Hur Man Täcker Ett Lanthus? 34 Foton Alternativ För Beklädnadshus Utanför, Funktioner För Utvändig Efterbehandling För Trädgårdshus På Landet

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Täcker Ett Lanthus? 34 Foton Alternativ För Beklädnadshus Utanför, Funktioner För Utvändig Efterbehandling För Trädgårdshus På Landet

Video: Hur Man Täcker Ett Lanthus? 34 Foton Alternativ För Beklädnadshus Utanför, Funktioner För Utvändig Efterbehandling För Trädgårdshus På Landet
Video: Familjen Solvarm bor i växthus - Nyheterna (TV4) 2024, April
Hur Man Täcker Ett Lanthus? 34 Foton Alternativ För Beklädnadshus Utanför, Funktioner För Utvändig Efterbehandling För Trädgårdshus På Landet
Hur Man Täcker Ett Lanthus? 34 Foton Alternativ För Beklädnadshus Utanför, Funktioner För Utvändig Efterbehandling För Trädgårdshus På Landet
Anonim

Material för beklädnad av hus måste väljas särskilt noggrant. Beklädnaden måste skydda strukturen från negativa yttre faktorer, därför måste dess kvalitet och prestanda vara lämplig. Lyckligtvis finns det tillräckligt med produkter på marknaden för bygg- och efterbehandlingsmaterial som är lämpliga för sådant arbete. Idag kommer vi att titta på hur du effektivt kan slida ett lanthus.

Krav

Så att fukt inte bildas i huset på landet, det är alltid bekvämt, varmt och mysigt och utifrån såg byggnaden estetiskt tilltalande ut, det är nödvändigt att välja sådana material som uppfyller ett antal grundläggande krav.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Klädseln måste kännetecknas av låg värmeledningsförmåga. Endast på detta sätt kommer värmen att bibehållas i den inre delen av byggnaden.
  • Fodret måste vara ånggenomsläppligt. I inget fall får kondens uppträda i de inre delarna av de isolerande skikten.
  • Fuktmotstånd är en annan viktig parameter som måste relateras till beklädnaden. Materialet ska inte absorbera fukt i sin struktur och hålla det där.
  • Värmebeständigheten hos beklädnaden är antingen ökad eller absolut. Material måste kunna klara höga temperaturer utan problem: de får inte smälta, antändas eller deformeras.
  • Det är önskvärt att välja ett foder som är kemiskt inert. Det bör inte ändra sina ursprungliga egenskaper när sådana ämnen faller på det.
  • Beklädnaden måste kvalitativt skyddas från de skadliga effekterna av olika mikroorganismer. Det behöver inte vara en grogrund för parasiter, insekter eller gnagare.
  • Beklädnadsmaterialet får inte brytas ned eller genomgå förlust av fysiska egenskaper under påverkan av aggressiva ultravioletta strålar.
Bild
Bild

För att beklädnaden ska vara effektiv i alla avseenden måste den inte bara fästas på basen så säkert som möjligt utan också kompletteras med en hel uppsättning lager, som var och en kommer att utföra sina egna specifika funktioner.

Material (redigera)

Mantel för lanthus måste väljas utifrån inte bara dina egna preferenser och budgetmöjligheter, utan också på de specifika egenskaperna hos ett visst material. Sortimentet av sådana produkter är enormt, så det kommer inte att vara svårt att välja ett bra, högkvalitativt och hållbart alternativ för utvändig dekoration av ett lanthus.

Bild
Bild

Trä

Träpaneler har varit relevanta hela tiden. Det är osannolikt att hennes popularitet någonsin kommer att falla ut. Detta material är så populärt och efterfrågat eftersom det ser bra ut och kan reglera luftfuktigheten i rum.

Detta är den enda typ av beklädnad som sömlöst kommer att ta bort överflödig fukt, oavsett vilken råvara husets väggstrukturer är gjorda av.

Bild
Bild

De mest populära träbaserade materialen är:

  • blockhus;
  • imitation av en bar;
  • foder för ytterbeklädnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blockhuset simulerar effektivt en rundad stock. Dess framsida kännetecknas av en rundad struktur. När det gäller imitation av en stång är den angivna manteln utåt så lika som hyvlade stänger . Båda typerna av yttre efterbehandling måste fästas på en tidigare förberedd, stark låda. Efter detta ska beläggningarna slipas och beläggas med speciella skyddande impregneringar. Ibland tonar eller lackerar husägare sådan beklädnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fodret för utomhusdekoration skiljer sig från materialet avsett för inredningsarbete. Det är mycket tjockare och tätare, men resten av egenskaperna förblir nästan desamma.

Som nämnts ovan är träbeklädnaden alltid fäst med en läkt . Den är vanligtvis gjord av antingen trä eller metall. Om det behövs placeras det valda isoleringsmaterialet i utrymmet mellan plankorna (expanderad polystyren och polystyren rekommenderas inte), och sedan fixeras själva beklädnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

De listade beklädnadsmaterialen, som är baserade på trä, kan vara den optimala lösningen för ett lanthus, byggt inte bara av trä, utan också av ett skumblock, luftbetong eller slagg.

Om du vill spara pengar kan du vända dig till det mest budgetmässiga alternativet - en enkel hyvlad bräda . Dess tjocklek är från 40 cm. Fäst den på samma sätt som ett foder eller blockhus - du behöver en låda. Sådan beklädnad måste också tas om hand, annars börjar det ruttna, mörkna, kollapsa från attacker av parasiter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sidospår

Det är ett annat populärt beklädnadsmaterial som ofta väljs framför träalternativ. Många människor vänder sig till sidobeklädnad. Denna typ av beklädnad är också spikad på lådan, så fasaden kommer ut ventilerad.

Sidospår är en utmärkt lösning om du behöver dekorera väggarna i ett sommarhus från en bar, stockar eller sköldar, skumblock, luftbetong, askblock.

Det finns flera typer av sidospår . Så vinylprodukter är tillverkade av polyvinylklorid. Dessa är remsor, på vars längsgående kanter det finns ett låssystem på ena sidan, och på den andra - perforering för fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fäst dessa lock på lådan. Det är bättre att använda en metallbas, men en konstruktion av träblock som behandlats med skyddande medel är också tillåten.

Den största fördelen med vinylfasad är att det är relativt billigt och mycket enkelt att installera . Men han har också svagheter. Vinylbeklädnad bleknar snabbt i solen och tappar färgernas ljusstyrka. Det rekommenderas att köpa paneler med inte alltför varierade och mättade färger - sådana lösningar kommer inte att förbli attraktiva på länge. Detta material tål en mängd olika temperaturförhållanden, men i för svåra frost blir det fortfarande mer skört.

Bild
Bild

Tunna aluminiumremsor är metallbeklädnad. Stål kan användas istället för aluminium. Dessa produkter har en speciell skyddande beläggning. Fästsystemet för dessa produkter är detsamma som för vinylversionerna.

Beläggningen av metallfasad kan vara polymer . Dessa är pålitliga lösningar som inte bleknar i solen. Andra klimatfaktorer är inte heller hemska för dessa material. Men valet av metallfärger är dåligt. Det finns också metallbeklädnad, kompletterad med pulverlackeringar. Här är färgutbudet mycket rikare och färgen behålls i många år utan brister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallbeklädnad är slitstark och hållbar . Det är möjligt att böja det, men det kommer knappast vara möjligt att bryta det. Installationsarbetet är enkelt och snabbt. Det är sant att de estetiska egenskaperna hos detta material är tveksamma av många husägare. Det verkar för människor som hus, dekorerade på detta sätt, ser för "produktion".

Bild
Bild

Separat är det värt att analysera funktionerna i källarsidor. Detta är en av undertyperna av vinylgolv. Dess egenskaper skiljer sig från PVC -produkter: tjockleken är större, utseendet är annorlunda . Detta material utvecklades för att dekorera och skydda källaren i byggnader, men idag används det också för ytterbeklädnad i allmänhet.

Bild
Bild

Tack vare källarsidan kan husets fasad byggas på ett sådant sätt att dess väggar kommer att imitera tegel eller en elegant vild sten. Ofta är imitationerna så framgångsrika att de bara kan "beräknas" om beklädnadens yta berörs.

Denna typ av sidospår är också monterad på lådan . Låssystemen här liknar vinylversionerna. Den enda skillnaden är att dessa element inte har en rektangulär struktur, utan formen på en viss del av väggen med lockiga linjer längs kanterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klinker termiska paneler

Detta är en av de mest relevanta och moderna beläggningarna för utvändig beklädnad och isolering av byggnadens fasad. De är lämpliga för att klä en trädgård eller lantgård . Sådana produkter började säljas relativt nyligen, men detta hindrade dem inte från att bli avundsvärda popularitet på kort tid.

Bild
Bild

Klinker termoplattor har ett antal fördelar som gör dem efterfrågade:

  • det är ett multitaskande material som dekorerar fasaden och isolerar byggnaden;
  • paneler av hög kvalitet imiterar väl tegelstenar, är gjorda i olika nyanser, så du kan välja dem för nästan alla smaker och färger;
  • göra ytan mer snygg och estetisk;
  • termopaneler kan användas för beklädnad av alla byggnader: både trä och tegel;
  • sådana beläggningar är lätta, så det finns inget behov av att ytterligare stärka grunden för det gamla huset;
  • eftersom denna beklädnad har en låg nivå av vattenabsorbering kan fasaden tvättas utan problem med vatten från en slang;
  • panelerna är tätt anslutna, så att kylan inte tränger in i huset.
Bild
Bild
Bild
Bild

Basen för dessa beläggningar kan vara polyuretan eller expanderad polystyren. Klinkerplattor pressas in i denna bas.

Paneler kan vara antingen raka eller vinklade . Detta moderna vändmaterial är monterat på lådan, som alternativen som beskrivs ovan. Strukturen kan vara gjord inte bara av metall utan också av en trästång behandlad med antiseptika.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fibercementskivor

Relativt nytt material. Siding har dykt upp på marknaden av samma typ.

De produkter som behandlas består av träfiber, glimmer, kvarts, cement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förekomst av asbest och klor är tillåtet. Lösningen komponeras till ett ark, dehydreras och kan avfyras. Vidare appliceras dekorativa och skyddande lager på plåten:

  • akryl;
  • hydrofil keramik;
  • fotokeramisk.

Täckytan på manteln kan vara slät, matt eller blank. Plattor installeras på monteringsremsor, fästa på väggarna med klämmor. Materialet bildar en kontinuerlig yta, lederna är hermetiskt förslutna, ingen nederbörd kommer in i dem.

Rekommenderad: