DIY Plastflaska Flugfälla: Hur Man Gör Bete Från En Fem Liters Flaska? Hemmagjorda Alternativ För Köket

Innehållsförteckning:

Video: DIY Plastflaska Flugfälla: Hur Man Gör Bete Från En Fem Liters Flaska? Hemmagjorda Alternativ För Köket

Video: DIY Plastflaska Flugfälla: Hur Man Gör Bete Från En Fem Liters Flaska? Hemmagjorda Alternativ För Köket
Video: 5 Saker Du Kan Göra Av Flaskor😀 2024, April
DIY Plastflaska Flugfälla: Hur Man Gör Bete Från En Fem Liters Flaska? Hemmagjorda Alternativ För Köket
DIY Plastflaska Flugfälla: Hur Man Gör Bete Från En Fem Liters Flaska? Hemmagjorda Alternativ För Köket
Anonim

Flugor är insekter som irriterar många människor. Hur man gör en fälla till dem från en plastflaska, läs nedan.

Bild
Bild

Vad är nödvändigt?

För att göra en hemlagad fälla för irriterande flugor från en femlitersflaska behöver du själva flaskan, som ska vara gjord av plast, sax, en häftapparat, vattenavvisande lim eller vattentät tejp.

Dessutom måste du lägga bete i fällan. Den kan tillverkas av vatten och socker eller honung, liksom av äpplen eller andra frukter . Du kan lägga till ett par matskedar vinäger i det flytande betet, vilket kommer att skrämma bort sötälskande getingar och bin.

Bild
Bild

Hur gör man det rätt?

Först och främst måste du ta en tom femliterbehållare under vilken dryck som helst och se till att den är helt tom och att det inte finns några vätskerester i den. För tillförlitlighet rekommenderas att skölja det noggrant med varmt vatten.

Därefter måste du klippa av toppen av flaskan med sax . För att göra detta måste du genomborra ett hål i mitten av behållaren och skära det över. I det här fallet måste du agera försiktigt och försöka klippa så smidigt som möjligt. Annars håller flaskhalsen inte bra efter att den måste vändas.

Bild
Bild

För att skära av behållarens ovansida kan du använda en kniv, men du måste vara försiktig när du gör detta, eftersom det är stor risk att du skär dig.

Efter det måste du vända flaskan. Inuti den nedre delen måste du sätta in den övre, tidigare ha vänt upp och ner. Om snittet visade sig vara mer eller mindre jämnt, kommer toppen fritt och helt in i den nedre delen.

Därefter måste dessa två delar sys ihop. Det enklaste sättet att göra detta är med en häftapparat. För att göra detta måste du lägga häftklammerna flera gånger och försöka hålla ungefär samma avstånd mellan dem. I avsaknad av en häftapparat till hands kan du till exempel använda tejp eller eltejp, det enda villkoret är att de är vattentäta. Fällkanten ska lindas med tejp eller tejp flera gånger.

Bild
Bild

Om du vill kan du också använda superlim eller vanligt vattenavvisande lim . Inledningsvis måste lim appliceras på kanten av behållarens nedre del, varefter du måste sätta in den övre delen där med en inverterad hals - och trycka fast kanterna. Du måste hålla dem ihop tills limmet är helt torrt.

Bild
Bild

Låt oss nu börja förbereda betet med egna händer. Detta kräver en behållare, socker och vatten. Häll strösocker i en skål eller någon annan behållare och tillsätt tillräckligt med vatten för att täcka allt socker. Därefter måste du lägga den resulterande lösningen på låg värme och koka den under konstant omrörning.

När socker är upplöst i vatten får du inledningsvis bara en sötad vätska, efter att du kokat vattnet bör du få en mer koncentrerad substans som liknar en sirap i ämnet. Efter tillagning måste blandningen svalna. Sedan kan den hällas i flaskhalsen med en sked.

Bild
Bild

Det rekommenderas att du levererar den resulterande sirapen till halsen så att flugorna omedelbart fastnar i fällan.

Om vi pratar om andra beten kan du använda frukt, till exempel banan eller äpple. För att göra detta måste frukten skäras i små bitar och de resulterande bitarna måste skjutas genom halsen. Dessutom är kött eller ett par matskedar lagrat vin perfekt som bete. Om du inte vill röra på länge kan du helt enkelt späda ut vattnet med strösocker eller honung.

Vi rekommenderar starkt att du lägger till ett par matskedar vit vinäger i det flytande betet . Detta kommer att skrämma bort nyttiga insekter från önskad sötma.

Bild
Bild

Fällan är klar . Den ska placeras i köket eller på någon annan plats där flugor ofta kan observeras. Det är lämpligt att placera fällan i solen så att betet, om det är frukt eller kött, börjar brytas ned och lockar flugor till sig själva. Om betet är flytande, tillåter solen att det avdunstar, och efter lösningen kommer ett ämne att finnas kvar i fällan, på vilket parasiter kommer att flockas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningstips

För att bli av med flugor rekommenderar vi att du bygger flera av dessa fällor för större effektivitet.

Om det finns en stor ansamling av flugor i flaskan, kassera behållaren . Det kommer att vara omöjligt att skaka ut dem, och fällan kommer att förlora sin tidigare effektivitet och attraktion för insekter.

Andas in i flaskan regelbundet eller gnugga den med händerna. Detta bör göras för att öka effekten, eftersom flugor lockas mycket av värme och koldioxid.

Rekommenderad: