Den Bästa Sandbetongen: Betygsättning Av Tillverkare Och Företag Av Sandbetong, Egenskaper Och Urval

Innehållsförteckning:

Den Bästa Sandbetongen: Betygsättning Av Tillverkare Och Företag Av Sandbetong, Egenskaper Och Urval
Den Bästa Sandbetongen: Betygsättning Av Tillverkare Och Företag Av Sandbetong, Egenskaper Och Urval
Anonim

För närvarande används sandbetong alltmer i byggindustrin. Detta material har ersatt den klassiska blandningen av betong och sand. Det sparar betydande tid och ansträngning. Idag finns det ett stort antal kända tillverkare som tillverkar dessa blandningar.

Bild
Bild

Betyg på billiga sandbetong

Låt oss överväga flera alternativ för sandbetong som tillverkas av olika tillverkningsföretag separat, vi kommer att analysera deras huvudsakliga egenskaper och funktioner.

Bild
Bild

Stenblomma

Denna modell är ett utmärkt alternativ till den vanliga cement-sandmurbruk M300, som huvudsakligen används för att hälla avjämningar, utföra olika reparationsprocedurer, producera dekorativa strukturer och ibland även för konstruktion av grundkonstruktioner.

" Stone Flower" produceras av "Cemtorg" -företaget . Produkterna förpackas i papperspåsar på 25, 40 och 50 kilo. Modellen har den högsta hållfasthetsindikatorn (300 kg per cm). Kompositionen når denna indikator på ungefär en månad efter läggning.

Förutom, denna byggmassa har en genomsnittlig frostbeständighet, därför används den oftast för arbete i lokalerna . Grunden för tillverkning av denna sandbetong är sand med fin och medelhög fraktion.

En lösning med en sådan komposition visar sig vara ganska plast . De kan enkelt fylla i nästan alla former. Den totala livslängden för massan i förpackningen är 6 månader.

Ansökningsprocessen är klassisk. Den torra massan av sandbetong blandas med vatten i vissa proportioner, som anges på förpackningen . Sedan får den resulterande lösningen bryggas i 10-15 minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Russiska

Denna sandbetong används också vid bildning av golv, monolitiska golvbeläggningar, för tätning av skarvar, reparation av både horisontella och vertikala betongytor, rekonstruktion av grundkonstruktioner och installationsarbeten av varierande komplexitet.

" Rusean" produceras med sand med en maximal kornstorlek på 5 millimeter . Materialet kommer att vara helt okänsligt för effekterna av låga temperaturer. Dessutom är han inte rädd för hög luftfuktighet.

Härdningen av kompositionen sker 2 dagar efter installationen. Den färdiga beläggningen kommer att vara tillräckligt motståndskraftig mot korrosion och fjällning.

Den formade ytan är också särskilt motståndskraftig mot krympning och betydande mekanisk påkänning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Referens

Sådan sandbetong låter dig skapa avrettningar och golv i stora bostads- och industribyggnader, samt utföra en mängd olika installations- och efterbehandlingsprocedurer.

Denna byggnadsblandning kännetecknas av sin finkorniga struktur, med dess hjälp är det möjligt att göra tjocka lager . Den passar så lätt som möjligt på vilken yta som helst. Denna komposition, efter härdning, kommer inte att sjunka och spricka.

Om du vill köpa just denna sandbetong, bör du komma ihåg att ju större sammansättningsmärkningen är, desto finare är granulaten på fyllmedlet, medan sandbetongens styrka direkt beror på storleken på sådana granuler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Istra

Denna sandbetong används för att bilda hållbara och slitstarka golvbeläggningar, som bärande lager i källare, garage, industribyggnader, samt under olika installationsarbeten.

Blandningen "Istra" torkar helt och stelnar inom två dagar

Det kommer att klara även de mest extrema temperaturförändringar, hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

Förutom ovanstående modeller av sandbetong finns det många andra typer av sådant byggmaterial. Dessa inkluderar följande prover.

  • " Mästare Harz ". Sandbetong består inte bara av betong och sand, utan också av olika tillsatser, vilket avsevärt kan öka styrkan och tillförlitligheten hos en sådan komposition. En speciell flytande mjukgörare läggs också till massan. Det förhindrar att den hårda ytan spricker i framtiden. Blandningen måste användas helt inom två timmar. Betongbeläggningen kan torka ut på en dag, men det tar nästan en månad för fullständig härdning. Vid installationsarbete med en sådan lösning bör lufttemperaturen variera från +3 till +5 grader.
  • " Vilis ". Sandbetong används oftare för att skapa höghållfasta, slitstarka och hållbara golv, som ett bärande lager i källare, garage, verkstäder, industribyggnader, samt för att bilda blinda områden, gjuta bandfundamentkonstruktioner, för snabbt fyllning av skarvar och sömmar på plattor. Själva massan är en höghållfast, grovkornig torr blandning, bestående av speciell fraktionerad sand och en speciell mjukgörare. Materialet har god beständighet mot krympning, frost och fukt.
  • Holcim . Denna torra blandning av betong och sand får en svagt blåaktig nyans under härdningsprocessen. Det används oftast när du skapar avläggningar i nya byggnader. Det kan också användas för konstruktion och dekoration av betonggator. Massan av detta märke gör att du kan göra de mest jämna och släta beläggningarna med rätt appliceringsteknik. Materialet är resistent mot fukt och låga temperaturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa företagen i high-end segmentet

Bland sådana materialmodeller är följande värda att lyfta fram

  • Eunice Horizon . Konsumtionen av detta märke anses vara den mest ekonomiska - per kvadratmeter. m. lämnar cirka 19-20 kilo av den utspädda kompositionen med en skikttjocklek på endast 10 millimeter. Ofta används denna torra blandning för att skapa ett "varmt golv" -system. Det kommer också att vara det bästa alternativet för att skapa stiftelser. Massan är mycket motståndskraftig mot fukt och extrema temperaturer. Ytan med en sådan lösning är så slät, glansig, hållbar och perfekt plan som möjligt.
  • Ceresit CN 173 . Denna sandbetong används också ofta när man skapar ett "varmt golv" -system. Det krymper inte alls efter hällning. Modellen innehåller speciella modifierare som förbättrar materialets huvudkarakteristika, inklusive att öka hållfasthetsindikatorn. Den hällda beläggningen hårdnar på cirka 5-6 timmar, och den nödvändiga styrkan kan erhållas nästa dag.
  • KNAUF Tribon . Sandbetong av detta märke låter dig bilda beläggningar som är mycket starkare och mer hållbara. Dessutom torkar lösningen ut ganska snabbt. Kompositionen har god flytbarhet, vilket gör att materialet som hälls på ytan kan jämnas ut så snabbt som möjligt. Detta märke har alla nödvändiga europeiska överensstämmelsecertifikat, denna sandbetong är en miljövänlig produkt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

Vid val av sandbetong bör ett antal viktiga parametrar beaktas

  • Var noga med att titta på egenskaperna för styrka och densitet . Den har följande beteckningar: M200, M300, M400 och M500. I detta fall används M300 oftast, eftersom sådana byggnadsblandningar har tillräckliga indikatorer för konstruktion av monolitiska strukturer.
  • Var uppmärksam på kostnaden . När du köper denna produkt fungerar regeln "ju högre pris - desto bättre material". För billiga modeller kommer inte att kunna ge önskat resultat.
  • En viktig punkt när du väljer sandbetong är också förhållanden och hållbarhet . Även den mest tillförlitliga och täta förpackningen kan inte helt skydda den torra kompositionen från de skadliga effekterna av miljön, vilket i slutändan påverkar massans kvalitet, därför rekommenderas att köpa material från slutna lager eller direkt från fabriken.
  • Innan du köper stora partier bör du först prova materialet på jobbet . När allt kommer omkring gör varje enskild tillverkare en blandning enligt sitt eget unika recept, som kanske inte är lämplig för konstruktion under vissa förhållanden.

Försök i alla fall att köpa sådant material från kända officiella tillverkare med ett gott rykte, som länge har varit involverade i produktion och försäljning av sandbetong.

Rekommenderad: