"Volna" Gränser: Plastträdgård, Dekorativ Kant För Rabatter Och Gräsmattor, Terrakotta Och Brun, Grön, Khaki Och Andra Färger

Innehållsförteckning:

Video: "Volna" Gränser: Plastträdgård, Dekorativ Kant För Rabatter Och Gräsmattor, Terrakotta Och Brun, Grön, Khaki Och Andra Färger

Video:
Video: How to Knit a Scarf for Beginners Step By Step 2024, Maj
"Volna" Gränser: Plastträdgård, Dekorativ Kant För Rabatter Och Gräsmattor, Terrakotta Och Brun, Grön, Khaki Och Andra Färger
"Volna" Gränser: Plastträdgård, Dekorativ Kant För Rabatter Och Gräsmattor, Terrakotta Och Brun, Grön, Khaki Och Andra Färger
Anonim

Gränserna för rabatter och gräsmattor är olika. Förutom de vanliga alternativen utan inredning finns det varianter i form av en våg till salu. Från materialet i denna artikel lär du dig om deras funktioner, typer, färger. Dessutom kommer vi att beskriva de viktigaste stegen för att installera dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Vågformade kantstenar klassificeras som dekorativa staket . De beskriver gränserna för rabatter, gräsmattor, rabatter, sängar, stigar, rekreationsområden i landet eller trädgården. De köps för dekoration och rymdzon. Samtidigt kan du med deras hjälp utse områden av valfri form (inte bara geometriska utan också lockiga).

Vågiga trädgårdsstaket är gjorda av plast . De är hållbara, attraktiva, enkla att installera och demontera, motståndskraftiga mot mekaniska skador.

Bild
Bild

De skiljer sig åt i typ av utförande, rimlig kostnad, liten tjocklek, optimal vikt, färgintervall, installationsmetod.

Vågformade dekorativa staket är UV-, fukt-, hög- och lågtemperaturbeständiga . De passar bra in i landskapsdesignen i olika stilar. Giftfri, uppfyller säkerhetskraven för människor och djur. De behöver inte särskild vård, förhindrar att sängarna går sönder och tvättas lätt från smuts.

Bild
Bild

Typer och färger

Trädgårdsstaket "Volna" presenteras i form av kantband och prefabricerade strukturer . Produkter av den första typen är vågig kantsten som samlats i en rulle. Längden på ett sådant staket kan vara från 9-10 till 30 m, höjden - 10 och 15 cm. Dessutom levereras tejpen i förpackningar om 8 st. samma längd.

Trottoarer "Wave" för att dekorera rabatter och bilda kanterna på gräsmattor är en prefabricerad struktur som består av polymerelement . Komplexet innehåller 8 bitar på 32 cm i längd, samt 25 kantstenar. En uppsättning räcker för att stänga en plats med en längd på 2,56 m (i andra uppsättningar - 3,2 m). Trottoarhöjd - 9 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Massan för en uppsättning är cirka 1,7-1,9 kg för sorter med en längd av 3,2 m med 10 huvudsektioner.

Den kompletta uppsättningen strukturer, deras tekniska egenskaper kan ändras av tillverkaren i paketet. Till exempel, på begäran av kunden, kan tillverkare ändra färg och leveransuppsättningar med ett stort antal element.

De områden som skapas med hjälp av den andra typen av sammansatta staket möjliggör en jämn gräsklippning . Produkterna möjliggör fastsättning av anslutningselement i alla vinklar. Detta förklarar möjligheten att ändra formen på den tomt som anges i landskapet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även till försäljning kan du hitta en kant med gjutna naglar, gjorda av polypropen. Denna typ av staket består av 16 sektioner av halvcirkelformade element som liknar en larvkropp. Elementens tjocklek är 5 mm, höjden i förpackningen är något mindre än 15 cm, höjden ovanför marken är 7 cm. Den totala längden på en sådan kant är 3,5 m. Bredden på varje element är 34 cm.

Färglösningarna på de vågiga dekorativa skyddselementen är inte särskilt olika

Bild
Bild
Bild
Bild

Till försäljning finns plastkanter av grönt, brunt, vinrött, gult, terrakotta, khaki.

Även i sortimentet av tillverkare kan du hitta tegelprodukter. Färgen på kantbandet är vanligtvis grön eller vinröd.

Bild
Bild

Hur man installerar?

Installationen av en trädgårdskant beror på dess variation. Sammansatta strukturer förankras till marken med stora plastspikar, placerade i hålen mellan staketets kammusslor . Samma stift är samtidigt anslutningselementen i strukturen. De fixerar strukturen säkert och är lätta att ta bort om du behöver ändra staketets form.

Gjutspikskantar fastnar helt enkelt i marken på de platser som är avsedda för staketets kanter . Om det behövs kan de enkelt tas bort genom att ändra webbplatsens form eller helt demontera. Bälten, som betraktas som en flexibel typ av trottoarkanter, är begravda i marken eller säkrade med speciella klämmor. Beroende på jordtyp kan plast-, trä- eller till och med metallankare behövas.

Rekommenderad: