Varför Faller Decembrists Blommor? Vad Händer Om Julgranen Tappar Knopparna? Kan Jag Spraya En Blomma Under Spirande? Funktioner För Att Ta Hand Om Decembrist

Innehållsförteckning:

Video: Varför Faller Decembrists Blommor? Vad Händer Om Julgranen Tappar Knopparna? Kan Jag Spraya En Blomma Under Spirande? Funktioner För Att Ta Hand Om Decembrist

Video: Varför Faller Decembrists Blommor? Vad Händer Om Julgranen Tappar Knopparna? Kan Jag Spraya En Blomma Under Spirande? Funktioner För Att Ta Hand Om Decembrist
Video: Avverkning med motorsåg Fällning 2024, Maj
Varför Faller Decembrists Blommor? Vad Händer Om Julgranen Tappar Knopparna? Kan Jag Spraya En Blomma Under Spirande? Funktioner För Att Ta Hand Om Decembrist
Varför Faller Decembrists Blommor? Vad Händer Om Julgranen Tappar Knopparna? Kan Jag Spraya En Blomma Under Spirande? Funktioner För Att Ta Hand Om Decembrist
Anonim

Decembrist är en ganska populär krukväxt. Men få människor vet dess riktiga namn - Schlumberger (Zygokaktus). Decembrist - som Rozhdestvennik, Dekabrina, julkaktus - är bara ett smeknamn som ges av stadsborna.

Bild
Bild

Särdrag

Schlumberger tillhör familjen Cactus och är känd för att den inte har taggar, men denna art blommar i kylan. Det blommar rikligt och vackert, glädjande för ögat när resten av växterna är vilande.

Det finns flera typer av Decembrist . De skiljer sig inte bara i själva växtens utseende, utan också i utseendet på dess blommor. Blommor kan vara vanliga crimson eller röda, samt apelsin, vit, lila eller till och med korall. Dessutom kan Decembrists blommor vara tvåfärgade.

För en vacker och riklig blomning måste du ge blomman de mest gynnsamma levnadsförhållandena.

Bild
Bild
Bild
Bild

Decembrist är en växt med karaktär. Han gillar inte höga krukor, så grunda och breda behållare skulle vara det bästa alternativet för att odla honom . - detta beror på att växtens rotsystem är ytligt. Direkt solljus är skadligt för växten, så det är bäst att sätta det i skuggan. Trots ursprunget i Brasilien gillar anläggningen inte höga temperaturer - det lämpligaste temperaturområdet är 17-20 ° C.

När blommar Decembrist?

Blommans namn gavs inte av en slump: växten blommar från senhösten och hela vintern, ibland kan den också blomma igen närmare våren. Och poängen är inte alls att växten älskar låga temperaturer, utan att den kommer från de tropiska breddgraderna i södra Brasilien, där växtsperioden faller på vår kalendervinter. På våra breddgrader växer Decembrist med knoppar i slutet av november, sedan blommar de och slutet av blomningen faller i slutet av januari.

Decembrist är en flerårig växt: dess livslängd kan nå 20 år. Och så snart den når blomningens ålder börjar den blomma årligen under hela sitt liv.

Bild
Bild

Varför dör knoppar?

Men det finns tillfällen då blomman är försedd med alla förutsättningar, men den önskade blomningen sker inte. Äggstockarna bildas på växten, men plötsligt kastar den av sina oblåsta knoppar. Detta kan påverkas av flera punkter:

  • att flytta grytan med Decembrist till en ny plats är den vanligaste anledningen till allt;
  • otillräcklig jordfuktighet eller överskott av fukt i jorden;
  • utkast;
  • temperatur sjunker;
  • direkt exponering för solen;
  • sjukdom eller skadedjur på växten;
  • otillfredsställande växtskötsel - ger inte en normal temperaturreglering under vilande period, utför inte planerad beskärning av växten, ignorerar den årliga transplantationen och utarmningen av jorden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur förhindrar man förlust?

För att inte bevittna hur blommorna faller på Decembrist måste du ge växten rätt vård.

Så snart knoppar sätts på Decembrist kan potten inte flyttas, skakas och generellt störas på något sätt . Tills knopparna öppnas måste du lämna honom ensam på den plats där han står. Grytan kan endast roteras något i knoppstockens stadium för att uppnå ett enhetligt utseende. Annars kan knoppar dyka upp på bara ena sidan av växten.

Det är nödvändigt att noggrant övervaka jordfuktigheten i krukan. Under viloperioden kan vattningens frekvens bara vara 1 gång på 2 veckor. Men under blomningsperioden måste du se till att jorden inte torkar ut. Det är värt att vattna vid en tidpunkt då jorden precis börjar torka ut. I det här fallet behöver du inte göra en träsk i en kruka.

Överdriven vattning är särskilt farligt vid låga inomhustemperaturer . I detta fall kan växtens rötter skadas allvarligt. Och det faktum att det tappar knopparna blir ett mindre problem, eftersom Decembrist kan dö helt. Marken ska alltid vara något fuktig.

Bild
Bild

Knopparna torkar ut med brist på fukt. Och för att luftfuktigheten ska vara tillräcklig kan och bör Decembrist sprutas under spirande och blomning. Växten absorberar fukt genom bladen och blommorna lika effektivt som genom rotsystemet.

Utkast, sol och extrema temperaturer är kontraindicerade för Decembrists . Detta bör tas om hand inte bara under blomningen, utan under hela dess livstid. I tropikerna finns det inget sådant problem som låga temperaturer, så växten reagerar negativt på dem.

För hälsosam blomning är det viktigt att ta hand om Decembrist inte bara under denna period. Så det kommer att vara användbart att mata växten i slutet av blomperioden så att den kan återhämta sig och samlas med nya. Den bästa tiden att mata är vår och sommar. På våren matas Decembrist en gång i månaden med hälften av den portion som rekommenderas av tillverkare. Detta kommer att vara tillräckligt under återhämtningsfasen efter långvarig blomning.

På sommaren kan du börja ge en full dos gödselmedel två gånger i månaden. Under denna period får Decembrist energi för den kommande vinterperioden.

Rekommenderad: