Hur Bli Av Med Flugor I Ett Hönshus? Hur Man Hanterar Dem Med Folkmedicin På Sommaren? Hur Behandlas Små Muggar?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Bli Av Med Flugor I Ett Hönshus? Hur Man Hanterar Dem Med Folkmedicin På Sommaren? Hur Behandlas Små Muggar?

Video: Hur Bli Av Med Flugor I Ett Hönshus? Hur Man Hanterar Dem Med Folkmedicin På Sommaren? Hur Behandlas Små Muggar?
Video: FlyFixed - How to Get Rid of Flies in Chicken Coop with FlyFixed Fly Trap 2024, April
Hur Bli Av Med Flugor I Ett Hönshus? Hur Man Hanterar Dem Med Folkmedicin På Sommaren? Hur Behandlas Små Muggar?
Hur Bli Av Med Flugor I Ett Hönshus? Hur Man Hanterar Dem Med Folkmedicin På Sommaren? Hur Behandlas Små Muggar?
Anonim

I kycklinghällar hittas ofta muggar, vilket kan skada fåglarna. Hur man hanterar dem kommer att diskuteras i artikeln.

Orsaker till utseendet

Små muggar är vanliga gäster i kycklinghus, särskilt på sommaren.

Bild
Bild

Oftast startar de på grund av hög luftfuktighet. Detta beror främst på att fjäderfähuset ligger nära olika vattendrag. Dessa parasiter börjar aktiveras tidigt på våren, och de är aktiva till sena hösten.

En annan anledning är förvaring av gamla saker, matrester eller glömt skräp. Allt detta måste kasseras i tid, eftersom denna typ av skräp kanske är den främsta orsaken till att flugor uppträder.

Bild
Bild

Dessutom dyker det upp flugor i hönshuset av den enkla anledningen att det finns alla gynnsamma förhållanden för dem: värme och en matkälla är nära. I allmänhet, om dessa insekter är få, är de till och med fördelaktiga, eftersom de är utmärkta som extra foder för fjäderfä, och de orsakar inte skada.

Om det finns många flugor kan de irritera kycklingarna och orsaka stress . Sådan ångest kommer att vara särskilt skadlig för värphöns. Dessutom är flugor och muggar huvudvektorerna för olika sjukdomar, inklusive leukocytos, körtlar, tularemi, onchocerciasis och mjältbrand. Behandling av en redan färdig vuxen kyckling kommer att bli svår, medan unga fåglar till största delen dör.

Bild
Bild

Folkmedicin

För att bli av med flugor i ett hönshus på ett naturligt sätt, utan att använda kemikalier, kan du använda folkmedicin. Dessa medel inkluderar en mängd fällor och avstötningsmedel.

För att skrämma bort skadliga insekter från ditt hus kan du använda hjälp av växter som utstrålar en stark doft från vilken flugor dyker upp . För detta är vanliga apotekskamomill, feber, tansy, vitlök eller mynta lämpliga. De måste antingen planteras nära hönshuset, eller samlas i klasar och hängas runt huset. Tänk dock på att fågeln inte får komma till växterna.

Bild
Bild

Kampen mot flugor med hjälp av malurt kommer att vara effektiv . Du kommer att behöva ett torrt gäng av denna växt, som du behöver elda upp och röka hela huset med. Resten av det ulmande gräset kan läggas i en metallhink och lämnas i huset i ytterligare en timme.

Bild
Bild

Viktigt: när ett sådant förfarande utförs måste fåglarna köras ut ur hönshuset och alla fönster och dörrar måste stängas. Dessutom måste du använda skyddsutrustning för att inte skada din egen hälsa.

Om vi pratar om beten kan en av dessa göras av en vanlig plastkopp och plastfilm . Behållaren måste vara nästan helt fylld med något sött, varefter den måste täckas med en film och fixeras med trådar. Vidare görs ett litet hål i filmen - så att en fluga kan krypa igenom den. Således kommer insekter att flockas till det söta och omedelbart drunkna i det. Detta hjälper till att ta bort parasiter från huset utan att skada fågeln.

Bild
Bild

Mekaniska metoder för kamp

Mekaniska metoder kan också användas för att ta bort flugor från huset. Du behöver inte fånga flugor med dina egna händer eller tillgripa hjälp av en flugsmatta - det räcker att köpa en speciell tejp, eller bättre flera, och hänga dem i rummet där fåglarna bor. Vart i det rekommenderas att välja platser för platsen för band där det är mycket ljus, och som kommer att vara svårt för kycklingar att nå.

Bild
Bild

Du kan naturligtvis installera myggnät i hönshuset, men denna lösning är osannolikt att vara tillrådlig: fågeln behöver fortfarande kunna komma in och lämna hönshuset utan några hinder.

Kemiska substanser

Kemikalier används vanligtvis bara i extrema fall, när det finns många flugor, och alla måste förstöras på kort tid. Kemikalier gör det bästa med detta, de kan inte bara skrämma bort utan också förgifta alla parasiter.

Observera att innan kycklinghuset bearbetas måste fåglar, deras matare, vatten, sängkläder från golvet och sittpinnar samt allt annat flyttas till någon annan plats . Efter det kan du börja bearbeta, samtidigt som du använder skyddsutrustning och följer säkerhetsreglerna.

Om vi pratar om läkemedel som kan användas, är de mest effektiva sådana medel som "Agita", "Bayt", "Delta Zone", "Dobrokhim Micro" och "Medilis Ziper ". Några av dem presenteras i granulär form, andra är i flytande form och är avsedda för sprutning. På ett eller annat sätt är alla dessa medel mycket effektiva, som finns kvar länge, och resultatet från dem kan ses efter den allra första behandlingen.

Bild
Bild

Observera att när du väljer en kemikalie för betesflugor i ett hönshus bör du inte jaga låga priser. Billiga läkemedel kan inte bara vara ineffektiva utan försvinner inte heller från hönshuset länge, varför kycklingarna måste hållas utanför sitt vanliga hem många gånger längre.

När du använder produkter av hög kvalitet kommer det att vara möjligt att släppa in kycklingarna i rummet efter minst 2 timmar efter behandlingen

Bild
Bild

Förebyggande åtgärder

För att förhindra att flugor växer i stora mängder i ditt hönshus, räcker det inte med att bearbeta det. Vissa förebyggande åtgärder måste också följas.

Så, så att fjäderfähuset inte belägras av insekter, är det nödvändigt att regelbundet ventilera rummet, samt rengöra det och gånggården . Det rekommenderas att byta fjäderfämat och vatten löpande: detta bör göras minst 2 gånger om dagen.

Bild
Bild

Om du har papperskorgar eller komposthögar på din fastighet bör de placeras så långt bort från hönshuset som möjligt.

Om ditt hönshus ligger nära olika vattendrag, använd sedan folkmedicin: planta växter med en stark lukt och sätt fällor.

Rekommenderad: