Trådlösa Elektriska Samtal: Scheman. Hur Väljer Jag En Elektrisk Dörrklocka? Principen För Användning Av En Elektronisk Enhet Vid Ytterdörren

Innehållsförteckning:

Video: Trådlösa Elektriska Samtal: Scheman. Hur Väljer Jag En Elektrisk Dörrklocka? Principen För Användning Av En Elektronisk Enhet Vid Ytterdörren

Video: Trådlösa Elektriska Samtal: Scheman. Hur Väljer Jag En Elektrisk Dörrklocka? Principen För Användning Av En Elektronisk Enhet Vid Ytterdörren
Video: Wireless Door Bell with Remote control | Unboxing spot 2024, April
Trådlösa Elektriska Samtal: Scheman. Hur Väljer Jag En Elektrisk Dörrklocka? Principen För Användning Av En Elektronisk Enhet Vid Ytterdörren
Trådlösa Elektriska Samtal: Scheman. Hur Väljer Jag En Elektrisk Dörrklocka? Principen För Användning Av En Elektronisk Enhet Vid Ytterdörren
Anonim

Valet av trådlösa elektriska samtal är nu ganska stort, så det är möjligt att hitta en enhet som passar dina behov, lämplig för alla driftförhållanden. När man väljer måste man inte bara titta på de positiva aspekterna utan också ta hänsyn till nackdelarna för att vara redo för dem. Då kommer samtalet att kunna fungera länge utan allvarliga avslag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Scheman och funktionsprincip

Dessa enheter skiljer sig åt i en uppsättning alternativ, räckvidd och strömförsörjning. De är lika i en sak - närvaron av en sändare och en signalmottagare . Sändaren är en knapp, mottagaren är en enhet med en musikalisk mikrokrets, en högtalare och en antenn. Låt oss titta närmare på vad systemet och principen för drift av trådlösa elektriska samtal är.

Bild
Bild

Som du kan se i diagrammet innehåller sändaren: en högfrekvent generator, en förstärkare-omvandlare, flera halvledartrioder och en strömförsörjning … Strömkällan här är ett 12 V. batteri. Radiosignalöverföringsfrekvensen till mottagaren är 433 MHz. Själva antennen saknas här. Dess funktioner utförs av två parallellt anslutna kretsar. Således gör en enkel mikrokrets det möjligt att sända en signal i 50 m eller mer.

Bild
Bild

Mottagarstrukturen är mycket enkel. Grunden är en enda transistor. Från sändaren skickas kommandot i form av en elektronisk signal till detektorn, som tar emot den och i sin tur skickar den till förstärkaren . Därefter överförs kommandot till ljudmikrokretsen, där en ljudsignal (klocka) skapas för det mänskliga örat. Tack vare denna mikrokrets ändras dessutom melodierna, liksom att ljudeffekten justeras.

En ljudförstärkare och högtalare är utformade för att spela samtalet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Naturligtvis är alla ändringar olika i struktur och funktionalitet, men du kan peka ut de främsta fördelarna och nackdelarna.

Fördelarna med elektriska klockor ligger i flera faktorer

  • Inga kablar . När du monterar klockan behöver du inte dra långa ledningar. Detta är särskilt viktigt för utomhusapplikationer.
  • Lätt att installera . Detta kommer direkt från den första punkten - inga kablar. Dessutom behöver du inte borra hål i väggarna eller dörrkarmarna för ledningar, förstöra utseendet på entrédörrar, grindar, grindar.
  • Bekvämlighet . Ett trådlöst samtal är bekvämt för både värdar och gäster, särskilt i ett privat hus som ligger på avstånd från ingångsporten. Genom att installera en knapp på grinden kommer huset alltid att höra om gästen ringer.
  • Slutförande och omplacering . Det är möjligt att ringa mottagare och elektriska samtal på olika platser på webbplatsen eller hemma. Och om det behövs kan alla element lätt övervägas från plats till plats.
  • Vacker design . Det finns ett stort antal olika samtal på marknaden, vilket gör det möjligt att välja en enhet för heminredning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Liksom alla tekniska lösningar har denna enhet sina nackdelar. Låt oss lista dem.

  • Otillräckligt säker fixering . Vanligtvis har kardborreändringar denna brist. Grov hantering, hårda klimat eller dåliga lim kan orsaka att enheten faller och går sönder.
  • Frekvent byte eller laddning av batterier . Enskilda prover körs på batterier, vilket förbrukar mycket energi. Du bör alltid övervaka laddningsläget för strömförsörjningar och köpa nya.
  • Kortslutning och avbrott . När damm, fukt kommer in i enheten eller det är hård frost ute, kanske enheten inte fungerar som den ska.
  • Tjuvar och vandaler . Eftersom knappen är trådlös är det lättare att stjäla eller gå sönder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Först och främst skiljer sig elektroniska dörrklockor från varandra när det gäller räckvidd. Det är nödvändigt att överväga var du installerar den här enheten: på ytterdörren till en lägenhet eller på porten till ett enskilt hus. Elektriska samtal är:

  • lägenhet;
  • gata.

Vid montering utomhus måste enhetens räckvidd vara 20-25% större än avståndet mellan sändare och mottagare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtalselement kan drivas:

  • knapp och mottagare från batterier;
  • knappen är från batterier och samtalet kommer från nätverket.
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att inte misstas när du väljer, det är nödvändigt att fokusera på följande egenskaper.

  1. Designlösningar . Färgen och konfigurationen av fodralet kan vara olika med samma funktionsprincip.
  2. Handlingsområde . När huset eller området är stort bör långväga prover väljas.
  3. Materialets kvalitetsnivå . Lågkvalitativ plast kan smula när den utsätts för ogynnsamma klimatförhållanden.
  4. Fullständighet . I butiken måste du ta reda på vad som ingår i satsen.
  5. Tillverkare . Det är dyrare för ett välkänt varumärke att producera produkter av låg kvalitet.
  6. Mat . Helt autonom eller hybrid (batteri och elnät).
  7. Garantiförpliktelser . Detta är viktigt, eftersom ju längre garantin är, desto större är chansen att enheten håller länge.

Du kan köpa enheten från både ryska och utländska företag. Bättre kvalitet från italienare och tyskar, bara de är väldigt dyra.

Rekommenderad: