Mado -klocka: Invändiga Väggklockor Från Japan, Modeller Av Japanska Träklockor I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Mado -klocka: Invändiga Väggklockor Från Japan, Modeller Av Japanska Träklockor I Interiören

Video: Mado -klocka: Invändiga Väggklockor Från Japan, Modeller Av Japanska Träklockor I Interiören
Video: Story Regions Webinar No1 Storytelling in Education 2024, April
Mado -klocka: Invändiga Väggklockor Från Japan, Modeller Av Japanska Träklockor I Interiören
Mado -klocka: Invändiga Väggklockor Från Japan, Modeller Av Japanska Träklockor I Interiören
Anonim

Översatt från japanska betyder Mado "fönster", detta är namnet på ett känt klockmärke från Japan. Kanske symboliserar produkterna från detta märke verkligen ett ovanligt fönster in i den mystiska Land of the Rising Suns värld med sin århundraden gamla ursprungliga kultur och filosofi, och förtjänar förtjänstfull popularitet bland ryssar och i andra länder.

Väggmodeller kan användas inte bara som en enhet för att bestämma tiden, utan också som en dekorativ dekoration av ett vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner hos japanska klockor

Inredningsklockor Mado dök upp på den ryska marknaden relativt nyligen och vann snabbt köparnas sympati. De kombinerar obestridlig originalitet, rent japansk sofistik och praktik.

Materialet för att göra japanska mästerverk är traditionellt naturligt trä:

  • Tall;
  • ceder;
  • bambu;
  • platan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom används andra naturmaterial - stenar, kvartssand, keramik, bark, torkade grenar, löv och till och med insekter. Tack vare högt hantverk kunde japanerna ge sina produkter ett särskilt harmoniskt utseende och betonade det obevekliga sambandet mellan människa och natur.

Varje klockmodell är en exklusiv sak, gjord med kärlek av författarens händer, en färdig målning i orientalisk stil, som nödvändigtvis förkroppsligar ett eller annat naturfenomen eller ett filosofiskt koncept . Det får betraktaren att inse det nuvarande ögonblickets organiska karaktär och helt enkelt överväga skönheten, samtidigt som den inte känner att tiden saktar ner eller accelererar och helt överlämnar sig till känslan av skönhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Volymetriska träskivor-paneler ser bra ut i alla interiörer, de kan användas som en present till dem som vet hur man uppskattar stilen och skönheten i en sak, förutom dess funktionalitet. Eftersom japanska klockor skapas för hand är mängderna av sådana föremål begränsade. Detta innebär att det finns en stor möjlighet att köpa ett verkligt unikt objekt.

Dessutom bör det noteras att Mado -klockanordningar är utrustade med en kvartsrörelse med en tyst rörelse . begagnad (med 5 års garanti), och några med en klangfull klocka. Produktens dimensioner, liksom symboliken för dekorativa bilder, kan skilja sig åt, vilket förenklar uppgiften att välja dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika modeller

Alla typer av japanska Mado -klockor är utformade för att ge komfort och speciell atmosfär till alla boenden. För bekantskap kommer vi att överväga flera alternativ för klockor.

" Kiku" (krysantemum) - en symbol för solen, glädje och livslängd. Klockan är gjord av mineralglas och tall (mått: 54x2,5 cm).

Bild
Bild

" Ma" (öga) - modellen personifierar visdom, intelligens och intuition. Produkten är tillverkad av polymerkeramik och tall, har en storlek på 33x90x9 cm.

Bild
Bild

Design av klockor "Reku" (Resor) målade i svart och vitt, betonar det värde som väcks till liv genom utforskning av okända platser och outforskade världar. Kroppen är gjord av naturlig tall. Mått 90x28x5 cm.

Bild
Bild

Modell "Take " - inre klocka med bambu och en pil i form av ett trädblad. Det antas att produkten kan skydda familjen härd, nedlåtande förälskade par. Storlek 54 x60x4, 5 cm, material - bambu och tall.

Bild
Bild

Modell "Umino Kaigan " - det här är faktiskt en bild som visar havskusten, för japanerna betyder materiellt välstånd och rikedom. Klockan är tillverkad av kvartssand, tall, skal och polymerkeramik. Mått: 40x40x5 cm.

Bild
Bild

Lakonisk och utan tvekan snygg modell "Woto-oo suna" (fotspår i sanden) symboliserar hopp och vilja att driva dina drömmar. Keramik, naturlig tall, kvartssand används för dekoration. Mått: 40x60x5,5 cm.

Bild
Bild

Modell "Katei " symboliserar familjevärden och skönheten i harmoniska mänskliga relationer. Den tredimensionella målningen avbildar mark, fjäderfä och ett hus. De olika elementen är gjorda av keramik och naturligt furu. Produktens mått: 44x60x10 cm.

Bild
Bild

Otroligt vacker genombruten modell "Mori o Aryukyu ", i översättning betyder "Gå i skogen", med en konstnärligt ristad lönnkropp, som också används vid skapandet av kvartsglas. En symbol för att känna sig själv genom enhet med naturen. Mått: 60x45x5 cm.

Olika väggmodeller av Mado -företaget kan användas inte bara för hemmet, utan också för salonger, kontorslokaler, dekoration av offentliga institutioner.

Bild
Bild

Urvalstips

Original japanska produkter är mycket olika i sitt sortiment, och man måste kunna välja rätt klocka för rummet. Produkter för en lägenhet och ett hus bör väljas med hänsyn till följande punkter:

  • för ett rymligt rum är det lämpligt att köpa stora klockmodeller;
  • på ytor med ett omfattande färgglatt mönster kommer enheter med ett ljust träfodral utan överdrivna dekorativa element att se vackra ut;
  • snygga produkter med en bild eller prydnad på urtavlan ser fördelaktiga ut på monokroma beläggningar;
  • i det inre av vardagsrummet är stridsanordningar lämpliga, medan kompakta, tysta enheter är lämpliga för sovrummet;
  • när du väljer måste du vara uppmärksam på att träklockans färg är i harmoni med resten av möblerna i rummet, det är också bra om väskans ton kontrasterar eller delvis sammanfaller med skuggan på väggar;
  • på väggarna med rika blommiga ornament eller bilder kommer klockan att vara överflödig, om inte deras design är extremt lakonisk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika varianter av japanska klockor är lämpliga för bostäder i olika stilistiska riktningar: för den klassiska stilen - modeller med spetsar, klockmålningar med landskap - för Provence- och Eco -stil, mer strikta apparatalternativ - för högteknologisk och minimalistisk stil.

Jämfört med europeiska modeller, som också ofta är gjorda av trä, är Mado -klockor mer graciösa, finurliga och samtidigt lakoniska. Men den djupa inre innebörden i de unika och mystiska bilderna på deras fodral gör orientaliska klockor mer efterfrågade.

Rekommenderad: