Mässingsprofiler: För Möbler, Kakel Och Väggar, Golv Och Andra Ytor. U-formade Och Andra Typer Av Mässingsprofiler

Innehållsförteckning:

Video: Mässingsprofiler: För Möbler, Kakel Och Väggar, Golv Och Andra Ytor. U-formade Och Andra Typer Av Mässingsprofiler

Video: Mässingsprofiler: För Möbler, Kakel Och Väggar, Golv Och Andra Ytor. U-formade Och Andra Typer Av Mässingsprofiler
Video: Lindens Köpcentrum Norrköping- Centro Kakel och Klinker-Golv & Kakel Finspång 2024, April
Mässingsprofiler: För Möbler, Kakel Och Väggar, Golv Och Andra Ytor. U-formade Och Andra Typer Av Mässingsprofiler
Mässingsprofiler: För Möbler, Kakel Och Väggar, Golv Och Andra Ytor. U-formade Och Andra Typer Av Mässingsprofiler
Anonim

Mässingsprofiler är ett modernt material med många fördelaktiga egenskaper. Detta gör att den kan användas för olika efterbehandlingsarbeten. Användningsområdet för sådana produkter är inte begränsat till reparationer - ett brett utbud av mässingsprofiler gör det möjligt att skapa olika ramar, inklusive snygga glasmålningar.

Bild
Bild

Särdrag

De karakteristiska egenskaperna hos mässingsprodukter kan kallas dess fördelar. Detta är ett mångsidigt material som är mycket mer motståndskraftigt än koppar mot olika negativa miljöpåverkan, inklusive tung belastning på grund av hög trafik (när det gäller golv).

Samtidigt bör man inte glömma den dekorativa funktionen - den används för att förädla utseendet på väggar, golv, trappsteg, möbler.

Bild
Bild

Hemligheten bakom efterfrågan på sådana produkter är naturligtvis förknippad med materialets egenskaper

  • I sin sammansättning innehåller mässing zink och koppar, vilket gör det höghållfast och hållbart. Det är därför mässingsprofiler inte är känsliga för rost, betydande temperaturförändringar, dessutom ser de estetiskt tilltalande ut på grund av deras gulaktiga metalliska glans.
  • Dockningsprodukter uppfyller fullt ut sin uppgift, skyddar lederna, igen på grund av legeringens flexibilitet, men kan också skydda keramiska plattor mot flis och fukt direkt under drift.
  • På grund av plasticiteten hos mässingsämnen kan de användas för en kombination av olika nivåer, om det behövs kombinerar de perfekt både plana och krökta plan.
Bild
Bild

Mässingsprofilen är vanligtvis skapad av arbetshärdade kopparlegeringsark med ökad hårdhet, liksom från halvhårda och mjuka produkter, men produkten kan också tillverkas av en dubbellegering.

Vissa typer av profiler är gjorda av många komponenter och tillsatser som förbättrar egenskaperna hos mässing - legerade föroreningar ökar dess styrka och slitstyrka.

Bild
Bild

Typer och klassificering

Frisläppandet av profilerade mässingsprodukter möjliggör olika tillverknings- och bearbetningsmetoder, och dessutom olika tekniker, såsom pressning, broaching och användning av extruderingsutrustning. Detta gör att du kan få element med olika former, sektioner och dekorativ design.

Bild
Bild

Som ett resultat är alla profiler indelade i flera huvudkategorier:

  • produkter där det yttre lagret är metalliskt, det vill säga det saknar ytterligare design;
  • ytbehandlade produkter med ett särskilt attraktivt utseende, varför kostnaden är mycket högre;
  • profiler med ett förkromat toppskikt, vilket ger slitstyrka och motståndskraft mot olika typer av negativa effekter på produkten;
  • delar med brons eller guldplätering (dekorativt alternativ).
Bild
Bild

Trots att mässing av LS59-1-klassen som regel används vid tillverkning av standardprodukter, varierar formen och syftet med dessa produkter. Det finns många typer av profiler från denna legering, tillverkade i enlighet med lagstadgade standarder (GOST 15527):

docknings-T-profil , flexibel och plast för att dölja sömmar vid läggning av laminat, kakel och MDF -paneler;

Bild
Bild

dela U-formad att skapa en expansionsfog på golvet;

Bild
Bild

P-formad profil att separera olika typer av golv i samma plan, till exempel för att zonera ett rum;

Bild
Bild

L-formad profil - det ansluter golvbeläggningar inuti och utvändigt, det anses vara universellt;

Bild
Bild

mässingsinsats - en produkt som jämnar ut övergångarna mellan efterbehandlingsmaterial med olika texturer;

Bild
Bild

dekorativ version av mässingsprofilen har en rundad form och används för att försegla och dekorera hörn, trappsteg;

Bild
Bild

utomhushörn för keramiska plattor , liksom material som används för efterbehandling av gator, trottoarer - en sådan profil skyddar de yttre hörnen på olika strukturer;

Bild
Bild

slutmässingsprodukt för konstruktion av trappor med halkskyddad yta;

Bild
Bild

intern mässingslayout för invändig installation.

Bild
Bild

Med en speciell kakellayout kan kakel läggas även utan att klippas och justeras . Och detta är också en värdefull kvalitet på sådana delar.

Specialiserade mässingsprofiler är hörn (inre och yttre). Dessa detaljer har en polerad yta, vacker färg, vanligtvis stiliserad i brons och guld. Mått - 10x10 mm, 20x20 mm, 25x25 mm och 30x30 mm . De kan fästas i hörnen på väggar och golv, trappsteg; för detta används flytande naglar.

Bild
Bild

Sortimentet av produkter för tillverkning av målat glaselement och mosaik från färgat glas skiljer sig i en mängd olika, men till skillnad från modeller för väggar och golv, utmärks de av ökad hållfasthet, vilket ger hållfasta strukturer med stor vikt. men för krökta glasfragment används mer plast och mjukare delar.

Bild
Bild

Var tillämpas det?

Var och en av de legeringar som används för att skapa mässingsprofiler har ett annat syfte

  • Bly mässing (LS58-2) . Det används huvudsakligen för tillverkning av tråd, metallremsor, plåtar, stavar, med andra ord, för arbetsstycken.
  • LS59-1 - flerkomponentkomposition inklusive zink, koppar, bly och ytterligare föroreningar. Automatisk mässing är lämplig för tillverkning av fästelement, VVS -komponenter, rör, flygplan och skeppsdelar och designersmycken.
  • För golv, laminat, för mjuka väggpaneler används oftast dubbel mässing - L63 , billig i kostnad och har höga parametrar för mekanisk hållfasthet. Dessa typer av material kan poleras, lödas, svetsas, användas för dekoration av möbelfasader, för glasmålningar samt för inramning av MDF-ändar.
Bild
Bild

Mässingsprofiler är efterfrågade inte bara inom skeppsbyggnad och maskinteknik, för tillverkning av möbler och reparationer - originalbrickor och vackra rätter tillverkas av dessa produkter. Naturligtvis använder de för detta säkra legeringar som inte kan skada människors hälsa.

Specialprofilprodukter av mässing är avsedda för fasadarbete - för installation av kakel . Detta är nödvändigt för att förenkla murprocessen, skydda sidofragmenten och hörnen från skador, dölja fel vid stora höjdskillnader.

Dessutom är lederna på detta sätt säkert fixerade, och designarens huvudmål uppnås - den eleganta inredningen av rummet.

Bild
Bild

För väggar används detta material, tillgängligt och enkelt att installera, i form av överlägg, hörn, du kan dekorera väggytor med mässingspaneler. Förutom, inredningen av väggar, dörrar, trappor, möbler (bord, skåp, stolar och fåtöljer) med mässingselement ser vacker ut.

Som dekorativt och fasadmaterial är mässingsprodukter relevanta för tätning av kakel, för att skapa mosaik, glasmålade fönster och kan användas för design inom skor och möbelproduktion. Förknippat med detta är förbehandling av profilerna genom nickelplätering och hjälpkromplätering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter i mässingsprofil, särskilt dekorativa bitar, hörn och golvlister, bidrar till att skapa en elegant design, men samtidigt undviker denna produkt snabbt slitage när det gäller vägg- och golvbeläggningar.

Bild
Bild

Det är inte svårt att förstå det mässingsprofiler av olika typer är i ständig efterfrågan i olika industrisektorer, och detta beror på mångsidigheten hos detta material . Dekorativ produktion, renovering eller konstruktion - mässingsprodukters exceptionella egenskaper och parametrar är efterfrågade i en mängd olika uppgifter.

Men naturligtvis är huvudsyftet med sådana ämnen efterbehandling, som helt motsvarar deras tekniska och operativa egenskaper.

Rekommenderad: