Musfällor (22 Bilder): Det Bästa Betet För Möss, Typer Av Musfällor. Hur Gör Man Det Själv?

Innehållsförteckning:

Video: Musfällor (22 Bilder): Det Bästa Betet För Möss, Typer Av Musfällor. Hur Gör Man Det Själv?

Video: Musfällor (22 Bilder): Det Bästa Betet För Möss, Typer Av Musfällor. Hur Gör Man Det Själv?
Video: Oil Best Mouse Trap | How to make a Mousetrap Handmade With Oil | How To Make Easy Rat Trap 2024, Maj
Musfällor (22 Bilder): Det Bästa Betet För Möss, Typer Av Musfällor. Hur Gör Man Det Själv?
Musfällor (22 Bilder): Det Bästa Betet För Möss, Typer Av Musfällor. Hur Gör Man Det Själv?
Anonim

Musfällor används för att döda gnagare i lokaler för olika ändamål. Sådana enheter är utformade för att fånga och döda möss som är fångade i dem. Enheter från denna serie skiljer sig åt i principen för drift och effektivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och principer för åtgärder

En musfälla är en automatisk enhet som används för att fånga små gnagare. Men du måste fortfarande locka musen i en fälla. För detta ändamål används ett bete. I ett försök att festa på det aktiverar gnagaren en spak. Vikten sjunker, välten stödet eller utlöser en annan nedstigning, fångar gnagaren.

Det finns flera typer av musfällor som du kan fånga skadedjur med

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanlig vår

En konventionell fjäderanordning utformad för att fånga möss anses vara en klassiker. Dess design ger närvaro av en spak och en fjäder utrustad med en metallbåge. Försök med musen att plocka upp godiset kommer att utlösa fällan och slå den. Gnagaren dör av sina skador.

Det finns enheter för att fånga möss utrustade med taggar och spikar som ökar dödligheten

Nackdelen med sådana enheter är förknippad med falska aktiveringar, och smidiga möss lyckas få betet och studsa tillbaka och undvika döden.

Bild
Bild

Burmusfälla

Denna typ är en sluten struktur där buren smäller automatiskt. Betet placeras i slutet motsatt ingången. Efter att ha trängt in inuti stänger gnagaren musfällan och låses in . Samtidigt förblir skadedjuret oskadat.

Bild
Bild

Lim

I klistermodeller täcker en klibbig substans ytan. Ett skadedjur behandlas i mitten . Efter att ha nått det fastnar gnagaren. Nackdelen med en sådan anordning är att musen inte dör direkt.

Bild
Bild

Musfälltunnel

I utseende liknar det en tunnel med ett hål som sträcker sig uppåt, bakom det är betet. Musen känner av sin doft och är inne, men den kolliderar med en tråd genom vilken det är omöjligt att ta sig igenom. Efter att ha bett i tråden startar gnagaren en fjäder, och repet dras åt runt den.

Bild
Bild

Krokodilmusfälla

Fördelarna med krokodilmusfällor är deras effektivitet och lätthet. Den enkla designen ger två plastkäftar . En av käftarna fungerar med en komprimerad fjäder. Dess mekanism aktiverar käken efter minsta rörelse inuti musfällan.

Jag lägger betet förberett för skadedjuret i "famnen" på musfällan . Så snart gnagaren vidrör fällan finns det en skarp knytning av käftarna, de dödar deras miniatyrbyte.

Bild
Bild

Elektrisk

Elektriska musfällor är mycket populära. Gnagaren som fångas i dem dödas av den nuvarande laddningen. Dess kapacitet är 8-12 tusen V. Detta är fylld med omedelbar död av små skadedjur. Enheterna drivs från ett elnät eller batterier. Det finns modeller utrustade med andra alternativ:

  • en indikator som visar om det finns en gnagare inuti;
  • en behållare för lagring av slaktade individer.

Det finns flera typer av musfällor.

När du använder någon av dem är det viktigaste att komma ihåg att det är oacceptabelt att ta bort en död gnagare med bara händer. Använd alltid handskar. Du kan ta döda möss med papper.

Bild
Bild

Vad är det bästa sättet att locka?

Förekomsten av en musfälla är inte allt i en framgångsrik kamp mot gnagare som har angripit huset. Du måste sätta bete inuti enheten som är avsedd för att fånga möss. Utmaningen är att ladda enheten ordentligt. Betet kan vara:

  • kött eller baconbitar (kött blandas med lök, rekommenderad andel är 5: 1);
  • korv;
  • torrt bröd (det är förfuktat i sesam eller oraffinerad vegetabilisk olja);
  • fisk;
  • muffin.

Musen faller alltid för ett sådant bete. Det är det bästa gnagarbetet för att locka gnagare från alla hörn av huset. Betet placeras i mitten av musfällan.

Bild
Bild

Betet måste vara färskt, innehålla en minsta mängd kemiska komponenter och ha en uttalad arom. Närvaron av lukten av rovdjur och människor är oacceptabel.

Betet ska bytas var 3-7 dagar . Allt beror på hur många gnagare som finns i byggnaden. Lukten av mat bör inte ge skadedjur en föraning om fara. Innan du använder musfällan, mata oinbjudna besökare med bete - detta kommer att utgöra en vana hos dem.

Enligt professionella deratizers som sysslar med förstörelse av gnagare, föredrar möss växtfoder. Men de vägrar inte heller att äta köttprodukter. Om skadedjuret är mycket hungrig kommer han inte ens att motstå en fruktbit - ett päron eller ett äpple.

Bild
Bild

Hur man gör en musfälla med egna händer?

Du kan fånga möss inte bara med butiksprodukter, utan också med hemlagade. Prova att göra en gnagareutrotare av en flaska och annat material du kan hitta.

Rätt utformade hemlagade musfällor är lika effektiva som köpta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gravity plastfälla

En plastflaska används för att göra en gravitation musfälla. Halsen skärs av så att musen kan vara inne, och ett bete placeras i motsatt ände . Flaskan placeras på en vertikal yta så att den hänger en tredjedel ovanför golvet. Strukturen är fixerad på stolpen med en tråd.

När en gnagare kommer in i behållaren tappar den balansen och faller . På grund av repet når det inte golvet och hänger i luften. Gnagaren faller i fällan. För att förhindra att han kommer ut smörjs flaskan med solrosolja inifrån.

Bild
Bild

Från papper och hink

Den enklaste fällan kan göras av en hink och papper. Ett brett pappersark skärs tvärs och rör sig till kanterna . De lade den på en hink. Handtaget ska fixeras i stående läge, en tråd med bete fästs i mitten. För att gnagaren ska tränga in i musfällan kombineras den med golvet med en planka.

I ett försök att få mat flyttar musen till skopans mitt . Sedan tränger den in under papperet. Materialet återgår omedelbart till sin ursprungliga position, vilket gör att enheten kan användas många gånger.

Bild
Bild

Från flaskan

För att konstruera en enkel anordning för att fånga möss från en flaska skärs toppen av behållaren av. Halsen måste vändas och sättas in i plastbehållarens botten . Använd klädnypor, tråd eller lim för att säkra.

Smörj den yttre ytan med olja. Lägg betet på botten. I ett försök att få mat kommer musen att glida in i behållaren och kommer inte att kunna ta sig ut.

Bild
Bild

Trä

Den mest sofistikerade versionen av en hemlagad musfälla är träenheten. Detta är blocket i vilket hålet görs. En virvel, tråd eller vikt placeras i den för att döda en gnagare. En serie hål bildas i tunneln, förenad med en fjäder och en tråd för att aktivera strukturen. Detta kan göras på olika sätt:

  • rörelse av spaken;
  • ta bort betet från kroken;
  • genom att bita i tråden.

Det är oönskat att göra musfällor av trä. Gnagare kan gnaga genom en sådan struktur, som är full av skador på den.

Bild
Bild

Från burken

För att göra en sådan fälla behöver du en glasburk och tjock kartong. Från det måste du klippa ett ämne, liknande bokstaven "G ". Ett bete är knutet till långsidan och täckt med en burk ovanpå. I detta fall måste det finnas en tillräcklig öppning för att skadedjuret ska tränga in.

I ett försök att ta bort betet kommer gnagaren att vända biten och behållaren täcker den . Nackdelen med en musfälla är den höga risken för oavsiktlig aktivering.

Bild
Bild

Papper

En enkel musfälla kan göras av papper.

Vrid pappersbiten så att den ser ut som en 12 cm lång tunnel , med en inloppsdiameter på 3, 5-5 cm. Kanterna måste limmas.

Använd gem för att fästa strukturen för en plan botten. Lägg på ett bord så att en del av tunneln är upphängd. Fixera till ytan med tejp.

Lägg en stor behållare längst ner . Väggarna måste oljas in så att skadedjuret inte kommer ur fällan. Lägg betet på kanten av den hemlagade musfällan.

I princip liknar en sådan fälla en fälla från en plastflaska. Efter att ha trängt in i tunneln kommer gnagaren att böja papperet och falla i behållaren installerad nedan.

Fördelen med en pappersfälla är dess enkla skapande och återanvändning . Så att hon kan fånga flera möss fixeras betet i botten med en tråd eller med en tråd. Scotch tape kan inte användas, det slår ner lukten.

Bild
Bild

Musfällor är ett effektivt sätt att kontrollera gnagare.

Rekommenderad: