Hur Gör Man En Högtalare Till Din Telefon? Hemmagjord Version Från En Flaska. Gör-det-själv Trådbunden Högtalare För En Smartphone Från En Abonnenthögtalare

Innehållsförteckning:

Video: Hur Gör Man En Högtalare Till Din Telefon? Hemmagjord Version Från En Flaska. Gör-det-själv Trådbunden Högtalare För En Smartphone Från En Abonnenthögtalare

Video: Hur Gör Man En Högtalare Till Din Telefon? Hemmagjord Version Från En Flaska. Gör-det-själv Trådbunden Högtalare För En Smartphone Från En Abonnenthögtalare
Video: Högtalarbygge i text och bild 2024, Maj
Hur Gör Man En Högtalare Till Din Telefon? Hemmagjord Version Från En Flaska. Gör-det-själv Trådbunden Högtalare För En Smartphone Från En Abonnenthögtalare
Hur Gör Man En Högtalare Till Din Telefon? Hemmagjord Version Från En Flaska. Gör-det-själv Trådbunden Högtalare För En Smartphone Från En Abonnenthögtalare
Anonim

En högtalare till din telefon kan enkelt köpas i vilken gadgetbutik som helst. Men det är mycket mer intressant att göra enheten själv. Du kan skapa enkla kolumner som du inte alls behöver lägga pengar på. En mer komplex version av en trådbunden högtalare från en abonnenthögtalare kommer att kräva viss skicklighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

För att göra en enkel högtalare till din telefon behöver du saker som ofta finns till hands. Du bör fylla på en plastflaska, helst en liten 250 ml flaska. Dessutom måste du ta 2 plastkoppar à 0,5 liter vardera, tejp och kartong. Av verktygen är bara sax och en brevpapper kniv användbara.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En mer komplex kolumn kräver inte bara specialmaterial utan också färdigheter. Du behöver en abonnenthögtalare, förstärkare, kabel med en kontakt som passar telefonen. Dessutom behöver du ett lödkolv för att helt göra om enhetens inre komponent.

Du bör inte börja göra en sådan kolumn utan lämpliga färdigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan skapa en bärbar högtalare för en smartphone … Ljudförstärkare för en PC är lämpliga som arbetsmaterial. Små högtalare kan ha vilken kvalitet som helst, men detta påverkar direkt ljudet av musik från en smartphone. Dessutom måste du förvara ett litiumjon (li-ion) batteri, en TP4056 laddningskontroll med skydd, ledningar. Av verktygen behövs bara en borr och ett lödkolv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmetoder

Den enklaste högtalaren för en telefon kräver inte kablar, en strömkälla eller något annat. Dess utseende skiljer sig mycket från de vanliga, men ljudet blir verkligen högre, och det här är det viktigaste. Du kan göra en högtalare till din telefon med dina egna händer så här.

  1. Skär av de övre och nedre delarna av plastflaskan så att du får ett rör.
  2. Klipp av botten av varje glasögon.
  3. Lägg glasögon på en flaska, fäst med tunn tejp.
  4. Skär ett rektangulärt hål. En smartphone kommer att sättas in där.
  5. Gör ett kartongställ för en pryl.
  6. Slå på musik på din telefon, lägg den på stativet. Lägg på en flaska och glasögon på högtalaren.
Bild
Bild

En trådbunden högtalare från en abonnenthögtalare är en komplett enhet som behöver ström från elnätet. Proceduren är ganska komplicerad, det är viktigt att följa instruktionerna.

Det bör noteras att innan du påbörjar arbetet måste du se till att högtalarens högtalare fungerar.

Tillverkningsmetoden är följande

  1. Ta bort alla element från högtalarhuset. Lämna bara kolumnen.
  2. Skaffa en lämplig förstärkare. Det kan tas bort från en onödig enhet.
  3. Förbered en lämplig sladd för att ansluta till telefonen. Du kan ta från gamla hörlurar eller göra det själv. Löd en mini-jack på en vanlig kabel.
  4. Sätt tillbaka högtalaren i högtalarhuset.
  5. Löd alla nödvändiga ledningar för att ansluta delarna.
  6. Strömställaren måste lödas framför transformatorn. Så när du vrider på ratten tänds först förstärkaren och sedan justeras volymen.
  7. Brädan och ströminloppet kan fixeras inuti höljet med silikonlim.
  8. Efter att ha kombinerat alla element måste du montera högtalarhuset.
  9. Det räcker med att ansluta högtalaren till strömförsörjningen och gadgeten.
Bild
Bild

Det är inte mindre intressant att göra om vanliga små högtalare för bärbara för en smartphone. De billigaste och lägsta kvalitetsenheterna är lämpliga för demontering. Förfarandet är enligt följande.

  1. Ta isär högtalarna . Vanligtvis inuti kan du se en transformator, ett ljudförstärkarkort med en ljudvolymkontroll, en avstängningsknapp. Och, naturligtvis, högtalarna.
  2. Lös transformator och nätsladd … De behövs inte längre.
  3. Till effektregulatorn med djupt urladdningsskydd anslut batterier och ladda .
  4. I fallets enda montera laddningskontrollen .
  5. Klipp ut en plats för kontakten och arkivera styrelsen .
  6. Limdetaljer kan vara dubbelsidig tejp eller silikonlim.
  7. Koppla ur alla dioder .
  8. Lödkraft från laddningsstyrkortet till plus och minus på diodbryggan. Du måste agera så noggrant som möjligt.
  9. I kolumnens sula gör ett litet hål nära lysdioden på laddningskontrollen … Häll med smältlim, ta bort överskottet med en prästkniv.
  10. Montera fodralet och ladda kolumnen.
  11. Anslut smartphone och njut av resultatet.
Bild
Bild

Rekommendationer

En hemgjord högtalare för en smartphone kan vara extremt enkel, utan elektronik. I detta fall förstärks vågorna från telefonens högtalare helt enkelt, vilket skapar ytterligare akustik. En sådan kolumn är lämplig för hemmabruk, du kan till och med göra den med ett barn. En elektronisk enhet är mycket svårare att göra. Olika delar och monteringskunskaper kommer att krävas. När du arbetar med elektroniska enheter kommer några ganska seriösa verktyg till nytta, som bör hanteras varsamt. Låt oss ge några tips om hur man gör det.

  1. Alla nödvändiga delar kan köpas i radiobutiken … Förstärkaren kan också köpas eller göras själv.
  2. För fyllig bas kan du lägga bomull under högtalaren . Det är viktigt att fördela det jämnt.
  3. Om du vill kan du lödda några ledningar och använda högtalaren inte bara med en smartphone , men också med vilken ljudkälla som helst.
  4. Om du installerar strömknappen efter transformatorn, då enheten kommer fortfarande att använda ström även om ingen musik spelas . Det är värt att överväga denna punkt noggrant.
  5. Förstärkaren för smarttelefonen från högtalaren kan tas från gamla onödiga högtalare .
  6. Under arbetet det är viktigt att inte skada spåren på brädorna . Annars fungerar inte den färdiga kolumnen.

Rekommenderad: