Glasljusstakar: Färgade Glasljusstakar På Ett Högt Ben Och En Bollstake, Transparenta Kolvar Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Glasljusstakar: Färgade Glasljusstakar På Ett Högt Ben Och En Bollstake, Transparenta Kolvar Och Andra Modeller

Video: Glasljusstakar: Färgade Glasljusstakar På Ett Högt Ben Och En Bollstake, Transparenta Kolvar Och Andra Modeller
Video: Crazy swedish car crash!! Gabbe åker lådbil och Melvin garvar! 2024, Maj
Glasljusstakar: Färgade Glasljusstakar På Ett Högt Ben Och En Bollstake, Transparenta Kolvar Och Andra Modeller
Glasljusstakar: Färgade Glasljusstakar På Ett Högt Ben Och En Bollstake, Transparenta Kolvar Och Andra Modeller
Anonim

Belysning spelar en viktig roll för att skapa en hemmastämning. Ljus hjälper till att skapa en känsla av fest eller lägga romantik till en middag. Dessa ljuskällor är dekorerade med vackra ljusstakar som tjänar både dekorativa och praktiska funktioner. Många föredrar glasprodukter. Låt oss överväga deras funktioner och sorter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En ljusstake gör att ljuset kan hållas i ett läge och skyddar det ofta från miljön. Det eliminerar risken för oavsiktlig brand, inträngande av smält vax på möbler och andra ytor . Dessutom kan det vara en underbar dekoration även om ljuset inte är tänt. Ett av de mest använda materialen för tillverkning av sådana produkter är glas. På grund av särdragen i föremålens användning använder tillverkare inte vanligt, men härdat och praktiskt taget obrutbart material.

Glasvarorna är mycket utsökta. De verkar viktlösa och passar perfekt in i alla interiörer . För tillverkning av ljusstakar används transparent, frostat och färgat glas. Modellernas storlekar och former är olika. Sortimentet innehåller både alternativ i vintage-stil och ultramoderna produkter.

Du kan hitta en uppsättning kompakta värmeljusmodeller i butiken, eller köpa en ganska stor artikel som är avsedd för en stor ljuskälla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Tänk på de möjliga designalternativen för glasstakar.

Klassisk

Om din interiör är designad i klassisk stil kan du komplettera den med matchande ljusstakar. Till exempel kan det vara en produkt på ett högt lockigt ben, designat för ett ljus eller ett vintage ljusstake - ett dekorativt grenat stativ för flera ljus. Vanligtvis finns det två- och trearmade versioner till salu, men om du vill kan du också hitta en enhet som är avsedd för ett större antal ljuskällor. Modeller gjorda i form av höga vinglas eller cocktailglas ser intressanta ut.

Vissa produkter kompletteras med förgyllning, utsökta mönster, glaspärlor-droppar som hänger vackert på sidorna. Kombinationer av transparent och frostat glas ser spektakulära ut. Ibland kombineras glaselement med metall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

För en minimalistisk inredning är mer lakoniska ljusstakar lämpliga. Det kan vara en inverterad genomskinlig kolv, en boll eller kvadrat med ett hål för ett ljus, eller kanske en produkt i form av ett rakt glas eller skottglas. I sådana modeller är små ljus helt dolda. Det finns alternativ som är glas breda ställningar . De är utformade för ljus i ärmar. Det finns intressanta föremål som liknar inverterade vinglas.

Moderna transparenta ljusstakar kännetecknas av sin enkelhet i former och tydliga linjer. Det finns inget överflöd av detaljerade detaljer och komplexa mönster. Sådana produkter passar perfekt in i estetiken i den fashionabla skandinaviska stilen idag.

För dem som föredrar ljusa färger erbjuder tillverkare flerfärgade modeller i olika former - både monokromatiska och med mönster . Du kan köpa produkter i känsliga eller saftiga färger. Varianter i form av gyllene eller svarta glasögon är mycket populära, mönstret som verkar klippas ur bakgrunden.

När du tänder ett ljus förvandlas objektet och lyser upp med ljusa stjärnor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanlig form

Om du föredrar originaldelar kan du välja en modell i form av en ros, lilja eller annan blomma. Du kan köpa en produkt som visar en ängel som håller ett ljus i händerna.

Den ursprungliga lösningen är en glasstruktur i form av en bordslampa med en skärm. Ljuset fungerar som en glödlampa här.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För specifika fall

Om du bara behöver ljusstakar för en specifik semester kan du köpa en modell med en lämplig design. Till exempel, produkter med bilden av snöflingor, julgranar, snögubbar och liknande är lämpliga för att fira nyår och jul.

Till Halloween erbjuder tillverkarna slutna ljusstakar med matchande svarta mönster (spöken, fladdermöss). En pumpaformad modell av färgat frostat glas är perfekt.

En universell lösning är att köpa en bred ljusstake med en inbyggd inre hållare för ett litet telys . Detta gör att du kan sätta på botten av produktdekor som passar till tillfället (rosenblad, pärlor, kottar, glänsande nyårsregn, och så vidare).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Att ta hand om glasprodukter är enkelt. Det räcker med att regelbundet tvätta dem i varmt vatten och tvål eller vanligt tvättmedel. Helst handtvätt med en mjuk svamp. Du bör inte lägga ljusstakarna i diskmaskinen (särskilt om det finns rester av paraffin på dem).

Det är nödvändigt att försiktigt avlägsna paraffinkontaminering . Det är oönskat att använda vassa föremål och hårda svampar för detta.

Annars kan du förstöra utseendet på föremålet genom att lämna repor på det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lägg först produkten i frysen. Efter några timmar kan stora partiklar av paraffin enkelt avlägsnas för hand. Små smuts kommer att avlägsnas genom efterföljande tvätt av produkten i varmt vatten (men inte i kokande vatten). Vissa användare rekommenderar att smälta paraffinet som finns kvar på glaset med varm luft från en hårtork och sedan försiktigt rengöra produkten . Efter tvätt bör ljusstaken torkas av med en mjuk trasa eller handduk så att droppar vatten inte lämnar ränder efter torkning.

Rekommenderad: