Smidda Ljusstakar (37 Bilder): Ljus, Vägg, Golv Och Eldstad I Form Av Rosor Av Metall Och Andra Former I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Smidda Ljusstakar (37 Bilder): Ljus, Vägg, Golv Och Eldstad I Form Av Rosor Av Metall Och Andra Former I Inredningen

Video: Smidda Ljusstakar (37 Bilder): Ljus, Vägg, Golv Och Eldstad I Form Av Rosor Av Metall Och Andra Former I Inredningen
Video: garden candle holders - Kyle Thornley - Metal Mind Design 2024, Maj
Smidda Ljusstakar (37 Bilder): Ljus, Vägg, Golv Och Eldstad I Form Av Rosor Av Metall Och Andra Former I Inredningen
Smidda Ljusstakar (37 Bilder): Ljus, Vägg, Golv Och Eldstad I Form Av Rosor Av Metall Och Andra Former I Inredningen
Anonim

Många människor använder olika vackra ljusstakar för att dekorera och skapa bra belysning i sina hem och lägenheter. Sådana strukturer kan tillverkas av en mängd olika material. I den här artikeln, låt oss prata om funktionerna hos smidda ljusstakar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Smidda produkter har ett graciöst utseende. De kommer att kunna passa nästan alla rumsdesign. För att skapa sådana ljusstakar kan varm eller kall smide teknik användas.

Het smide innebär manuell, noggrann bearbetning av metall, som endast utförs av hantverkare . Samtidigt måste de följa särskilda säkerhetsregler och kunna ge alla produkter den form som krävs enligt skisserna. Denna teknik anses vara den mest komplexa och mödosamma.

Bild
Bild

Kallsmide innebär bearbetning av metallämnen . Den tillverkas på specialmaskiner. Denna teknik består av sekventiella bocknings- och pressningsprocesser av material.

Sådana stämplade produkter har samma design och är billigare jämfört med manuellt arbete med heta smideskonstruktioner.

Bild
Bild

Olika sorter

Idag finns det ett stort antal olika smidda ljusstakar.

Golvstående

Det krävs mycket ledigt utrymme för att installera sådana föremål. Samtidigt bör rummet inte vara för överbelastat med möbler och andra dekorativa element.

Golvstående modeller kan ta mycket plats i rummet, men de kan ge bra belysning.

Oftast används sådana smidda ljusstakar för klassiska interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordsskiva

Sådana modeller är det vanligaste alternativet. De ser bra ut i moderna interiörer. Dessa smidda ljusstakar kännetecknas av de mest kompakta måtten, de är ganska lätta att transportera.

Bordsljusstakar kommer att se bäst ut på stora massiva föremål (pianon, möbler)

Sådana dekorativa element används ofta för att dekorera ett festligt bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

väggmonterad

Dessa modeller fästs på väggbeklädnader på höjden av en person så att ljuset enkelt kan bytas. Dessa ljusstakar i smidesjärn kommer att se bra ut i badrum eller sovrum. Väggelement kan vara antingen enkla eller parade.

Ofta är väggmonterade ljusstakar installerade på båda sidor av speglade ytor eller målningar . Och även de kan vara lämpliga för eldstäder.

De bör placeras i rum med stora ytor för att inte överbelasta den totala interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smidda ljusstakar varierar också i form. Prover gjorda i form av djur, träd, blommor anses vara populära alternativ. Designen av en ljusstake i form av en stor ros anses särskilt vacker.

Rosljusstakar görs oftast små . Platser för ljus är gjorda i smidda blad. Knopparna själva lämnas kvar som det främsta dekorativa elementet. Det är bättre att placera sådana strukturer i sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusstakar i form av rosor är ofta täckta med en speciell dekorativ applikation - patina. Det låter dig göra en produkt i gammal stil. De är också ibland målade med vit, svart eller guldfärg. Sådana mönster kommer att se bra ut i moderna och art deco -stilar.

MEN även smidda ljusstakar görs ibland i form av geometriska former … Dessa alternativ är perfekta för moderna, minimalistiska interiörer. Ibland består stora strukturer av flera av dessa mindre produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper en lämplig smidd ljusstake, bör du vara uppmärksam på några nyanser. Så var noga med att överväga rummets yta och storleken på själva strukturerna.

För stora rum kan du använda massiva golvljusstakar . Men samtidigt bör du inte inkludera för många andra dekorativa detaljer i designen.

För små rum är det bättre att välja mer kompakta vägg- och bordsskivor. De används ofta som en ovanlig accent i inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer är det värt att överväga strukturens form. För minimalistiska moderna mönster kan smidda ljusstakar i form av geometriska former eller helt enkelt olika icke-standardiserade former vara ett utmärkt alternativ.

Och var också uppmärksam på mängden och ljusstyrkan på glödet i strukturen . Om du vill använda den inte bara som ett dekorativt element, utan också för att organisera ytterligare belysning, väljer du bättre modeller med ett stort antal ljuskällor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var noga med att titta på kvaliteten på ljusstakens fixering. Faktum är att i många modeller är de dåligt fixerade och går sönder . Och ta också hänsyn till tillförlitligheten hos de färger och lacker som täcker produkterna, eftersom vissa modeller av låg kvalitet börjar avge obehaglig lukt vid uppvärmning.

Du bör också vara uppmärksam på stativet på ljusstaken. Den måste stå stadigt på ytan, inte vackla eller välta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Roll i interiören

Även sådana små ytterligare detaljer kan förändra det övergripande utseendet på ett rum. Smidda ljusstakar placeras ofta i vardagsrum. Alla typer av dessa strukturer kommer att vara lämpliga för sådana zoner.

Kombinationer av flera smidda ljusstakar av olika typer kommer att se intressanta och harmoniska ut i vardagsrum . Samtidigt kommer golvprover att fungera som en ovanlig accent i interiören.

Vägg- och golvmodeller kan vara ett utmärkt komplement till den övergripande organisationen av belysning och den övergripande inredningen i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns målningar i vardagsrummen kan du placera flera små smidda element runt dem. Med hjälp av sitt ljus kommer målarna på duken att kunna spela på ett nytt sätt.

Om ditt hem har en trappa kan du dekorera det genom att installera flera sådana medelstora ljusstakar ovanför det. I detta fall kan dessa strukturer också spela rollen som ytterligare belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta placeras även smidda ljusstakar i sovrum. För detta område rekommenderas att välja väggprover i form av små sconces. Sådana ljusstakar kan skapa en trevlig och mysig atmosfär i rummet. Bordskronor i detta fall kan också vara lämpliga för dekoration. De kommer att se särskilt fördelaktiga ut på små toalettbord.

I sovrum kan du placera stora ljusstakar i smidesjärn ovanför sängen

Men det är värt att se till att sådana massiva inredningsartiklar inte förstör hela designen. Detta gäller särskilt för rum med ett litet område.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta kompletterar ljusstakar i smidesjärn kontorsinredning. Men i det här fallet bör du ge företräde åt de mest lakoniska skrivbordsmodellerna. Dessa detaljer hjälper till att skapa en diskret arbetsmiljö i rummet.

Smidda ljusstakar kommer också att se bra ut i köket . I detta fall bör väggprover väljas. För att skapa en mer mysig atmosfär i ett sådant rum kan du använda modeller med stora dekorativa ljus. När du skapar en minimalistisk köksdesign är det värt att köpa de mest lakoniska elementen så att de passar bra in i den övergripande designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För hallen kan sådana ljusstakar också vara perfekta. Oftast har sådana rum ett litet område, så väggprover kommer att vara lämpliga här. Ofta fungerar de som en original accent i korridorerna. Modeller med ett stort antal små ljus skulle vara ett bra alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Små smidda ljusstakar i minimalistisk stil kommer att se spektakulära och vackra ut. Element av transparent glas eller plast med smidda lampskärmar kan vara ett bra komplement till inredningen . Dekorativa ljus sätts in i dem. Detta alternativ kan vara lämpligt för en klassisk design.

Bild
Bild

Ett annat bra alternativ kan vara smidda ljusstakar, bestående av flera separata runda element som är anslutna till varandra. Små hållare för ljus i transparenta glasbehållare är gjorda i sådana detaljer.

Dessutom är det bättre att välja prover med delar av olika storlekar så att designen blir mer original.

Bild
Bild

Ett intressant alternativ skulle vara smidda bordsmodeller av ljusstakar med stora transparenta glasskålar för ljus. För stora lokaler kan sådana strukturer av stora storlekar väljas.

Rekommenderad: