Foder För ångrummet (30 Bilder): Hur Man Täcker Folie Och Desto Bättre Att Hantera Manteln Med Egna Händer, Hur Man Väljer Rätt Finish

Innehållsförteckning:

Video: Foder För ångrummet (30 Bilder): Hur Man Täcker Folie Och Desto Bättre Att Hantera Manteln Med Egna Händer, Hur Man Väljer Rätt Finish

Video: Foder För ångrummet (30 Bilder): Hur Man Täcker Folie Och Desto Bättre Att Hantera Manteln Med Egna Händer, Hur Man Väljer Rätt Finish
Video: Foil Sculptures 2024, Maj
Foder För ångrummet (30 Bilder): Hur Man Täcker Folie Och Desto Bättre Att Hantera Manteln Med Egna Händer, Hur Man Väljer Rätt Finish
Foder För ångrummet (30 Bilder): Hur Man Täcker Folie Och Desto Bättre Att Hantera Manteln Med Egna Händer, Hur Man Väljer Rätt Finish
Anonim

Byggandet av ett bad är en ganska noggrann process, eftersom det kräver användning av speciella material som tolererar fukt väl. Efter att badet redan har byggts bör du bestämma efterbehandlingsmaterialet. Bland andra typer av råvaror kan du dekorera med foder. För att förstå hur man väljer ett material för ett ångbad måste du vägledas av det faktum att dekorationen i badet utför många funktioner, och därför måste kraven för det vara höga.

Fördelar och nackdelar

Foder är ett utmärkt alternativ eftersom det har ett bra utseende och har alla kvaliteter som är nödvändiga för efterbehandlingsmaterialet i ett ångrum. Det finns många alternativ för hur man behandlar det utan att skada hälsan.

På grund av att det finns många typer av foder kan du dekorera ångrummet i den stil du gillar bäst . När du väljer ett visst träd bör du tänka noga efter vilken typ av bad du skulle vilja se i slutändan. Dessutom måste du beräkna priset, eftersom kostnaden är olika för varje träslag. Det finns naturligtvis andra typer av efterbehandlingsmaterial, men de är dyrare och kräver mycket mer uppmärksamhet under installationen. Dessutom är fodret lättare att demontera vid skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis består ett badhus av ett ångrum, en dusch och ett omklädningsrum. Var och en av dessa rum har specifika krav. Det är därför materialet som ska fungera som inredning måste ha specifika tekniska egenskaper och vara av hög kvalitet.

De främsta fördelarna med foder framför andra material är:

  • värde för pengar;
  • hög fuktbeständighet;
  • motståndskraft mot höga temperaturer;
  • olika arter i butiker.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fodret kan kallas ett miljövänligt och säkert material för människors hälsa. Eftersom temperaturen i ångrummet är ganska hög, bör materialet som rummet kommer att dekoreras under inga omständigheter värmas upp. För att veta hur man väljer rätt material måste du dessutom fråga om egenskaperna hos de träslag som fodret kan tillverkas av. Vissa träslag kan släppa hartser vid uppvärmning, vilket ibland orsakar allergiska reaktioner. Det finns inga uppenbara brister i fodret, så du kan säkert köpa detta material för dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man ett material?

För efterbehandling väljs lövfoder ofta. Det avger inte tjära, har en behaglig doft och värms inte upp när temperaturen i ångrummet stiger. Till skillnad från barrträd, avger denna art lukt som har en fördelaktig effekt på människokroppen. Låt oss titta närmare på fördelarna med varje material.

Bild
Bild

Lind

Linden är ett bra alternativ, det är ganska slitstarkt och hållbart. På grund av dess höga motståndskraft mot fukt deformeras den inte, det gör det möjligt att fördela värmen jämnt över hela rummet. Dessutom har detta material en låg värmekapacitet, så en sådan beläggning kommer att vara säker, den kommer inte att lämna brännskador på kroppen vid beröring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Al

Alder kommer att kosta lite mer än lind eller asp, eftersom kvaliteten är mycket högre. Detta foder har en idealisk yta och kräver därför inte ytterligare sliparbete. Det kännetecknas av högpresterande egenskaper.

Bild
Bild

Ceder

Cedar används för att designa ångrum i dyra anläggningar. Detta beror på att materialet har ett lyxigt utseende och har läkande egenskaper. Cedern kräver ingen särskild vård, och installationsarbetet med det är ganska enkelt. Om du vet hur du mantlar baserna med denna skiva med egna händer kan du spara på hantverkarnas kostnader.

Bild
Bild

Lärkträd

Lärka förtjänar med rätta titeln det bästa materialet för efterbehandling i ångrummet. För det första har det ett vackert mönster, och för det andra är det särskilt hållbart och fuktbeständigt.

Bild
Bild

Elit

Sådant foder har en hög kostnad och samtidigt ett mycket raffinerat utseende och hög hållfasthet. Det dyraste och lyxigaste beklädnadsmaterialet är ek. Utöver det är det afrikanska trädet Abashi mycket efterfrågat. Det blev kär i det faktum att det knappt värms upp, och därför är det ofta hyllor i badet av det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tall

Tall är inte det bästa alternativet för ett ångbad. Denna finish kommer inte att pågå länge. I ett försök att spara pengar på mantelmaterial kan du förlora på kvaliteten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konsumtionsberäkning

Efter att materialet har valts måste fodret beräknas korrekt. Så du kan ta reda på hur mycket material som krävs för hela området. För att beräkna mängden nödvändigt efterbehandlingsmaterial bör du mäta alla parametrar i rummet (höjd, bredd, längd). Med hjälp av dessa indikatorer beräknar vi ytan på varje vägg, lägger sedan till dem och får en siffra som visar hur många foder som kommer att behövas. Du bör veta att det är bättre att köpa 5-10% mer material (om något skadas i arbetet eller ytterligare kostnader uppstår). Om du noggrant studerar beklädnadstekniken kommer installationen inte att kräva onödiga kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur bearbetas?

Allt trä under dess drift påverkas av olika faktorer. Detta kan vara försämring av fukt, skador av gnagare eller på grund av termiska effekter. Så att beläggningen inte försämras under drift måste du veta hur man bearbetar, blötlägg materialet så att fodret inte mörknar eller försämras. Trots att detta förfarande är ganska logiskt finns det de som är emot användning av impregnering. Detta beror på att impregneringsmaterialen är tillverkade av kemi. Ångorna som släpps ut har en skadlig effekt på människokroppen.

Bild
Bild

Men om frågan om behovet av att behandla fodret med impregnering redan har lösts kan du täcka det med de minst säkra materialen.

Bland sådana impregneringar är följande medel värda att lyfta fram:

  • torkningsolja;
  • Linfröolja;
  • antiseptisk.
Bild
Bild

Det är bättre att inte mata väggarna i ångrummet med någonting, det räcker med att ventilera det efter varje resa, ta bort smutsen som har dykt upp. Om en svamp hittas är det bättre att omedelbart bearbeta denna plats med hjälp av folkmedicin, utan att tillgripa kemi.

Monteringsmetoder

Du kan montera den vertikalt, horisontellt och till och med diagonalt. Det mest praktiska alternativet är horisontell montering. Dess fördelar är att om träet nära golvet börjar försämras kan den nedre delen enkelt bytas ut. Visuellt expanderar rummet i badet och luftcirkulationen minskar. Det finns också sätt att fästa en vertikal mottagning om du vill få en effekt som i en bastu (låg luftfuktighet och hög temperatur).

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du mantlar badet inuti är det nödvändigt att göra en låda . Detta gör det möjligt att installera fodret korrekt. Endast separata sektioner fixeras vanligtvis diagonalt, eftersom denna typ avsevärt ökar materialkostnaderna. Om du kombinerar alla typer av fästelement kan du få en unik design. Det viktigaste är att komma ihåg att förutom skönhet måste du också tänka på bekvämligheten med att demontera vissa områden i framtiden. För att spara kostnader i framtiden är det bättre att välja det mest optimala alternativet.

Bild
Bild

Hur man täcker?

Omslutning av ångrummet med plåt bör vara korrekt. Plätering är en ganska enkel process som inte kräver mycket ansträngning. Innan du börjar måste du ta hand om värme och ångspärr. För det första är skumglas bäst lämpad. När detta arbete är gjort måste du gå vidare till ångspärren. För detta är det bäst att mantla med folie. Basaltull används ofta som värmare. Det är mindre benägen för skador och mer hållbart.

Bild
Bild

Det bästa materialet för ett sådant fall kommer att vara korkagglomerat . Det lämpar sig inte för förfall, det är sällan man hittar en svamp på det, det är inte svårt att bearbeta basen med den. Efter det är det värt att gå vidare till installationsarbetet, från taket. Fixera fodret med vanliga skruvar och spikar. Du kan också använda en metod som döljer locket och spikar in det, då får ångrummet ett mer estetiskt utseende.

Bild
Bild

Vackra avslut

Nu borde du lära dig mer om mönster. Det mest bekanta och älskade alternativet är en återhållsam och lakonisk stil.

  • Det här är stora trästolar, ett bord och en blygsam lind- eller alfinish. För omklädningsrummet kan du välja en furufinish. Det är inte lämpligt för ett ångbad, men om det finns en fråga om hur man täcker ett rum i ett badhus där det inte finns ånga, kommer tall eller gran att vara mer användbar än någonsin. Skandinavisk tall väljs vanligtvis eftersom den har en vacker rosa nyans och ser original ut inomhus. Genom att veta hur man spikar fodret och inreda omklädningsrummet kan du få ett bra modernt bad.
  • Om du vill att ångrummet ska se rikt ut från insidan är det bättre att komma ihåg sätten att fixa horisontellt, kombinera dem tillsammans med det diagonala alternativet. I detta fall är det att föredra att använda en art som ek. Så här kommer en elegant designlösning fram.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Glöm inte att badet inte bara är ett ångbad, utan också en pool och en dusch. Det är nödvändigt att se till att dessa rum inte skiljer sig från det allmänna utseendet och ser harmoniska ut. För att göra detta är det bättre att välja element som liknar stilen i ångrummet. Till exempel, om ytan är ek, är det bättre att lägga till produkter i röda och guldfärger.
  • Vackra handgjorda stolar kommer inte heller att vara överflödiga. Förutom dem, glöm inte ljuset, det ska vara ljust och varmt. Alla ledningar måste skyddas väl mot fukt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste är att komma ihåg att flera träslag inte kan kombineras i ett rum. De samexisterar inte tillsammans och börjar försämras snabbt, vilket skapar onödiga problem och kostnader för ägaren. Denna lösning kan leda till ett snabbt demonteringsbehov. Dessutom ser de inte imponerande ut mot varandra och skapar en inre obalans i badet.

Rekommenderad: