Dauer Sandbetong: M-300-blandningens Egenskaper, Förpackning, Omfattning Och Bruksanvisning

Innehållsförteckning:

Video: Dauer Sandbetong: M-300-blandningens Egenskaper, Förpackning, Omfattning Och Bruksanvisning

Video: Dauer Sandbetong: M-300-blandningens Egenskaper, Förpackning, Omfattning Och Bruksanvisning
Video: Dry Mix Concrete - FFS Bag Packaging System (PE bags) 2024, Maj
Dauer Sandbetong: M-300-blandningens Egenskaper, Förpackning, Omfattning Och Bruksanvisning
Dauer Sandbetong: M-300-blandningens Egenskaper, Förpackning, Omfattning Och Bruksanvisning
Anonim

Dauer sandbetong av märket M-300 är en miljövänlig byggnadsblandning, i fruset tillstånd, ofarligt för människors hälsa. Att arbeta med materialet har sina egna detaljer, så du bör först studera de viktigaste egenskaperna och reglerna för användning av Dauer sandbetong. Det används inte bara för konstruktion av byggnader och utomhusapplikationer, utan också för inredning av olika ytor.

Bild
Bild

Egenskaper och syfte

Materialet är tillverkat i enlighet med normerna och kraven i den statliga standarden, reglerad av dokumentet GOST 7473-2010. Sandbetong är en homogen pulverformig substans av grå grovkorniga komponenter.

Materialets huvudsakliga beståndsdelar är oorganiskt bindemedel Portlandcement och fraktionerad flodsand . Olika tillsatser, tillsatser och mineralfyllmedel kan också användas för att öka ett antal arbetsegenskaper. Efter blandning med vatten och beredning av arbetslösningen blir den rörlig, förvandlas till en plastisk, ej exfolierande komposition.

Skiljer sig i hållbarhet, höga egenskaper hos hållfasthet och tillförlitlighet, fäster bra på olika betongytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialets huvudsakliga tekniska egenskaper visas i tabellen

Ungefärlig förbrukning av den färdiga lösningen när du skapar ett 10 mm lager

20 kg per m2
Maximal storlek på fyllmedel 5 mm
Ungefärlig mängd vatten för blandning av arbetslösningen per 1 kg torr blandning 0,13-0,15 liter
Rörlighetsindikator märke Pk2
Minsta hållfasthetsindikator M-300
Frostmotstånd 150 cykler
Intervall för tillåtna temperaturer för den stelnade lösningen från -50 till +70 grader Celsius
Reglerande normativt dokument GOST 29013-98
Bild
Bild
Bild
Bild

Den färdiga lösningen får användas högst 2 timmar efter blandning, på vintern vid låga temperaturer minskar kompositionens livskraft kraftigt-upp till 60 minuter . Och även när du arbetar med en färdig lösning måste vissa villkor iakttas: vid användning av kompositionen bör den rekommenderade temperaturen för omgivande luft och ytan som ska behandlas ligga i intervallet från +5 till +30 grader. Om arbete utförs på vintern vid temperaturer under +5 grader, måste du lägga till ett speciellt frostskyddsmedel i kompositionen, vilket gör att lösningen kan användas under förhållanden från -10 till -15 grader Celsius.

För konsumenternas bekvämlighet säljs sandbetong i olika förpackningar - 25 kg, 40 kg och 50 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dauer M-300 sandbetong används för olika allmänna byggarbeten:

  • hälla avjämningar;
  • tätning av sömmar, sprickor eller hål;
  • skapande av betongkonstruktioner;
  • byggande av byggnader från tegel, natursten och block;
  • puts av väggar;
  • tillverkning av trappor, beläggningsplattor och andra betongprodukter;
  • skapande och gjutning av stiftelser;
  • förberedelse av basen för golvvärmesystemet;
  • restaureringsarbete;
  • eliminering av defekter och utjämning av olika ytor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konsumtion

Förbrukningen av sandbetong beror direkt på typen av utfört arbete och förhållanden. Vid hällning av golvbeläggning med en tjocklek av 10 millimeter per 1 kvadratmeter yta krävs minst 20 kilo material . Om grunden hälls eller andra liknande armerade betongarbeten förbrukas cirka 1,5 kilo torr blandning per 1 kubikmeter färdig lösning. För gipsväggar eller tätning av sprickor, liksom för restaureringsarbete, räcker det med 18 kilo material per kvadratmeter (med ett 10 mm lager).

Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Innan du applicerar Dauer sandbetongbruk är det nödvändigt att noggrant förbereda och rengöra ytan som ska behandlas - ta bort all smuts, färgrester, oljor, ta bort peeling av gammalt material. Det rekommenderas också att ta bort damm och fukta ytan något, och förbehandla baser av mycket absorberande material (till exempel gips eller skumbetong) med en primer.

För att förbereda lösningen måste du hälla den nödvändiga mängden av blandningen i en metallbehållare eller betongblandare och tillsätta en viss mängd vatten baserat på beräkningarna i tabellen. Rör om väl tills en homogen elastisk massa bildas. Vattenmängderna kan varieras för att skapa en konsistens som är lämplig för jobbet. Låt den blandade kompositionen brygga lite (upp till 5 minuter) och blanda igen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om en betonglösning förbereds, är det nödvändigt att lägga till fin krossad sten, proportionerna beror på typ av byggnadsarbete - ungefärliga beräkningar anges vanligtvis av tillverkaren på förpackningen. För att förbättra materialets grundläggande egenskaper och tekniska egenskaper läggs olika tillsatser och fyllmedel till kompositionen . De ökar murbrukets frostbeständighet, hållfasthet, tillförlitlighet och hållbarhet hos de tillverkade konstruktionerna, förbättrar värme och ljudisolering av strukturer. Mängden och typen av tillsatser beror också på byggnadsarbetets typ och förutsättningar.

Efter förberedelse måste arbetslösningen appliceras på den förberedda ytan och fördelas jämnt med hjälp av profilbyggnadsverktyg . Under arbetet, särskilt med frekventa pauser, rekommenderas att alltid övervaka blandningens tillstånd - för att inte tillåta torkning, tillsätt regelbundet en liten mängd vatten till kompositionen.

Skydda lösningen från stark vind, regn, direkt solljus.

Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Dauer M-300 är säker för människor i en färdig, fryst form, men torr blandning och arbetslösning kan vara hälsoskadligt. Därför bör materialet skyddas från barn, medan du arbetar med det, använd handskar och skyddsglasögon.

Vid oavsiktlig kontakt med huden, skölj noggrant med vatten, vid kontakt med ögonen, skölj omedelbart med mycket vatten och gå till ett sjukhus.

Rekommenderad: