Ljusstake-lykta: Dekorativ Utomhus Ljusstake I Form Av En Lykta För Ett Ljus Och Metall Ljusstakar-lyktor I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Ljusstake-lykta: Dekorativ Utomhus Ljusstake I Form Av En Lykta För Ett Ljus Och Metall Ljusstakar-lyktor I Interiören

Video: Ljusstake-lykta: Dekorativ Utomhus Ljusstake I Form Av En Lykta För Ett Ljus Och Metall Ljusstakar-lyktor I Interiören
Video: Colonial Style Candle Lantern For Outdoor/Indoor Use - Home Decor and Lighting by Cloud Shops 2024, Maj
Ljusstake-lykta: Dekorativ Utomhus Ljusstake I Form Av En Lykta För Ett Ljus Och Metall Ljusstakar-lyktor I Interiören
Ljusstake-lykta: Dekorativ Utomhus Ljusstake I Form Av En Lykta För Ett Ljus Och Metall Ljusstakar-lyktor I Interiören
Anonim

Trots det stora utbudet av moderna elektriska lampor tappar inte ljus sin relevans. De används både inomhus och utomhus (i trädgården, på öppna balkonger, terrasser). Om ljuset inte är inneslutet i en färdig glas- eller keramikbehållare placeras det i en ljusstake som tjänar både dekorativa och praktiska funktioner . Ett av de populära alternativen är en lyktljusstake. Låt oss överväga sorterna av detta spektakulära tillbehör och ta reda på hur du väljer rätt modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Många sommarboende gillar att sitta på verandan eller på en bänk nära huset på sommarkvällar och njuta av kvällens svalka och stjärnhimlen. I det här fallet kan ljus vara till stor hjälp. Naturligtvis kan du inte klara dig utan en ljusstake. Det vanligaste gatalternativet är en ljusstake-lykta. Dessa är vanligtvis ganska stora metallföremål med glasväggar. Vissa moderna versioner är belagda med polyesterpulver, vilket gör att du kan ge dem vilken färg som helst.

På grund av förekomsten av små hål ger objektet tillgång till den mängd syre som är nödvändig för att bränna ett ljus . Men i detta fall är huvuddelen av produkten stängd. Detta skyddar elden från släckning och minskar risken för brand.

Dessutom gör det vackra stycket skymningsromantiken ännu mer mystisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna ljusstake i form av en lykta passar perfekt in i den naturliga miljön. Förutom belysning av rekreationsområden (lusthus, terrasser, uteplatser) kan ljuskällor placeras på andra platser. Till exempel kan du med hjälp av "lyktor" belysa stigar, broar, stentrappor. De kan hängas på träd, spaljéer och andra stödkonstruktioner . Att dekorera en balkong eller loggia med en sådan detalj skulle vara en bra idé. Det viktigaste är att komma ihåg att på gatan är det tillåtet att endast använda stängda ljusstakar (för att undvika risk för antändning).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom slutna modeller som kan användas både utomhus och inomhus, erbjuder tillverkarna även öppna ljusstakar-lyktor. Färger och mönster är varierande . Detta gör att du kan hitta ett alternativ som passar perfekt in i inredningen i lägenheten. Naturligtvis, på ett festligt matbord, kommer en sådan ljusstake att se för skrymmande och olämplig ut, men genom att placera den någon annanstans kan du dekorera interiören med en uttrycksfull touch.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel kan du skapa mjuk intim belysning genom att placera ett par "lyktor" på hyllan. Ett sådant element kommer att se vackert ut på en byrå eller soffbord . Du kan enkelt skapa en romantisk atmosfär för ett datum eller göra en magisk nyårsafton. Även utan ett brinnande ljus kan produkten vara ett lyxigt dekorativt element. För att göra detta behöver du bara välja rätt modell från ett omfattande sortiment.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Konventionellt finns det två typer av gatljusstakar i form av lyktor. Den första sorten är modeller med en liten ögla upptill. De kan placeras på en horisontell yta eller upphängas. Den andra typen är väggmodeller, som är en struktur på en metallstång som är fixerad på en vertikal yta. Sådana modeller liknar lampor, bara ett ljus utför funktionen som en glödlampa.

När det gäller ljusstakar avsedda för hemmabruk är de också olika . Det finns modeller som placeras på en hylla eller annan möbel.

Det finns alternativ i form av en bordslampa (skapad i analogi med väggmonterade gatuprodukter).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Modeller i retrostil är vanligtvis gjorda av omålad metall. Imitation av rost, konstgjord åldring av föremålet är möjligt . Ramen kan vara lakonisk och enkel, eller omvänt representera en vacker smidd "spets". Ett annat alternativ, perfekt för shabby chic -stilen, är en produkt målad vit med en imitation av skalande färg.

Bild
Bild

Moderna mönster är mer exakta. För tillverkning av föremål används antingen förkromad blank metall eller material med dekorativ färgad beläggning. Ljusstaken kan ha raka kanter eller en rundad form.

Utseendet på produkterna är annorlunda. Det finns modeller som liknar gamla lyktor, och det finns ovanliga tolkningar i form av nät- eller glascylindrar, original kuber med hål för ljus . Tillverkare erbjuder till och med "fisknät" -produkter som liknar en fågelbur. Samtidigt har alla listade föremål i allmänhet en liknande design, därför anses de vara ljusstakar-lyktor, trots de kardinala skillnaderna i design.

Bild
Bild

Färgerna på produkterna är också varierande. Snövit modeller i en lakonisk design ser bra ut i rum inredda i en modern skandinavisk stil idag. För nyklassicism är sofistikerade vita "spets" -alternativ idealiska. Delikat rosa produkter kan dekorera alla flickor . Den blå färgen ser också väldigt fin ut.

Bild
Bild

Svarta ljusstakar är lämpliga i nästan alla interiörer, även om de ser mest imponerande ut på en ljus bakgrund (i ett rum med vita väggar eller i en snöig trädgård). Mörkfärgade föremål passar harmoniskt in i den gotiska stilen och det brutala loftet.

Bild
Bild

Du kan hitta en ljusstake för ett specifikt tillfälle. Till exempel kan du bekänna din kärlek genom att ge en person en produkt med metallhjärtan på föremålets kanter.

Nyårsstämningen kommer att bli ännu mer fantastisk om du dekorerar firandet med föremål med julmotiv - bilden av ett julgran, rådjur, snöflingor.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer är det värt att överväga 2 huvudpunkter:

  • där objektet kommer att användas (endast slutna modeller är lämpliga för gatubelysning);
  • produkten av vilken design och färg som passar bäst in i inredningen (det beror på inredningen i rummet, terrassens eller balkongens design eller stämningen du vill skapa i trädgården).

Rekommenderad: