Dichlorvos Från Kackerlackor: Hur Fungerar Luktfria Dichlorvos Och Hjälper Det? Instruktioner För Användning Av Diklorvos Mot Kackerlackor, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Dichlorvos Från Kackerlackor: Hur Fungerar Luktfria Dichlorvos Och Hjälper Det? Instruktioner För Användning Av Diklorvos Mot Kackerlackor, Recensioner

Video: Dichlorvos Från Kackerlackor: Hur Fungerar Luktfria Dichlorvos Och Hjälper Det? Instruktioner För Användning Av Diklorvos Mot Kackerlackor, Recensioner
Video: Problem med skadedjur? Avsnitt 1: Kackerlackor 2024, Maj
Dichlorvos Från Kackerlackor: Hur Fungerar Luktfria Dichlorvos Och Hjälper Det? Instruktioner För Användning Av Diklorvos Mot Kackerlackor, Recensioner
Dichlorvos Från Kackerlackor: Hur Fungerar Luktfria Dichlorvos Och Hjälper Det? Instruktioner För Användning Av Diklorvos Mot Kackerlackor, Recensioner
Anonim

Få människor tycker om att hitta kackerlackor hemma. Men om detta händer måste du börja bekämpa dessa skadedjur så snart som möjligt. De förökar sig mycket snabbt och kan föröka sig på kortast möjliga tid till kolonins skala. Särskilda kemikalier används för att döda insekter; diklorvos har ansetts vara den mest effektiva av dem i flera decennier.

Bild
Bild

Driftsprincip

Dichlorvos är en aerosoliserad insekticid. Det används för att döda kackerlackor, flugor, myggor och andra skadedjur. Moderna typer av diklorvos skiljer sig markant från tidigare läkemedel. Det enda som gör dem relaterade till det sovjetiska giftet är bara namnet.

De diklorvos som våra morföräldrar använde inkluderade dimetyldiklorovinylfosfat . Detta läkemedel i organofosfatgruppen är mycket giftigt. Det är farligt inte bara för irriterande insekter, utan också för husdjur och människor. Men i sovjettiden, förutom denna dichlorvos, kunde inget annat botemedel hantera kackerlackor - den här kan helt enkelt inte ha en enda konkurrent.

Idag är den huvudsakliga aktiva ingrediensen i diklorvos syntetiska pyretroider:

  • esfenvalerat;
  • lambda cyhalotrin;
  • cypermetrin;
  • piperonylbutoxid
  • permetrin;
  • taufluvalinat;
  • vaportrin;
  • tefluthrin;
  • alletrin.
Bild
Bild

Vanligtvis används flera av de listade komponenterna i en komposition samtidigt, vilket förklarar aerosolernas extremt höga effektivitet . Faktum är att kackerlackor har förmågan att utveckla resistens mot insekticider. Därför, när du använder de enklaste medlen, reduceras skyddsnivån avsevärt. Preparat baserade på flera gifter har en mer avancerad kemisk struktur, så chansen att överleva hos insekter är mycket mindre.

Moderna varianter av diklorvos produceras praktiskt taget luktfritt, medan de effektivt bekämpar kackerlackor av olika slag . Toxiner i aerosoler har en paralytisk effekt på insektsorganismen.

Efter penetrering i kackerlackans kropp utlöses irreversibla processer i nervsystemet, de orsakar förlamning och en snabb död av skivan.

Bild
Bild

För att förstöra skadedjur i rummet bör du se till att de aktiva komponenterna i diklorvos kommer in i insektens kropp så mycket som möjligt

För att göra detta måste du spraya en aerosol på platser där parasiter ackumuleras. I detta fall kommer giftdroppar in i kackerlackans luftvägar och har en toxisk effekt. Insekticider sprids snabbt i hela kroppen och leder till döden på några minuter.

Efter besprutning faller några av de giftiga ämnena på skäggets lock . Insekticiden har förmågan att tränga igenom denna skyddande rustning av parasiten och orsaka förlamning.

Bild
Bild

Förutom, när man betar insekter i en lägenhet sätter sig små partiklar på stoppade möbler, väggar och på mattor och lagras där länge . När kackerlackan löper på ytan klamrar giftet fast vid benen och antennerna. När han återvänder till viloläget börjar kackerlackan rensa sig med sina käkar - som ett resultat kommer toxinet in i matsmältningssystemet och leder till insekts oundvikliga död.

Moderna medel gör att du kan förstöra alla skadedjur på en gång. Om en stor familj av parasiter bor i rummet, bör sprutning utföras i flera steg.

Viktig. Alla aerosoler kan förstöra endast vuxna. De har ingen negativ effekt på de ägg som läggs, eftersom de inte kan tränga in genom skalet. För att förstöra insekter helt, några dagar efter den första behandlingen, måste en andra utföras, annars börjar de kläckta avkommorna återuppföda en ny population.

Bild
Bild

Populära medel

De bästa moderna diklorvos är "Varan", "Neo" och "Super". De har alla ett antal fördelar:

  • har en behaglig lukt;
  • skada inte husdjur och människor;
  • förorena inte möbler;
  • har en låg koncentration av giftiga ämnen.

Neo

De mest giftiga diklorvorna, med maximal koncentration av insektsbekämpande komponenter. Har förmågan att förstöra en stor befolkning åt gången. men När du använder den bör du följa grundläggande säkerhetsregler.

Bild
Bild

Varan

Efter sprutning skapar sådana diklorvos en tunnaste film på ytan, vilket förhindrar att skivan tränger in i de behandlade områdena. Ett sådant botemedel verkar omedelbart och efter några minuter dödar det obehagliga "grannar ".

Produktens effektivitet varar i två veckor, hela tiden hjälper det att bli av med skadedjur i hushållet.

Bild
Bild

Super

Dichlorvos "Super" har nästan samma egenskaper som de andra. Denna aerosolprodukt är dock potentiellt osäker för människor och husdjur. Lämna det behandlade rummet i flera timmar när det används i ett bostadsområde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

Dichlorvos av andra arter är också mycket effektiva mot kackerlackor

Global . Effektiv aerosol från en tysk tillverkare. Handlingens topp är ett par timmar efter behandlingen, det maximala resultatet blir märkbart efter två till tre veckor.

Dohlos . Det ingår i toppen av de mest effektiva insekticiderna, verkar på en liknande princip, påverkar kackerlackans nervsystem och leder till dess snabba död.

Bild
Bild

Raptor . Det har en förlamande effekt, efter kontakt med de aktiva komponenterna i diklorvos dör barbeln, men innan det lyckas infektera sina släktingar.

Bild
Bild

" Storm ". Giftet behåller alla sina giftiga egenskaper i en månad. Det första resultatet efter användning märks efter några dagar.

" Rent hus ". Ännu ett kraftfullt läkemedel mot skadedjur.

Låter dig hantera oinbjudna gäster när deras antal är litet, fungerar ofta som en hjälpinsekticid.

Bild
Bild

Användningsinstruktioner

För att förstöra kackerlackor med diklorvos måste du kunna använda den korrekt. Endast om alla regler följs är behandlingen säker för hushåll och husdjur.

  • Innan du börjar bekämpa kackerlackor bör du ta bort alla husdjur och barn från rummet och sedan förbereda rummet.
  • Om det finns ett akvarium eller terrarium i rummet, täck det med glas och stäng av kompressorn - detta förhindrar att gifter med luftmassor tränger in från rummet i vattnet.
  • Alla fönster och dörrar är stängda, och du måste se till att det inte finns några sprickor. Om de är tillgängliga måste de pluggas med bomull eller skumgummi.
  • Alla matvaror tas bort från sängborden. Det är lämpligt att ta mat ut till balkongen. Om detta inte är möjligt, lägg dem i en dubbel plastpåse.
  • Alla hushållsapparater - kyl, frys, elspis - flyttas bort från väggen. Detsamma gäller soffor, fåtöljer och garderober. Om det finns mattor på golvet eller väggarna i rummet måste de tas bort och rullas ihop.
  • Barnleksaker, särskilt mjuka leksaker, absorberar lukt väl. Liksom mat måste de placeras på balkongen eller läggas i dubbla påsar.
  • När rummet är förberett kan du börja bearbeta direkt. För att göra detta, skaka burken med diklorvos väl, ta bort locket från den och rikta strömmen så att kompositionen täcker det maximala området. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt golvlister. Faktum är att när du använder diklorvos fungerar en enkel regel: "Ju fler ytor i rummet kommer att behandlas, desto fler insekter kommer att förstöras."
  • I genomsnitt räcker en cylinder för att bearbeta ett rum på 15 kvm. m. För att bearbeta en hel lägenhet eller ett privat hus behöver du 4-5 burkar diklorvos.
  • Efter att alla ytor har behandlats är det nödvändigt att lämna det behandlade rummet i flera timmar. Denna regel bör iakttas även om sådana rekommendationer inte finns i bruksanvisningen.
  • När du kommer hem ska du öppna fönster och dörrar. Det är mycket viktigt att göra våtrengöring och tvätta alla ytor med tvålvatten så att insekticider inte kommer i kontakt med människor, djur och inte kommer på mat.
Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Trots att moderna diklorvos inte är lika giftiga som de som producerades under sovjettiden, är de fortfarande osäkra för människor. Därför måste försiktighetsåtgärder vidtas vid bearbetning av lokaler.

  • Behandlingen av lokalerna utförs i kläder som täcker armar, ben och större delen av kroppen. Detta minimerar hudkontakt med insekticider.
  • Separat andningsskydd bör användas. En respirator är den perfekta lösningen, men om en är slut, kommer en gasväv och bomullsbandage att göra. Om du börjar få ont i halsen eller har en skarp, obehaglig smak i munnen behöver din luftväg skydd.
  • Om andra symtom på försämring uppträder (rodnad, andnöd och utslag) bör du också sluta bekämpa inkräktare. I det här fallet måste du gå ut i luften så snart som möjligt, om möjligt, skölj munnen, näsan och ögonen med varmt vatten.
Bild
Bild

Det är viktigt att tänka på att vissa insekticider i diklorvos kan vara farliga för hundar, katter, marsvin och andra husdjur. Det är lämpligt att ta bort dem från lokalerna i minst en vecka efter bearbetning.

Det är nödvändigt att se till att husdjur inte äter döda kackerlackor. Detta kan leda till de mest negativa effekterna på husdjurs hälsa . Om du märker att husdjuret skakar strax efter behandlingen eller att han börjar salivera kraftigt, bör du ta med honom till veterinären så snart som möjligt, eftersom han har tecken på toxisk skada från diklorvoskomponenter.

Kackerlackor älskar att komma in i hushållsapparater . Dock får inga sprayer sprutas in i de tekniska öppningarna för bärbara datorer, TV -apparater, systemenheter, mikrovågsugnar och andra enheter.

Bild
Bild

Granska översikt

Dichlorvos har etablerat sig som ett effektivt sätt att bekämpa oönskade insekter. Till plusserna anser användarna följande fördelar med dessa produkter:

  • tillgänglighet - du kan köpa diklorvos i alla järnaffärer till överkomliga priser;
  • åtgärdshastighet - agenten neutraliserar insekter på några timmar och kämpar sedan mot skivstång i minst en vecka;
  • möjligheten att välja en luktfri eller smaksatt aerosol;
  • lämnar inte fläckar på möbler och väggbeklädnader, golv och tak;
  • kan användas i bostäder och industrilokaler;
  • förstör inte bara kackerlackor, utan också buggar, flugor, myggor, myror och andra insekter.

Av bristerna noteras endast produktens toxicitet, behovet av att använda PPE och lämna rummet ett tag. I allmänhet är denna metod för att utrota insekter en av de mest effektiva. När de används på rätt sätt kan dichlorvos ta bort kackerlackor snabbt, enkelt och till minimal kostnad.

Rekommenderad: