Armeniska Skogar: Dimensionerna På Ställningshöljen. Hur Gör Man Dem Själv Enligt Ritningarna? Installationsfunktioner

Innehållsförteckning:

Video: Armeniska Skogar: Dimensionerna På Ställningshöljen. Hur Gör Man Dem Själv Enligt Ritningarna? Installationsfunktioner

Video: Armeniska Skogar: Dimensionerna På Ställningshöljen. Hur Gör Man Dem Själv Enligt Ritningarna? Installationsfunktioner
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, Maj
Armeniska Skogar: Dimensionerna På Ställningshöljen. Hur Gör Man Dem Själv Enligt Ritningarna? Installationsfunktioner
Armeniska Skogar: Dimensionerna På Ställningshöljen. Hur Gör Man Dem Själv Enligt Ritningarna? Installationsfunktioner
Anonim

Skogar representerar en struktur som är oumbärlig för alla byggnadsarbeten . Nackdelen med de flesta traditionella modeller är att när höjden ändras, vilket ständigt inträffar under byggandet av hus, måste du tjata med skogen länge och anpassa dem för användning under nya förhållanden. I vår recension kommer vi att fördjupa oss mer i detaljer om funktionerna i ställningshöljen, mer kända som armeniska skogar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Vid konstruktion av byggnader, isolering och fasadbeklädnad är det ofta nödvändigt att utföra höghus. Med hjälp av en stege och en trappstege är det inte alltid möjligt att slutföra dem. I det här fallet används kuvert som kan göras med dina egna händer. Detta arbete är enkelt, men det kräver att man tar hänsyn till ett antal nyanser.

Armeniska skogar utmärks av sin exceptionella enkelhet och effektivitet . Grunden är kuvert - triangulära stödkonstruktioner, som är gjorda av brädor 40-50 mm tjocka. Varje kuvert består av ett par robusta balkar anslutna till varandra i form av bokstaven "L ". Ytterligare fixeringsstyrka läggs till brädor uppbrädda från insidan - de ger ställningen en stabil lådliknande form.

Det monterade kuvertet skjuts på en plankbas med en kant, fixerad på önskad höjd och anligger mot plankens motsatta ände mot marken.

Bild
Bild

Plankgolv läggs ut längs triangelns horisontella lameller. Vid första anblicken ger sådana mönster inte intrycket av att vara pålitliga, pålitliga. Ändå visar erfarenheten av många års användning att de är praktiska och enkla att använda. Under viktbelastningen blir sådana skogar ännu mer stabila.

Den nödvändiga strukturella styrkan säkerställs genom användning av massivt trä, liksom långa spikar , som passerar genom virket, vilket minimerar risken för brott. Om så önskas kan du dessutom ansluta fästenas tvärbalkar med metallhörn och fästa en vertikal hylla på fasaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelen med sådana skogar är deras lönsamhet - det krävs väldigt lite virke för att tillverka hela strukturen, och du kan till och med använda trimning. Vid behov demonteras armeniska skogar snabbt, flyttas till en annan plats och monteras igen. Viktigast av allt, de låter dig snabbt justera höjden på arbetsplattformen.

Sådana mönster har bara en nackdel - de har inget staket.

Därför måste du vara extremt försiktig när du utför byggnadsarbeten på sådana plattformar och följa säkerhetsåtgärder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsregler

Installationen av armeniska byggnadsställningar kan utföras av två personer . Jobbet är att höja kuvertet till önskad höjd och säkert stödja det med ett stativ och sedan placera strandpromenaden ovanpå. För arbete tar de brädor med en tjocklek på 40-50 mm, stöden är också gjorda av femtio. Om stödstångens längd är mer än 3 meter är det bäst att ta material med en sektion på 150x50 mm.

Kuvertet är fixerat på önskad höjd, stödens ändar drivs i marken, fördjupas och fixeras med pinnar. För ombordstigning används också brädor med en tjocklek på 40-50 mm. Storleken väljs med hänsyn till avståndet mellan kuverten - de ska varken vara för korta eller för långa . Golvbrädorna fästs på stöden med långa spikar, mindre ofta med självgängande skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att förhindra att ställningen faller, är det viktigt att montera stöden korrekt för att förhindra att de rör sig i sidled. För att göra detta kan du använda en av följande metoder:

  1. om det är tekniskt möjligt att spika kuvertet på väggen , det är bättre att använda långa naglar, medan de inte behöver hamras helt;
  2. installera jibben på sidan;
  3. om det finns någon fast yta på sidan , då kan den extrema golvbrädan göras långsträckt och vila den mot just denna yta.

När stödkortet har en sektion på mindre än 150x50 mm måste du fixa detta stöd med en extra stång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Du kan göra armeniska byggnadsställningar själv. För att göra detta behöver du tillgängligt timmer, liksom de vanligaste verktygen - en såg, en skruvmejsel, en hammare, samt skruvar eller spikar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns lite material för installation av byggnadsställningar, men särskild uppmärksamhet bör ägnas åt dess val . Trots att strukturen uppförs för en kort tid, är det ändå förknippat med höghus. Det betyder att brädorna måste vara starka, täta och pålitliga.

För arbete tar de konstruktionsvirke av högsta kvalitet, utan sprickor, med ett minsta antal knop.

Erfarna hantverkare rekommenderar att du använder granbrädor - till skillnad från tall finns inte knutar här individuellt och påverkar inte timmerets styrka på något sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte finns någon gran till hands kan du ta ett tall, men varje bräda måste först noggrant undersökas och testas för styrka . För att göra detta, lägg ut två låga pelare av tegel, stenblock eller byggstenar på ett avstånd av 2-2, 5 m. En bräda placeras på stöden, stå i mitten och hoppa ett par gånger. Om brädet är skört, kommer det att spricka eller till och med gå sönder under inspektionen. Om det kan stå betyder det att det kan användas för arbete.

Du kan montera strukturen med hjälp av ritningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Åsikterna om vad som är bättre att använda - spik eller skruv - skiljer sig åt . Man måste dock ta hänsyn till det faktum att arbetet kommer att utföras på en höjd; krav på ökad styrka och tillförlitlighet ställs på strukturen.

  • Från denna position är naglar den bästa lösningen. De är gjorda av hållbar, men mjuk metall, och med ökad viktbelastning börjar de böja, men går inte sönder. Bristen på spik beror på det faktum att vid demontering av ställningen är det osannolikt att det är möjligt att demontera fästelementen utan förluster - i de flesta fall är trädet skadat.
  • Självgängande skruvar skadar inte materialet, men de är mindre hållbara. Dessa fästelement är tillverkade av stål och kan gå sönder om de belastas. Lite starkare än anodiserade produkter, de kan kännetecknas av sin grön-gulaktiga nyans.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som vi kan se används lite sågat virke för tillverkning av armeniska byggnadsställningar. Efter demontering kan materialen användas vidare för avsett ändamål . Processen att montera och demontera strukturen tar inte mycket tid. Men innan du startar driften är det mycket viktigt att se till att den monterade strukturen är tillförlitlig - du kan inte slappna av och hacka här, eftersom vi pratar om människors säkerhet och hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inte alltid, efter att ha läst materialet, blir processen med att göra ställningar tydlig, så vi föreslår att du tittar på en video om detta.

Rekommenderad: