Projekt Av Hus Med Källare Och Vind: En Herrgård I Två Våningar Med Källare, Små Vindsbyggnader

Innehållsförteckning:

Video: Projekt Av Hus Med Källare Och Vind: En Herrgård I Två Våningar Med Källare, Små Vindsbyggnader

Video: Projekt Av Hus Med Källare Och Vind: En Herrgård I Två Våningar Med Källare, Små Vindsbyggnader
Video: Dränering runt Hus med isodrän Timelaps 2024, Mars
Projekt Av Hus Med Källare Och Vind: En Herrgård I Två Våningar Med Källare, Små Vindsbyggnader
Projekt Av Hus Med Källare Och Vind: En Herrgård I Två Våningar Med Källare, Små Vindsbyggnader
Anonim

Eget hem är en riktig dröm för många människor. Om det är på väg att implementeras och konstruktionen snart ska äga rum, är det värt att ta ett ansvarsfullt förhållningssätt till valet av byggnadsplanen. En byggnad med vind och källare är en originallösning, ett ganska efterfrågat alternativ, som blir mer och mer populärt i förortsbyggande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Utformningen av sådana strukturer måste nödvändigtvis utföras av proffs. Men valet av husets struktur beror bara på den framtida ägaren. Några tips, med hänsyn till funktionerna i detta projekt, hjälper till att fördela utrymmet i huset så effektivt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinden golvet är mest logiskt att använda för att rymma ett sovrum . Detta utrymme kommer att bli det lättaste i byggnaden, dessutom är det mest effektivt ventilerat bland hela komplexet av rum. En viktig ordning: det rekommenderas inte att placera tunga föremål på högsta våningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Källaren kommer att vara en utmärkt plats för placering av tekniska bruksrum eller rum för underhållning, aktiv tidsfördriv. Bra alternativ: garage, bastu, gym. Det är oönskat att organisera vardagsrum i källaren, eftersom det inte är nödvändigt med naturligt ljus i halvkällaren. Men i husets nedre del kan du utrusta ett kök för att skilja mellan matlagnings- och matplatser. Om ekonomiska möjligheter tillåter utrustar de en pool, vinterträdgård eller biljardrum där.

Bild
Bild
Bild
Bild

På byggnadens första våning (om det är planerat att bygga två våningar) är vardagsrummet och matsalen perfekta. Detta kommer att underlätta tillgången till lokalerna och rädda värdarna och deras gäster från att behöva använda trappan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Redan innan bygget påbörjas är det viktigt att ta hänsyn till följande faktorer:

  • Byggnaden ska inte ha en för stor yta, eftersom underhållet av ett stort utrymme efter konstruktionen kommer att kräva betydande kostnader.
  • Huset ska inte ha för liten yta. Källargolvet kan endast byggas med en planlösning på mer än 150 m2.
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan byggandet är det nödvändigt att kontrollera grundvattennivån: om de ligger för högt måste planerna överges

Bild
Bild
Bild
Bild
  • När du ordnar en vind är det viktigt att komma ihåg behovet av förbättrad isolering av rummet, eftersom det faktiskt är en vind.
  • Ett litet knep när du bygger en vind: du kan öka det användbara området genom att använda platser under taklutningarna för att ordna förråd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Källarutrymmet kräver extra belysning, vattentätning, ventilation och uppvärmning.
  • Det rekommenderas att planera källaren i fall där platsen har en sluttning av ytan.
  • För hus med källare är det obligatoriskt att bygga en intern trappa. När du planerar dess konstruktion, ta hänsyn till parametrarna vid beräkning av dukens bredd och stegens höjd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med projektet

Projekt av hus med vind och sockel gör det möjligt för en stor lokalökning. Sådana byggnader har många fördelar jämfört med standardkonstruktionsteknik.

Det är värt att notera deras viktigaste fördelar:

Varje nästa våning ökar husets vikt, och detta medför i sin tur behovet av att tjockna väggarna och fundamentet. Förstärkning behövs för att öka strukturens hållfasthet och förlänga dess livslängd. Loftet är inte ett fullvärdigt golv, utan ett vindsbo, och därför sjunker belastningen på fundamentet avsevärt

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Källaren är på ett grundare djup än standardkällaren. Detta minskar behovet av storskaliga byggarbeten. Dessutom tränger solens strålar naturligt in i källaren, medan konstgjord belysning måste organiseras i källaren.
  • Kostnaden för konstruktion med denna teknik reduceras avsevärt. Detta händer på grund av att designschemat är så enkelt som möjligt: vinden är uppförd på vinden, och nedre våningen bildas under konstruktion i form av en hög källare i huset.
Bild
Bild
Bild
Bild

Källaren och vinden ökar också den totala ytan med mer än 50%, vilket innebär att de kan spara på byggandet av ytterligare uthus, säg samma garage eller verkstad. Och slutligen är basen en källa till naturlig värmeökning, vilket också låter dig spara på värmeenheter. Luften i ditt hem kommer alltid att vara varm och fräsch tack vare naturlig ventilation och uppvärmning.

  • Frånvaron av ytterligare tillägg till byggnaden minskar inte bara byggbudgeten utan sparar också plats på platsen, vilket är viktigt om det finns ett begränsat område runt byggnaden.
  • Konstruktionens lättare vikt minskar behovet av frekventa reparationer och därmed driftskostnaderna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus

Några besvär av hus med källare och vind härrör från designfunktionerna:

  • Loftet har ett trasigt tak, eftersom det följer takets linjer. Det är omöjligt att fixa detta minus.
  • Byggnadens höga källare höjer det, därför är det nödvändigt att utrusta trappan vid ingången till huset.
Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt

Ett väl utformat projekt garanterar maximal överensstämmelse av det slutliga resultatet med de framtida ägarnas individuella önskemål. Du kan välja en en- eller tvåvånings byggnadslayout, båda dessa alternativ har sina egna egenskaper:

En historia

En sådan byggnad kombinerar alla bekvämligheter i en envåningsbyggnad, medan det faktiskt användbara området kommer att vara lika med ett tvåvåningshus med extra utrymme i källaren. Men området ska inte vara för stort, annars blir det nödvändigt att bygga många korridorer. Detta är irrationellt, eftersom rymden äts upp utan att utföra användbara funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av en vind minskar värmeförlusten, vilket vid byggandet av ett vanligt hus i en våning kommer att bli betydande. Dessutom reducerar en välutrustad vind också kostnaden för att bygga en andra våning. Du kan dekorera en envåningsbyggnad med hjälp av en mängd olika designlösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvåvånings

Tvåvåningsbyggnader passar perfekt även i det smalaste området, eftersom de har mindre dimensioner, dessutom kan de minska kommunikationens längd. Närvaron av en vind gör ett hus i tre våningar av ett tvåvåningshus, vilket gör det möjligt att faktiskt komma runt lagen som förbjuder byggande av mer än 2 våningar på en privat tomt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huset i två våningar värms upp på grund av närvaron av en naturlig värmekälla från källaren och vinden, som behåller värmen. En byggnad i en våning kräver höga elkostnader eftersom många korridorer behöver belysas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Det finns många underbara projekt som kommer att vara den bästa lösningen för implementering av nästan alla arkitektoniska koncept eller som hjälper dig att bli inspirerad att skapa ditt eget unika mästerverk. En detaljerad titt på exempel på sådana byggnader finns i bilderna nedan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är dock viktigt att komma ihåg att efter att ha valt ett lämpligt projekt är det absolut nödvändigt att söka hjälp från professionella byggare. Människor som är speciellt utbildade för detta, älskar sitt jobb, har erfarenhet, i samspel med sina kunder, är alltid oumbärliga när de ordnar det framtida hemmet, vad det än kan vara. De kan föra dina idéer till perfektion, även de mest blygsamma.

Rekommenderad: