Cederträ (33 Bilder): Kanadensiska Och Altai Röda Extra Balkar 15x96 I Storlek, Borstade Produkter Av Sibiriskt Material

Innehållsförteckning:

Video: Cederträ (33 Bilder): Kanadensiska Och Altai Röda Extra Balkar 15x96 I Storlek, Borstade Produkter Av Sibiriskt Material

Video: Cederträ (33 Bilder): Kanadensiska Och Altai Röda Extra Balkar 15x96 I Storlek, Borstade Produkter Av Sibiriskt Material
Video: Max Canada Lynx - I'm a Big Baby 2024, Maj
Cederträ (33 Bilder): Kanadensiska Och Altai Röda Extra Balkar 15x96 I Storlek, Borstade Produkter Av Sibiriskt Material
Cederträ (33 Bilder): Kanadensiska Och Altai Röda Extra Balkar 15x96 I Storlek, Borstade Produkter Av Sibiriskt Material
Anonim

Cederträ är ett ganska vanligt material som används av många proffs. Att dekorera väggar och fasader med sådant material gör att du kan göra ett rum inte bara vackert, utan också miljövänligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Cederträ av hög kvalitet kan användas i olika fall. Som regel används den för att dekorera bastur och bad.

De gör det, som namnet antyder, av cederträ . Den tillhör barrträdet. Träden blir höga, upp till tre meter, och deras ålder kan nå fyra hundra år. Men inte alla använder bara trä av hög kvalitet för att skapa sina efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utseende

Det ursprungliga cederträet har många fördelar. En av de främsta fördelarna är ett vackert och sofistikerat utseende. Naturligt cederfoder har en mycket intressant konsistens, eftersom det har en finkornig struktur. Trevligt nöjd med det faktum att hon har många olika nyanser som gör att du kan dekorera rum i olika stilar.

Den vackraste är den kanadensiska cedern, som också är känd som röd . Det är sant att det i verkligheten är gyllene honung. Men den här nyansen ser också mycket bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhet

Det bör också noteras att cedern är ett miljövänligt träd, som bland annat också är mättat med användbara oljor. Det betyder att det kan hävdas att det har helande egenskaper. Det är av denna anledning som cederträ används i bastur och ångrum, vilket gör rummet till ett riktigt aromaterapiskåp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låg värmeledningsförmåga

Mantlar rummet med någon form av extra material, jag vill vara säker på att det också kommer att värma rummet. Cedarfoder klarar denna uppgift perfekt.

Den har låg värmeledningsförmåga, så väggarna värms upp mycket snabbt och värmen lämnar inte utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Styrka

Plusserna med cederträ inkluderar också dess höga hållfasthet. Detta material är av hög kvalitet och deformeras inte under drift. Det är enkelt att installera det själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Befintliga sorter

Det finns flera typer av foder. Beroende på vilken kategori materialet tillhör bestäms dess kostnad också.

Virke

Detta efterbehandlingsmaterial har en ledande position på byggvarumarknaden. Virket är av hög kvalitet, hållbart och tillräckligt pålitligt. Med tiden torkar inte sådana paneler ut eller spricker. Det är också trevligt att de inte klarar högre belastning. Denna kategori omfattar Siberian och Altai ceder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elitfoder

Den högsta kvaliteten, men samtidigt, och den dyraste är det riktiga elitfodret. Det produceras bara av vissa tillverkare, men det är på dem du ska vara uppmärksam på om du vill att finishen ska bli riktigt hållbar och av hög kvalitet.

Sådana paneler ser ädla och dyra ut . Fodret får sitt lyxiga utseende på grund av att det är impregnerat med naturligt vax. Det betyder att det inte ens behöver målas över med ett lager lack för att betona materialets struktur.

Cedertavlor i elitklass skiljer sig åt i färg. Det finns ljusa, nästan gula nyanser och mörka, nästan vinröda. Det finns finsmakare för varje nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Euro foder

En sådan tavla känns lätt igen på sitt utseende. Hon har det djupaste spåret och följaktligen den största spetsen. På baksidan kompletteras enskilda brädor med speciella spår som ger full ventilation, vilket gör att panelerna inte ruttnar och inte förlorar sin visuella attraktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mjuk linje

Nästa alternativ är softline -foder. Den har ett mindre brett spår och en grundare spik. Dessutom är styrelsen i sig bredare. Fördelen med detta efterbehandlingsmaterial är att på grund av brädornas större bredd. Ytan på väggarna verkar jämnare och jämnare. Det ser attraktivt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lugna

Den sista klassen - "lugn" - kännetecknas av frånvaron av en hylla, som vanligtvis finns på baksidan av varje bräda. Om det är nödvändigt att det inte alls märktes att väggen var färdig med vanligt foder, måste du välja just det här alternativet, eftersom fogarna på de enskilda panelerna är nästan osynliga här och allt ser ut som ett slätt och jämnt lager av trä.

Slutligen är det värt att notera att fodrets klass som regel också bestäms av hur släta brädorna användes för att skapa panelerna . Visst kan närvaron av knutar inte heller kallas ett minus, eftersom det är de som innehåller användbara komponenter och hartser som gör cederträ så säkert och friskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialkostnad

Fodret anses vara ett ganska dyrt efterbehandlingsmaterial, men de som använde det i renoveringsprocessen är överens om att priset är motiverat av den höga kvaliteten. Det är ett mycket slitstarkt material som inte krymper med tiden och inte genomgår visuell deformation.

Samtidigt är det värt att notera att billigt borstat foder skiljer sig mycket i pris från paneler i extra klass . Innan du köper ett visst efterbehandlingsmaterial måste du förstå vad som påverkar kostnaden för fodret.

Bild
Bild

Först och främst bestäms kostnaden naturligtvis av klassen. 15x96 paneler kan kosta olika, beroende på vilken typ av cederträ som användes. Till exempel är Altai ceder billigare, medan sibirisk ceder i sin tur är dyrare.

Priset bestäms också av vem som är tillverkaren av fodret.

När du väljer ett lämpligt efterbehandlingsmaterial bör du vara uppmärksam på varumärkets rykte, liksom vilken typ av recensioner kunderna lämnar om produkten.

Bild
Bild

Var ska man använda

Cederträ är ett ganska mångsidigt material som kan användas inom olika konstruktionsområden.

Bad och bastu

Oftast används cederträ för dekoration av bastur och bad. Det är i detta fall som materialet kan visa sina helande och hälsoförbättrande egenskaper maximalt. När det gäller bastur dekorerar träpaneler inte bara väggarna utan fyller också luften med aromatiska ångor, som har en positiv effekt på en persons fysiska och mentala tillstånd.

När ångrummet fungerar och rummet är väl uppvärmt hålls rummet varmt . Utrymmet i sig är fyllt med en rik barrträd, tack vare vilken besökare kan känna atmosfären i en cederskog.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp och vardagsrum

Eftersom cederfoder ser dyrt och estetiskt tilltalande ut, används det ofta för att dekorera rum i ett hus eller lägenhet. Lyxiga mahogny- eller bruna träväggar dekorerar både arbetsytan och rastplatsen. De passar bra med olika typer av textilier och naturmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fasader

Eftersom cederfoder är ganska starkt och av hög kvalitet kan det också användas för exteriör dekoration av byggnader. Det är sant att i detta fall är det inte tillräckligt att förlita sig på att själva materialet är starkt, och du måste täcka det med ett lager antiseptisk eller lack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbeltillverkning

Det sista användningsområdet är tillverkning av högkvalitativa och hållbara möbler. Stolar, bord och andra saker av cederträ tjänar sina ägare i mer än ett år och blir en riktig dekoration av arbets- eller bostadsutrymmet.

Sammanfattningsvis kan det noteras att cederfoder är en av de mest hållbara typerna av finish . Vissa jämför det till och med med metall i styrka. Samtidigt förblir panelernas utseende ädel tack vare träets säregna konsistens. Sådana tydliga plus uppväger definitivt ett enda minus - den höga kostnaden för materialet.

Rekommenderad: