Kleimers För Foder (26 Bilder): Produktstorlekar, Hur Man Väljer Och Väljer En Förstärkt Kleimer, Vilka Behövs

Innehållsförteckning:

Video: Kleimers För Foder (26 Bilder): Produktstorlekar, Hur Man Väljer Och Väljer En Förstärkt Kleimer, Vilka Behövs

Video: Kleimers För Foder (26 Bilder): Produktstorlekar, Hur Man Väljer Och Väljer En Förstärkt Kleimer, Vilka Behövs
Video: Звоню маме, чтобы сказать, что я транс 2024, Maj
Kleimers För Foder (26 Bilder): Produktstorlekar, Hur Man Väljer Och Väljer En Förstärkt Kleimer, Vilka Behövs
Kleimers För Foder (26 Bilder): Produktstorlekar, Hur Man Väljer Och Väljer En Förstärkt Kleimer, Vilka Behövs
Anonim

Clapboard -klämmor är en bekväm och hållbar typ av fästelement. Enkelheten i deras design och enkel installation gör att du kan klä väggarna själv och på kort tid.

Bild
Bild

Särdrag

Kleimer är en konsol för tillverkning av vilken galvaniserat järn eller fjäderstål används. Utformningen av denna hårdvara ger möjlighet till tillförlitlig fixering av foderets lameller. Fästdon matchar helst lamellernas form med fjäderspärren. Kleimers används också för fixering av Shtil MDF -skivor och plastpaneler.

På konsolens yta finns hål för att fästa hårdvaran på en grov bas eller låda . Fästelement utförs med spikar, självgängande skruvar eller skruvar och beror på arbetsytans material. Varje kleimer är utrustad med djupa krokar, med hjälp av vilken brädan förstärks. Vissa modeller är dessutom utrustade med spikkrokar som stärker fixeringen av materialet och ger ytterligare hållfasthet för fästelementet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Claymers produceras i ett brett sortiment med en mängd olika sorter och standardstorlekar, vilket underlättar mycket valet av nödvändig hårdvara och systematiserar modellutbudet. Klassificeringen baseras på tungans höjd och låsets tjocklek. Minsta höjd är 1 mm, max är 6 mm. Det vanligaste är häftklamrar med en tunghöjd på 5 mm.

Denna typ av hårdvara anses vara universell och är lämplig för många typer av foder. För installation av eurofoder är det bättre att använda en storlek på 4 mm och för beklädnad med ett blockhus - sex millimeter modeller.

Kleimers har också två- och tre-millimeter tungor och är utformade för att fästa plastpaneler och tunt foder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Hög kundernas efterfrågan och popularitet hos kleimerer på grund av de många obestridliga fördelarna med denna typ av fästelement.

  • Enkelheten i designen och den okomplicerade installationsprocessen gör att du självständigt kan utföra utsidan av rummet utan att använda sig av specialister, och den exakta efterlevnaden av installationstekniken kommer att avsevärt minska arbetstiden.
  • Användning av häftklamrar utesluter borrning, spikning och annan mekanisk påverkan på foderets lameller, på grund av vilket utseende av sprickor och flis blir omöjligt. Detta är en av fördelarna med att använda fästklämmor framför installation, utförda med självgängande skruvar, spikar och skruvar.
  • Ett stort antal modeller gör att du kan bilda en snygg sömlös beläggning även när du använder tekniken för att kombinera fodret med andra efterbehandlingsmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Pålitlig fixering, som uppnås med hjälp av klämmor, eliminerar fullständigt risken för deformation och skjuvning av beläggningen.
  • Kleimers är mycket motståndskraftiga mot aggressiv miljöpåverkan och hög luftfuktighet, så de kan användas både i minusgrader och vid inredning av bad och bastur.
  • Bekväm kostnad. Priset på kleimerer jämförs positivt med priset på andra typer av hårdvara.
  • Mångsidigheten i designen gör att du kan använda fästen när du installerar fodret på ojämna ytor, inklusive trä, betong, flisblock, cementunderlag och svarv.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med klädskivor inkluderar otillräcklig tillförlitlighet under påverkan av ökade belastningar eller grundvibrationer.

Därför, i områden med seismisk aktivitet, bör förstärkta fästelement användas för beklädnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att hitta rätt hårdvara är väldigt enkelt. Huvudvillkoret för detta är valet av önskad storlek, som bestäms av fodrets typ och bredd. Uppmärksamhet bör också ägnas åt den galvaniserade beläggningens integritet, eftersom häftklamrarnas korrosionsbeständighet beror på detta. Självgängande skruvar bör köpas med en hastighet av 2-3 stycken per kleimer. Att fästa hårdvara med en skruv är oacceptabelt - tillfälliga besparingar i framtiden kommer att framkalla deformation och förskjutning av fodret.

För att välja önskat antal klossar bör enkla beräkningar göras: i genomsnitt måste du köpa 20 häftklamrar per 1 kvm. m yta. Man bör komma ihåg att steget mellan angränsande hårdvara när du avslutar ett plant område ska vara 45 cm, när det vetter mot de extrema zonerna - 35 cm, och när du installerar fodret i hörnsektionerna kommer steglängden att vara 25 cm.

Ju större delarnas storlek, desto längre steg, och därför kommer färre delar att krävas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter i installationen

Installation av klossar utförs med en skruvmejsel, en byggnivå, ett måttband, en kvadrat, en hammare, en skruvmejsel och en markör. Det första steget i arbetet bör vara förberedelse av arbetsbasen genom att jämna ut ytan eller vid behov installera svarven. Basens jämnhet bestäms med laser eller byggnadsnivå. Alla utskjutande delar måste avlägsnas och stora sprickor, flis och deformationer måste elimineras med en cement-sandblandning.

För att forma svarven måste du använda en ram av trä eller metall med ett steg som inte överstiger 0,5 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter bör du göra en antiseptisk behandling av basen och vänta tills ytan är helt torr . Sedan kan du börja markera klossarnas installationsplatser. Det bör komma ihåg att installationen av hårdvara bör planeras på ett avstånd från brädans bredd från den intilliggande väggen med skenornas vertikala arrangemang. Med ett horisontellt arrangemang bör du gå tillbaka från golvet 2-3 mm, nödvändigt för att skruva in den självgängande skruven. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt klarheten i placeringen av det första elementet, eftersom korrekt installation av alla efterföljande remsor och utseendet på beklädnaden som helhet beror på det.

Bild
Bild

Installation av klossar och foderremsor sker omväxlande, så det viktigaste är att noggrant följa installationsordningen och övervaka elementens parallella arrangemang. Användning av spikar som fästelement för fästet är endast tillåtet vid installation på en trälåda. I alla andra fall bör självgängande skruvar eller pluggar användas, beroende på fästets storlek och träplankornas vikt. Sedan bör du fortsätta med installationen av klossarna, medan det är nödvändigt att se till att brädet ligger plant: utan att flytta åt sidan och bryta mot den allmänna läggningsordningen.

Bild
Bild

För att underlätta att skruva in skruvarna bör du först markera de nödvändiga platserna med prickar . Efter installation av de första fästena är det nödvändigt att fortsätta med installationen av fodret och samtidigt fixa följande fästen. Den första lamellen sätts in i häftklammerns krok, och sedan slits de efterföljande lamellerna i åsen. Nästa fäste bör inte fixeras förrän den absoluta nivån för den första panelen har bestämts. Lamellens änddel, utrustad med en ås, måste pressas tätt mot basen, och vid denna tidpunkt, sätt in en klarare i spåret från baksidan och fixa den med självgängande skruvar.

Efter denna installationsteknik måste du slutföra installationen av materialet och regelbundet kontrollera avläsningarna av byggnadsnivån. Efter installation av det sista brädet är det nödvändigt att stänga metallfästelementen med en träsida.

Demontering sker vid behov i omvänd ordning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Efterlevnad av följande enkla regler kommer att förlänga livslängden på fodret och kommer att behålla sitt ursprungliga utseende länge:

  • kleimers bör köpas i specialiserade järnaffärer, vilket eliminerar risken för förfalskning och förhindrar korrosion och snabbt misslyckande av fästen;
  • för att undvika rost och förstörelse av hårdvara rekommenderas det inte att använda flytande tätningsmedel för att bilda fogar;
  • efter avslutat installationsarbete bör fodret täckas med en lack-, olje- eller vaxkomposition - en sådan beläggning hjälper till att skydda materialet från aggressiva effekter av solljus och överdriven fukt;
Bild
Bild
  • när du installerar fodret bör du inte tillåta direktkontakt av lamellerna med basytan - detta kan påverka väggens ventilation negativt och orsaka svampbildning och mögelutseende;
  • skärhål för uttag och omkopplare bör utföras med en utskjuten såg omedelbart efter beklädnad, innan lack eller vax appliceras;
  • utrymmet kvar nära golvet är dolt med hjälp av en dekorativ golvlist som matchar färg och textur.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av en skiva för foder som fästelement kan du oberoende producera en vacker och effektiv finish på ett hus, lägenhet eller bad på kort tid.

På grund av sin tillförlitlighet och enkla design kan fästena fungera i många år utan att behöva byta ut element.

Rekommenderad: