främst är det produkter av hög kvalitet och konkurrenskraftiga priser. Utan tvekan säkerställs panelernas kvalitet genom kontroll, som utförs vid varje produktionssteg. De färdiga produkterna har certifikat certifierade av Gosstroy och Gosstandart.

Bild
Bild

Allt du behöver för att avsluta fasaden kan köpas från denna tillverkare . Det breda utbudet av produkter inkluderar olika typer av profiler, inklusive imiterande sten, kullersten, trä och tegelytor. Den fanerade fasaden visar sig vara elegant och sömlös. Det senare säkerställs genom tillförlitlig låsfäste och felfri panelgeometri.

Panelernas dimensioner är optimala för beklädnad av standardbyggnader - de är ganska långa, vilket inte stör deras transport och lagring. Förresten är de förpackade i en plasthylsa med wellpappändar, vilket följer rekommendationerna för förvaring av sidospår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkaren ger en garanti för sina produkter i minst 30 år, vilket är en garanti för panelernas höga kvalitet. På grund av deras höga prestandaegenskaper kan profilerna användas vid temperaturer från -50 till + 60C. Tillverkaren tillverkar paneler avsedda för användning i tuffa väderförhållanden. Panelernas livslängd, som anges av tillverkaren, är 50 år.

De utförda testerna visar att även efter 60 fryscykler behåller sidosidan sina operativa och estetiska egenskaper, och den mekaniska skadan orsakade inte sprickor och skörhet i panelerna.

Bild
Bild

Isolering kan läggas under panelerna. De optimala värmeisolerande materialen för profiler är mineralull, polystyren, polyuretanskum. På grund av materialets särart är det biostabilt.

Färgade paneler från denna tillverkare behåller sin nyans under hela driftstiden ., som uppnås genom användning av en speciell färgteknik. Tillsatserna som ingår i panelerna skyddar vinylpanelen från att brinna, materialets brandrisk är klass G2 (lågbrännbar). Panelerna smälter men brinner inte.

Företagets produkter är lätta och därför lämpliga för fastsättning även i flervåningskonstruktioner. Det avger inga toxiner, det är helt säkert för människor och djur.

Bild
Bild

Typer och egenskaper

Fasadbeklädnad från Alta-Profil-företaget representeras av följande serier:

Alaska . Det speciella med panelerna i denna serie är att de uppfyller kanadensiska standarder (ganska strikta), och Pen Color (USA) tog över kontrollen över produktionsprocessen. Resultatet är ett material som uppfyller europeiska kvalitets- och säkerhetskrav. Färgpaletten har 9 nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Blockhus ". Vinylbeklädnad av denna serie imiterar en rundad stock. Dessutom är imitationen så noggrann att den märks först vid närmare inspektion. Elementen finns i 5 färger.

Bild
Bild
  • Kanada Plus -serien . Siding från denna serie kommer att uppskattas av dem som letar efter paneler med vackra nyanser. Elitserien innehåller plastprofiler i olika färger, tillverkade i enlighet med de standarder som antagits i Kanada. De mest populära är kollektionerna "Premium" och "Prestige".
  • Quadrohouse -serien Är en vertikal sidospår kännetecknad av en rik färgpalett: profilerna är ljusa med en blank glans. Sådana paneler låter dig visuellt "sträcka" byggnaden för att få en originalbeklädnad.
  • Alta Siding . Paneler i denna serie utmärks av traditionell produktion, klassisk storlek och färgschema. Det är den här serien som är mest efterfrågad. Bland andra fördelar kännetecknas de av ökad färghållfasthet, vilket beror på användningen av speciell färgteknik.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Förutom vinylpaneler producerar tillverkaren sin mer hållbara motsvarighet baserad på akryl. Separat är det värt att markera remsor för efterbehandling med ökade isoleringsegenskaper, vilket uppnås på grund av produktionens särdrag (de är baserade på skummad polyvinylklorid). De imiterar träytor och är endast avsedda för horisontell installation. Serien heter "Alta-Bort", panelernas utseende är "fiskbens".
  • Förutom framsidan produceras en källarsida, som kännetecknas av ökad styrka och dimensioner som är praktiska för installation. Huvudsyftet med sådana paneler är beklädnaden av byggnadens källare, som är mer benägna att frysa, fukt, mekaniska skador än andra. Materialets livslängd är 30-50 år.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sidoprofiler kan målas eller imitera en specifik yta.

De mest populära är flera texturer

  • Fasadplattor . Imiterar en kakel med tunna broar mellan kakel, som är kvadratiska och rektangulära.
  • Kanjon . När det gäller dess yttre egenskaper är materialet identiskt med natursten, motståndskraftigt mot låga temperaturer och ultravioletta strålar.
  • Granit . På grund av den ganska grova ytan skapas en imitation av natursten.
  • Tegel . Imitation av klassisk tegelverk, åldrad eller klinkerversion är möjlig.
  • " Brick-Antik ". Imiterar antikt material. Tegelstenarna i denna version är något längre än i "Brick" -serien. De kan ha ett gammalt utseende, avsiktlig kränkning av geometri.
  • En sten . Materialet liknar "Canyon", men har ett mindre uttalat reliefmönster.
  • Stenig sten . Denna finish ser särskilt imponerande ut på stora ytor.
  • Grussten . Externt liknar materialet beklädnad med stora, obehandlade kullerstenar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar och färger

Längden på Alta-Profil-panelerna varierar mellan 3000-3660 mm. De kortaste är profilerna i Alta -Board -serien - deras mått är 3000x180x14 mm. Den ganska stora tjockleken beror på att panelerna har höga värmeisoleringsegenskaper.

De längsta panelerna finns i Alta Siding och Kanada Plus -serien . Panelernas parametrar sammanfaller och uppgår till 3660 × 230 × 1,1 mm. Kanada Plus är förresten akrylfasad.

Paneler i serien "Block House" har en längd på 3010 mm med en tjocklek på 1, 1 mm. Materialets bredd varierar: för enkelbrytande paneler - 200 ml, för dubbelbrytningspaneler - 320 mm. I det här fallet är de förstnämnda gjorda av vinyl, de senare är akryl.

Bild
Bild
Bild
Bild

Quadrohouse vertikalprofil finns i vinyl och akryl och har mått 3100x205x1, 1 mm.

När det gäller färgen finns de vanliga vita, gråa, rökiga, blå nyanserna i Alta-Profile-serien. Ädla och ovanliga nyanser av jordgubbe, persika, gyllene, pistaschfärg presenteras i Kanada Plus, Quadrohouse och Alta-board. De stockar som imiteras av panelerna i "Block House" -serierna har en nyans av ljus ek, brunröd (dubbelbrytande sidosida), beige, persika och gyllene (enstaka analoga) färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Källarklädsel finns i 16 samlingar, profilens tjocklek varierar från 15 till 23 mm. Externt är materialet en rektangel - det är denna form som är mest bekväm för att vända mot källaren. Bredden sträcker sig från 445 till 600 mm.

Till exempel är "Brick" -kollektionen 465 mm bred och "Rocky Stone" -kollektionen 448 mm bred. Minsta är längden på Kanyons källarpaneler (1158 mm), och maxlängden är längden på Clinker -tegelprofilen, som är 1217 mm. Längden på andra typer av paneler varierar inom de angivna värdena. Baserat på storleken kan du beräkna ytan på en källarpanel - den är 0,5-0,55 kvadratmeter. m. Det vill säga att installationsprocessen kommer att bli ganska snabb.

Bild
Bild

Ytterligare element

För varje serie paneler produceras egna egna element - hörn (externa och interna), olika profiler. I genomsnitt har alla serier 11 artiklar. En stor fördel är möjligheten att matcha färgen på de extra panelerna till sidoskärmens skugga.

Alla komponenter för fasadmärket "Alta-Profile" kan delas in i 2 grupper

  • " Alta-komplett uppsättning ". Inkluderar sidospårvara och ångspärrfolier. Dessa inkluderar element för fastsättning av sidospår, isoleringsmaterial, svarv.
  • " Alta dekor ". Inkluderar efterbehandlingselement: hörn, plankor, plattband, sluttningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare element inkluderar även soffits - paneler för att fila korniser eller avsluta taket på verandor. Den senare kan vara delvis eller helt perforerad.

Montering

Installation av sidopaneler från "Alta-Provil" har inga särdrag: paneler fixeras på samma sätt som alla andra typer av sidospår.

Först och främst installeras en trä- eller metallram längs byggnadens omkrets. Förresten, bland märkets produkter kan du hitta en speciell plastlåda. Dess fördel är att strukturen är vässad för Alta-Profil-paneler, det vill säga att infästningen av sidosidan blir bekväm och snabb.

Bild
Bild

Lagerprofiler är fästa på lådan. Därefter görs markeringarna för installation av U-formade metallfästen. Nästa steg är installation av konsoler och överliggare, utformning av hörn och sluttningar. Slutligen, i enlighet med de föreslagna instruktionerna, monteras PVC -paneler.

Siding belastar inte byggnadens fundament, eftersom det till och med är lämpligt för att klä ett förfallet hus, utan att stärka fundamentet. Den kan användas för hel eller delvis beklädnad, vilket markerar vissa strukturella element. Tack vare närvaron av en stor samling ytterligare element är det möjligt att revet även byggnader av bisarra former.

Bild
Bild

Vård

Särskild vård av sidospåret under drift krävs inte. Som regel är ytan självrengörande under regn. Detta är särskilt märkbart på vertikalt sidospår - vatten, utan att stöta på hinder i form av spår och utskjutningar, rinner uppifrån och ner. När det är torrt lämnar materialet inga fläckar och "spår".

Vid behov kan du tvätta väggarna med vatten och en svamp .eller använd en slang. Vid kraftig smuts kan du använda dina vanliga tvättmedel - varken själva materialet eller dess skugga kommer att drabbas.

Sidosidor kan rengöras när som helst när de blir smutsiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Genom att analysera recensionerna av dem som använde Alta-Profile-sidospår kan det noteras att köpare noterar spåren och panelgeometrins höga noggrannhet. Tack vare detta tar installationen lite tid (för nybörjare - mindre än en vecka), och byggnadens utseende är felfritt.

De som skriver om dekorationen av gamla hus med ojämna väggar noterar att även med sådana initiala alternativ visade sig det slutliga resultatet vara värdigt. Detta beror inte bara på panelernas geometriska noggrannhet, utan också på de extra elementen.

Rekommenderad: