"Cabrio Top" För Druvor: Instruktioner För Användning Av Fungiciden, En Allmän Beskrivning Av Läkemedlet, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: "Cabrio Top" För Druvor: Instruktioner För Användning Av Fungiciden, En Allmän Beskrivning Av Läkemedlet, Recensioner

Video:
Video: Adama Shamir Fungicide | Shamir Fungicide [Explained In Hindi] 2024, April
"Cabrio Top" För Druvor: Instruktioner För Användning Av Fungiciden, En Allmän Beskrivning Av Läkemedlet, Recensioner
"Cabrio Top" För Druvor: Instruktioner För Användning Av Fungiciden, En Allmän Beskrivning Av Läkemedlet, Recensioner
Anonim

Varje agronom vet hur viktigt det är att ordentligt ta hand om trädgårdsodlingar och skydda dem från olika sjukdomar. Och om du gillar att odla druvor, eller bara började göra det, måste du ta reda på mer detaljerad information om ett så användbart verktyg som Cabrio Top. Detta är ett svampdödande preparat som har ett antal fördelar, samtidigt som det är viktigt att förstå hur det fungerar och vara medveten om invecklingarna i användningen.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fungicid "Cabrio Top" är ganska populärt bland agronomer som odlar druvor . Detta läkemedel har ett antal fördelar som du bör vara medveten om. Inom jordbrukssektorn är det omöjligt att klara sig utan växtläkemedel, eftersom olämpliga förhållanden kan skada, vilket kommer att påverka skörden negativt. Gårdar med vingårdar kan inte klara sig utan en mängd olika verktyg som behöver för att odla jorden och plantera. Huvuduppgiften för en fungicid är att skydda växten mot svampsjukdom, som kan manifestera sig på olika sätt . Och om det här är första gången med ett sådant läkemedel måste du först ta reda på alla dess fördelar och nackdelar för att inte skada den framtida skörden.

Bild
Bild

De obestridliga fördelarna med att använda denna lösning inkluderar följande. Med verktyget kan du effektivt bli av med mjöldagg och mögel.

Läkemedlet är universellt i sin användning, och om det finns risk för stor infektionsbelastning är det omöjligt att klara sig utan det . För vinodlare som också är biodlare är Cabrio Top ett utmärkt alternativ, eftersom fungiciden skyddar växterna och samtidigt inte utgör någon fara för insekter. Bra löslighet är ett stort plus, att förbereda ett behandlingsmedel är ganska enkelt … Förutom den skyddande effekten främjar ämnet växttillväxt, det påverkar snabbt patogener, så resultatet kan ses snart. Läkemedlet genomgår många tester, under vilka dess fördelaktiga egenskaper har bevisats.

Bild
Bild

Eftersom vi talar om en kemisk substans kan den naturligtvis inte ha sina nackdelar.

Först och främst är det ett giftigt medel som kan skada människors hälsa, därför är det viktigt att skydda huden och slemhinnorna för att inte möta negativa konsekvenser när du arbetar med det . Det finns några druvsorter som inte tål denna fungicid, så tester måste göras för att undvika skada på grödan. Om det finns brännpunkter på buskarna är Cabrio Top inte lämplig i detta fall . Den begränsade användningen av detta läkemedel gör det otillräckligt lämpligt för många växter. Det är oerhört viktigt att studera druvornas egenskaper, kontrollera kompatibiliteten och först då använda produkten fullt ut. Många är förvånade över de höga kostnaderna, trots detta är läkemedlet fortfarande en av de mest efterfrågade, dessutom bland liknande fungicider är det det mest kraftfulla.

Bild
Bild

Sammansättning och frisättningsform

Innan användning måste du känna till funktionerna i fungiciden, som består av två aktiva komponenter . Den första är pyraklostrobin, som kan tränga djupt in i delar av växten för att skydda planteringen från en svampsjukdom inifrån. Tack vare detta element kommer patogena processer att blockeras, så att infektionen inte kommer att kunna tränga vidare och helt enkelt sluta. Den andra komponenten är metiram, som skyddar utsidan av druvorna, vilket också är viktigt för en rik skörd.

Under sprutning träffar den bladen och skapar en film som förhindrar att andra sporer bildas på ytan.

Bild
Bild

Det ska noteras att en stor fördel med läkemedlet är dess förmåga att ackumuleras på växten och samtidigt behålla dess egenskaper . Detta innebär att även med betydande nederbörd kommer druvorna att skyddas, och ämnet kommer att förbli på bladen tack vare fukt, vilket frigör de aktiva elementen, och de kommer igen att täcka ytan. Produkten kan erbjudas i små påsar med en kapacitet på 20 g, men om du behöver behandla ett stort område kan du ta en plastkolv med 1 kg fungicid.

Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Varje bonde drömmer om en rik skörd av läckra, söta druvor som kan användas för att göra juice och andra drycker. Därför kan du inte klara dig utan fungicid i ditt arbete, men det är viktigt att känna till invecklingarna med att använda detta läkemedel . Om du är ny inom denna bransch, läs experternas rekommendationer och följ noggrant instruktionerna för att uppnå ett positivt resultat. Det är nödvändigt att bearbeta landningen i enlighet med alla villkor. Som nämnts ovan kanske Cabrio Top inte alltid är lämplig för alla typer av druvor, så först måste du bearbeta en liten buske . Eftersom det är en utmärkt förebyggande åtgärd, bör den användas under blomningstiden tills frukterna bildas.

Läkemedlet har en skyddande effekt i två veckor, men dess användning måste avbrytas en månad före skörd.

Bild
Bild

Det första steget är att förbereda lösningen . Om du använder en liten påse, häll innehållet i en behållare med 10 liter vatten. Den första behandlingen utförs för profylaktiska ändamål, sprutning av hela växten. Om du hittar tecken på svampinfektion måste du upprepa proceduren igen. 3-4 behandlingar räcker per säsong. Om du inte såg det önskade resultatet de två första gångerna rekommenderar experter att du väljer ett läkemedel med motsatt effekt. Det är viktigt att notera att Cabrio Top endast kan användas i 2 år, varefter det är bättre att byta produkten till en liknande . Anledningen är att patogener kan vänja sig vid komponenterna, de blir resistenta mot dem.

Bild
Bild

Eventuella fungicider är giftiga, därför måste de odlas antingen på gatan eller i ett välventilerat område för att inte skada deras egen hälsa . Behandlingen bör utföras med personlig skyddsutrustning - handskar och glasögon, det är viktigt att täcka alla hudområden. Glöm inte en andningsskydd som skyddar dina andningsorgan. Om läkemedlet av någon anledning kommer i ögonen måste du skölja dem med mycket rinnande vatten. Det är nödvändigt att spraya lösningen hela dagen efter beredningen, varefter resterna kastas.

Bild
Bild

Granska översikt

Nybörjare måste studera all användbar information som hjälper till att uppnå positiva resultat och en rik skörd. Och för att vara övertygad om effektiviteten av "Cabrio Top" är det tillräckligt att bekanta sig med åsikten från dem som redan har testat läkemedlet. Många agronomer hävdar det produkten gör sitt jobb perfekt, den löser sig lätt i vatten, verkar snabbt mot svampinfektioner och skyddar växter även under en regnig period . Därför är det säkert att säga det denna fungicid kommer att vara ett utmärkt val för plantering.

Rekommenderad: