DIY Väggklocka (39 Bilder): Idéer För Hemlagade Träklockor På Väggen. Hur Man Gör En Stor Klocka Av Plywood Och Skrotmaterial?

Innehållsförteckning:

Video: DIY Väggklocka (39 Bilder): Idéer För Hemlagade Träklockor På Väggen. Hur Man Gör En Stor Klocka Av Plywood Och Skrotmaterial?

Video: DIY Väggklocka (39 Bilder): Idéer För Hemlagade Träklockor På Väggen. Hur Man Gör En Stor Klocka Av Plywood Och Skrotmaterial?
Video: Incredible wall clock design | Невероятный дизайн настенных часов 2024, April
DIY Väggklocka (39 Bilder): Idéer För Hemlagade Träklockor På Väggen. Hur Man Gör En Stor Klocka Av Plywood Och Skrotmaterial?
DIY Väggklocka (39 Bilder): Idéer För Hemlagade Träklockor På Väggen. Hur Man Gör En Stor Klocka Av Plywood Och Skrotmaterial?
Anonim

När man utrustar ett hem är det många som inte uppmärksammar tillräckligt med små detaljer och tillbehör. Samtidigt är de en integrerad del av inredningen. Deras närvaro ger rummet en speciell smak, ger rummet mysighet. Olika figurer, alla typer av rätter och textilier, utvalda i en viss stil, förvandlar rummet direkt . I detta fall kommer klockan också att fungera som ett intressant och ovanligt tillägg. Butiksversioner av sådana produkter passar perfekt in i rummet, men de speglar inte alltid rumsägarnas karaktär, deras hobbyer. Handgjorda klockor kommer utan tvekan att locka uppmärksamhet och bli en dekoration av hemmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kan man göra av?

För att göra en klocka räcker det med att fylla på idéer och, inspirerat av dem, börja jobba. Efter att ha tittat igenom många foton på Internet blir det klart att detta tillbehör kan tillverkas av nästan allt som finns i huset. Man behöver bara fördjupa sig i ett skafferi, lådor eller en gammal skänk för att hitta material och föremål för hantverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grunden för en väggklocka kan vara:

  • trä;
  • plywood;
  • läder;
  • textil;
  • gamla skivor;
  • glas och andra material till hands.

Klockan kan vara ett separat tillbehör eller fungera som grund för en stor komposition.

Urtavlan används ofta i mitten av mobila målningar, vilket inte bara gör det möjligt att använda klockan för sitt avsedda ändamål, utan också att vara en ljus och ovanlig dekoration av interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest populära materialet för sådana produkter är trä. Detta är ett mycket hållbart material från vilket du kan skära produkter av olika former och typer. Du kan se inte bara väggen, utan också golvmodeller av trä, som kräver ytterligare arbete och komplex montering.

Träklockor kommer att se bra ut i ett rum inrett i en av de rustika stilarna, till exempel Provence. Här används ofta textilier som dekor eller decoupage -teknik. För retrostil är gamla vinylskivor lämpliga.

Plastmodeller är inte mindre populära . Även om de kommer att fungera länge, är deras tillverkningsprocess mer komplicerad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det enklaste sättet är att bygga produkter av tjock kartong. Med grenar, torkade blommor samt fläta, pärlor, skal eller knappar som dekoration kan du göra ett sött tillbehör till ditt vardagsrum, kök eller sovrum . Sådana produkter tillverkas mycket ofta med decoupage -teknik. Tack vare denna design förvandlas rummets design direkt. För tillverkning av sådana produkter används en färdig butiksmall, liksom olika färger och andra element. Kärnan i denna teknik är att applicera applikationen på den valda basen.

För att skydda mönstret lackas produkten ovanpå. Craquelure appliceras för att ge klockan en antik effekt.

Bild
Bild

Till köksklockan kan du välja alla slags servetter med olika mönster som matchar stilen och färgen på köksutrymmet. På den förberedda basen fästs servetter med PVA -lim utspätt med vatten. När produkten är torr täcks den med akryllack.

Som ytterligare dekorativa element kan du använda havsstenar och skal, knappar, färgat papper och mycket mer.

Bild
Bild

Intressanta idéer

Du kan göra ett originellt och vackert tillbehör med hjälp av quillingtekniken. För dekoration bör du ta flerfärgat papper. Genom att vrida alla typer av detaljer och mönster från remsor och limma dem på ytan kan du göra ett verkligt unikt mästerverk. Det är bättre att välja plywood eller trä som grund för en klocka, eftersom papper kommer att klibba på en sådan yta utan svårighet. Och tjock kartong är också lämplig.

Med hjälp av quillingtekniken kan du skapa olika blommor eller bär, stjälkar och löv samt fåglar och djur . En klocka gjord i en liknande teknik blir en dekoration av en matsal eller ett barnrum. Stora föremål ska hängas i vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I rummet där barnen bor är barnklockor med bilden av seriefigurer och sagokaraktärer lämpliga. Ovanliga tillbehör kan göras från barn- eller familjefoton.

Produkter med fjärilar eller fåglar kommer att lägga till komfort i rummet, det viktigaste är att välja rätt färg . Så fjärilar, gjorda i svart, kommer att lägga till sofistikering i rummet, betona stil. Och användningen av ljusa färger hjälper till att ge rummet en positiv och mysig atmosfär.

Det är viktigt att väggurets färgschema är i god harmoni med rummets färgschema som helhet. Så en ljus kronometer kommer att se konstig ut i ett minimalistiskt eller loftstil, så valet av rätt nyans spelar en avgörande roll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kreativa produkter av ovanliga material kommer att se väldigt imponerande ut. Dessa kan vara delar av en jordglob eller en cykelfälg, vinylskivor eller bestick . Detta tillbehör är mer lämpligt för rum i modern stil.

Genom att välja en vinylskiva som bas, sedan placera domino -ben på den motsvarande tiden och limma dem, kan du bygga en originalprodukt som kommer att dekorera alla rum.

Storleken på produkterna är också av stor vikt . Utformningen av jordklotets halvor ser väldigt original ut, var och en betecknar en period.

Ett sådant ovanligt tillbehör kommer att se perfekt ut i ett rymligt och ljust rum. Denna idé kan användas för kontor och resebyråer.

Bild
Bild
Bild
Bild

För reseälskare är klockor lämpliga. Sådana produkter är lätta att göra på egen hand, med utgångspunkt från en vanlig konturväggskarta. På kartan kan du använda flaggor för att markera platser och länder som besökts av rumets ägare.

Modellen, vars bas är gjord av ett schackbräde, är mer lämplig för fans av detta spännande spel . En sådan väggprodukt kommer att vara lämplig i ett vardagsrum, arbetsrum eller bibliotek.

Modeller urklippta från fonografrekord förtjänar särskild uppmärksamhet. De ser väldigt kreativa ut och markerar den valda designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsverkstäder

Att göra en klocka på väggen med egna händer är inte alls svårt. Ytterligare rekommendationer och workshops om hur man gör dem hjälper till att göra detta väggtillbehör till en viktig del av interiören. Innan du börjar arbeta bör du ta hand om att köpa en klockmekanism . Du bör välja material för arbete, med hänsyn till rummets stil och dess egenskaper.

Så ett väggtillbehör bör idealiskt passa in i rummets design, stödja den valda stilen. Materialets färg och struktur spelar en viktig roll.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra en klocka med egna händer behöver du flera komponenter

  • Kronometerrörelse . En begagnad mekanism är också lämplig för detta ändamål, men av god kvalitet.
  • Pilar . Du måste förbereda minut- och timvisarna. De är gjorda oberoende, eller så använder de pilar från gamla modeller.
  • Grunden , till vilken mekanismen med pilar kommer att fästas.

Om en mjuk bas väljs måste du ta en extra platta av plast eller metall. Innan du börjar arbeta bör du tänka på hur pilarna kommer att anslutas till mekanismen.

Bild
Bild

För att enkelt och snabbt bygga en klocka av tjock kartong måste du ta:

  • kartong;
  • Klockmekanism;
  • träskiva;
  • stansare;
  • papper (omslag, tjockt);
  • PVA -lim;
  • sandpapper;
  • element för dekoration;
  • krok.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha förberett nödvändigt material börjar de börja arbeta

  1. Med hjälp av en perforator skärs ett hål i träskivan för kronometermekanismen.
  2. Klipp ut två pappcirklar. I en av dem måste du också göra ett hål för klockmekanismen.
  3. Skivans ändar klistras över med kartong av önskad storlek.
  4. För limning används PVA -lim.
  5. En krok är fäst på baksidan av produkten. Det kommer att fixa produkten på väggen.
  6. Basen klistras över med kraftpapper.

Produkten kan målas i valfri färg. När färgen har torkat måste du göra ett hål för pilarna. Arbetet slutförs efter installationen av mekanismen och dekorationen av basen.

Bild
Bild
Bild
Bild

De som älskar att arbeta med trä bör ta detta material i bruk. Klockan på väggen kan klippas av sågsnittet . För att skapa en fullvärdig produkt räcker det med att skära av ett tunt lager av trä, slipa det och täcka det med träfläck eller lack. Sedan ska det borras ett hål i produkten för att säkra händerna och klockmekanismen.

Med hjälp av trä kan du göra ett sken av en gammal gökur. Denna design är lämplig för att dekorera rum i rustik lantlig stil.

Bild
Bild

Många föredrar att använda quillingtekniken när de tillverkar sådana produkter. Vridande remsor i olika färger och storlekar gör att du kan göra alla slags mönster och vika olika kompositioner.

  1. För arbete måste du förbereda kartong eller plywood.
  2. Svart papper är limmat på kroppen.
  3. För att skapa kontrast är det bättre att använda dekorativa element i ljusa nyanser eller med vitt papper. När du väljer en färg bör du ta hänsyn till det inre av rummet där klockan kommer att hänga. Detta tillbehör ska harmoniskt passa in i rummets övergripande stil och betona det.
  4. Från remsor av ljus eller vitt vrids siffror med små korta ränder. Som dekoration kan du använda kompositioner i form av ovanliga mönster eller blommor. Det är lämpligt att rita en skiss av den framtida produkten i förväg och fortsätta arbeta med den.
  5. Virvlande nummer, liksom dekorativa element bör limmas på den förberedda ytan och applicera PVA -lim på den.
  6. Slutligen måste ett hål göras i mitten av produkten och urverket och händerna måste installeras.
Bild
Bild

Det finns många idéer för att bygga väggklockor . Det är värt att fokusera på tillgängligheten av tillgängligt material. Väggklockan, gjord av dig själv, låter dig alltid navigera i tid.

Dessutom kommer ett sådant dekorativt element att låta dig ge din fantasi fria tyglar genom att bygga en exklusiv och unik sak för ditt hem.

Bild
Bild

Hur man dekorerar?

Hemmagjorda klockor, gjorda för hand, kommer att bli ett viktigt inslag i inredningen. Och även om priset på sådana produkter är minimalt, är det viktigt att de bär estetisk fyllighet, ger rummet en speciell smak och originalitet och ger en speciell känsla. De lägger sin själ i sådana produkter, de är dekorerade med särskild kärlek, med hjälp av söta, bekanta dekorativa element.

Ljusa band, tätt tyg, spets, tyll samt pärlor, strass eller knappar används som dekorativa element. Du kan ge naturmaterial företräde och använda platta stenar, skal eller kottar och ekollon som dekoration. Även engångsservis, kaffekoppar, kaffebönor och liknande kan användas som dekoration.

En klocka där en tjock jutetråd används som inredning kommer att se väldigt snygg och ovanlig ut . Dekorativa element kan enkelt göras av sådant material genom att sänka ner juten i PVA -lim och sedan göra mönster och väv av dem. Pärlor, strass eller pärlor kommer att slutföra kompositionen. En voluminös flätad sladd eller band fungerar som en ram för en sådan produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även en vanlig bit tjockt tyg eller säckväv kan snabbt förvandla klockans utseende. Den ska vara stoppad under mekanismen och kompletteras med volymetriska figurer av plast eller trä.

Stickning kan vara ett av de intressanta alternativen för att dekorera urtavlan . Samtidigt kan duken vara både tät och öppen. Färgschemat väljs med hänsyn till de individuella preferenserna för ägaren av lokalen. Om duken görs öppet, rekommenderas det att stärka den, torka den och sedan täcka den med ett lager lim. Använd endast en plan yta för att torka korgverk. För att tyget ska sträckas jämnt, när du applicerar lim eller stärkelse, är det bättre att fixa det med stift.

Du kan ofta se en kronometer dekorerad med luftfjärilar. De kan tillverkas av olika material med olika tekniker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fjärilar gjorda av papper eller ljust transparent tyg kommer att se väldigt söta och skonsamma ut. Bulkiga insekter är gjorda av kartong eller annat tätt material . Limma dem med dubbelsidig tejp.

Vinylskivor används också både som huvudmaterial och för dekoration av den färdiga produkten. Fjärilar skärs i olika storlekar och placeras i valfri ordning, vilket imiterar malens flykt. Du kan ordna insekter i valfri ordning genom att välja deras flygväg i förväg.

Kronometrar på väggen kommer att se original ut utan sin bas . I detta fall är produktens mekanism inbyggd i väggen. Små bilder, fotografier, pusselbitar eller domino -ben används som siffror. Storleken på en sådan produkt kan vara annorlunda, men det är bättre att placera klockan i ett rum i samma ton.

Även gamla nycklar av olika storlekar och typer kan användas som inredning.

Rekommenderad: