Foderimitation Av Trä (22 Bilder): Bräda För Inredning, Design Av Ett Litet Rum, Stoppat Med Trä

Innehållsförteckning:

Video: Foderimitation Av Trä (22 Bilder): Bräda För Inredning, Design Av Ett Litet Rum, Stoppat Med Trä

Video: Foderimitation Av Trä (22 Bilder): Bräda För Inredning, Design Av Ett Litet Rum, Stoppat Med Trä
Video: Visualisering av Arkitektur och Visualisering av Rum, Inredning och Produkter, YH-utbildning HT-18 2024, Maj
Foderimitation Av Trä (22 Bilder): Bräda För Inredning, Design Av Ett Litet Rum, Stoppat Med Trä
Foderimitation Av Trä (22 Bilder): Bräda För Inredning, Design Av Ett Litet Rum, Stoppat Med Trä
Anonim

Dekorationen av hus och uthus, liksom olika hjälpbyggnader, utförs ofta med foder. Detta material är mycket bra i sina praktiska egenskaper, men vissa tycker att dess utseende inte är tillräckligt perfekt. Detta är inte så, eftersom det finns en ganska attraktiv lösning - imitation av en bar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Denna typ av foder skiljer sig väsentligt från de vanliga sorterna, och poängen är inte bara i dess unika trapetsformade konfiguration. Det ska inte förväxlas med eurolining. Reproduktionen av virket låter dig ge detaljer i olika storlekar och former, och en sådan produkt kan användas i både inredning och exteriör. Modern teknik gör det möjligt att variera bredden på varje fragment från 9 till 19 cm; och vissa tillverkare har till och med behärskat produktionen av en imitation av en stång 25 cm bred. Men kostnaden för sådana lösningar är ganska hög, och de köps endast i speciella fall.

Bild
Bild

Det mest efterfrågade fodret med en bredd på 13,5 cm. När det gäller längden är typiska lösningar 3 och 6 m, men om det behövs kan du alltid plocka upp ett foder från 100 cm och mer i steg om 500 mm. Många branschorganisationer säljer informella fragment, vars kostnad är märkbart lägre, och samtidigt säkerställs en exakt anpassning av delarna till varandra.

Tjocklek spelar stor roll; det är naturligt att öka produktens livslängd och styrka när den tjocknar. För inredning används foder med en tjocklek på 1, 8 till 3, 4 cm, även om de tunnaste materialvarianterna är att föredra. Med utomhusarbete är situationen precis tvärtom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller och varianter

Klassificeringen av produkter bestäms efter kvalitet: ju högre betyg som tilldelas fodret, desto mer tillförlitligt är det och desto vackrare kommer ytan att se ut. Arbetet med sorterna "Extra" eller "A" går mycket bra, eftersom produkterna av detta slag har minst brister. Med hjälp av sorten "AB" kan du uppnå besparingar och samtidigt få ett ganska attraktivt resultat.

Bild
Bild

Imitation av en bar kan uppnås med brädor från olika träslag . Oftast används gran- och tallmassiv för tillverkning av sådana finish, som är relativt prisvärda och av mycket hög kvalitet. Lärksbaserat foder är ogenomträngligt för vatten, cederträ har, förutom denna egenskap, ett elegant utseende med hög mekanisk hållfasthet. Men bra design leder till ökade byggkostnader. I bastur och ångrum rekommenderar experter att använda lind eller al. I vilket fall som helst lämnas slitsar i botten för att ge ventilation och befria insidan av strukturen från överflödig fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Först måste du noggrant bestämma typen av trä. I de flesta fall görs foder med imitation av en stång på grundval av barrträd; Spik-och-spårfästet av mjukt trä hjälper till att säkerställa en passform, utmärkt värmeisolering och ljudabsorbering. För utomhusdekoration rekommenderas att använda material som är så starka och motståndskraftiga mot negativa väderpåverkan som möjligt. Inuti rum är bräcklighet acceptabelt, men nåd och hög plasticitet blir särskilt viktigt. För inredningsarbete ser tall ut att föredra (åtminstone i budgetkategorin).

Bild
Bild
Bild
Bild

Du behöver bara köpa foder där det förvaras under nödvändiga förhållanden . Utomhusplacering under plastfolie, även i torrt väder, kan inte betraktas som sådana förhållanden. Varje säljare som respekterar sig själv och köparen har alltid en enhet för att mäta fukt i trä. Det är kategoriskt oacceptabelt att köpa material med en naturlig fuktnivå, eftersom det under torkningsprocessen oundvikligen kommer att spricka eller till och med få allvarligare deformationer. Den högsta tillåtna fukthalten för fodret är 15%och innan arbetet påbörjas ska imitationen av en stång förvaras under lämpliga förhållanden så att den inte blir fuktig.

Bild
Bild

När du täcker alla rum, även ett litet, måste du vara särskilt uppmärksam på mätningarnas noggrannhet. När verkliga dimensioner tillåter det är det alltid bättre att använda icke -standardiserade kit - detta är betydligt mer lönsamt, eftersom mängden avfall minskar.

När du köper ett foder med två högre kvaliteter måste du selektivt styra åtminstone enskilda element . Efter att ha upptäckt brister i dem har konsumenten all rätt att omedelbart söka ersättning av produkter av låg kvalitet. Naturligtvis måste du kontrollera brädor i olika buntar, och inte i ett. För svarven är det lämpligt att använda en bräda eller timmer av en sten som är identisk med rasen i själva fodret. Tack vare detta kommer temperatur- och luftfuktighetsdeformationer att uteslutas i rummet klädd med det.

Bild
Bild

Tips för ansökan

Liksom för andra beklädnadsmaterial används foder med imitation av en stång efter rengöring av väggarna från tidigare finish och smuts. På släta träväggar kan du installera foder utan svarv. Men i närvaro av uppenbara defekter och avvikelser från geometrin, som är svåra eller omöjliga att eliminera, rekommenderas att använda denna design utan att misslyckas. En metallkista skapas på grundval av profiler, och en trälåda bildas av lameller eller stänger. Mellanrummet mellan dem måste förses med ett avstånd på minst 0,6 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom själva fodret och lathingens strukturer behöver du också:

  • självgängande skruvar;
  • nivå;
  • lodlinje;
  • naglar (i våtrum);
  • kleimerer (i torra utrymmen).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I kylrum, bad och bastur är det nödvändigt att använda isolering och vattentäta material eller filmer. Fodret bör impregneras med flamskyddsmedel för att säkerställa brandsäkerheten. För utomhusdekoration rekommenderas att använda större brädor än inomhus. Du måste köra in spikar eller skruvar i en vinkel på 45 grader - detta gör att du kan dölja locken med följande paneler. Med beaktande av dessa regler kommer det att vara lätt att välja och korrekt använda ett foder med en imitation av en bar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man inte ska bli lurad när man köper byggmaterial beskrivs i detalj i videon.

Rekommenderad: