Fumigatorer Från Kackerlackor: Vattenavfuktare Och Elektrofumigator Med Plattor I Uttaget. Hur Fungerar De? Granskning Av Tillverkare. Ansökningsregler

Innehållsförteckning:

Video: Fumigatorer Från Kackerlackor: Vattenavfuktare Och Elektrofumigator Med Plattor I Uttaget. Hur Fungerar De? Granskning Av Tillverkare. Ansökningsregler

Video: Fumigatorer Från Kackerlackor: Vattenavfuktare Och Elektrofumigator Med Plattor I Uttaget. Hur Fungerar De? Granskning Av Tillverkare. Ansökningsregler
Video: Sitting On Roaches | Infested! 2024, Maj
Fumigatorer Från Kackerlackor: Vattenavfuktare Och Elektrofumigator Med Plattor I Uttaget. Hur Fungerar De? Granskning Av Tillverkare. Ansökningsregler
Fumigatorer Från Kackerlackor: Vattenavfuktare Och Elektrofumigator Med Plattor I Uttaget. Hur Fungerar De? Granskning Av Tillverkare. Ansökningsregler
Anonim

Det är knappast möjligt att hitta en person som skulle vara glad att ha kackerlackor i huset. Dessa insekter väcker inte bara avsky med sitt utseende, utan bär också aktivt alla slags mikrober på tassarna. Om du inte bekämpar dem kommer kolonin att växa varje dag. Det finns olika åtgärder för bekämpning av skadedjur, och en av dem är användning av rökningsmedel. Vi kommer nu att överväga funktionerna hos sådana enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsslag och principer

Många vet väl vad en fumigator är. Denna enhet används ofta för att utvisa myggor från lägenheten. Vissa typer av rökmedel kan dock också användas för kackerlackor. Funktionsprincipen för alla enheter är densamma: vid uppvärmning släpper de ut giftiga föreningar i luften, vilket påverkar insekter negativt . Dessa föreningar innehåller insekticider eller rökningsmedel, varför enheten fick sitt namn. Den enda skillnaden ligger i enheternas struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rökbomb

Denna typ av fumigator är bekant för alla som älskar att koppla av i naturen. Där används sådana brickor oftast, men hemma hjälper de också mycket bra. Enheten presenteras i form av en spiral, varav ena änden måste eldas upp. Den avgivna röken kommer snabbt att omsluta rummet och orsaka preussernas död . Det kommer in i deras andningssystem och orsakar förlamning.

Bild
Bild

Dessutom kommer partiklar av gifter att sätta sig på alla ytor i rummet, och kackerlackor som överlevde den "kemiska attacken" för första gången kommer därefter att ta upp de giftiga ämnena med tassarna igen och igen.

Förutom spiralen finns det andra rökgasrenare, men de fungerar alla på samma sätt genom tändning.

Fördelar:

  • effektivitet;
  • långt skydd;
  • lågt pris.

Minus:

  • giftighet;
  • risken för brand.
Bild
Bild

Viktigt: om det finns fisk i rummet måste behållaren med dem tas bort medan brickorna fungerar.

Elektrofumigator

En sådan enhet är liten i storlek, men den presenteras i form av en boll, rektangel, fyrkant eller oval. Inuti finns ett värmeelement som plattan är placerad på. Ett annat alternativ är en reservoar med en vätska som är mättad med insekticider, den är placerad längst ner på enheten . Experter säger att tallrikarna mest används för att döda flugor och mygg, men vätskan är idealisk för kackerlackor. Dessutom förbrukas det mer ekonomiskt. Ett annat plus med elektriska rökmedel är att det inte är nödvändigt att lämna lokalerna under deras drift. Enheterna avger inte ämnen som är farliga för människor och djur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom tallriks- och vätskeavfuktare finns det också ultraljudsanordningar. De är bra eftersom de förstör inte bara kackerlackor, utan också andra insekter, och till och med möss. Principen för deras arbete är enkel: enheterna avger vågor med olika frekvenser, som skrämmer skadedjur och får dem att gå till en annan plats.

Fördelar:

  • långt arbete;
  • brist på komponenter som är giftiga för människor;
  • inget behov av kontroll över arbetet;
  • snabb uppvärmning;
  • ett stort sortiment.

Minus:

  • permanenta sammanbrott;
  • behovet av att regelbundet köpa tallrikar eller vätska;
  • behovet av ett uttag.
Bild
Bild

Aquafumigator

Detta är en mycket effektiv och även billig enhet som snart låter dig glömma irriterande preussare. Den innehåller ett speciellt gift som snabbt eliminerar insekter. Det är en behållare som du kommer att behöva hälla vatten för arbete . Vatten startar driften av enheten och ånga, giftig för kackerlackor, börjar släppas ut. Enhetens effektivitet kompletteras med det faktum att ånga tränger in där en person inte kan komma: i väggsprickor, ventilation, under golvbeläggningen. Det genomsyrar möbler och sängkläder, så parasiterna har helt enkelt ingen chans att fly.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  • lågt pris;
  • god effekt;
  • enkel användning.

Minus:

  • behovet av att lämna rummet under behandlingen;
  • giftighet;
  • slutar snabbt;
  • förstör inte insektsägg.
Bild
Bild

Varumärkesöversikt

Idag produceras fumigatorer av många tillverkare, men köpare föredrar att köpa varor från betrodda märken som har fått ett rykte på marknaden. Här är några företag som länge har specialiserat sig på skadedjursbekämpning.

Raptor . Detta företag har varit marknadsledande inom insektsbekämpningsprodukter sedan 1997. Varje produkt genomgår flera kontroller, så det är inte nödvändigt att prata om enheternas effektivitet och säkerhet. Företaget tillverkar rökspiraler, elektrofumigatorer. Den mest effektiva modellen visade sig dock vara en vattenavfuktare, som helt kan förstöra hela populationer av kackerlackor.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Räd . Märket är inte mindre populärt än det föregående. Företaget tillverkar rök och elektrofumigatorer. Dessutom kan varje användare på varumärkets webbplats få en kostnadsfri konsultation om användningen av tillverkarens produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Riddex . I sortimentet av denna tillverkare finns det ganska intressanta modeller av ultraljudsrökningsaggregat som drivs av elektrisk ström. De kan förstöra insekter på ett område på upp till 200 kvadratmeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och vi kommer också att överväga flera modeller från olika tillverkare, som du kan vara uppmärksam på:

  • " Hök " - ultraljudsavvisare;
  • " Fumitox " - rökgas med vätska;
  • Bekämpa - en annan rökare med vätska, har en diskret lukt av örter;
  • Saintland SD-019 - mycket effektiv ultraljuds rökgas med elegant design.
Bild
Bild

Ansökningsregler

Varje typ av fumigator appliceras på ett annat sätt. En spiralformad rökbomb eldas på ena sidan, placeras på en yta som inte fattar eld, och de lämnar rummet genom att stänga dörrar och ventiler . För mer effektivitet kan du sätta flera brickor. Andra former av rökfumigatorer inkluderar ofta en reservoar. Vatten hälls där, sedan måste du tända veken.

Utgående rök kommer att vara mycket hård, så lämna rummet omedelbart . De återvänder till det först efter 6 timmar och omedelbart ventileras ordentligt. Kom ihåg att det kommer att vara en obehaglig lukt i lägenheten efter att ha använt rökgasrenare som försvinner först efter några veckor.

Bild
Bild

Om det finns allergiker eller små barn i huset är det bättre att välja ett annat enhetsalternativ.

Elektrofumigatorer är extremt enkla att använda. Du behöver bara sätta in en tallrik i dem (eller fästa en behållare med vätska) och anslut den till ett uttag. Uppvärmning sker snabbt, och snart börjar enheten fungera. Fumigatorer från många tillverkare har en timer. Detta gör att du kan hålla situationen under kontroll.

När det gäller ultraljudsrökarna börjar de fungera direkt efter att de har slagits på och indikatorlampan tänds . Enheten producerar olika typer av frekvenser, men endast höga frekvenser är lämpliga för kackerlackor. Oroa dig inte om du efter ett par timmar ser grupper av insekter: parasiterna började bli nervösa och krypa ur sina hål. Ultraljudsrökmaskinen får inte stängas av förrän kackerlackorna helt har lämnat området.

Bild
Bild

Aquafumigators liknar i princip rökbomber . Enheten ligger i den centrala delen av rummet, vatten hälls i behållaren. Därefter tar de metallbehållaren som medföljer satsen, vänder den upp och ner med hål och lägger den i en tank med vatten. Sedan går de omedelbart. Kom ihåg att hålla rummet stängt. Vid återkomst några timmar senare är rummet ventilerat och välstädat.

Bild
Bild

Slutligen kommer vi att analysera några fler användbara tips:

  • i rummen som ska behandlas ska möblerna inte stå mot väggarna; det rekommenderas att flytta eller ta bort det under rengöring;
  • skåp, hyllor och skåp måste öppnas så att ångor kan tränga in i behållarna;
  • ventilationsöppningar förseglas med papper eller film, fönster är tätt stängda;
  • kläder, fat och andra hushållsartiklar tas med till en säker plats;
  • de överför akvarier, burar med fåglar, tar bort barn och husdjur, växter överförs också eller täcks med påsar;
  • Se till att använda glasögon, andningsskydd när du arbetar;
  • brandlarmet är avstängt.

Dessutom är det viktigt att komma ihåg att fumigatorn, vad det än är, inte kan förstöra äggen, och därför måste behandlingen upprepas efter 3 veckor. Ovanstående tips är för rökbomber och vattenförbränningsaggregat. Oroa dig inte om du har en elektrisk enhet. Det enda är att den ska anslutas till ett uttag där gardiner inte hänger i närheten, det finns inga skåp. Detta gör att enheten fungerar mer effektivt.

Rekommenderad: