Trälayout: Dekorativt Hörn Och Lockigt Layout, Ek Och Andra Träd. Vad är Det Och Vad är Det För?

Innehållsförteckning:

Video: Trälayout: Dekorativt Hörn Och Lockigt Layout, Ek Och Andra Träd. Vad är Det Och Vad är Det För?

Video: Trälayout: Dekorativt Hörn Och Lockigt Layout, Ek Och Andra Träd. Vad är Det Och Vad är Det För?
Video: Björn Bröder - Träd (Brother Bear) 2024, Maj
Trälayout: Dekorativt Hörn Och Lockigt Layout, Ek Och Andra Träd. Vad är Det Och Vad är Det För?
Trälayout: Dekorativt Hörn Och Lockigt Layout, Ek Och Andra Träd. Vad är Det Och Vad är Det För?
Anonim

Det finns många bygg- och efterbehandlingsmaterial av trä. De flesta är bekanta för alla. Men bland dem finns det också lite kända, till exempel en trälayout.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det och varför behövs det?

En träskiva är en dekorativ planka med en slät eller präglad yta gjord av en enda träbit. Längden kan vara olika, bredden varierar från 12 till 60 mm . Syftet med detta enkla men viktiga element är att maskera oegentligheter i träkonstruktioner, täcka sprickor i strukturens hud och ordna leder. Därför blinkar ett annat namn för layouten.

Oavsett hur enkelt det här funktionella efterbehandlingselementet är, är det oumbärligt i träkonstruktion . Det används i konstruktion, renovering och dekoration. Hittills har tillämpningsområdet för trälayouter expanderat mycket. De kan vara en del av inredningen, dekorera interiören. Designers tar gärna med naturmaterial i sina projekt, och det visade sig att denna okomplicerade planka ger mycket utrymme för deras fantasi.

Trälayout ger alltid rummet ett snyggt, snyggt och snyggt utseende. De fulaste hörnen och lederna med dess hjälp kan bli en intressant accent i utformningen av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad händer?

Trälayouten är gjord av olika träslag. Det vanligaste och mest prisvärda är tall lath. Det är pålitligt i drift, om det behövs kan det färgas för mer värdefulla arter. För bad, bastur, detaljer från lind och asp är mer lämpliga. De dyrare inkluderar bok- och lärkplankor, liksom eklayouter.

Konfigurationen är också mycket varierad

Enkla layouter - det här är släta, platta remsor, liknande ett vanligt plattband. De används oftast i byggnadsarbeten.

Bild
Bild

Hörnstavar . Detta avsnitt låter dig ge ett snyggt utseende till de horisontella och vertikala hörnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svamp layouter används vid installationen av fodret, maskera lederna mellan brädorna och fylla luckorna.

Bild
Bild

Lockiga layouter kan vara radiella, halvcirkelformade, runda . Vackra dekorativa föremål deltar i skapandet av en stil, blir element i sofistikerade interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var tillämpas det?

Trälayoutens tillämpningsområde är mycket brett

  • Huvudområdet är konstruktion och efterbehandling av träkonstruktioner, där denna enkla planka uppfyller sin huvuduppgift - den stänger sprickor, sömmar, oegentligheter. Den kan användas som efterbehandlingselement för dörrar och fönster. Om det används i utomhusarbete ger det, förutom ett snyggt utseende, en ökning av tätheten i rummet. Det är också nödvändigt för installation av fodret.
  • Trälayouten kommer att ersätta golvlisten, som ursprungligen maskerar fogen mellan väggen och golvet. Den kan användas för att pressa mattans kanter.
  • Denna produkt används också i möbeldekoration, till exempel som överlägg på köksset i Provence-stil eller garderober och byråer i lantlig stil. Sidorna och baksidan av stoppade möbler kan också sys med trälister. Detta blir inte bara en original inredning, utan också skydd mot skador. Dekorering av innerdörrar kommer att vara original och funktionell.
  • Trälayout används i inredning. Ramar för foton, ramar för bilder är gjorda av det. Genom att använda plankor från olika träslag, skickligt kombinera nyanser av trä, riktning av fibrer, skapar de unika paneler.
  • Med hjälp av trälayouter kan du dela in rummet i zoner eller välja en zon i rummet genom att placera lamellerna horisontellt eller vertikalt på väggen och till och med i taket. Genom att måla dem i kontrasterande färger eller tvärtom genom att förbättra träets struktur kan du betona individuella detaljer i interiören, skapa en ritning eller ett mönster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trälayouten är ett naturligt, miljövänligt material. Det är lätt att installera, lätt att måla och tona.

För tillverkning används torrt virke, vilket innebär att det inte kommer att spricka eller deformeras . En annan fördel är det relativt låga priset.

Denna enkla produkt kombinerar funktionalitet och dekorativitet, vilket gör att den kan vara efterfrågad när du utför en mängd olika typer av arbeten.

Rekommenderad: