Hur Ficus Blommar (7 Bilder): Blomningen Av Benjamins Ficus Hemma, Funktioner I Blomningen Av Ficus Diversifolia

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ficus Blommar (7 Bilder): Blomningen Av Benjamins Ficus Hemma, Funktioner I Blomningen Av Ficus Diversifolia

Video: Hur Ficus Blommar (7 Bilder): Blomningen Av Benjamins Ficus Hemma, Funktioner I Blomningen Av Ficus Diversifolia
Video: Propagation of Ficus Plant from cutting . How to grow ficus Benjamina from cutting. 2024, Maj
Hur Ficus Blommar (7 Bilder): Blomningen Av Benjamins Ficus Hemma, Funktioner I Blomningen Av Ficus Diversifolia
Hur Ficus Blommar (7 Bilder): Blomningen Av Benjamins Ficus Hemma, Funktioner I Blomningen Av Ficus Diversifolia
Anonim

Ficus är en av de mest populära inomhusväxterna som kan ses i hem, lägenheter eller kontor. Det är särskilt vackert under den spirande perioden, vilket inte kan göra annat än att glädja ögat. Ägare av dessa blommor rekommenderas dock att vara medvetna om när och hur denna växt blommar, hur mycket det beror på sorten och hur man sköter blomman så att dess knoppar verkligen blir vackra. Alla dessa nyanser kommer att diskuteras i detalj i denna artikel.

Bild
Bild

Vyer

Bland sorterna av en sådan representant för floran som ficus, de mest populära för att odla hemma är följande underarter.

  • Gummiart den sticker ut med blad av en rik grön färg, stora i storlek och oval i form. En ven i mitten är tydligt synlig på ytan. Ett viktigt tecken är att med rätt vård kommer du att kunna observera plantans ständiga tillväxt.
  • Små träd är inte mindre populära. Benjamin , som har en krona med små blad. De används för dekorativa ändamål, så kronan måste klippas med jämna mellanrum för att skapa en form.
  • Har ett mycket ovanligt utseende avledning - en typ av ficus, vars blad skiljer sig åt i storlek och form. Skillnader kan också förekomma i nyanserna på baksidan av arket, närvaron av en blank eller matt yta. Denna funktion förklaras av det faktum att denna typ av ficus är benägen för heterofili.
  • I stadslägenheter kan du ofta se ficus av sorten "Ali". Denna växt kännetecknas av spetsiga smala löv, vars längd kan nå 30 cm. Dessutom är de enhetliga i färg och form. Under förutsättning av gynnsamma förhållanden kan en sådan blomma växa sig ganska stor - cirka 2 meter.
  • Den minsta sorten av ficus är microcarpa , vars höjd bara är en kvarts meter under naturliga förhållanden. En sådan växt har en bisarr form, som liknar ett litet träd, och täta blad av en saftig grön färg. För att odla en sådan ficus hemma är det absolut nödvändigt att utföra krontrimning i tid.
  • Ginseng utsikt ovanligt genom att dess rötter har en mycket imponerande storlek på grund av de införda förband och tillsatser som stimulerar tillväxten av rotzonen. Massiva rötter blandas perfekt med en ljusgrön krona, på vilken små blad växer. En sådan blomma kommer att se väldigt estetiskt tilltalande ut i lägenheter inredda i moderna stilar.
  • Lirformad en blomma med stora mörkgröna blad kommer att dekorera ett hus eller en lägenhet, eftersom dess frodiga krona ser lika vacker ut på både en liten och en redan odlad växt. Därefter kan bladen på en sådan ficus i längd nå flera tiotals centimeter, så tänk i förväg på var det kommer att vara bäst att placera en sådan övergripande skönhet.
  • Om du vill dekorera huset med ficus, vars blad liknar en vinstock, behöver du pumila … Den här lilla blomman är flerårig, den livar upp interiören, eftersom stammarna, när den växer, kan fastna på olika ytor med hjälp av små luftrötter. Sådan ficus har sorter, vars blad är helt målade i en ljusgrön färg och sorter, vars blad har en vit kant.
Bild
Bild

Hur och när blommar ficus?

Ficusblommning kan ske på olika sätt. Detta beror direkt på de förhållanden som anläggningen ligger i.

Under naturliga förhållanden löser denna representant för flora upp små blommor av pastellfärger, till exempel beige, ljusblå, ljusrosa eller vita. Under gynnsamma förhållanden kan ganska många blommor blomma, vilket får ficus att se ännu vackrare ut. Växtens blomning är inte säsongsreglerad, så knopparna kan ses när som helst.

För att uppnå blomning utanför sin naturliga miljö odlas ficuses i speciella växthus, där klimatet kontrolleras noggrant.

Men även trots sådan vård trivs växten med blommor inte så ofta.

I ett hus eller lägenhet är sannolikheten för att blommor visas på en ficus nästan minimal .… Endast en handfull lyckliga människor har lyckats uppnå detta resultat. Din lägenhet bör vara idealiskt utrustad för att skapa den nödvändiga temperaturen och luftfuktigheten, samt för att upprätthålla dem.

Bild
Bild

För att omedelbart förstå att ficus har börjat blomma måste du ha en uppfattning om hur blomställningarna ser ut. Blomställningarna själva kallas syconia, de är runda i form och mycket små i storlek. Utåt liknar de något bär .… Färgområdet för syconium sträcker sig från gulgrönt till orange. Varje har också ett hål på toppen, medan inuti blomställningen förblir ihålig så att insekter kan pollinera den. Denna struktur av ficus är mer lämplig för de naturliga tillväxtförhållandena och gör det återigen möjligt att se till att det är svårt att bidra till bildandet av blommor hemma.

På grund av avsaknaden av den nödvändiga pollineringen fortsätter blomningen inte till efterföljande stadier, ärtorna i blomställningarna ökar inte ens i storlek, men samtidigt tar de bort mycket energi från inomhusficusen. Tänk därför två gånger innan du lämnar syconia på växten. Många föredrar att klippa av dem, eftersom det finns en risk att ficus dör.

Ovanstående skyltar visar också att växten inte kommer att ge några frön i en lägenhet.

Bild
Bild

Råd om vård

För att ficus framgångsrikt ska kunna överleva blomningen hemma och också bo i det mest hälsosamma och bekväma tillståndet, vissa vårdprocedurer rekommenderas.

  • I ett helt år det är nödvändigt att hålla en stabil luftfuktighet i rummet. Det ska vara mellan 50 och 60% … Eftersom det i modern verklighet är svårt att göra detta utan specialutrustning, rekommenderas det att köpa en luftfuktare.
  • Det är också viktigt att upprätthålla en balans mellan ljus och skugga .… Blomman tolererar inte alltför ofta exponering för solljus, men långvarig exponering för skuggan kommer också att orsaka obehag. Den idealiska lösningen skulle vara att förse ljus med en speciell lampa för växter, vars belysning är mjuk och inte skadar ficus.
  • Det rekommenderas att tillsätta fukt till jorden endast när den torkar … Det är bättre att inte överfukta jorden. Dessutom kan fukt appliceras genom att bevattna bladen, men detta bör också vara sällsynt.
  • Även i ett slutet rum, ficus växer bättre om den inte flyttas … Planera därför i förväg var blomkrukan kommer att vara.
  • Ett användbart förfarande kommer att vara befruktning för förebyggande av sjukdomar och bekämpning av skadedjur .
Bild
Bild

Trots det faktum att ficus inte är anpassad för blomning under konstgjorda förhållanden, kommer bibehålla sin hälsa och skapa den mest gynnsamma atmosfären att göra det möjligt för växten att glädja ägaren med sitt utsökta utseende i många år.

Rekommenderad: