TV-skåp I Loftstil: Material Och Design, Urvalskriterier Och Exempel I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: TV-skåp I Loftstil: Material Och Design, Urvalskriterier Och Exempel I Interiören

Video: TV-skåp I Loftstil: Material Och Design, Urvalskriterier Och Exempel I Interiören
Video: Nationwide At Five October 19,2021 2024, April
TV-skåp I Loftstil: Material Och Design, Urvalskriterier Och Exempel I Interiören
TV-skåp I Loftstil: Material Och Design, Urvalskriterier Och Exempel I Interiören
Anonim

Tv fortsätter att användas, trots alla förutsägelser om att de snart kommer att försvinna. Men det betyder bland annat att du måste använda ett speciellt stativ. därför Det är viktigt att veta hur man väljer ett TV-ställ i loftstil.

Särdrag

Men först är det redan nödvändigt att beskriva själva tv-stativet i loftstil för att förstå vad det är. Det viktigaste här är inte i stilen, utan i att själva kantstenen är en praktisk artikel som förbättrar TV: ns användbarhet … Förutom funktionen "rent stativ" är det fungerar också som ett avancerat lagringssystem - du kan ta bort "utom synhåll" de saker som vanligtvis rör upp utrymmet.

Bild
Bild

TV -ställen som tillverkas idag är monterade av fasta material . (om dem nedan).

De skiljer sig åt:

  • lång livslängd;
  • attraktivt utseende;
  • slitstyrka;
  • opretentiös vård;
  • multifunktionalitet.
Bild
Bild

Designalternativ

För loftets riktning i allmänhet minimimängden dekor och yttre dekorationer är karakteristisk . Möbler i denna stil ser ut kortfattat , men detta är avsiktlig enkelhet, inte någon form av primitiv. Huvudidén med tillvägagångssättet är uttrycksfull frihet och visuell lätthet. Allt rörande av utrymmet är starkt avskräckt. Och mycket starka motiv behövs för att motivera det.

Loftmöbler alls utesluter varje pompa och pretentiöshet … Men allt detta betyder inte att kreativitet är helt uteslutet. Ofta används tekniker som:

  • konstgjorda skav;
  • fläckar på färgskiktet;
  • betonade oförskämdhet och enkelhet;
  • till synes "oavslutat" utseende av möbler;
  • mobilversion av produkten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också sådana alternativ för utformningen av piedestaler i loftstil:

  • kombination med en spegel;
  • användningen av element i konstnärligt smide;
  • användningen av "rostiga" strukturelement och fästelement;
  • inskrifter som raderade från tiden och bleka skuggor av teckningar, gravyrer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

I detta avseende är loftet mycket bra. Vad som skulle anses vara skräp i andra förhållningssätt till inredningen passar perfekt in i det. En understruken grov planka, rostigt (men ändå robust) stålrör kommer att klara sig bra . Designkännare råd att kombinera trä och metall . Men samtidigt får man inte glömma behovet av att upprätthålla ett visst färgomfång.

Det är kategoriskt omöjligt att använda marmor.

Plastelement matchar sällan färgschemat , och brukar inte motsvara loftets stilistiska kanon. Och här en däckbräda eller föremål som påminner om ett gammalt fat skulle vara perfekt . De kan också användas, särskilt i författarprojekt, delar av industriella mekanismer, symaskiner, pallar. Fantasin är gränslös - huvudsaken är att allt är klart kopplat till industriella motiv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligt trä ser mer imponerande och traditionellt ut. Och här metall används bäst om du behöver fokusera på loftets "tekniska" sida. Vill du spara pengar kan du köpa ett skåp från Spånskiva eller MDF … Ett annat bra alternativ är kombinationen glas och metall . Men då måste du noggrant välja färgschemat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Naturligtvis måste du ta hänsyn till det när du väljer ett TV -stativ. bärkraft . Detta är särskilt viktigt när själva TV -mottagaren är stor. Det är lika användbart att kontrollera möblernas stabilitet och kvaliteten på dess montering … Annars är problemen nästan oundvikliga. En annan viktig punkt är att piedestalen passade perfekt in i rummets övergripande design och sammanföll visuellt med själva TV: n.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men designen på möblerna spelar också en enorm roll.

Så ett stand-up-stativ innebär att montera en TV på en special konsol . Att bara placera den på en plan yta fungerar inte. Även om pollaren i sig är relativt låg placeras tv -mottagaren på en godtycklig höjd. Fördelen är uppenbar - även med ganska kraftiga stötar kommer han inte att falla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enkla piedestaler välj när hela uppgiften handlar om att underhålla själva TV: n. Sådana möbler är de mest kompakta och sparar utrymme i huset. Men det är omöjligt att lagra några stora saker i den. Mer funktionell lösning - byrå . Det bör väljas för en stor hall, där du behöver en representativ fyllning av utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hängande sängbord det är tillrådligt att bara använda den för fixering på en bärande vägg, och inte på en skiljevägg. Det är värt att i förväg ta reda på var det är bekvämare att sätta TV: n. Suspension låter dig minska produktens visuellt uppfattade storlek. Men om du planerar att inreda ett litet rum, skulle det vara mer korrekt att stanna vid hörnet alternativet. Han kommer att bli en riktig räddare för ägarna till blygsamma lägenheter.

Det finns inga entydiga storlekskrav. Du behöver bara se till att det är bekvämt att titta på TV.

Behovet av att ständigt lyfta huvudet är mycket irriterande, för att inte tala om hälsoriskerna. När du läser beskrivningen är det också värt att överväga och total nyttolast . Slutligen är det värt att överväga gillar du specifik produkt eller inte.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Så här kan det se ut enkelt tv-stativ i loftstil . Det är dock inte så "enkelt" - om man tänker efter är designen på flera nivåer väldigt original. Stilen markeras av en enkel och grov vägg. Mot bakgrunden ser ljusgult trä väldigt snyggt ut. Kompositionen kompletteras logiskt med en korg och en liten vas med blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men du kan ansöka - utan att kränka stilens kanoner - och tummar från mörkare trä . I det här exemplet passar dessa möbler bra med en tegelvägg. Det ljusgrå golvet ser också lämpligt ut. Även det faktum att det inte är för mycket ljus i det valda hörnet kan inte anses vara en nackdel. Detta är ett utmärkt val för ägare av tegel- eller tegelstilade hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och så här ser en annan ut ett skåp i loftstil med ett genomtänkt förvaringssystem . Kombinationen av den svarta ytan med en tvåfärgad grov vägg är ganska attraktiv. Men sängbordet i sig ser original ut. Dess färgning kontrasterar visuellt med TV: ns vita färg. Och detta blir också ett viktigt estetiskt motiv.

Rekommenderad: