Pooltermometrar: Flytande Vattentermometer Och Elektronisk, Med Fjärrsensor Och Andra Typer. Regler För Urval Och Användning

Innehållsförteckning:

Video: Pooltermometrar: Flytande Vattentermometer Och Elektronisk, Med Fjärrsensor Och Andra Typer. Regler För Urval Och Användning

Video: Pooltermometrar: Flytande Vattentermometer Och Elektronisk, Med Fjärrsensor Och Andra Typer. Regler För Urval Och Användning
Video: 16: Koka Vatten med is - LTHs julkalender 2012 2024, April
Pooltermometrar: Flytande Vattentermometer Och Elektronisk, Med Fjärrsensor Och Andra Typer. Regler För Urval Och Användning
Pooltermometrar: Flytande Vattentermometer Och Elektronisk, Med Fjärrsensor Och Andra Typer. Regler För Urval Och Användning
Anonim

Vanligtvis används vattentermometrar för att mäta vattentemperaturen i simbassänger, bad eller andra lagringsanläggningar. De är ibland till och med inbyggda i babybad, så att barnets känsliga hud inte bränns eller utsätts för kallt vatten vid bad.

Karakteristisk

I detta stycke kommer vi att överväga de egenskaper som är utrustade med pooltermometrar, utformade för att mäta den inre temperaturen i vattenmiljön. Så en termometer är en enhet för att mäta temperaturen på luft, jord, vatten och liknande ämnen. Det finns en otrolig mängd olika typer av termometrar, och de fylls bara på, men mer om det senare.

Funktionsprincipen för många termometrar är baserad på egenskapen hos en vätska för att expandera eller omvänt dra ihop sig i förhållande till arbetstemperaturen. Idag används termometrar i vardagen, jordbruk, butiker, sjukhus, det vill säga nästan överallt där du kan mäta temperaturen på något.

Termometrar har använts för att mäta temperaturen på vattnet i simbassänger under lång tid, eftersom det för professionella idrottare alltid är nödvändigt att bibehålla den optimala temperaturregimen för vattnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Tänk på de mest populära typerna av termometrar som används för att mäta vatten i simbassänger och i andra fall

  • Elektroniska sensorer är mycket efterfrågade, eftersom de har en enkel driftsprincip baserad på elektronegativiteten mellan metallen och den uppmätta substansen, till exempel vatten. Ofta är en fjärrsensor installerad på sådana modeller för enkel användning. Kostnaden för modellerna börjar på 200 rubel, vilket är ganska demokratiskt.

  • Flytande modeller är mycket efterfrågade när du behöver mäta en stor vattenyta, till exempel en pool. Det sätts enkelt upp, sänks till ytan och övervakas för förändringar i temperaturförhållanden.
  • Flytande alternativ kallas ofta "folk", eftersom de är billiga, du behöver inte konfigurera dem, driftsprincipen är otroligt enkel och livslängden överskrider det högsta möjliga. Det är värt att veta att termometrar av denna typ är indelade i kvicksilver och icke-kvicksilver. I den förra används kvicksilver, faktiskt en ganska farlig men effektiv substans, och i den senare hälls vanligtvis alkohol, pentan, aceton och så vidare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val

När du väljer en bra termometer bör du definitivt uppmärksamma dessa parametrar

  • Designens tillförlitlighet kommer att vara en av de grundläggande parametrarna. Här bör du vara uppmärksam på styrkan i materialet från vilket fodralet är gjort, till dess vattentäthet och byggkvalitet.

  • Intern fyllning ska vara så säker som möjligt. Till exempel är kvicksilvertermometrar farliga eftersom om du bryter den sprids kvicksilver genom luften, och det är ett mycket farligt ämne. De bästa alternativen skulle vara elektroniska modeller, alkoholtermometrar, infraröda modeller.
  • Specifikationer. Detta kan innefatta nivån på det maximala motståndstrycket, som är under vattenavgrunden, den maximala temperaturen sjunker, slitstyrka, kvaliteten på själva enheten och så vidare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

Som vi nämnde ovan är tillämpningsområdet för termometrar otroligt stort. De kan användas för att mäta temperaturen i hushåll, sjukhus, offentliga platser och så vidare. I vardagen kan en termometer användas för att mäta temperaturen på ett barn eller en vuxen och ta reda på hur han känner . Om du har ett litet barn, kommer termometern att bli en trogen assistent när du badar en bekväm temperaturregim för vattnet.

I offentliga institutioner som poolhallar installeras många olika typer av termometrar för att reglera en behaglig temperatur för besökare och naturligtvis professionella simmare. I sådana fall kan termometrarna sänkas till botten / mitten av vattenavgrunden, och avläsningarna visas på LCD -skärmen på land.

Det finns också så kallade flytande modeller som sänker och stannar på vattnet, och temperaturavläsningar visas också.

Rekommenderad: