Elektriska Flugfällor: Hur Man Väljer En Elektrisk Fluga Och Myggfälla? Regler För Användning Av Elektronisk Flugsnappare

Innehållsförteckning:

Video: Elektriska Flugfällor: Hur Man Väljer En Elektrisk Fluga Och Myggfälla? Regler För Användning Av Elektronisk Flugsnappare

Video: Elektriska Flugfällor: Hur Man Väljer En Elektrisk Fluga Och Myggfälla? Regler För Användning Av Elektronisk Flugsnappare
Video: Myggjävlar - så får du en myggfri sommar! - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, Maj
Elektriska Flugfällor: Hur Man Väljer En Elektrisk Fluga Och Myggfälla? Regler För Användning Av Elektronisk Flugsnappare
Elektriska Flugfällor: Hur Man Väljer En Elektrisk Fluga Och Myggfälla? Regler För Användning Av Elektronisk Flugsnappare
Anonim

För att bekämpa flygande insekter har många medel och anordningar uppfunnits. Den största olägenheten för människor levereras av flugor. Deras utrotning utförs också med hjälp av elektrofällor.

Karakteristisk

Den elektriska flugfällan fungerar från ett 220 V -nät och autonomt. Denna exterminator är också effektiv mot mygg.

Bild
Bild

Tillverkare producerar olika modifieringar av elektriska fällor. Du kan välja mellan enheter som är avsedda för utomhusbruk och för inomhusinstallation.

Det finns ett antal skäl för att köpa elektriska fällor. Och de viktigaste är:

  1. driftsäkerhet;
  2. effektivitet;
  3. snabb handling.
Bild
Bild

Eldrivna flugfällor är ofarliga för människor och natur. Under deras användning syntetiseras inte giftiga ämnen. Elektroniska fällor kan installeras även i rum med allergiker, husdjur och barn.

Enheter av denna typ är enkla att använda. Efter att ha slagit på börjar de genast locka flugor. Den överväldigande majoriteten av modellerna fungerar på grund av ultraviolett strålning som lockar insekter.

Bild
Bild

Det finns modeller som kan locka flugor även på avstånd. Insekter sugs in av en integrerad fläkt. Detta gör att fällorna fungerar mer effektivt.

Bild
Bild

Dödade insekter hamnar i en speciell bricka och är lätta att kassera.

Närvaron av en extern skärm skyddar användaren från de element till vilka spänning appliceras. Insekticidfällan är inte förorenad under drift, människor i rummet luktar inte från den.

För tillverkning av sådana anordningar används aluminium och rostfritt stål . Insekthanteringsbrickan glider lätt framifrån. Elektroniska fällor uppfyller kraven i SanPiN. För att desinficera dem kan de behandlas med tvättmedel.

Bild
Bild

Andra fördelar med elektroniska fällor inkluderar presentabel utseende. De fungerar som en ytterligare belysningskälla på kvällen och natten.

Nackdelarna med elektroniska flugdöd inkluderar det faktum att de förbrukar energi, liksom deras skrymmande.

Bild
Bild

Driftsprincip

Systemen för drift av sådana anordningar är extremt enkla.

De lockar skadliga insekter genom ultraviolett ljus och värme . Men så snart de kommer i kontakt med en viss zon förstörs de med en elektrisk stöt. En sådan utsläpp kan inte skada en person, men det är dödligt för myggor och flugor.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan typ av elektrofälla fungerar på ett annat sätt och drar in nära flygande flugor.

Enheter som är avsedda att döda mygg lockar dem med en glöd och en liten mängd koldioxid, vilket efterliknar lukten av människokroppen . Blodsugande insekter misstänker fällan för ett levande föremål, närmar sig det och dör.

Bild
Bild

Urvalsregler

För att flugfångaren ska kunna uppfylla alla nödvändiga alternativ, innan du köper, måste du besluta om de efterföljande användningsområdena.

Fällor för myggor och flugor används inte bara hemma, utan också i livsmedelsindustrin.

För bostadshus väljs kompakta modifieringar med en effekt på cirka 6 watt . De ger en effektiv attraktion för insekter utan att avge främmande ljud. Sådana enheter är absolut säkra att använda, så de kan installeras även i ett barnrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektroniska förstörare av flygande insekter som används i livsmedelsindustrin skiljer sig från hushåll i stora storlekar . De är kraftfullare. Sådana enheter väger 2-5 kg. De är upphängda från starka kedjor eller placerade på ett stativ.

Bild
Bild

Enheter av denna typ gör att du kan organisera produktionsprocessen och följa sanitära standarder . Du måste förstå att en fälla kanske inte räcker. Det är lämpligt att installera flugfällor inte bara i kök, utan också i lager, på öppna terrasser.

Bild
Bild

Innan du köper en elektronisk flugfälla, fokusera på trådens längd (vanligtvis överstiger den inte 1 meter). Utifrån detta, besluta om platsen för anslutning och placering av enheten.

Tänk också på att flugfångare utrustade med en fläkt ger lite ljud under drift, så det är oönskat att köpa dem för sovrum, barnrum och kontor.

Applikationsfunktioner

Den elektroniska flugfällan är en enhet med ett brett spektrum av applikationer. Sådana fällor används i byggnader för olika ändamål:

  • kontor;
  • lägenheter;
  • butiker;
  • lantstugor.
Bild
Bild
Bild
Bild

De förstör inte bara flugor, utan också andra flygande insekter: nattfjärilar, myggor, myggor.

Ett urval av modifieringar erbjuds, avsedda för öppna och slutna utrymmen, för användning i hemmet och industriella förhållanden.

Elektroniska flygande insektsfällor skiljer sig åt i kraft, utseende och räckvidd

Modifieringar avsedda för användning på gatan är dessutom utrustade med visir. Fällor från denna serie är praktiska att använda på verandor och terrasser. Visir skyddar enheter från fukt, förhindrar att smuts kommer in.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska fällor är utrustade med en demonterbar pall. I den förstörs insekter. Användaren måste regelbundet ta bort pallen och rengöra den. Koppla ur fällan innan du tar bort brickan.

Elektriska flugsnappare installeras ofta i produktionsverkstäder där spannmål och grönsaker bearbetas, i koststallar, stall och fjäderfähus . Dessa är universella enheter, de skrämmer inte djur under drift. Men sådana enheter skyddar uteslutande från flygande insekter; elektriska fällor är ineffektiva mot buggar och kackerlackor.

Bild
Bild

Hushållsändringar av flugsnappare kan kombinera alternativen för en insektsutrotare, klocka, lampa. Fällorna placeras på ett bord eller fixeras på galgar. Deras handlingsutbud är inte särskilt stort. Effekten av enheten blir märkbar 20-30 minuter efter dess aktivering.

Campingentusiaster köper batteridrivna ultravioletta exterminatorer. De placeras i ett rekreationsområde nära ingången till tältet. Sådana enheter visar det mest effektiva arbetet när det inte blåser ute.

Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängda moduler monteras i enlighet med instruktionerna.

När du använder elektriska fällor är det viktigt att se till att inget vatten kommer in - detta är full av kortslutning

Den elektriska fällan är en pålitlig och lättanvänd enhet. Förekomsten av sådana anordningar ger effektivt skydd mot flygande insekter hemma och i naturen. Elektroniska fällor går sönder mycket sällan, detta händer bara om bruksreglerna bryts (fuktinträngning, felaktig installation).

Rekommenderad: