Liten Mätare: Timmermaskiner För Bearbetning Av Små Mätare "Termit", UPT-250MT Med Flera, Sågverk För Sågning Och Annan Utrustning

Innehållsförteckning:

Video: Liten Mätare: Timmermaskiner För Bearbetning Av Små Mätare "Termit", UPT-250MT Med Flera, Sågverk För Sågning Och Annan Utrustning

Video: Liten Mätare: Timmermaskiner För Bearbetning Av Små Mätare
Video: Biggest Bruder Truck Toys Collection - Garbage Trucks, Fire Engines, Cranes and Construction Toys 2024, Maj
Liten Mätare: Timmermaskiner För Bearbetning Av Små Mätare "Termit", UPT-250MT Med Flera, Sågverk För Sågning Och Annan Utrustning
Liten Mätare: Timmermaskiner För Bearbetning Av Små Mätare "Termit", UPT-250MT Med Flera, Sågverk För Sågning Och Annan Utrustning
Anonim

Träbearbetning är en mycket komplex process som har sina egna egenskaper. Ett av de inte så trevliga materialen är en finmätare, vars definition och bearbetningsteknik bör övervägas separat, eftersom detta ämne är mycket viktigt för dem som på allvar vill ägna sig åt träarbete.

Bild
Bild

Vad det är?

Först och främst är det värt att förstå vad en tunn mätare är. Baserat på namnet kan det redan antas att detta är trä som har en liten diameter. Om vi klargör denna definition, då den tunnare är rundvirke, vars tjocklek på stammen inte överstiger 300 mm, beroende på rasen . Vanligtvis finns detta material oftast i barrträd och små skogar, vilket kan vara användbart i vissa områden på grund av dess lilla diameter.

Bild
Bild
Bild
Bild

I grund och botten är den tunnare gjord av tall, eftersom detta träd är ganska tunt och finns oftast bland andra barrträdsrepresentanter i vårt land . Att arbeta med en liten mätare är faktiskt inte det trevligaste som avverkningstillverkare kan förvänta sig. Allt av en enkel anledning - bearbetning av sådant material är inte lönsamt vad gäller kostnad. Med fullvärdiga sågverk som kan hantera stora stockar med rätt stamdiameter, lägger du helt enkelt mer på din budget än du kan få från att sälja en liten meter senare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det är nödvändigt att arbeta med sådant material och det går inte att komma ifrån det, för även från tunna stockar är det möjligt att tillverka produkter som behövs av konsumenten. Av dessa kan balkar av olika storlekar noteras, liksom en vagn och små brädor, både kantade och okantade. Baserat på fysiska egenskaper, den lilla mätaren behöver särskild bearbetning.

Detta gäller både själva processen och dess stadier och utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bearbetningsutrustning

Enheter för att arbeta med en liten mätare skiljer sig från konventionella sågverk och representerar en speciell design, som tillsammans med kostnaderna gör det möjligt för tillverkaren att använda de mekanismer och kapaciteter som endast behövs för tunt trä. Det bör noteras att denna kvadreringsteknik är utformad för att skära material av en viss storlek. Därför kräver driften särskild uppmärksamhet och noggrannhet, eftersom utbudet av skogsstammdiametrar inte är så stort.

" Termit" - maskiner från en inhemsk tillverkare, som på grund av sina designfunktioner har ett stort antal konsumenter … Deras fördel kan kallas enkelhet och tillförlitlighet, så att du kan tjäna pengar när du bearbetar även material som en liten mätare och ett sågverk. Bland modellutbudet hos denna tillverkare är det värt att notera kvadratiska 150E-6, som är den vanligaste ändringen och har det största antalet sålda exemplar.

Denna modell är avsedd för sågning av små bitar med en maximal längd på 6 meter med en arbetsstorlek på 100-230 mm. Minsta längd är från 1,8 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Raden av dessa maskiner är optimerad för låga kostnader, vilket återspeglas i designfunktionerna

  1. Brist på avrundning . Denna funktion behövs helt enkelt inte vid bearbetning av en liten mätare, så den togs bort som onödig. Det är denna operation som ökar kostnaden för produkten, som består i reparation av cylinderspindeln, liksom en högre materialmatningshastighet. Eftersom dessa fördelar inte behövs gör deras frånvaro inte bara själva maskinen utan också dess drift mer lönsam.
  2. Synkron inställning av fräsaxlar … Med den här funktionen kan du lägga mycket mindre tid på att installera maskinen, så att du kan börja arbeta flera gånger snabbare.
  3. Möjlighet att installera sågar med minsta diameter . Med tanke på den lilla tjockleken på stammen är det möjligt att använda mindre skärverktyg som är billigare än vanliga som används på konventionella sågverk.
  4. Möjlighet att använda sågar med ett minimalt antal tänder … Med den här funktionen kan du spara mycket på att utrusta sågverket, eftersom sågar är en mycket dyr komponent. I allmänhet kan underhållskostnaderna minskas med 70 000 rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rörande de viktigaste egenskaperna hos 150E-6 , Sedan kan vi notera matningshastigheten, som regleras beroende på driftsläge och är 4, 6, 8 och 12 m / min. Antalet installerade sågar är 1-6 stycken, maskinens totala installerade effekt är 97, 2 kW, varav 2, 2 går till matningsmekanismen, 37 för sågspindeln och 36 och 22 för fräspindlarna på första respektive andra raden. Maskinens längd är 5, 15 meter, bredd och höjd på 2 m. Vikt utan tillbehör och verktyg är 4200 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan välkänd maskin är UPT-250MT, som är en universell teknik när man arbetar med en liten mätare med en diameter på 80 till 280 mm .… I detta fall varierar arbetsstyckets längd från 1 till 6 meter, och slutproduktens dimensioner ställs in av en speciell elektronisk linjal, som denna modell är utrustad med. Närvaron av ett sådant verktyg gör att du mest exakt kan ställa in lämpliga dimensioner för den färdiga produkten.

Bland fördelarna med denna modell kan noteras en minskning av strömförbrukningen till 76 kW, medan utrustningen inte tappar prestanda och kvalitet. Denna funktion minskar maskinens kostnad och kostnad. Det är också värt att nämna snittets noggrannhet, som är 3 millimeter. Tack vare detta kan du få så mycket användbart och användbart material som möjligt, vilket avsevärt kommer att påverka enhetens vinst och självförsörjning.

För att göra tekniken mer mångsidig har tillverkaren tillhandahållit förekomsten av krokiga och ojämna stockar, som också kan bearbetas. Tekniska innovationer gör det nu möjligt att arbeta med ett sådant material och extrahera användbart trä ur det. Nu finns det inget behov av preliminär sortering av virke, eftersom driftavståndet mellan sidokvarnarna har ändrats, vars maximala avlägsnande är 72 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

På tal om andra tekniska funktioner är det värt att nämna närvaron av inbyggda lasrar, med hjälp av vilka du kan se linjerna som representerar projektionen av det framtida materialet om du använder de redan konfigurerade sågparametrarna . Således ökar mångsidigheten och mångfalden av träskörd, liksom processen att ställa in dimensioner med en elektronisk linjal. Den grundläggande tekniska utrustningen låter dig ändra många egenskaper, till exempel matningshastighet, maximal effekt, samt belastningen på alla motorer och drivenheter.

Det finns skyddskåpor för att förhindra att sågmaterialet faller på arbetare. Antalet horisontella skivor kan vara upp till 6 st. på varje sida, och deras diameter är högst 250 mm. Effekten för aspirationssystemet är 5,5 kW, för sidfräsar är siffran 18,5 kW. I detta fall förbrukar drivenheten för de horisontella skivorna 15 kW, och kedjematningen förbrukar 2, 2 kW. Den maximala rotationshastigheten kan nå 3000 varv / min, både för sidfräsar och horisontella skivor.

Bild
Bild

Arbetsstycksmatningshastighet upp till 15 m / min, två personer krävs för arbete. Den ena anger de nödvändiga tekniska parametrarna, medan den andra övervakar själva processen, vilket kräver uppmärksamhet. Drifttemperaturområdet varierar från -30 till +40 grader, totalvikten är 1950 kg.

Bland annan utrustning för bearbetning av en liten mätare finns också tyska motsvarigheter som inte är sämre än inhemska

Kostnaden är vanligtvis högre, men de viktigaste funktionerna är bearbetningseffektivitet och ett brett utbud av modeller.

Bild
Bild

Arbetstrinn

Arbetsflödet består av arbetet med två skär, ta bort sidorna från materialet och sedan förbereda träet för sågning.

Sågverktygen skär sedan materialet i små brädor, vars dimensioner ställs in antingen manuellt eller med hjälp av en elektronisk linjal, om det finns tillgängligt.

Som ett resultat är utmatningen en hel förpackning med brädor med samma dimensioner och två plattor, som avlägsnades genom arbete med skär.

Rekommenderad: