Sängloppor (22 Foton): Hur Ser Linneloppor Ut Under Ett Mikroskop? Var Kom Du Ifrån? Hur Bli Av Med Dem? Det Bästa Sättet Att Förstöra

Innehållsförteckning:

Video: Sängloppor (22 Foton): Hur Ser Linneloppor Ut Under Ett Mikroskop? Var Kom Du Ifrån? Hur Bli Av Med Dem? Det Bästa Sättet Att Förstöra

Video: Sängloppor (22 Foton): Hur Ser Linneloppor Ut Under Ett Mikroskop? Var Kom Du Ifrån? Hur Bli Av Med Dem? Det Bästa Sättet Att Förstöra
Video: 10 Effective Ways to Get Rid of Fleas 2024, Maj
Sängloppor (22 Foton): Hur Ser Linneloppor Ut Under Ett Mikroskop? Var Kom Du Ifrån? Hur Bli Av Med Dem? Det Bästa Sättet Att Förstöra
Sängloppor (22 Foton): Hur Ser Linneloppor Ut Under Ett Mikroskop? Var Kom Du Ifrån? Hur Bli Av Med Dem? Det Bästa Sättet Att Förstöra
Anonim

En loppa är en liten svart skadedjur som har en hög vitalitet och kan orsaka enorm skada på både människor och djur. Det är nödvändigt att bekämpa sådana insekter i de första stadierna av deras utseende, eftersom de reproducerar med mycket hög aktivitet. Läs nedan om hur dessa parasiter ser ut, varför de dyker upp i huset och hur man hanterar dem.

Bild
Bild

Beskrivning

Sängloppor är ett generiskt namn för flera lopparter som föredrar att välja sängar och sängkläder som ett boende. Följande typer av dessa parasiter skiljer sig från: hundar, kattdjur, människor, linne, möbler och säng, samt fågel och råtta.

I allmänhet liknar alla dessa loppor varandra, deras storlekar är lika små och överstiger vanligtvis inte några millimeter i längd . De ser ut som små prickar, vilket gör dem svåra att märka i början. Loppor har en strömlinjeformad kropp, en tuff chitinös täckning på kroppen och kraftfulla bakben, som är anpassade för långa och höga hopp, samt för snabba rörelser.

Insekternas färg beror enbart på vilken utvecklingsfas de befinner sig i . Så vuxna är gula eller bruna loppbaggar, den unga individen är svart.

Det kommer att vara omöjligt att korrekt skilja en loppart från en annan utan användning av ett mikroskop, men om ditt mål helt enkelt är att ta bort parasiter behöver du inte detta.

Bild
Bild

Loppor, som dykt upp i huset och bosatte sig på en bekväm plats för dem, börjar aktivt reproducera sig . En loppa kan lägga cirka 400 ägg under hela sitt liv. De utför murverk på de mest avskilda platser: i dammklumpar, i stoppade möbler, i mjuka leksaker, under golvlister, i kläder som sällan bärs, och inte bara. Det är nödvändigt att bekämpa dem även om det fortfarande finns få av dem.

Loppor, som nämnts ovan, är parasiter . De livnär sig på mänskligt blod, lämnar bett på öppna områden i kroppen, inklusive oftast bröstet, nacken och huvudet, och suger också blod från djur, både vilda och tama. Naturligtvis bör dessa bett aldrig ignoreras. De orsakar inte bara smärta, klåda och irritation, utan kan också orsaka allergier och svullnad, liksom olika sjukdomar, inklusive helminthiasis, svampsjukdomar och farliga infektioner: brucellos, tyfus, mjältbrand, pest och mer …

Bild
Bild

Dessa skadliga insekter är bärare av mer än 200 typer av olika infektionssjukdomar. Förutom, det är loppor som kan vara den främsta orsaken till utmattning, anemi, liksom dödsfall av husdjur med försvagad immunitet eller nyfödda djur.

Loppbett är inte svåra att känna igen . Dess karakteristiska egenskaper inkluderar rodnad en tid efter bettet, i mitten av vilket det finns en liten abscess. Efter en tid kan denna fläck elimineras, och den kommer att ersättas av en obehaglig och konstant klåda. Om du såg flera fläckar som ligger bredvid varandra på ett hudområde på en gång, indikerar detta en attack av en hel flock av dessa insekter.

Om du hittar bett ska området på huden tvättas med tvål och vatten och behandlas med peroxid eller andra medel . Använd kalla kompresser för att lindra och lindra klåda och svullnad.

Om du lider av hög känslighet måste du ta antihistamin, vilket förhindrar uppkomst av allergier.

Bild
Bild

Orsaker till utseendet

När loppor dyker upp i huset börjar invånarna reflektera över var de kom ifrån. Faktiskt Det finns många anledningar till att loppor dyker upp i rummet.

Först och främst tas dessa parasiter i huset på grund av husdjur . Varmblodiga djur, eller snarare deras täta sexor, är en favoritplats för de flesta loppbaggar, eftersom det är där som alla gynnsamma förutsättningar ges för dem. Djurets päls är en bra plats för dem både när det gäller klimatförhållanden och när det gäller närheten till matkällan. Oftast håller loppor fast vid ett husdjurs päls när de går, hoppar från gräs eller andra djur. För att förhindra loppor i ditt hus och ditt husdjur är det nödvändigt att regelbundet behandla djuret med speciella preparat, använda olika schampon och andra antiparasitmedel.

Förutom, loppor förekommer också från små gnagare, inklusive möss och råttor.

Du måste bekämpa dem, annars börjar insekterna sprida sig ytterligare.

Bild
Bild

Parasiter kan föras in i sängen av en slump genom ytterkläder . Det räcker bara att kasta den på sängen för att senare lägga den på galgen, och loppan, om den var där, kommer snabbt att ändra sin plats. Därefter kommer du snabbt att märka denna parasit i sängkläderna eller över madrassen.

En annan anledning är fukt . Loppor är sega insekter som kan fungera framgångsrikt under nästan alla förhållanden, men de tål knappast vätskebrist. Därför kan loppor oftast hittas i källare och badrum. Om din vattentillförsel läcker i ditt hus, är det stor sannolikhet att dessa parasiter kommer till dig också.

Trassel kan också orsaka loppor, eftersom det är det enklaste stället för dem att hitta mat

Små brödsmulor, hudpartiklar som kommer in i dammet - allt detta kan fungera som utseendet på inte bara kackerlackor utan också loppor.

Bild
Bild

Hur bli av med dem?

Kemikalier

Kemikalier är de bästa och mest effektiva. De kan döda de flesta parasiterna på kortast möjliga tid . Men trots sin höga effektivitet har läkemedel av detta slag också nackdelar. De har bara en nackdel: ofta, efter bearbetning, måste de lämna sin bostad under en viss tid. Observera att de flesta av dessa medel är mycket farliga. Det är nödvändigt att använda dem strikt efter instruktionerna, men under inga omständigheter bör du försumma säkerhetsåtgärder och skyddsutrustning, inklusive en mask och gummihandskar.

Sprayer och aerosoler är de mest populära i kampen mot loppor. De sprider sig snabbt, har en skadlig effekt på parasiter och har en genomsnittlig styrka. Aerosoler som:

  • "Bekämpa";
  • Räd;
  • "Veran";
  • Raptor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan kemikalie är kritor. Det är inte svårt att använda kritor, det räcker med att applicera dem på den plats där parasiter är vanligast . En sådan åtgärd kommer att vara effektiv endast om antalet parasiter inte är för stort. Dessutom är de helt säkra.

Pulver är ett annat loppmedel. De kan hantera lägenheten, och efter det behöver du inte leta efter en ny bostad ett tag. Om det inte finns någon direkt kontakt med detta medel är det helt enkelt omöjligt att förgifta dem, men det är bäst att flytta husdjur någonstans. I allmänhet är pulver ett lönsamt alternativ, men de kan inte appliceras på vertikala ytor. De mest populära är följande verktyg av denna typ:

  • "Rent hus";
  • "Fenaxin";
  • ECO "Absolut kamomill".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kemiska preparat i flytande form bland alla listade fonder är de mest effektiva och har en lång varaktighet, de kan bidra till fullständig förstörelse av parasiter i huset. Men samtidigt är sådana medel mycket farliga för både människor och djur. De är ett koncentrat av gift som späds ut i vatten strikt enligt instruktionerna. Observera att under en tid efter behandling med ett sådant botemedel måste du bo på ett annat ställe. Dessa läkemedel inkluderar:

  • Skaffa sig;
  • Biorin;
  • Klorpyrifos;
  • Sinusan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det talar om en fullständig desinficering av hemmet med hjälp av professionella läkemedel, är det bäst att kontakta en särskild tjänst . Experter hjälper dig att helt befria huset från insekter genom att noggrant bearbeta hela rummet, medan du inte av misstag kan skada dig själv eller dina husdjur med vissa kemikalier.

Bild
Bild

Folkliga metoder

Oftast används några av dessa medel i förebyggande syfte eller om antalet loppor i ditt hem inte är för högt. Annars kommer det att bli nödvändigt att använda kemikalier för en bättre effekt och fullständig eliminering av skadedjur.

  • För att bekämpa loppor med folkmetoder kan du använda tjärtvål. Denna produkt har inte en hög komplexitet när det gäller beredning. Det är nödvändigt att smula ner vanlig tjärtvål i vatten, blanda allt noggrant och utföra våtrengöring.
  • Borsyra är en annan hjälpare i kampen mot skadliga insekter. Detta är ett farligt ämne för dem, som kan användas som ett gift.
  • Ett annat botemedel är läsk och salt. Det räcker att blanda dessa två komponenter och strö sedan över den resulterande produkten på de platser där du oftast träffar loppbaggar. Det är nödvändigt att lämna blandningen i 10-12 timmar, varefter det är nödvändigt att dammsuga den där.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förebyggande åtgärder

Förebyggande åtgärder kan hjälpa till att förhindra att skadliga insekter kommer in och sprider sig i ditt hem

  • Inledningsvis måste du noggrant övervaka renheten och luftfuktigheten i rummet. Den andra faktorn är särskilt viktig, eftersom fukt, även med perfekt renlighet, kan orsaka parasiter. Det rekommenderas att löpande rengöra våt med folkmedicin - till exempel tjärsåpa. Dessutom bör du dammsuga regelbundet stoppade möbler och mattor.
  • Om husdjur bor i din lägenhet bör rengöringen göras lite oftare. Djuren själva måste övervakas, regelbundet inspekteras, regelbundet bearbeta ullen med speciella sprayer och schampon. För att göra dessa produkter mer effektiva kan du köpa en speciell krage som skyddar dig och ditt husdjur från loppor.
  • Kläder bör tvättas med jämna mellanrum, även de som du inte använder särskilt ofta. Det bör endast förvaras i en strikt torkad form.

Om du följer alla dessa enkla regler är det osannolikt att du kan hitta skadliga parasiter i ditt hus som kommer att vilja välja din lägenhet eller hus för permanent uppehållstillstånd.

Rekommenderad: