Vägglöss I En Lägenhet (37 Bilder): Hur Bli Av Med Lägenhetsbuggar Genom Värmebehandling? Bra Medel För Att Förstöra Dem. Hur Får Man Ut Dem En Gång För Alla?

Innehållsförteckning:

Video: Vägglöss I En Lägenhet (37 Bilder): Hur Bli Av Med Lägenhetsbuggar Genom Värmebehandling? Bra Medel För Att Förstöra Dem. Hur Får Man Ut Dem En Gång För Alla?

Video: Vägglöss I En Lägenhet (37 Bilder): Hur Bli Av Med Lägenhetsbuggar Genom Värmebehandling? Bra Medel För Att Förstöra Dem. Hur Får Man Ut Dem En Gång För Alla?
Video: How To Get Rid of Bed Bugs - Ace Hardware 2024, Mars
Vägglöss I En Lägenhet (37 Bilder): Hur Bli Av Med Lägenhetsbuggar Genom Värmebehandling? Bra Medel För Att Förstöra Dem. Hur Får Man Ut Dem En Gång För Alla?
Vägglöss I En Lägenhet (37 Bilder): Hur Bli Av Med Lägenhetsbuggar Genom Värmebehandling? Bra Medel För Att Förstöra Dem. Hur Får Man Ut Dem En Gång För Alla?
Anonim

Vägglöss dyker upp även i rena lägenheter, vilket ger psykiskt obehag och obehag för ägarna, eftersom parasiter biter och dricker mänskligt blod. Rödhet och svullnad kvarstår på bettplatsen, som ett resultat av sådan kontakt är överföring av olika infektioner till människokroppen möjlig.

Från publikationen lär du dig om hur vägglöss ser ut i lägenheter, hur du kan bli av med dem och hur du gör det för att undvika att oinbjudna gäster dyker upp i ditt hus i framtiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allmän beskrivning av parasiter

Vägglöss ser ut som kackerlackor, bara utan så långa morrhår - de är små insekter med en platt oval kropp och mestadels brun i färgen. Det är sant att parasitens färg, liksom storleken, beror på individens typ och utvecklingsstadium, liksom om den är mättad med mänskligt blod eller inte. Beroende på dessa funktioner kan buggen vara gulaktig, rödbrun eller råg. Dessa är de mest kända parasiterna, de har 6 ben (3 par), små ögon och sensoriska antenner på huvudet.

Vägglöss i en lägenhet lever utan mat, de är inte intresserade av en persons mat, bara hans blod. Bett kan vara smärtsamt, irriterande, svår klåda och allergisk. Dessa insekter förökar sig mycket snabbt, honan kan lägga mer än femhundra ägg i sitt liv. Deras favoritmiljö är som regel stoppade möbler, soffor, madrasser, men parasiter bosätter sig också i böcker, kläder, hushållsapparater och så vidare.

Om det finns för många av dem och det inte finns tillräckligt med utrymme för dem, kan några av dem gå på egen hand till ett annat rum eller angränsande lägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var kommer insekterna ifrån?

Om det finns buggar i ett höghus, flyttar de från lägenhet till lägenhet (det är inte för ingenting som sådana varelser kallades lägenhetsbuggar) . De kommer in i rum genom ventilation, dörr- och fönsteröppningar. Parasiter "migrerar" en efter en, men startar mycket snabbt … Bug livmodern går nästan alltid gravid, lägger minst 6 ägg åt gången, varifrån ungar snart dyker upp. Det finns andra orsaker till att parasiter uppträder i huset. Så de kan tas med i en väska från en semester eller i en resväska från en affärsresa.

Ja, och de klamrar sig lätt till kläder - det är därför det är viktigt att, när de kommer hem, grundligt fega sina kläder, undersöka väskor för förekomst av insekter. Vägglus kan tas med begagnade möbler: till exempel köpte du en sådan stol, och det finns redan en grogrund för parasiter. De kan också komma till dig med ett nytt köp i form av en dator, mikrovågsugn och andra hushållsapparater.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Livsmiljö och tecken på utseende

Vägglöss (vägglöss) flyger inte, de bor på slutna platser: de gömmer sig i sömmarna på kläder och möbler, inuti hushållsapparater, så det är mycket svårt att hitta dem. Du kan ta reda på om det finns buggar i ditt hus genom följande skyltar:

  • du eller ditt hushåll vakna biten (det finns spår av bett eller svullnad i armbågarna, på baksidan, andra delar av kroppen);
  • det finns specifik obehaglig lukt (vissa jämför det med lukten av bortskämd konjak);
  • kan hittas rester av parasiten eller hitta mörka fläckar, vilket indikerar ansamlingar av vägglöss på ett ställe;
  • förekomst av bloddroppar på sängkläder, som uppträder efter en bit eller av misstag krossas av en parasit av en person i en dröm.

Om minst ett av dessa tecken är uppenbart måste du leta efter insekter i sängen. Du kan behöva demontera sängen eller soffan, eftersom vägglöss gillar att gömma sig i sprickor och helt enkelt inte kan nås.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fortsätt sedan med en grundlig inspektion av hela hemmet. Det är värt att ägna särskild uppmärksamhet åt sådana platser:

  • stoppade och skåpmöbler - klädsel, veck, fyllmedel, fogar, bakväggar;
  • madrass - inuti och under den;
  • golvlister - både golv- och taklister;
  • tapeter - under dem och vid lakans fogar;
  • böcker - i sidor, i själva bindningen och under ryggraden;
  • målningar och andra dekorativa föremål - på bakväggarna, i ramar.

Naturligtvis är det nödvändigt att starta kampen omedelbart efter upptäckten, men om vi talar om stora invasioner, då är det bättre att ringa en professionell skadedjursspecialist . Det är viktigt att hitta parasiternas största bo, men om populationen redan är stor kan det finnas flera sådana häckningsplatser. Det är nästan omöjligt att klara ett stort antal vägglöss på egen hand, men ändå måste ett antal aktiviteter utföras omedelbart. Vi kommer att berätta i detalj vad som behöver göras nedan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur bli av med värmebehandling?

Det är inte så lätt att ta bort vägglöss en gång för alla, såvida det inte är en grundlig sanering med hjälp av proffs . Faktum är att för dessa parasiter är den genomsnittliga rumstemperaturen mycket bekväm, så att de framgångsrikt invaderar hem och fortplantar sig snabbt.

Men över +50 grader och under -20 grader - denna temperatur är redan destruktiv för dem … Om det finns en sådan möjlighet, kan du termiskt behandla lokalerna för att ta bort dessa varelser, vi kommer att berätta nedan hur detta görs bäst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frysning

På detta sätt kämpade de aktivt mot vägglöss i antiken. Men för att tillämpa det effektivt måste du veta hur parasiter reagerar på olika kyla. Till exempel, i -10 grader, sover de bara (de kan falla i samma tillstånd av avstängd animering om de inte har mat - mänskligt blod). I detta tillstånd kan de vara upp till ett och ett halvt år. Om du lägger till fem grader av kyla tål de redan bara 3 dagar, inte mer, varefter de dör. En temperatur på -20 grader förstör vuxna inom några timmar.

Men larverna hos dessa insekter är mer kalltåliga: -30 grader är inget hinder för dem . Tack vare det skyddande skalet kan de gå i viloläge och stanna i detta tillstånd under ett helt år, och vid en mer gynnsam miljö kommer de att återuppliva. För att effektivt bekämpa vägglöss med frysmetoden måste du kyla rummet (minst -15 grader) i minst tre dagar i rad. Och det skadar inte larverna.

Så det blir svårt att göra det på egen hand, konstgjord injektion av kall luft är ett mer acceptabelt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slocknar

Temperaturer på +50 och högre har en skadlig effekt på både vuxna och väggluslarver .… Parasiterna dör nästan omedelbart av denna termiska chock. Därför skållar du hotbed, så kommer du för alltid att bli av med objudna gäster. Vid bearbetning nära en vägg, på golvlister och i skåpmöbler kan du använda en ånggenerator för ångning eller en rengöring av ångrengöring. Saker, sängkläder, mjuka leksaker kan tvättas i maskinen i 70-90 grader eller kokas och sedan strykas.

Med en mycket stor ansamling av parasiter är den här metoden inte särskilt bekväm, för för effektivitet behöver ånga bearbeta bokstavligen varje millimeter av området, men med en mindre plats och låg densitet är det fullt möjligt att skålla vissa platser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Borttagning med kemiska medel

Hur man förstör parasiter - denna fråga ställs omedelbart av alla som märkte objudna gäster i deras lägenhet. Det är nödvändigt att döda lägenhetsbuggar med kemikalier, det är bättre att förgifta omedelbart med starka specialiserade medel.

Följande är en översikt över de åtgärder som har fått många bra recensioner i kampen mot sängs blodsugare. Så du måste bli av med lägenhetsbuggar med följande kompositioner.

Läkemedlet "Tetrix" med giftiga ämnen … Innehåller två gifter i form av metafos och cypermetrin, som har en dödlig effekt på blodsugare och deras ägg. De används i rum med ett stort antal väggluskammare. Den skarpa lukten av läkemedlet är ganska ihållande, varför det under behandlingen är nödvändigt att ta bort kvinnor i position, barn och husdjur från lägenheten i flera dagar.

Bild
Bild

Få insektsmedel tillhör den moderna generationens läkemedel . Det är baserat på klorpyrifos. Denna aktiva substans hjälper till att blockera nervsystemet i parasiten, varefter den dör. Behandlingen kan göras utan att hushåll och älskade husdjur kastas ut. Den kan användas för att bekämpa vägglöss på sjukhus, skolor och dagis. Det är nödvändigt att förbereda en lösning, medlet är tidigare upplöst i vatten och lokalerna besprutas med en sprayflaska.

Bild
Bild

Medel för vägglöss "Hector" produceras i torr form … Denna pulverformiga substans innehåller finfördelad hydrofil kiseldioxid. När läkemedlet träffar parasiten drar kemiska partiklar från buggen ut all vätska och den dör. Den gravida kvinnan spricker bokstavligen och ger ett karakteristiskt ljud. För människor är detta verktyg helt ofarligt: luktfritt, orsakar inte allergiska reaktioner. Så spraya gärna runt i lägenheten, det enda negativa är att resultatet inte kommer direkt. Beroende på problemet kan det ta upp till en halvmåne att utrota blodsugarna.

Bild
Bild

Betyder "Karbofos" med den aktiva substansen malathion . Det finns två typer av denna komposition: i form av en emulsion och ett pulver. En pulverformig komposition är mycket billigare än en emulsion. Verktyget har en långvarig effekt och dödar vuxna och larver. Men den skarpa lukten av denna komposition kan vara kvar i flera år i en lägenhet. Rekommenderas inte för användning på platser där personer med allergier bor.

Bild
Bild

Flytande "bödel" är gulaktig . Effektiv för att döda vägglöss och deras larver. Förstör blodsugare nästan omedelbart på grund av närvaron av fenthion i kompositionen. Produkten är ofarlig för människor, men för sprutning behöver du en extra sprayflaska. Före bearbetning löses koncentratet i vatten för att bilda en lösning.

Bild
Bild

Kombat spray . Effektiv mot vägglöss, orsakar förlamning hos insekter och snabb död. Men läkemedlet är giftigt, så efter en sådan behandling måste lägenheten lämnas i minst 24-30 timmar.

I kampen mot blodsugning används aerosoler aktivt, till exempel "Ride", "Dichlorvos", "Raptor". Men dessa medel påverkar mer vuxna, larverna kan överleva efter sådan behandling. För deras förstörelse är det bättre att använda bulkpreparat.

Bild
Bild

Folkliga metoder för förstörelse

Du kan också bekämpa vägglöss med folkliga metoder. Det kommer inte att vara möjligt att etsa ut dem helt, men åtminstone kan du skrämma bort dem ett tag . De är rädda för stark lukt, så eteriska oljor och luktande örter är vad som borde vara i rummet. Strö malurt och solbränna runt i rummet, ordna blomkrukor med doftande pelargoner, och parasiterna kommer att vara väldigt obekväma där, lukten av dessa örter irriterar insekterna i insekterna. Men du måste förstå om alla invånare i bostaden är redo att uthärda dessa dofter.

Följande luktämnen som används i vardagen hjälper till att utrota och mer skrämma bort skadliga varelser:

  • vinäger;
  • fotogen;
  • terpentin;
  • luktande lösningsmedel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med en luktande vätska måste du fukta bomullspinnar eller skivor och sprida dem slumpmässigt, samt skjuta dem till svåråtkomliga platser där buggar gillar att gömma sig. Gör samma sak med ammoniak. Och ammoniak tillsätts också för våtrengöring av golv.

En skarp doftande film av ammoniak bildas på ytan, vilket inte heller kommer att vara trevligt för insekter. När du skrämmer bort parasiter på detta sätt måste du överväga om alla familjemedlemmar tål stark lukt och glöm inte husdjur om de också är i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner för professionell bekämpning av skadedjur

Att bli av med vägglöss via en skadedjursbekämpning är det säkraste sättet . Endast genom professionell desinfektion är det garanterat att bli av med insekter. Specialisten kommer att använda speciella medel och komma med sin egen utrustning som kan "komma" till alla platser där parasiter ackumuleras. En speciell installation genererar en giftig dimma (kall eller varm), som jämnt "sitter" i rummet, inklusive täckning av svåråtkomliga platser-de som lockar insekter (sprickor, veck, etc.). Efter sprutning verkar giftet i flera dagar eller flera veckor och fortsätter att förstöra alla individer.

Huvuddragen i professionell skadedjursbekämpning är inte bara utrotning av vägglöss på plats, utan också skapandet av skydd mot deras återinvasion. Disinsektorn ger vanligtvis en garanti för en viss giltighetstid för sitt arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förebyggande åtgärder

För att förhindra att parasiter kommer in i ditt hem måste du följa följande regler:

  • värmebehandling av saker vid temperaturer över 50 grader;
  • efter långa resor är det bättre att ge saker till kemtvätt för bearbetning;
  • fönsteröppningar, öppningen i ventilationskanalen, stäng med ett myggnät med liten sektion;
  • inspektera ständigt sängen, stoppade möbler, uttag, strömbrytare, hushålls- och kontorsutrustning.

Om du hittar minst en bugg måste du svara omedelbart … Först är det nödvändigt att utforska rymden och förstå omfattningen av spridningen av parasiter i fråga. Även om det inte kommer att vara lätt att göra detta, eftersom de gömmer sig på otillgängliga platser: klädsel, veck av stoppade möbler, på skåpsmöblernas bakväggar, under baseboard, och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därför finns det en lång observation och noggrann bearbetning. Vid aktiviteterna för betande insekter är det önskvärt att ingen bor i rummet. Även om de flesta produkter, även med en kemisk sammansättning, är säkra för både människor och husdjur, är det fortfarande bättre för ingen att vara där just nu.

Hela denna kamp måste vara komplex. Vid det första tecknet måste du försöka hitta en hotbed och bearbeta hela huset. Och även om det verkar som om du inte har vägglöss, följ reglerna för förebyggande behandling, eftersom oinbjudna gäster kan komma till dig när som helst.

Rekommenderad: