Guldmosaik: Kakel Av Gyllene Färg, Mosaikdekoration Av Väggar Och Golv I Interiören, Recensioner Av Populära Tillverkare

Innehållsförteckning:

Video: Guldmosaik: Kakel Av Gyllene Färg, Mosaikdekoration Av Väggar Och Golv I Interiören, Recensioner Av Populära Tillverkare

Video: Guldmosaik: Kakel Av Gyllene Färg, Mosaikdekoration Av Väggar Och Golv I Interiören, Recensioner Av Populära Tillverkare
Video: Lindens Köpcentrum Norrköping- Centro Kakel och Klinker-Golv & Kakel Finspång 2024, Maj
Guldmosaik: Kakel Av Gyllene Färg, Mosaikdekoration Av Väggar Och Golv I Interiören, Recensioner Av Populära Tillverkare
Guldmosaik: Kakel Av Gyllene Färg, Mosaikdekoration Av Väggar Och Golv I Interiören, Recensioner Av Populära Tillverkare
Anonim

Att inreda lokaler är en allvarlig och krävande uppgift som kräver noggrant urval av material. Om du vill skapa inte bara en snygg, men en lyxig inredning, kan du välja mosaikplattor, som är mycket efterfrågade idag. Denna design kommer inte att lämna likgiltig någon finsmakare av skönhet, adel och chic.

Marknaden erbjuder ett brett utbud av liknande produkter från olika tillverkare . En speciell nisch i detta område är upptagen av mosaik, för tillverkning av vilken bladguld används. Iriserande spegelplattor ser eleganta och "dyra" ut. Denna finish kan förvandla alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Mosaikplattor härstammar från antiken, men idag är de otroligt efterfrågade. Guldtondetaljer ger lyx till alla miljöer. Dessutom anses materialet mångsidigt och hållbart, kräver inte särskild omsorg och tål yttre förhållanden.

En inredning dekorerad med sådant material får inte bara en speciell glans. Guldmosaik fyller rummet visuellt med ljus, vilket gör det mer rymligt och bekvämt. Denna effekt uppnås genom glansen av de skimrande partiklarna. Andra nyanser och inredning omvandlas också, som om de badar i solens strålar, vilket reflekteras i guldplattorna.

Den gyllene finishen kommer att se bra ut både i badrummet och i vardagsrummet, och till och med på gatan, om du kombinerar det korrekt med resten av inredningen. Inte minst viktigt är kvaliteten på det utförda arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Gyllene mosaik har många fördelar, varför materialet är mycket efterfrågat. Den största fördelen med efterbehandling är dess dekorativa egenskaper. Det gör det möjligt att skapa en speciell atmosfär i rummet, för att ge den en aura av lyx och soliditet.

När det gäller prestanda är mosaiken hållbar , slitstyrka, det slits inte, tål mekaniska skador och påfrestningar, och klarar också temperaturförändringar och är inte rädd för vatten.

Väggar och golv täckta med guldmosaik kommer att behålla sin presentabilitet under lång tid. Denna beläggning är lätt att underhålla. Du kommer inte att vilja byta beklädnad genom åren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Guldpläterad keramik är mycket efterfrågad. Denna mosaik passar perfekt in i badrummen, i harmoni med golvplattorna. Det är fuktbeständigt, pålitligt och erbjuds till ett fyndpris.

Glaselement är mer lämpliga som en decoupage av huvudbeläggningen. Detta material används vanligtvis i fläckar.

Smaltmosaik anses vara en analog av glas , men den är gjord enligt en speciell teknik. Råvarorna genomgår en smältprocedur, så resultatet blir en vacker emalj. Materialet har utmärkta prestandaegenskaper. Sådana mosaikplattor är emellertid inte särskilt hållbara, så det här alternativet är inte lämpligt för att avsluta golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi överväger de typer av mosaik som erbjuds av olika tillverkare kan vi skilja på släta och vågiga (korrugerade) sorter. Guld är i sin tur vitt eller gult, ljust eller mörkt. Valet av nyans beror på personliga preferenser och färgschemat som används i interiören. Elementens storlek kan också variera. I detta fall kan kanterna vara släta eller avfasade.

Bland det stora utbudet kan du hitta mosaiker som är lämpliga för vägg- och golvbeläggningar , liksom för efterbehandling av fönster, simbassänger, dekorativa element, vaser och andra produkter. Du kan kombinera det med andra typer av material, samt kombinera färger för att skapa unika kompositioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekoreringsprinciper

Gyllene mosaikläggning har varit en trend inom inredning inom många år. Och detta är inte förvånande, eftersom materialet inte bara utmärks av sin presentabilitet, utan också lätt att använda.

Bild
Bild

Gyllene nyanser är alltid relevanta, även om inte alla tänker på en så djärv finish. För dem som inte är redo att förvandla sitt hem till en gyllene lägenhet finns det möjlighet att använda gyllene mosaiker som komplementära accenter.

När du kombinerar guld med andra färger är det bättre att välja neutrala nyanser . De lyxiga överflöden som skapats av den gyllene mosaiken ser bra ut i interiören, gjorda i minimalistisk stil, där svartvitt dominerar. Kombinationer av guld med alla nyanser av beige och brunt ser ädla ut. Med rätt kombination kan sådant material skrivas in i både röda och blå rum.

Glöm dock inte att överdriven ljusstyrka kan vara för flashig. Innan du beslutar om sådana experiment, var noga med att rådgöra med designern.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta effekter kan uppnås genom att kombinera olika nyanser av guld och brons. Det breda utbudet av produkter gör att du kan kombinera flera olika alternativ. Om du lägger materialet korrekt kan du uppnå vacker ljusbrytning, skapa magiska höjdpunkter och mystiskt skimmer. I händerna på en begåvad mästare kommer mosaiken att komma till liv, eftersom han kommer att kunna skapa unika mönster, prydnader på ytan, för att förkroppsliga någon fantasi hos kunden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialläggningsprocess

Mosaiken läggs för hand, ofta med hjälp av ett speciellt nät, därför är sådant ansikte särskilt värderat och anses vara ett "smycke" -verk. En sådan process kräver hög professionalism och vissa färdigheter, men om du först studerar instruktionerna, förbereder en skiss och följer alla regler för läggning kan du göra jobbet själv. Du kan använda en färdiggjord gyllene mosaik, eller skapa en förgyllningseffekt med guldfärgad folie mellan tunna lager av glas.

Var beredd på att produktionen av en mosaikpanel kommer att ta lång tid, eftersom det är en komplex teknisk process.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Mosaikprodukter produceras av många tillverkare, men när det gäller det gyllene materialet kan det inte hittas i varje butik. Även om det finns ett antal märken på marknaden som erbjuder liknande produkter. Produkterna har olika kvalitetsegenskaper och mönster. Kostnaden beror på företaget, liksom på materialet som plattorna är gjorda, eftersom glas, keramik och smalt skiljer sig väsentligt från varandra.

Köpare rekommenderar när de väljer att vara uppmärksamma på rummets funktioner ., där läggningen kommer att utföras, eftersom det inte räcker med att hitta material av hög kvalitet, är det viktigt att välja lämpligt alternativ för ditt fall. Mycket beror på produktens egenskaper, storlek och material, därför rekommenderas att rådfråga kvalificerade specialister.

När det gäller designen bekräftar många köpare att den gyllene mosaiken gör interiören lyxig och unik, men de flesta är överens om att det är bättre att inte använda stora mängder guld, utan att kombinera det med annan beklädnad.

Rekommenderad: