Målade Glasdörrar (62 Bilder): Plastglidande Inre Skiljeväggar Av Glas Med Målat Glas

Innehållsförteckning:

Video: Målade Glasdörrar (62 Bilder): Plastglidande Inre Skiljeväggar Av Glas Med Målat Glas

Video: Målade Glasdörrar (62 Bilder): Plastglidande Inre Skiljeväggar Av Glas Med Målat Glas
Video: A Collection of Modern Glass 2024, April
Målade Glasdörrar (62 Bilder): Plastglidande Inre Skiljeväggar Av Glas Med Målat Glas
Målade Glasdörrar (62 Bilder): Plastglidande Inre Skiljeväggar Av Glas Med Målat Glas
Anonim

Det har varit länge sedan att dekorera rum med glasmålningar - sedan människor lärde sig skapa glas. Tidigare användes de uteslutande i utformningen av katedraler och rika hus. Först lärde sig folk att göra enkla, opretentiösa mönster, sedan började de skapa hela bilder och scener från de bibliska skrifterna. Idag har glasmålningar blivit billigare och kan ses i många interiörer.

Bild
Bild

Visningar

Dörrar med glasmålningar, som alla andra, är indelade i två grupper. Entrédörrar är ofta dekorerade med glasmålningar i modebutiker, hotell, restauranger, klubbar, museer och andra offentliga institutioner. Deras funktionella syfte i detta fall är att locka besökarnas uppmärksamhet. Men de inre glasmålningarna passar bra in i designen av inte bara en fashionabel herrgård, utan i en vanlig stadslägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utbudet av den senare typen av dörrar har praktiskt taget inga gränser. Här används det mest varierande tillverkningsmaterialet. Det kan vara både klassiska trä- eller fanerade dörrar och moderna skiljeväggar i plast. De kan dekoreras med färgade glasinsatser eller helt i glas.

För att ge styrka är ramen på sådana dörrar vanligtvis gjord av metall, och glasmålningarna fungerar som ett dekorativt element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan dörrar med glasmålningar vara konventionella gångjärn och skjutbara - det här är de mest populära alternativen i en vanlig lägenhet.

Om tidigare bara ägare till stora palats hade råd med glasmålningar, så har moderna tillverkare tagit hand om ägarna till små lägenheter: fällbara dragspeldörrar med glasmålar passar perfekt där.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Med utvecklingen av tekniska framsteg visas mer och mer avancerad teknik för tillverkning av målat glas, vilket gör det möjligt att göra denna typ av dekoration mer prisvärd. I detta avseende blir valet av glasmålningar mer och mer för varje dag, så utan att vara specialist är det lätt att gå vilse i detta hav av mångfald. Glasmålningar fönster väljs enligt flera kriterier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

13 bilder

Genom utförande teknik

För idag är följande teknik för tillverkning av glasmålningar kända:

  • Klassisk teknik . Det kallas också "typning". Glasfragment kombineras till en enda komposition med användning av en metallprofil. Metoden i sig är inte komplicerad och låter dig dekorera stora ytor samtidigt som du håller hög kvalitet.
  • Smältande . Dess andra namn är "bakning". I detta fall smälts glasfragment i speciella ugnar vid höga temperaturer. Resultatet är ett mycket konstnärligt verk, som dessutom har ökat styrkan. Sådana glasmålningar kan dekorera entrédörrar, liksom i bastur och andra platser där det ofta sker en temperaturförändring. Med denna teknik kan du återge en bild eller ett fotografi av vilken komplexitet som helst.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tiffany -teknik innebär skapandet av en komposition av flerfärgade glasfragment med exakt upprepning av de minsta detaljerna och nyanserna i bilden. På grund av att denna teknik inte innebär användning av metallanslutningsramar, visar det sig vara mycket elegant, nästan luftigt. Separata fragment är anslutna i denna teknik med hjälp av folie.
  • Fyllda glasmålningar . Den beskrivna tekniken låter dig skapa volymetriska bilder. Dess väsen är att en relief först appliceras på glasytan, vilket skapar grunden för framtidsbilden, och sedan målas varje fragment för hand med akrylfärger.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sandblästring . Denna metod innebär att det översta lagret avlägsnas från glasets arbetsyta med en ström av sand under ett högt tryck av luft. Mönstret kan appliceras med hjälp av en mall eller över hela tillgänglig yta. Denna metod låter dig få ett matt mönster på en slät yta, eller vice versa, glasytan är speciellt mattad och ett slätt mönster erhålls på den. Med denna teknik kan glas bearbetas på båda sidor. I det här fallet kan du justera djupet på prydnaden och kornigheten i det resulterande mönstret.
  • Foto-målat glas . Denna teknik gör att du kan återskapa en återgivning av en bild i stil med ett målat glas på massivt glas. Denna metod är billig, och detta är dess främsta fördel. Men ur konstnärligt värde är denna metod något sämre än de tidigare versionerna, eftersom den inte kan förmedla hela paletten och färgspel.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Filmmålade fönster . I detta fall är glasytan dekorerad med en speciell färgad film. Idag är det den billigaste och mest tillgängliga metoden för massorna. I detta fall är filmen inte bara en dekoration för dörrbladet, utan också ett visst skydd mot dynamiska belastningar. Glas dekorerat på detta sätt är mer hållbart. Nackdelen med denna metod, som i fallet med målat glas, är ofullkomligheten i färgomfånget.
  • Aspekt . Denna teknik liknar den klassiska. Den enda skillnaden är att bilden appliceras i flera steg. Först avlägsnas det översta lagret med en speciell maskin, sedan slipas det och mattas och poleras sedan. Ett fasetterat glasmålningsfönster kan också skapas med strass, som är limmade med UV-lim.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • 3D-glasmålningar . Detta är det mest innovativa sättet att skapa bilder på glas idag. Tack vare honom kan bilden ses från båda sidor av duken, samtidigt som den visuellt skapar effekten av volym.
  • Kombinerade glasmålningar . När du skapar dem används flera olika bildritningstekniker. Resultatet är mycket högkvalitativa och realistiska produkter som är en riktig dekoration av interiören. Och eftersom sådana dörrar är tillverkade uteslutande för enskilda beställningar, kan värdet på ett sådant glasmålningsfönster vara mycket högt.
  • Kasta . I detta fall skapas varje fragment av det framtida glasmålningsfönstret separat för hand och kopplas sedan ihop med metaldelar eller cement. Glasets tjocklek kan i detta fall vara från 5 mm till 3 cm. Med olika glastjocklekar ändras ljusets brytningsvinkel och bilden börjar "spela".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter stil

Det finns flera designriktningar där glasmålningar görs:

  • Klassisk . Kännetecken för klassiska glasmålningar är närvaron av korrekta geometriska linjer, frånvaron av onödiga element, ett överflöd av ljus.
  • Modern . Denna stil kännetecknas av formens dominans över innehållet. Det vill säga att den ägnar stor uppmärksamhet åt linjer och mönster som kan skapa en abstrakt bild.
  • Högteknologisk . Sådana glasmålningar är nödvändigtvis gjorda med den mest avancerade tekniken. De kännetecknas som regel av ett överflöd av blommor, icke-standardiserade kompositioner. Sådana dörrar kan exempelvis ha en metallkropp och / eller en speglad yta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Orientalisk stil . Det är vanligt att använda blommotiv i glasmålningar i denna stil. Mycket ofta används bilder av olika djur i denna stilistiska riktning. Dessa kan vara både verkliga och fiktiva karaktärer.
  • Fusion . Det kan beskrivas som "intellektuellt chockerande". Denna riktning väljs ofta av människor från kreativa yrken eller de som vill sticka ut från mängden. Grundregeln här är att kombinera det inkongruösa. Detta är en blandning av flera stilar, grannskapet av lyx och enkelhet - till exempel är bilden på en högteknologisk dörr innesluten i en träram med klassiska former.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Land . Detta är enkelhet i allt - från själva dörrens form till prydnaden på den. Denna typ av målat glas kännetecknas av blommönster. När det gäller själva dörrens material måste den vara gjord av trä eller åtminstone träliknande. Inget krom eller plast. Allt är enkelt och mysigt.
  • Art déco . Till skillnad från ödmjuk countrymusik härskar otäckt lyx och rikedom här överallt och i allt. Dörrar med glasmålningar i denna stil kan vara gjorda av en rad värdefulla stenar, inlagda med inslag av bergskristall eller brons. Även en sådan dörr kan förvandla stram och asketisk inredning till en fashionabel och intressant plats.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt överenskommelse

Beroende på vilket rum glasdörren kommer att installeras i. Här är det nödvändigt att inte bara ta hänsyn till rummets funktionella syfte, utan också dess belysning, yta och, viktigast av allt, dess storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på bilder

Glasmålningsinsatsen i dörrbladet gör dörren till en central figur i hela interiören och kan förvandla den till oigenkännlighet. Beroende på ägarnas smakpreferenser kan du välja en bild för varje enskilt fall.

Vissa ägare tror felaktigt att om rummet är utformat i sådana riktningar som till exempel ett asketiskt högteknologiskt huliganloft, kommer installationen av dörrar med glasmålningar att vara olämplig. För att beställa kan du göra ett målat glasfönster i vilken stil som helst som matchar resten av interiören.

Bild
Bild

Så dörren till kontoret kan dekoreras med glasmålningar med geometriska former - linjernas tydlighet anpassar sig till arbetsflödet. Helst om konturen skiljer sig något från huvudritningen.

Ett sovrum i en stadslägenhet kan dekoreras med en dörr med målade glasinsatser som visar svanar - alla vet att de är en symbol för trohet. Naturliga motiv - blommor och växter kommer att se bra ut. Du kan beställa en havsbild för designern. För att dekorera barnrum är bilder med karaktärer från deras favorit -tecknade filmer lämpliga - barn älskar att titta på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blommor, frukter och abstrakta mönster är lämpliga i köket. För korridoren kan du använda bilder av vackra landskap. Strikt geometri är inte heller uteslutet.

Vid dörren som leder till korridoren skapar vi det första intrycket av huset och dess ägare. Alla bilder av kända målningar eller deras fragment kommer att vara ett tecken på god smak. Även geometri, ritningar i antik stil eller nationella prydnader kommer att vara lämpliga här.

Vardagsrummet är utformat för att förvåna gäster. Här samlas vi med hela familjen, vi tar emot vänner. Därför bör detta rum vara särskilt bekvämt och bidrar till en längre vistelse i det. Det finns inga strikta restriktioner för stil eller bild.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste och oumbärliga villkoret för vardagsrummet är att dörrarna till det måste hållas strikt i den stil som resten av interiören i rummet är inredd.

Om vardagsrummet är utformat, till exempel i en skandinavisk eller orientalisk stil, kommer det att vara lämpligt att skildra vegetation på glasmålningarna. Om designen innehåller högteknologiska element kommer någon abstraktion att se bra ut. För barocka vardagsrumsdörrar, överväg att måla element i samma stil.

Vackra idéer i en modern inredning

Glasmålningar används för att dekorera inte bara innerdörrar. Färgade glasögon kan sättas in i möbelskåpsdörrar. Så till exempel kan du dekorera köksskåpsdörrar med inredning av målat glas - det ger luftighet och elegans till interiören. Alternativt kan du välja en enda prydnad som återspeglar mönstret på innerdörren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

I garderobssystem installeras ofta dörrar av kammartyp. Det kan antingen vara separata glasinsatser eller en hel glasduk med ett mönster på. På grund av komplexiteten att tillverka sådana produkter är deras kostnad ganska hög och de finns nästan aldrig i massproduktion - de görs på beställning enligt individuella skisser.

Bild
Bild

Den mest populära tekniken bland alla designers är att sätta bärbara eller glidande partitioner för att skilja ett funktionellt område från ett annat. Detta gäller särskilt i lägenheter med öppen planlösning och där köket kombineras med vardagsrummet. Om det inte finns någon önskan eller möjlighet att installera någon form av dörr, kan du helt enkelt göra en båge i dörröppningen och dekorera den med glasmålningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

I den här videon kommer du att se processen att skapa ett glasmålningsfönster för en dörr.

Rekommenderad: